Featured

FEATURED: Alle superheldenfilms van 2018

Avengers: Infinity War, X-Men: Dark Phoenix, Aquaman en meer!

Beste filmliefhebber,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt. Dit vinden wij jammer, want FILMTOTAAL is dankzij onze advertenties gratis toegankelijk. Graag willen we je vragen een uitzondering te maken voor FILMTOTAAL. Hoe je dat moet doen lees je hier.

M.v.g FT

door Jim Pedd om 11:47 in Featured
Superheldenfilms zetten steeds meer om aan de wereldwijde box office. De hype lijkt in 2018 compleet te zijn, want dat jaar brengt de meeste superheldenfilms ooit. Tien producties komen er, waarvan veruit de meeste gebaseerd op een Marvel-comic. In dit overzicht de tien superheldenfilms van 2018.


Black Panther
Het jaar waarin de superheldenhype een hoogtepunt bereikt gaat van start met Marvels Black Panther. Die introduceert de fictieve natie Wakanda en laat zien hoe T'Challa (Chadwick Boseman) probeert zijn greep op het koninkrijk te versterken. Daarbij wordt hij tegengewerkt door onder meer banneling Eric Killmonger (Michael B. Jordan) en de kwaadaardige Ulysses Klaue (Andy Serkis). Everett K. Ross (Martin Freeman) moet hij vechten om zijn claim op de troon te redden en een wereldoorlog te voorkomen. De film van regisseur Ryan Coogler is vanaf 14 februari te zien.

» Bekijk hier de trailer


X-Men: The New Mutants
Met Deadpool en Logan liet Fox zien bereid te zijn te experimenteren met de X-Men-franchise. Uniekere films scoren immers beter, vooral in dit enorm competitieve superheldenlandschap. En dus mocht Josh Boone een horrorfilm maken, The New Mutants, die vanaf 12 april in de bioscoop draait. Centraal staan vijf jonge mutanten die langzaam hun krachten leren kennen en tegen hun wil vastgehouden worden in een geheime faciliteit. Daar vechten ze niet alleen om te overleven, maar ook om zichzelf in de hand te leren houden. Met hoofdrollen voor Maisie Williams en Anya Taylor-Joy.

» Bekijk hier de trailer


Avengers: Infinity War
Thanos (Josh Brolin) maakte zijn debuut tijdens de aftiteling van The Avengers. In de films daarna bleek dat hij de grote schurk van het MCU was. Maar dat was altijd een rol achter de schermen, tot nu. Want met Infinity War, dat vanaf 25 april te zien is, komt die rol ten einde. De Avengers en Guardians of the Galaxy bundelen hun krachten om het in twee films op te nemen tegen de superschurk. Met rollen voor zo'n beetje iedere Marvel-held die we ooit gezien hebben. Avengers 4 staat een jaar later gepland en is het einde van het MCU zoals we dat kennen.Deadpool 2
Plannen voor Deadpool 2 werden al gemaakt voordat het eerste deel überhaupt in première ging. Die was al snel zo'n succes dat hoofdrolspeler Ryan Reynolds, regisseur Tim Miller en scenaristen Rhett Reese en Paul Wernick groen licht kregen voor het vervolg. Dat heeft nog geen synopsis, maar draait om de komst van Cable (Josh Brolin), de keiharde no-nonsense zoon van Deadpool. Verder vormt de film de opzet van X-Force, een keiharde en mogelijk bloederige X-Men spin-off. Overigens werd regisseur Tim Miller na onenigheid met Ryan Reynolds vervangen door David Leitch. Vanaf 30 mei in de bioscoop!

» Bekijk hier de trailer


The Incredibles 2
Wederom onder regie van Brad Bird keren na 14 jaar de Incredibles terug naar het witte doek. Wederom staan de Parrs, een gezin van superhelden, centraal. Over het plot weten we niet zo heel veel, behalve dat Bob (Craig T. Nelson) thuisblijft om op de kinderen te letten. Daar valt ook Jack-Jack onder, die superkrachten heeft waar het gezin zich niet van bewust is. In de film, die het verhaal direct na het einde van het origineel oppikt, ontstaat er een nieuwe schurk, die de Parrs samen met Frozone (Samuel L. Jackson) zullen bestrijden. Vanaf 14 juni in de bioscoop.

