Inception

Inception (2010)

Your mind is the scene of the crime

Reviews (17)

MovieMazzter

Avatar

Ik kan me erg goed voorstellen dat deze film in zijn soort erg hoog scoort bij de liefhebbers van dit genre. Het is echter niet helemaal mijn ding met diverse lagen die van invloed op elkaar zijn. Het concept is goed, maar het wordt allemaal wel erg ingewikkeld op een gegeven moment en als dat je niet werkelijk interesseert dan is 2 1/2 uur een hele zit. Wat mij betreft had wat meer ''werkelijkheid'' en wat minder ''lagen'' dromen (en verhaallijnen) beter uitgepakt maar dat is persoonlijk. Het wordt allemaal wat vaag met die gevechten in de sneeuw. Waar komt dat ineens vandaan en wat is het nut voor de film ? Aan de andere kant zullen er vast ook liefhebbers zijn die nog meer lagen dromen verwerkt hadden willen zien. :? O+
Ik vind het wat flauw om de film een onvoldoende te geven, maar mij kon het allemaal niet heel erg boeien. Voor de ware liefhebber ! 6/10

Glennekeeeee

Avatar

Inception blijft een film die steeds blijft boeien bij elke kijkbeurt. dit met dank aan de schitterende cast waar niemand tegenvalt. ook de effects zijn van topkwaliteit en worden op de juiste manier gebruikt, om te imponeren maar niet om te overdonderen. het verhaal is sluw, slim, maar voor wie dit al te moeilijk is geef ik je de raad van gewoon bij films als transformers te blijven. waarom dan toch geen tien want op zich zou deze dat wel kunnen krijgen. de film is wel een gelikte blockbuster maar het enige wat de film nog mist is karakterontwikkeling. buiten di caprio (en zelfs daarvoor moest je wachten tot de laatste 5min) blijven de karakters hun zelve ondanks dat ze in de diepste dromen terechtkomen en ook zichzelf vaak tegenkomen. dit had iets beter gekund. maar toch, Nolan geeft hier een klepper van je welste af: een blockbuster die geen overdonderende actie nodig heeft, maar wel een geweldig scenario, een topcast en een film vol met verhaallijnen die je in je eigen hoofd mag afronden: dat is Inception!

Moviespecialist

Avatar

Leonardo DiCaprio bewees al met films zoals Catch Me If You Can, The Eviator, The Departed, Blood Diamond en Shutter Island dat hij een geweldige acteur is, maar naar Inception tilt hij zijn beroep naar een nieuw hoogtepunt.
De film is op elk frond geweldig bedacht en de acteurs spelen voortrefelijk!
Je moet bij Inception wel goed opletten en geen seconden missen van het verhaal want dan begrijp je er niks meer van.
Inception is dan ook geen film voor mensen die voor de pure lol even snel een film willen kijken.
Inception is voor mij een van de beste films ooit gemaakt met geweldige special effects en een formidabel verhaal!

8.5/10

wijma45

Avatar

Een film mag best wat vaag zijn en verassend, maar dit...

Zal het even uitleggen hoe ik de film zie: Groepje criminelen "kom, laten we iemand zijn hersenen binnendringen in 1 van zijn dromen, en een gedachte stelen. Moehahaha"

Dit vond ik al zo onverteerbaar, maar het wordt nog vreemder ook nog. In iemand zijn droom gaat de tijd langzamer, maar wat nou als diegene droomt dat hij droomt? Dan heb je ineens dagen tijd om in die droomdroom dingen te doen. Uiteindelijk verdwalen ze in een jarenlange droom van iemand die droomt dat hij droomt dat hij droomt dat hij droomt dat hij droomt in een droom van een droom van een droom. Kom op mensen, het zag er gelikt uit, maar een nachtmerrie van een film verder.

baas

Avatar

Overrated, maar leuke film. begint erg saai vond ik, met een scene die je pas de 2e keer dat je de film ziet begrijpt, maar word naarmate het einde steeds mooier.
ingewikkeld verhaal, niet alleen voor de kijker maar blijkbaar ook voor de makers zelf, want er zitten aardig wat foutjes in de film. maar spoilers laat ik achterwege. verder kan ik me altijd heel erg irriteren aan schietpartijen, waarbij de bad guys altijd missen. van de 1000 kogels op het busje raken ze niemand van de 6 inzittende personen, zelfs de dikke achter het stuur niet, en dat blijft maar doorgaan. had ik niet verwacht van zon hoog gewaardeerde film.

