Recensie

Meet the Parents: Little Fockers (2010)

Voor een komedie valt hier maar weinig te lachen. Meer van hetzelfde en nog dikker aangezet.

door Fabian Melchers om 21:05 in RECENSIES
Little Fockers poster
Regie: Paul Weitz | Cast: Ben Stiller (Greg Focker), Robert De Niro (Jack Byrnes), Owen Wilson (Kevin Rawley), Dustin Hoffman (Bernie Focker), Barbra Streisand (Roz Focker), Teri Polo (Pamela Focker), Laura Dern (Prudence), Harvey Keitel (Randy Weir), Jessica Alba (Andi Garcia), e.a. | Speelduur: 98 minuten | Jaar: 2010

Het waren amusante stukjes in Meet the Parents: de ongemakkelijke momenten tijdens de eerste ontmoeting met de schoonfamilie. Greg Focker probeerde zich van zijn beste kant te laten zien, maar werkte zichzelf steeds meer in de nesten. Misverstanden, lompe ongelukken of net de verkeerde woorden gebruiken; het zorgde voor een komisch en afwisselend geheel.

Maar daar bleef het niet bij. In 2004 kwam het vervolg Meet the Fockers. Dezelfde lijn werd verder doorgetrokken en situaties werden banaler en clownesker. De film was meer een aaneenschakeling van rare taferelen dan een vermakelijk of onderhoudend verhaal. Nu is er Little Fockers, het derde en hopelijk laatste deel over Greg en zijn (schoon)familie. Alle personages komen weer langs om meer van hetzelfde te laten zien.

De titel doet vermoeden dat de concentratie hier ligt op de twee kinderen die Greg en Pamela inmiddels hebben, maar eigenlijk hebben die maar weinig met het verhaal te maken. Wel laten ze zien dat er een sprong van tien jaar is gemaakt. In die tijd is er niet veel veranderd. Dustin Hoffman en Barbra Streisand komen weer langs als losbandige hippieouders en yup Kevin is nog steeds hopeloos verliefd op Pamela.

Ook de vertrouwensband tussen Greg en schoonvader Jack is nog altijd gammel. Schoonpa heeft hartproblemen en wil een toekomstig hoofd van de familie aanstellen: Greg is de gelukkige. Jack houdt hem extra goed in de gaten, om zeker te weten dat hij een waardige opvolger heeft gevonden. Weer moet Greg proberen een goede beurt te maken bij zijn schoonfamilie. Dat gaat niet zonder slag of stoot.

De formule begint nogal vermoeiend te worden. Inmiddels weten we wel hoe gemakkelijk Greg zichzelf in de penarie kan werken en hoe kortzichtig en wantrouwig Jack is tegenover zijn schoonzoon. Problemen worden voornamelijk veroorzaakt doordat de één maar een deel ziet of hoort van wat de ander doet. Na al die jaren zouden ze toch beter moeten weten.

Maar het grootste probleem is dat er maar verdomd weinig valt te lachen voor een komedie. Alles moet groter en meer zijn dan de voorgaande delen en dat slaat door naar de verkeerde kant. Het script is een verzameling van vergezochte, infantiele en pijnlijk onleuke fragmenten.

Het verloop van het verhaal lijkt veel op dat van het eerste deel. Daardoor valt het nog meer op hoe gemakzuchtig en grof de variaties op de bekende grappen zijn. Het is een raadsel wat topacteurs als Robert De Niro, Dustin Hoffman, Laura Dern en Harvey Keitel in dit vervolg hebben gezien. Tegen dit scenario is niemand opgewassen.

15 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

HaroldKumar

Avatar

Little Fockers is waarschijnlijk nu al een van de slechtste films die er in 2011 uit gaan komen. Wat een stuk verdriet. Ongelofelijk dat respectabele acteurs als Keitel, De Niro en Hoffman zich hiervoor lenen. Erg jammer.

