The Longest Day

The Longest Day (1962)

42 STARS IN THE LONGEST DAY

discussie

48 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

TearsinRain

Avatar

Klassieker die nog vooral indruk maakt door de groots opgezette scenes en lange takes.
Het Duits jachtvliegtuig dat over het strand scheert terwijl de geallieerden letterlijk het vijandelijk vuur inrennen blijft indrukwekkend.
Echter, de dialogen van de geallieerden zijn ongeloofwaardig en tenenkrommend, voelt alsof ze het op een afstand over zichzelf hebben. Bij de Duitse dialogen heb ik dat gevoel niet en die voelen ook veel echter en authentieker aan.
De film is anno 2021 erg traag geworden maar realiserend dat deze film 59 jaar oud is en de verzameling aan Hollywood sterren indrukwekkend blijft de film een aanrader voor elke filmfanaat.

MovieMazzter

Avatar

Uiteraard deze film al 3 of 4 keer gezien, maar de laatste keer was alweer een flink aantal jaren geleden. Dit blijft 1 van de beste oorlogsfilms over de Tweede Wereldoorlog en in de huiskamer voel je mee met die jongens die het strand op moeten stormen onder spervuur van de vijand. Ook een cast om U tegen te zeggen als je de aftiteling bekijkt. Het is een hele zit maar de film verveelt nog steeds niet. Klassieker die iedereen gezien moet hebben met diverse zeer herkenbare scenes en uitspraken. 8/10

Thiver

Avatar

wiers "Doet John wayne niet mee?"

Jawel. De cast staat alfabetisch geordend; gebeurt meestal bij ensemblefilms.

wo2-freak

Avatar

Jawel, die doet wel mee. Dit is een v/d beste oorlogsfilms ooit gemaakt. Als je deze film nog nooit gezien hebt ben je gewoon slecht en zou het verboden voor je moeten worden om ooit nog eens in je leven een film te kijken.

wiers

Avatar

Doet John wayne niet mee?

DVD-maniac

Avatar

Voor een film van die tijd is het een goede, groots opgezette film. Maar eerlijkheidshalve heb ik deze film onderhand zo'n 15 keer gezien dus ik pas.

swompie

Avatar

Uitstekende oorlogsfilm die D-Day laat zien uit de perspectieven van zowel de geallieerden als de Duitsers. Goede verdeling van vechtscenes ten opzichte van dialogen waarbij zowel de kant van de generaals als van de soldaten wordt bekeken. Vechtscenes komen erg realistisch over en de special effects aan explosies waren verrassend goed voor een film uit 1962. Absolute topper in het oorlogsgenre.

Eelzak

Avatar

Een zeer goede film, die niet de werkelijk onderuit haald

Darthmar

Avatar

Tomshihan "beetje raar dat deze film nu wordt uitgezonden aangezien dit een film is die meer in de periode van mei juni thuis hoort...

Ik ga hem toch kijken :P"


Ik hem gewoon op DVD in origineel zwart-wit.

Tomshihan

Avatar

Beetje raar dat deze film nu wordt uitgezonden aangezien dit een film is die meer in de periode van mei juni thuis hoort...

Ik ga hem toch kijken :P

Darthmar

Avatar

kazin "Daar ben ik het niet mee eens want er zijn ook dingen weggehaald waa we juist wel wat aan gehad hebben of die de film hebben of zouden hebben verduidelijkt. Want bij saving private rian dropte ze geen para troepen boven de steden wat hier dus wel gebeurd."


Een tip: lees gewoon een boek over D-day voor dat je gaat oordelen.
Officieel zouden de paratroopers worden gedropt in open velden buiten de dorpjes en steden maar door slecht zicht, angst van de piloten werden de paratroopers overal behalve op hun dropzone gedropt. Ondanks dat hebben vooral de Engelse para's hun taken met verve volbracht.

kazin

Avatar

okkie-man "tuurlijk .. en daarom heeft hij ook 5 oscars in de wacht gesleept :Z"


Daar ben ik het niet mee eens want er zijn ook dingen weggehaald waa we juist wel wat aan gehad hebben of die de film hebben of zouden hebben verduidelijkt. Want bij saving private rian dropte ze geen para troepen boven de steden wat hier dus wel gebeurd.

Thiver

Avatar

Jammer dat RTL 7 begint met het uitzenden van oorlogsfilms op het moment dat de Clash of the Wars al zo'n beetje halverwege is...

Darthmar

Avatar

Thijs, "Volgens mij is SPR toch echt op een waargebeurdverhaal berust hoor. Er zal vast wel wat/veel fictie in zitten maar dat van die reddingsoperatie van een soldaat in WW2 is volgens mij waargebeurd. Ik kan het mis hebben hoor;)"


Ik heb het opgezocht en je hebt gelijk. Maar neemt toch niet weg dat Saving Private Ryan en The Longest Day niet te vergelijken zijn. Saving Private Ryan gaat voornamelijk over de redding van Ryan terwijl The Longest Day alleen maar over D-day gaat.

flyduck

Avatar

Filmfreak Leo "
Wel, ik vind mijn opa ook een gouwe ouwe, maar dat betekent nog niet dat ik drie uur lang naar hem ga zitten kijken terwijl hij zit te suffen in zijn leunstoel...
"


Tsja, tegen dit argument valt niets meer in brengen...