maar voor de rest, goede en vermakelijke film. leuk verhaal, goede acteerprestaties, en de muziek vond ik ook nog wel een puntje waard!
maar echt indrukwekkend? beste film ooit? nooit.
7/10

Tarkus

Avatar

Net als in 'Shutter Island" gaat Leonardo DiCaprio in deze film de wat speciale toer op.
Het verhaal is goed, maar je moet er je hoofd bij houden, want het is niet bepaald een simpel en makkelijk te volgen scenario.
De cast maakt natuurlijk veel goed, die bestaat uit allemaal grote namen die het ook allemaal nog eens voortreffelijk doen.
En de spectaculaire beelden zorgen ook nog eens voor dat beetje extra.
Het is trouwens ook een hele zit deze film, 2 uur 30 minuten, misschien iets te veel van het goede.
De film had de hoogste score kunnen krijgen, maar het toch wat (te) ingewikkelde scenario heeft er bij me voor gezorgd dat hij het net niet haalt.

onzehans

Avatar

Ik zag dit jaar 1 (één) film in de bioscoop (druk, druk, druk: werk + kinderen)en dat was dus Inception: wat een ongelofelijke bullshit!
Ander werk van Nolan vond ik intrigerend en inventief, dit vond ik gatenkaas, vergezocht en over de top. Net als vorig jaar Avatar liet het me volledig koud en zat ik alleen maar afstandelijk de techniek en de fotografie te bewonderen.

Zie wel veel tv-dvd-downloads, bijvoorbeeld laatst Das Weisse Band: wat een prachtfilm! Verstild, indringend, zorgvuldig, mysterieus, geweldig geacteerd en beeldschoon gefotografeerd... Bleef nog dagen hangen in mijn hoofd en nog steeds zijn de implicaties niet volledig doorgedrongen.

Maar ja: dit soort "ouderwetse" kwaliteitscinema heeft natuurlijk een oubollig aura om zich heen hangen en vindt tegenwoordig slechts moeizaam zijn weg.

Jammer...

Voor de echte liefhebbers: gaat dat zien!

WD

Avatar

Gisteren deze film gezien en ik heb er niet genoeg woorden voor...
Wat een SUPER film, alles in deze film is echt perfect, de effecten, de acteurs en actrices, de muziek (ook echt te goed T+)) en de verhaal lijn, hoe Nolan dit heeft kunnen verzinnen is mij een raadsel maar deze film MOET je gewoon zien.
Het zit allemaal zo mooi in elkaar, veel zeggen dat het erg ingewikkeld is, dat valt mij nog wel mee, maar zowiezo, begrepen of niet, deze film kijk ik zeker opnieuw.
Dit is zo een film die elke 10 jaar wordt gemaakt, wat zeg ik, elke 100 jaar!

Ik snap de mensen echt niet die hier een 7 voor geven, hebben jullie de film eigenlijk al gezien?
Vooral ''GREAT martial art fan'', een 5 voor DEZE film???
Als je een beetje verstand heb van films geef hem dan op zijn minst een 8.
Ik heb nog nooit een 10 gegeven op FilmTotaal aan de ongeveer 100 films die ik een cijfer heb gegeven, maar aan deze film kon ik echt geen 9 gegeven, echt een dikke 10+ waard.
Ga hem zeker nog eens zien.

:W:W:W:

p.s. nog effe over tolletje, heb je de film niet gezien, lees het dan niet...

Telkens als Cobb in een droomwereld was, bleef het tolletje draaien.
Aan het einde zie je dat hij aan het tolletje draait waarneer hij zijn kinderen weer ziet, wie zien dat het gaat wankelen maar het valt niet, MAAR, het verliest wel snelheid wat hij in de droom werelden niet deed.
Als je ook goed oplet in de film, draait het tolletje tussen 2 planken van de tafel waardoor hij minder snel kan vallen.

Daarom verstopte zijn vrouw het ook in dat poppenhuis, ze wilde niet geloven dat het een droomwereld was, het bleef maar draaien, dus verstopte ze het en hield ze zich zelf voor dat het de realiteit was...

