Featured

De grootste releases van 2017 (3)

Met o.a. Spider-Man: Homecoming, War for the Planet of the Apes, Dunkirk, It en Ninjago.

door Jim Pedd om 19:11 in Featured
Met bijna vierhonderd films per jaar, is het lastig om de bomen door het bos te zien. Daarom bieden we elk jaar weer (2014, 2015 en 2016) een overzicht met de grootste releases. De regels zijn simpel: we lichten vier films per maand uit. Vandaag bespreken we de maanden juli tot en met september en bespreken we films als Spider-Man: Homecoming, War for the Planet of the Apes, Dunkirk en It.

» Lees hier deel 1 met o.a. Logan, Kong: Skull Island en Ghost in the Shell
» Lees hier deel 2 met o.a. Guardians of the Galaxy Vol. 2, Wonder Woman en Transformers 5.
» Lees hier deel 4, met o.a. Star Wars: Episode VIII, Justice League en Thor: Ragnarok.


JULI

In juli is de blockbusterzomer in volle gang. Juni bracht ons nog films als
Transformers: The Last Knight en Wonder Woman, maar dat weerhoudt studio's er niet van om vlak daarna met andere grote releases te komen. Zo komt Pixar met zijn derde Cars-film en [url=https://www.filmtotaal.nl/persoon/34514]Luc Bessons met zijn passieproject Valerian and the City of a Thousand. Maar natuurlijk brengt juli ook andere films, waaronder de nieuwste toevoeging aan het filmuniversum van Marvel, een nieuwe Planet of the Apes en de nieuwe Christopher Nolan.

Spider-Man: Homecoming
Regie: Jon Watts | Cast: Tom Holland, Robert Downey Jr., Michael Keaton e.a. | Bekijk de trailer | Release: 6 juli
Laten we beginnen met de eerste solofilm voor de derde live-action versie van Peter Parker. Ditmaal werken Sony Pictures en Marvel Studios samen, aan een film waarin Spidey dolgraag meer wil doen dan alleen een middelbare scholier zijn. Hij heeft immers superkrachten en zijn gevecht met de Avengers in Captain America: Civil War heeft 'm enthousiast gemaakt voor het leven van een superheld. En dus probeert hij mentorfiguur Tony Stark (Downey Jr.) over te halen hem Avenger te maken. Maar Tony wil dat niet en staat erop dat Peter op de achtergrond actief blijft. Als de schurkachtige Vulture zich onthult, vormt dat voor Peter een perfecte kans om te laten zien wat hij in zijn mars heeft...

War for the Planet of the Apes
Regie: Matt Reeves | Cast: Andy Serkis, Woody Harrelson, Judy Greer e.a.| Bekijk hier de teaser | Bekijk de trailer | Release: 13 juli
Aan het einde van Dawn of the Planet of the Apes werd duidelijk dat er snel een gewelddadige confrontatie plaats zou vinden tussen mensen en apen. Vervolgfilm War for the Planet of the Apes pikt de draad enige tijd later op, als er een gigantisch gevecht, bedoeld om de oorlog te beëindigen, plaatsvindt. Daarbij hebben de mensen het vooral op Caesar voorzien, die daarop besluit op reis te gaan, op zoek naar zichzelf en zijn rol in de geschiedenis. Tegen die achtergrond keert in War ook het virus terug, dat dodelijker dan ooit is.

Dunkirk
Regie: Christopher Nolan | Cast: Tom Hardy, Demi Lovato, Cillian Murphy e.a.| Bekijk de eerste teaser | Release: 20 juli
Een nieuwe film van Christopher Nolan is altijd groot nieuws. Maar eentje die onder meer in Nederland opgenomen is al helemaal. Ons land leende zich perfect voor de opnames van enkele luchtgevechten tussen Duitse en Geallieerde vliegtuigen, maar zal vermoedelijk niet herkenbaar in beeld komen. Deze film vertelt het verhaal van de evacuatie van tienduizenden ingesloten Geallieerde soldaten nabij het stadje Duinkerke en begint direct in de actie, dus als de soldaten al ingesloten zijn en onder gigantische druk staan. De film vormt overigens het acteerdebuut van One Direction-zanger Harry Styles.