Thijs,

Avatar

Darthmar "Je kan films uit verschillende periodes niet vergelijken. The Longest Day is een geschiedkundige vertelling over D-day gezien van beide kampen. Saving Private Ryan heeft niks met D-day te maken behalve de landingsscene.Daarna is het het een fictioneel verhaal.
Ik ben het ermee eens dat de landing in SPR realistischer is dan in de TLD. Maar dat heeft te maken met de tijd waarin de film werd opgenomen."



Volgens mij is SPR toch echt op een waargebeurdverhaal berust hoor. Er zal vast wel wat/veel fictie in zitten maar dat van die reddingsoperatie van een soldaat in WW2 is volgens mij waargebeurd. Ik kan het mis hebben hoor;)

Dash

Avatar

1 woord: Klassieker!!

Cee van Lleef

Avatar

Belloq "Aan Cee van Lleef:

Mijn tekst heeft niks te maken met The Longest Day. Omdat er veel reacties zijn op de film, besloot ik mijn vraag hier te stellen. That's all."


Daar heb je een apart topic voor op het forum namelijk: hier

Belloq

Avatar

Aan Cee van Lleef:

Mijn tekst heeft niks te maken met The Longest Day. Omdat er veel reacties zijn op de film, besloot ik mijn vraag hier te stellen. That's all.

Cee van Lleef

Avatar

Belloq "Kan iemand mij de titel noemen van een Italiaanse film die zich afspeelt in een bioscoop? Het gaat om een man die een western in de bioscoop kijkt, en vervolgens wordt doodgeschoten. Alvast bedankt."


Wat heeft dat in hemelsnaam met deze film te maken?

OT: Ik sluit me aan bij mijn bovenbuurman.

Crveni Luk

Avatar

Ik ga zeker kijken. Je hebt Richard Burton, Sean Connery, Henry Fonda, Robert Mitchum en John Wayne in een film, wat wil je nog meer.

Zeer de moeite waard. Wayne is weer geweldig in zijn rol.

Belloq

Avatar

Kan iemand mij de titel noemen van een Italiaanse film die zich afspeelt in een bioscoop? Het gaat om een man die een western in de bioscoop kijkt, en vervolgens wordt doodgeschoten. Alvast bedankt.

Darthmar

Avatar

KW "Ik heb deze film een paar jaar geleden gezien en weet me te herinneren dat het mij tegen viel. Saving Privat Ryan vond ik wel mooi om te zien.

Maar goed, ik kan me voorstellen dat menigeen een sentimenteel gevoel heeft bij deze film en daardoor deze film een hogere rating geeft."


Je kan films uit verschillende periodes niet vergelijken. The Longest Day is een geschiedkundige vertelling over D-day gezien van beide kampen. Saving Private Ryan heeft niks met D-day te maken behalve de landingsscene.Daarna is het het een fictioneel verhaal.
Ik ben het ermee eens dat de landing in SPR realistischer is dan in de TLD. Maar dat heeft te maken met de tijd waarin de film werd opgenomen.

KW

Avatar

Ik heb deze film een paar jaar geleden gezien en weet me te herinneren dat het mij tegen viel. Saving Privat Ryan vond ik wel mooi om te zien.

Maar goed, ik kan me voorstellen dat menigeen een sentimenteel gevoel heeft bij deze film en daardoor deze film een hogere rating geeft.

Darthmar

Avatar

Klassieker!! Prachtig ook dat elke partij netjes hun eigen taal spreekt. Hoewel zelfs in deze film de geschiedenis niet geheel klopt.

Filmp@ssie

Avatar

Keyser Söze "Deze film is 42 jaar oud!! je kunt em onmogelijk met saving private ryan gaan vergelijken.

Voor DIE tijd is het een ongelofelijke goeie film, prachtig gefilmd. De film is zelfs origineel zwart wit, de versie die je ziet is ingekleurd.

Voor die tijd was the longest day wat saving private ryan en band of brothers is voor 'onze' tijd. Allebei toppers gewoon!"


Voor de volle 100% mee eens.

Keyser Söze

Avatar

Deze film is 42 jaar oud!! je kunt em onmogelijk met saving private ryan gaan vergelijken.

Voor DIE tijd is het een ongelofelijke goeie film, prachtig gefilmd. De film is zelfs origineel zwart wit, de versie die je ziet is ingekleurd.

Voor die tijd was the longest day wat saving private ryan en band of brothers is voor 'onze' tijd. Allebei toppers gewoon!

Gooch

Avatar

Ik zie dat de discussie telkens over spr en longest day gaat. ik vind spr ook beter dan longest day hoewel ik de laatste ook zkr geen slechte film is.

toch is band of brothers nog steeds het best Smiley face

Lumière

Avatar

Tsjeard "Wat een gezeur om welke beter is.