Nog eentje dan ;)
Eerder werd al gezegd dat de kinderen ouder klonken, dat is echt onzin, de kinderen klinken heel jong en weten niet waar mamma naartoe is, het kan dus geen droomwereld zijn, anders zou hij de moeder kunnen laten bestaan in de droom... Hij zegt trouwens dat hij er lang over doet om zijn kinderen weer te zien, maar als hij als vader er ongeveer 3 jaar over doet is dat al heel wat, wie weet pleegde de moeder zelfmoord toen de kinderen nog pas geboren waren

rensschrama

Avatar

Stevige film, vooral de special effects zijn onwijs om te zien. Het einde is zoals alle amerikaanse films erg voor de hand liggend. Waar ik later na dat ik de film in me hoofd eb terug gespeeld ik heel erg het idee had dat het een aftreksel was van the Matrix (geen slappe aftreksel dat zeker niet). Een groot minpunt vond ik voordat ze yusuf zijn goedje gaan innemen om te slapen ze daarvoor erg makkelijk in slaap vallen ik heb soms echt uren nodig om s'avonds in slaap te vallen en zij krijgen het voor mekaar om op klaarlichte dag in een behoorlijke slaap te vallen zonder pil of wat dan ook.
Maar als je dat een beetje naast je neer zet was het een mooie film met een (vond ik) een best grappig verhaal en een goed concept.
Het is wel een bioscoop film groot scherm hard geluid is wel een aanrader. Dan zijn de effecten nog heftiger en mooier.

abba82

Avatar

Dit is wat ik denk:

Ik denk dat hij gewoon aan het dromen is. Want in de film zegt Cobb dat ie al heel erg lang bezig is om terug te keren naar zijn kinderen. En op het eind ziet ie zijn kinderen eindelijk, maar het rare daarvan is dat zijn kinderen nog precies dezelfde lengte en leeftijd hebben. Terwijl toen hij ze aan de telefoon had die kinderen veel ouder klonken. Want zijn kinderen leken op het eind toch echt 3 en 5 jaar. En de tol zou niet vallen, want er was een moment dat je dacht dat ie zou vallen maar toen gewoon weer door bleef tollen.

Dit is wat ik denk.

Maar damn zeg, Nolan rules. Maar wat een acteerwerk. Echt letterlijk van iedereen. Nolan haalt het beste uit zijn acteurs en actrices. Hij kon zelf het beste halen uit Katie holmes in BB. Ik ga zeker nog een keer naar Inception.

Tobinater

Avatar

Geweldige film. Goed geacteerd, goede muziek, en vooral het verhaal is geweldig.
Wel een vraag voor wie hem al gezien heeft
Ik snap dat met die shokken nog niet helemaal, fisher krijgt de eerste shok als hij van het gebouw af valt, hij komt dan bij bewustzijn in dat sneeuwgebouw daar krijgt hij ook een shok, dan komt hij bij bewustzijn in de lift daar krijgt hij een shok en dan komt ie bij bewustzijn in de auto en daar krijgt hij nog een shok. maar hij blijft gewoon in dat water en zegt dan tegen zijn oom dat hij het anders gaat doen als zijn vader, maar hoe komt hij dan nog in dat vliegtuig? Want op dat moment denkt hij dat hij niet meer droomt, en waar heeft die shok in dat busje nut voor gehad?

mauvau

Avatar

Wat een prachtig fijnmazig netwerk qua script.

Volgens mij reflecteert de film een metafoor van het verhaal van Adam & Eva. De enige echte wereld die er is, is die van Cobb en zijn vrouw, de wereld die ze zelf creeeren. Maar dat kunnen ze niet aan, en zodoende veranderd het paradijs al snel in een hel. Misschien een beetje ver gezocht... maar na er enige tijd over na te hebben gedacht kom ik toch hier op uit (en om wat dichter bij de film te blijven: er zitten heel veel "fouten" in de "echte" wereld: wat doet zijn vrouw aan de overkant van het raam? Waarom zien zijn kinderen er overal hetzelfde uit?..etc)

iig interessant om te zien dat het gedachtegoed van de grote filosofen weer terug keert in deze groot-productie film(net als bij the Matrix); Kant met zijn "ding an sich" Berkeley,Locke... Allemaal rond de grote vraag des levens: bestaat er een objectieve realiteit? Dat blijft een interessante kwestie! Enfin, goed om het bioscoop publiek wat bij te brengen op een entertaining wijze ;)

puckb96

Avatar

Inception heb ik laatst rondom ene middag uur in het Imax-theater gezien en laat me vertellen ik had zeer grote verwachtingen voor deze film. En die kwamen uit! Laat me je vertellen het was een GEWELDIGE FILM! Ik denk dat deze film toch wel een van de beste films is van 2010 samen met Avatar en Alice In Wonderland.

Oke, het eerste wat jullie denken is jee Leonardo DiCaprio en dat mogen jullie ook denken, want hij doet perfect werk in Inception. Ik snapte eerst helemaal niks van het begin van de film, nu wel natuurlijk en dat staat gelijk aan het einde van de film en daar ga ik over praten in mijn spoiler review.