The Dark Tower
Regie: Nikolaj Arcel | Cast: Idris Elba, Matthew McConaughey, Tom Taylor e.a. | Release: 27 juli
Stephen King noemt het zelf zijn magnum opus: de Dark Tower-boekenreeks. Acht boeken had hij nodig om het verhaal van scherpschutter Roland Deschain en zijn reisgenoten te vertellen. Samen proberen zij de wereld, en uiteindelijk alle universa, te redden van de kwaadaardige Scharlaken koning. In deze film, die als vervolg op de boekenreeks uitkomt en al jaren in ontwikkeling is, komen we midden in dat verhaal binnen. Roland (Elba) en de kwaadaardige Man in 't Zwart (McConaughey) proberen de jonge Jake (Taylor) naar hun wereld te krijgen om de wereld te kunnen redden.AUGUSTUS

Juni en juli waren nog ontzettend drukke en bomvolle maanden, vol grote releases. Augustus kenmerkt zich juist door wat rust in de bioscopen, want dan komen er vooral wat kleinere films uit. Denk aan horrorfilm Annabelle 2 en animatiekomedie Emojimovie.

Emojimovie: Express Yourself
Regie: Anthony Leondis | Cast: T.J. Miller e.a. | Bekijk de introductievideo | Release: 10 augustus
Emoji zijn van die kleine plaatjes die je in onder meer WhatsApp aan je vrienden en familie kan sturen, om beter je emoties te uiten. Sony Pictures Animation zag in dat uitgangspunt genoeg reden om een film te maken en betrad in juli 2015 een biedingsoorlog met onder meer Warner Bros. en Paramount Pictures. Centrum van conflict: een scenario van Eric Siegel en Tony Leondis, dat uiteindelijk naar Son ging. De film speelt zich af in de digitale wereld binnen smartphones en volgt het avontuur van een emoticon die op zoek is naar de cloud.

Annabelle 2
Regie: David F. Sandberg | Cast: Miranda Otto, Anthony LaPaglia, Stephanie Sigman e.a.| Bekijk de aankondigingsvideo | Release: 10 augustus
Het vervolg op Annabelle (2014) en daarmee de tweede spin-off van de The Conjuring-films. Deze concentreert zich op een poppenmaker en zijn vrouw, wiens dochter twintig jaar eerder op tragische wijze om het leven is gekomen. Ze besluiten hun huis beschikbaar te stellen aan een non en een groepje meisjes uit een pasgesloten weeshuis. Maar de bezeten creatie Annabelle heeft het al snel voorzien op de kinderen en verandert het onderdak al snel in een plek van gruwelen. Overigens is er ook al een derde Conjuring en nog een derde spin-off, The Nun, aangekondigd.

The Son of Bigfoot
Regie: Ben Stassen | Cast: Bob Barlen, Cal Brunker e.a. | Release: 11 augustus
De nieuwe animatiefilm van regisseur Ben Stassen is duur: 26 miljoen dollar ging er in de productie zitten. In The Son of Bigfoot komt een jonge knul, Adam genaamd, erachter dat zijn vader niemand minder dan de legendarische Bigfoot is. Die verschuilt zich al jaren in de bossen omdat het bedrijf HairCo. het op hem voorzien heeft. Vader en zoon proberen als ze elkaar dan eindelijk ontmoeten de verloren tijd goed te maken, maar wat ze niet weten, is dat HairCo. hen op de hielen zit.

The Hitman's Bodyguard
Regie: Patrick Hughes | Cast: Samuel L. Jackson, Ryan Reynolds, Barry Atsma e.a. | Release: 24 augustus
De beste bodyguard van de wereld (Reynolds) krijgt een nieuwe klant. Hij moet een huurmoordenaar (Jackson) beschermen. Het is een opmerkelijke opdracht, omdat de twee jarenlang tegenover elkaar stonden: de moordenaar doodde klanten van de bodyguard. Maar nu moet het duo in deze actiekomedie samenwerken om een dictator (Gary Oldman) van het leven te beroven. De opnames van de film vonden onder meer in Amsterdam plaats, wat meteen het kleine rolletje voor Barry Atsma verklaart. Overigens zou de actiekomedie oorspronkelijk geregisseerd worden door Jeff Wadlow, die om onbekende redenen vertrok.SEPTEMBER

Augustus is in 2017 niet de enige maand waarvan nog relatief weinig releases onthuld zijn. De maand bevat een horrorfilm en enkele geinige komedies. Niet gek, want over het algemeen is september een van de rustigste maanden van het jaar.

It
Regie: Andres Muschietti | Cast: Will Poulter, Bill Skarsgård, Megan Charpentier e.a. | Release: 7 september
We zagen al wat foto's van de doodenge clown Pennywise, die in deze remake van de Stephen King-verfilming It de grote slechterik speelt. In de horrorfilm wordt het jonge kindje George Denbrough in het riool van een klein stadje vermoord. Een jaar later besluiten zijn oudere broer en vriendengroep op zoek te gaan naar de moordenaar. Die blijkt al snel een bovennatuurlijke entiteit te zijn, en de strijd die ze tegen hem uitvoeren neemt meerdere decennia in beslag.