WoUtoMatiC

Avatar

AlisA "ik heb de vorige films gezien en nu weet ik dat er nog grootstere dingen gaan gebeuren. Dankjewel filmtotaal."

lolwut

AlisA

Avatar

patrick_h "De recensie bevat praktisch geen enkele informatie over het verhaal. Noem dan een stuk tekst dat een spoiler is. Maar de conclusie van Filmtotaal was inderdaad dat je er niet heen hoeft te gaan, daar heb je dan weer gelijk in. Smiley face"


Het bevat wel informatie: ik heb de vorige films gezien en nu weet ik dat er nog grootstere dingen gaan gebeuren. Dankjewel filmtotaal.

patrick_h

Avatar

AlisA "Er zitten veel te veel spoilers in de recensie.. ik hoef er nu niet eens meer heen te gaan. Dankjewel Filmtotaal :("


De recensie bevat praktisch geen enkele informatie over het verhaal. Noem dan een stuk tekst dat een spoiler is. Maar de conclusie van Filmtotaal was inderdaad dat je er niet heen hoeft te gaan, daar heb je dan weer gelijk in. Smiley face

AlisA

Avatar

Er zitten veel te veel spoilers in de recensie.. ik hoef er nu niet eens meer heen te gaan. Dankjewel Filmtotaal :(

Blockbuster

Avatar

WoUtoMatiC "Het was altijd al shit. Alleen sommige mensen hebben een deel 3 nodig om daar achter te komen."


Deel 1 & 2 shit?!

Ik geef deel 1: ****

En deel 2: ***½

En de meeste recensies die ik heb gelezen oordelen net zo.

Tuan

Avatar

benjamin "DRobert De Niro die een gevecht doet in een ballenbad? "
Inderdaad, dat was echt treurig.. en dan nog dat Jaws-deuntje erbij....

benjamin

Avatar

De trailer was al zo zwak: Robert De Niro die een gevecht doet in een ballenbad? Stop ermee, man, voor we denken dat Taxi Driver beginnersgeluk was.

B@chelor

Avatar

Net als Tim vond ik deel 1 ook leuk. Deel 2 iets minder, maar nog om te aan te zien. Deel 3 sla ik sowieso over; uitmelkerij. Enne DeNiro, ga eens echte films maken!!!!

timdekw

Avatar

Ik vond de eerste film best leuk, maar heb ik ondertussen al te vaak gezien en de tweede vond ik de eerste keer dat ik 'm zag ook best geinig en omdat het nu eenmaal zo uitkomt ga ik morgen naar deze film.
Ik had liever naar Rapunzel gegaan, maar om de een of andere reden draait die overdags alleen maar in het Nederlands?!?! Beetje jammer.

Ereptile

Avatar

"Are you prepared to be....The Godfocker"...Kan niet alleen het geld zijn, maar ook een contract misschien? :P

Geraaar

Avatar

Ook net gaan zien afgaande op de recensies op Rotten tomatoes die normaal vrij streng zijn, deze keer was ik te vroeg omdat de film nog maar net uit is en het recensies van 1 dag of 2 zijn, spijtig want dit kon me het geld voor een bioscoop ticket besparen. Nu ja de popcorn heeft dan nog wel gesmaakt das dus toch iets,
Leuke film om op een saaie tv avond te bekijken maar meer niet

Joeki

Avatar

11qqaazz "Het is een raadsel wat topacteurs als Robert De Niro, Dustin Hoffman, Laura Dern en Harvey Keitel in dit vervolg hebben gezien...Geld?"


Waarschijnlijk wel!!!

11qqaazz

Avatar

Het is een raadsel wat topacteurs als Robert De Niro, Dustin Hoffman, Laura Dern en Harvey Keitel in dit vervolg hebben gezien...Geld?

WoUtoMatiC

Avatar

Het was altijd al shit. Alleen sommige mensen hebben een deel 3 nodig om daar achter te komen.

Little Fockers

acties