Recensie

My Hero Academia: Two Heroes (2018)

Veel actie, maar weinig diepgang in deze anime.

door Lisa van der Waal om 00:24 in RECENSIES
My Hero Academia: Two Heroes poster
Regie: Kenji Nagasaki | Scenario: Kôhei Horikoshi en Yôsuke Kuroda Cast: Met stemmen van Daiki Yamashita (Izuku Midoriya), Kenta Miyake (All Might), Mirai Shida (Melissa Shield), Nobuhiko Okamoto (Katsuki Bakugou) | Speelduur: 96 minuten | Jaar: 2018

Je bent jong en je wilt wat. Je wilt een held worden, zoals jouw grote voorbeeld, maar je mist een gave. Ben je in de Japanse maatschappij dan gedoemd te mislukken of lukt het je met behulp van een beetje wilskracht toch je droom waar te maken? Gebaseerd op de manga My Hero Academia van Kohei Horikoshi bracht regisseur Kenji Nagasaki in 2018 de anime My Hero Academia: Two heroes uit. In aanloop van de Nederlandse release van My Hero Academia: Heroes Rising, het vervolg dat voor later dit jaar gepland staat, is het eerste deel nu in de bioscoop te zien.

De tiener Deku is idolaat van All Might, een superheld die het kwaad te lijf gaat, iedere schurk verslaat en daarmee de vrede bewaart. Deku leeft in een maatschappij waar tachtig procent van de bevolking over een speciale gave beschikt. De tiener behoort jammer genoeg tot de overige twintig procent. Hij heeft geen gave en dat is iets om je voor te schamen. Deku zal nooit als All Might worden. All Might (die zijn ogen verloor tijdens één van zijn gevechten, wat een bijzonder gezicht oplevert) gelooft wel in Deku en neemt hem mee naar I-Expo op I-Island, waar unieke heldenskills en nieuwe heldengadgets worden tentoongesteld.

Na een lange, chaotische aanloop vol flashbacks en wisselingen van vertelperspectief belandt het verhaal bij waar de film om draait. Een stel schurken hackt het beveiligingssysteem van I-Expo en neemt All Might gevangen. Het is aan Deku en zijn klasgenoten, een nieuwe generatie helden, om de maatschappij te redden. Samenwerking en vriendschap zijn hierbij essentieel, want alleen door hun individuele gaven te bundelen kunnen zij de wereld redden.

Een mooie gedachte die, net als zoveel boodschappen in de film, net iets beter uitgewerkt had kunnen worden. Geloof in jezelf, door hard te werken kom je er wel en samen sta je sterk zijn de boodschappen die My Hero Academia: Two Heroes wil uitdragen, maar doordat deze bemoedigende woorden overschaduwd worden door de snelheid waarmee shots elkaar opvolgen komen ze niet geloofwaardig over. Hierdoor mist de film diepgang en lijkt My Hero Academia: Two Heroes vooral om de actie te gaan.

Aan actie ontbreekt het vooral niet. Van begin tot eind strijden de helden en schurken om de macht, wat gepaard gaat met veel geschreeuw, gierende gitaren en knallende geluidseffecten. De scherpe, kleurrijke animatie spat van je scherm, zoals je van een anime kunt verwachten. De personages uiten hun emoties in de overtreffende trap. Door het vele spektakel weet Nagasaki toch indruk te maken met zijn film.

Wat My Hero Academia: Two Heroes ons vooral wil leren is dat de meeste mensen goed van aard zijn en de vrede op aarde bewaren (waarbij de film tussen neus en lippen door vermeldt dat Japan daar beter in slaagt dan de rest van de wereld). Alleen samen krijgen we het kwaad onder controle en daarbij moeten we vertrouwen hebben in de volgende generatie. Met het oog op de huidige situatie kent de Nederlandse release geen betere timing.

2 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Mav Damian

Avatar

Zo te zien heeft de recente de serie niet gezien. Dit is ook het nadeel bij zo'n anime films. Als je de serie niet hebt gevolgd kun je ook geen band voelen met de personages en kun je ook totaal niet volgen. Net hetzelfde als bij films als Naruto, Bleach, One Piece, enzo...

Echt wel een feel good serie! De serie is zeker wel de moeite om eens te checken. Het kan wel soms kinderachtig overkomen. Ook zien er sommige helden er wel lachwekkend uit van uiterlijk en krachten die ze bezitten, maar de serie kan ook ineens zeer donker en intens zijn van verhaal. Mooiste aan de serie is de relatie tussen Deku en All Might.
Er zijn nu 4 seizoenen. Zeer benieuwd hoe dat het 5de seizoen gaat worden, met die grote cliffhanger van seizoen 4.

Hij heeft geen gave en dat is iets om je voor te schamen. Deku zal nooit als All Might worden. All Might (die zijn ogen verloor tijdens één van zijn gevechten, wat een bijzonder gezicht oplevert)
Dit klopt niet! Deku (echte naam Midoriya Izuku) is inderdaad geboren zonder krachten en wouw altijd van jongs af aan altijd een held worden. Nu in die wereld kun je alleen een held worden als je beschikt over krachten. All Might de onoverwinnelijke nummer 1 held en de symbool voor vrede is zijn idool. Hij kijkt er naar op en wilt ook als hem de nummer een held worden.
De dag dat hij ondekt dat All Might niet meer volledig beschikt over zijn krachten en een heldendaad verricht. Besluit All Might zijn "One For All" krachten door te geven aan Deku.
All Might is ook niet blind. Is gewoon de tekenwerk hoe dat hij d'r uitziet.

DjZiggy

Avatar

Als je de serie niet hebt gezien snap je niets van deze film. Maar dat gold ook voor One Piece, dragon ball super: Broly

Ik vind het echt wel heel vet, mainstream anime in de bios.

My Hero Academia: Two Heroes

acties