Replicas
Regie: Jeffrey Nachmanoff | Cast: Keanu Reeves, Alice Eve, Emjay Anthony e.a. | Release: 7 september
Replicas werd in juli 2016 aangekondigd en de opnames vonden in augustus plaats. In de film van Jeffrey Nachamanoff maakt een synthetisch bioloog een traumatiserend auto-ongeluk mee. Zijn complete gezin komt om het leven en daarmee verliest de bioloog (een rol van Keanu Reeves) zijn levensdoel. Een nieuw doel vindt hij in plannen om zijn familie terug te brengen, waarbij het opneemt tegen een regeringslaboratorium, de lokale politiemacht en de wetten van de fysica.

The Lego Ninjago Movie
Regie: Charlie Bean, Paul Fisher | Cast: Jackie Chan, Dave Franco, Olivia Munn e.a.| Bekijk de trailer | Release: 27 september
The Lego Movie was in 2014 een groot succes en om die reden besloot filmstudio Warner Bros. Animation tot het maken van een heleboel spin-offs en vervolgen. Waar in februari nog The Lego Batman Movie in première gaat, krijgen we eind september spin-off Ninjago. Die draait om zes jonge ninja's die de opdracht krijgen het eilandje Ninjago waar ze wonen te beschermen tegen schurken en monsters. Net als het origineel wordt dit ook weer een komedie, waarin de superhelden in het dagelijks leven middelbare scholieren zijn.

Flatliners
Regie: Niels Arden Oplev | Cast: Ellen Page, Kiefer Sutherland, Nina Dobrev e.a. | Release: 28 september
Een reboot van de gelijknamige film uit de jaren negentig. Hierin experimenteert een groepje studenten met bijna-doodervaringen. Naarmate ze verder vorderen in hun experimenten, realiseren ze zich steeds meer dat er duistere gevolgen aan klampen. Geinig genoeg werd Flatliners aangekondigd als een reboot, maar nam men uiteindelijk toch een iets andere route met de film. Dat gebeurde toen Kiefer Sutherland aankondigde een rolletje te spelen als Dr. Nelson Wright, zijn personage uit de originele film. Verder is er vrij weinig bekend over Flatliners, al weten we wel dat deze enige tijd op de plank blijft liggen: de opnames werden in oktober afgerond.

13 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

benjamin

Avatar

Juli ziet er wel een interessant maandje uit met Spidey, de aapjes en uiteraard de nieuwste van Nolan. De andere maanden zien er dan weer zwakjes uit.

Blackwolf

Avatar

Juli - Spiderman, apes,
augustus? september? komt niks uit zo te zien?

Blackwolf

Avatar

@benjamin : ik vind dit deel juist het zwakste

ricie007

Avatar

Star Wars episode 8 ????

Jim

Avatar

@ricie007: die komt pas in december uit.

horizon

Avatar

Misschien Dunkirk als m'n oorlogsvrienden erheen willen gaan en anders alleen, ook twijfelachtig, de Ninjago film.

chazillionair28

Avatar

Dunkirk en apes zijn instant bios de andere check wel op bluray

Warhasbegun

Avatar

Juli is wel een mooi maandjemet war en dunkirk en misschien dark tower maar de andere twee vallen tegen

sphinx6425

Avatar

Flatliners met Denzel? Volgens mij moet dat Equalizer 2 zijn en die is in Pre Production.

Decepticon

Avatar

Voor mij in juli:
-Spider-Man: Homecoming
-War For The Planet Of The Apes
-Dunkirk

Augustus heel misschien The Hitman's Bodyguard, maar ik moet eerst een trailer zien.

September:
-IT
En misschien Flatliners, maar ik moet eerste een trailer zien, voor IT eigenlijk ook.

@FilmTotaal:
Bij Flatliners is een verkeerde synopsis geplaatst.

Jim

Avatar

@Decepticon: Thanks! Ik had daar eerst Equalizer 2 staan, maar die heeft nu geen releasedatum meer Smiley face

esteban

Avatar

Er komen wel nog interessante(re) titels uit, ze werden gewoon niet vermeld.

Goov25

Avatar

Voor mij biosbezoek waardig:
War for the Planet of the Apes
Dunkirk

Afhankelijk van de recensies:
The Dark Tower

En misschien thuis maar eens kijken:
The Hitman's Bodyguard

NieuwsFilm