Oke, het eerste wat ik wil zeggen is regisseur Christopher Nolan: ik ben fan van zijn films The Dark Knight en Batman Begins. En dan heeft hij nog The Prestige gemaakt, en die film vond ik zeer slap. Maar zijn nieuwste meesterwerk is perfect! Het regisseurwerk is dus toppie! :Y

Oke, nu wil ik het gaat hebben over de spoilers, dus lees niet verder als je Inception nog niet hebt gezien!!!!!!!!!!!!!!

Het eerste waar ik wil op duiden zijn de verschillende dromen wat zeer ingewikkeld is om te volgen: de eerste droom is in dat busje, de tweede in dat hotel, de derde in dat sneeuwige gebied en de vierde is dat in Limbo. Het einde snappen jullie misschien al wel: de tol blijft draaien waardoor het vermoedelijk een droom is, maar ik vermoedt eigenlijk dat ze daarmee bedoelen dat de hele film een droom is, maar ja we zullen het nooit weten tenzij er een Inception 2 komt.

Dus ja, ik weet zeker dat deze film een bekende film uit 2010 gaat worden en dus ja laat me weten wat je vond van Inception en dat is het!

Groeten Puck!!!!! Smiley faceSmiley faceSmiley face

Steve-O

Avatar

Maar...He died. In dat busje. En...toen kwam hij weer in Limbo met Saito en vervolgens weer in het vliegtuig. Dat beeld van de kinderen was gewoon precies hetzelfde als zijn herinnering. Volgens mij heeft de hele film zich gewoon in Cobbs hoofd afgespeelt en het begin (en eind) weet je toch niet, zelfde als met een droom. Dus je weet ook niet waar het verhaal écht begint. De toll blijft dan naar mijn idee wel draaien. En dan had je natuurlijk nog dat gedoe met dromen/herinneringen/toekomstiedeeën en de verschillende droomlagen (droom in een droom) en já de Inception bij Fisher was gelukt.
Anyways.
Een absolute TOPFILM, iedereen moet dit gewoon zien!!!!! Dit is...ook al klinkt het simpel en misschien dom... gewoon de beste film die ik ooit heb gezien!!!!!
Nolan:W:W:W (< hier zijn er niet genoeg van)
ALLE acteurs die erin speelden: :W:W:W
Special effects waren erg vet natuurlijk:9 Maar die heb je naar mijn idee alleen nodig om onrealistische dingen in de film echt te laten overkomen (ook al is het een droom: doordenkertje:P) meer dan dat zijn ze niet, daarom kan je een film niet daarop bouwen.
Oja en Hans Zimmer: :W
Ik kijk naar elke film uit die Nolan gaat uitbrengen, maar eerst: Batman 3:E

ribas123

Avatar

O my FUCKING GOD wat een zieke film is dit zeg!
Dit was echt niet te geloven hoor jongens.
Deze film moet je gewoon gezien hebben.

Het was zo leuk dat op het einde hoorde je echt iedereen in de zaal roepen "KOM OP, KOM OP, KOM OP" de mensen die het hebben gezien weten wel waar ik het over heb.

Ik denk ook wel dat die tol uiteindelijk is gevallen

Nolan heeft hier echt een meesterwerk achtergelaten....wat een spanning! wat een verhaal!

Frequence

Avatar

Mijn god.. ik kon me er gewoon niet van weerhouden om alvast naar de film te gaan. Ik zou volgende week met mijn vrienden gaan maar met die unlimited Pathé pas kan het gewoon niet anders :$.

Ik heb genoten, en niet zo'n klein beetje ook. Ondanks vervelende jongens in de zaal die meer een wedstrijdje deze om wie het meeste eten kon meenemen kon ik de film erg goed volgen.

Muziek, spelers, sfeer alles was top. DiCaprio kan mooi een 2de super film in 2010 achter zijn naam zetten.

"extreme aanrader.. lijkt me ook niet te missen voor iemand die hier kijkt ;)"


Inderdaad een open maar toch ook wel gesloten einde. Iedereen kan leven met welk scenario zich uiteindelijk zal voordoen en dat maakt het eigenlijk wel super

benjamin

Avatar

Fantastische film, het verhaal zit fantastisch in elkaar en is echt wel te volgen voor wie wakker blijft. De cast is top (niet alleen DiCaprio) en de muziek ook.

Vraagje voor wie hem al gezien heeft: Hoe interpreteren jullie het einde? Gaat de tol nu stilstaan of is hij nog aan het dromen. Ik dacht dat ze vooral suggereren dat hij nog droomt, maar anderen denken dat de tol toch zal stoppen met draaien