Alle films met Tom Hanks (vooruit, behalve Forrest Gump dan) zijn per definitie slecht, het is een zeer amateuristisch acteur, hij speelt al zijn karakters zo'n beetje hetzelfde en hij verpest daardoor veel fims waarin-ie speelt."


doe het m maar eens na :D

Tsjeard

Avatar

Wat een gezeur om welke beter is.

Alle films met Tom Hanks (vooruit, behalve Forrest Gump dan) zijn per definitie slecht, het is een zeer amateuristisch acteur, hij speelt al zijn karakters zo'n beetje hetzelfde en hij verpest daardoor veel fims waarin-ie speelt.

De acteurs in The Longest Day zijn van een heel ander kaliber.

tan

Avatar

Luuk "Deze heb ik pas gezien nadat Saving Private Ryan uitkwam en daarom heeft ie niet zo'n sterke indruk achtergelaten bij mij. Ik denk dat dat wel voor meer mensen zo is, SPR wordt toch over het algemeen gezien als de beste WW2 film."


SVP is maar over een kleine missie?

D-Day is wat groter?

Luuk

Avatar

Deze heb ik pas gezien nadat Saving Private Ryan uitkwam en daarom heeft ie niet zo'n sterke indruk achtergelaten bij mij. Ik denk dat dat wel voor meer mensen zo is, SPR wordt toch over het algemeen gezien als de beste WW2 film.

Marty Feldman

Avatar

Predjee, je had hem beter voor de 101 ste keer kunnen gaan bekijken. Dat is namelijk de naam van 101 ste Airborne Divisie van de Yanks die daar bij bosjes gesneuveld zijn.

Predjee

Avatar

Ga hem voor de 100'ste keer kijken nu ondertussen Smiley face

en we weten allemaal waarom deze beter is als SPR.

Kesse

Avatar

Je kan spr en tld niet vergelijken..!

ze staan allebei met stip op 1!
ld is gewoon beter als het gaat om een goede film, met een plan, je moet gewoon van oorlogsfilms houden en niet van oorlog..

en bij spr is het gewoon knaller met super goede gevechten met een verhaallijn.. weinig gepraat veel gevecht...

persoonlijk vond ik spr leuker maar ld is absoluut beter!

Mercury

Avatar

Tja Benny zit er behoorlijk naast....of zou hij het cynisch bedoeld hebben ??
Anyway een lange zit en zeker de moeite waard om hem keer op keer te kijken!

Keyser Söze

Avatar

Slash "Benny je zit er helemaal naast! The longest day is wel degelijk uitgezonden op nederland 2. Hierbij rechtgezet..."


Hij is er al heel vaak op geweest, ik heb em ook nog op videoband van heeel lang geleden

Slash

Avatar

Benny je zit er helemaal naast! The longest day is wel degelijk uitgezonden op nederland 2. Hierbij rechtgezet...

Keyser Söze

Avatar

Geweldige film, waarom Shaft als aanrader van de dag staat weet ik ook niet, vind dat deze vooral op 6 juni op de 60 jarige herdenking must-see is voor iedereen.

benny

Avatar

Hier gaan we weer!!!!!! The logest day een film die nog nooit op de nederlandse beeldbuis is verschenen,ben erg "beniuwd".goede film voor kids van 14 jaar die niet weten wat er precies gebeurt is in WO 11 verder is het een goeie film maar ik kan hem dromen.

Stok

Avatar

Heb deze op de basisschool gekeken, toen vond ik hem een beetje saai.

Tijd voor een herkansing!

Gradus

Avatar

Goeie film, als je wilt weten hoe het is gegaan.
Als je goed in beeld wilt hebben hoe iemand neergeschoten wordt moet je SPR lijken. Kijk zelf maar wat jij wilt vanavond. De ene keer kijk ik TLD en de andere keer SPR.

khuisman

Avatar

Hmmm ik hoor met m'n 22 jaar volgens mij toch nog niet echt tot de "oude knarren", maar vind dit nog altijd een fantastische film...

Kan mij niet lang genoeg duren.

wam

Avatar

Te lange film
te veel helden
:O

Marty Feldman

Avatar

O+ KLIK... KLIK... PANG !!!! Weer een brit minder.

Errug goeie film, allen die John Wayne heeft weer een te grote bek :-S

Zeker kijken, zeker voor diegenen die em nog nooit gezien hebben.

Jesper410

Avatar

Ah, weer kijken :E, ik hou van deze film.

Predjee

Avatar

Ik kan me dat ook niet voorstellen aangezien ie per jaar een stuk of 30 keer langskomt ;)


maar imo wel de beste Smiley face

aapejong

Avatar

Absoluut de beste film over de tweede
wereld oorlog. En een cast om u tegen te zeggen. :W
Ik kan me eigenlijk niet voorstellen dat iemand
deze film nog nooit gezien heeft