» Bekijk hier de trailer


Ant-Man and the Wasp
De derde MCU-film van 2018 is wat kleinschaliger. De film pikt de draad na de gebeurtenissen in Captain America: Civil War op en laat zien hoe Scott Lang (Paul Rudd) probeert een balans te vinden tussen zijn verantwoordelijkheden als Ant-Man en zijn leven als vader. Dat wordt moeilijker als Hope van Dyne (Evangeline Lilly) en Hank Pym (Michael Douglas) een nieuwe missie voor hem hebben, waarbij Scott moet samenwerken met Dyne als de nieuwe Wasp. Schijnbaar zoeken ze haar moeder, die gespeeld wordt door Michelle Pfeiffer. Vanaf 18 juli in de bioscoop.


Venom
Al sinds 2007 in ontwikkeling, maar onder leiding van regisseur Ruben Fleischer en met Tom Hardy als hoofdrolspeler komt deze R-Rated spin-off van de Spider-Man-franchise er eindelijk. Over het plot weten we niets, maar centraal staat Eddie Brock die te maken krijgt met de symbiont die hem in Venom doet veranderen. Het wordt een keiharde film, die zich niet afspeelt in het MCU, maar in een gloednieuw te lanceren Spider-Man spin-off universum. Waar die superheld dan geen rol in speelt overigens.


X-Men: Dark Phoenix
In X-Men: Apocalypse leerden we de nieuwe Jean Grey (Sophie Turner) kennen. Zij keert terug in dit vervolg, ditmaal met superkrachten die totaal uit de hand lopen. Kan ze zichzelf nog wel beheersen? Daar lijkt het met Dark Phoenix, het regiedebuut van Simon Kinberg, niet op. De film speelt zich af in de jaren negentig, een decennium na Apocalypse en heeft ook nog een interessante (en opmerkelijke) rol voor Jessica Chastain als de buitenaardse Lilandra. Verder keren ook James McAvoy, Michael Fassbender en Jennifer Lawrence terug. Vanaf 1 november te zien.


Animated Spider-Man Project
2018 kent twee animatiefilms rond superhelden, waarvan The Incredibles 2 de eerste is en deze Spider-Man-film de tweede. Het script komt van de hand van Phil Lord en Chris Miller en de film (vanaf 13 december te zien) draait niet om Peter Parker, maar om Miles Morales. Zijn stem wordt ingesproken door Shameik Moore. Hij neemt het op tegen een nog onbekende schurk, waarvan de stem wordt ingesproken door acteur Liev Schrieber. Vermoedelijk volgen rond de Comic-Con de eerste echte details.


Aquaman
De enige DCEU-film van 2018 staat gepland voor release op 21 december. Dan zien we het ontzettend ambitieuze project van James Wan, dat als een Star Wars onder water moet worden. Compleet met mannen die op haaien rijden. In Aquaman zien we hoe Arthur Curry (Jason Momoa) de balans moet zoeken tussen het leven op het aardoppervlak en onder water. Tegen die achtergrond krijgt Aquaman te maken met Black Manta (Yahya Abdul-Mateen II), die het voorzien heeft op de vele rijkdommen van Atlantis.

6 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

chefry1983

Avatar

Veel superheldenfilms op komst. Ik kijk het meeste uit naar infinty war

ntt

Avatar

Veel? lijkt wel het minste in jaren!
Blockbusters in t algemeen voor komen jaar, in verhouding met 2017! Niet dat het allemaal toppers waren.
Incredibles 2 en anime spidey zie ik niet als echte superheldenfims!
Maar dat het het jaar is met de meeste superhelden klopt wel, dankzij infinity war!!! :)

Goku32

Avatar

Ze kunnen tegen woordig alleen maar super helden films maken in Hollywood. Daar ligt het grote geld wel slim

benjamin

Avatar

Goku32 "Ze kunnen tegen woordig alleen maar super helden films maken in Hollywood. "
Er komen jaarlijks wel meer dan tien films uit hoor.

Decepticon

Avatar

Idd, net wat benjamin zegt en als je kijkt wat er jaarlijks gemaakt wordt, dan is het superhelden genre nog ondervertegenwoordigd.

Ereptile

Avatar

Infinity War... Het toppunt van het MCU! Daar kijk ik echt naar uit! Black Panther en Ant-Man and the Wasp natuurlijk ook! X-Men... ben ik lichtelijk nieuwsgierig naar, maar ik weet nog niet of dat iets wordt. Die toon van de trailer was wel interessant.

nieuwslaatste nieuws

meest populair