Titanic (1997)

Collide With Destiny.

Reviews (26)

Tarkus

Avatar

Deze prachtige film na 9 jaar eens opnieuw bekeken.
Het geluid op deze versie is nog steeds subliem, maar nu ik de beelden heb kunnen bekijken op een groot scherm is de film nog indrukwekkender dan ooit tevoren.
Ondertussen is de film al 17 jaar oud, maar nog altijd een belevenis om hem te bekijken.
Een aanrader, zeker en vast !!

Commentaar 2005:
Het is en blijft een prachtige film. Heb de nieuwe versie (4 DVD) en het geluid dat hier op staat is werkelijk subliem. Iedereen kent ondertussen het verhaal. En het is hier prachtig verteld. Maar of het nog klopt met de werkelijkheid is zeer de vraag. Er is onlangs een studie verschenen aan de hand van analyses van wrakstukken van Titanic. En daaruit heeft men kunnen opmaken dat het schip op 20 minuten tijd naar de dieperik zou zijn gegaan. Als dat waar is wordt natuurlijk het hele (waar gebeurde !!) verhaal uit deze film onderuit gehaald. Maar dat neemt niet weg dat deze film een subliem stuk cinema is en blijft. Zowel de special effects, de muziek de acteerprestaties als regie zijn grandioos. En deze film heeft dan ook terecht meerdere Oscars gewonnen.

Ann McDunn

Avatar

En dan komt vanavond deze film ook nog eens op RTL 8, dat wordt dus 3 uur en 50 minuten. Titanic heb ik nog steeds niet gezien en ik denk dat ik de film maar ga opnemen, ik wil eigenlijk alleen even kwijt dat ik de discussie bijzonder leuk vind om te lezen en dat ik helemaal niet weet of ik de film wel zo goed zal vinden. Romantische avondjes zijn verleden tijd dat hoeft dus niet zo nodig, dat de boot zinkt wist ik al heel lang Smiley face Ik denk dat ik vanavond maar ga voor El agua del fin del mundo. Iedereen die nog weet wie ik ben de hartelijke groeten!

Banned

Avatar

Titanic was een lucky shot en daarom zeker geen slechte film. Maar Cameron is ten onder gegaan aan zijn eigen succes. Zijn beste film blijft Aliens maar leverde met Titanic een spannende en meeslepende blockbuster af. Met veel geluk want Titanic had evengoed een gigantische flop kunnen zijn. Wat Titanic tot zo'n succes maakte weet ik ook niet precies ik was nog niet bepaald snugger 15 jaar geleden. Titanic is een film die je snel weer in z'n greep heeft. De film qua inhoud daar valt over te twisten maar op technisch vlak is dit een hoogstandje. Maar daar tel ik de afschuwelijke theme song van Celine Dion niet bij.

boeliebab

Avatar

Goh wat verbazend om te zien dat ie nog altijd zo populair is??!? Ik vind dat de eerste 2 uur met die 'romance' gewoon geskipt kan worden. De ramp zelf is wel prachtig gefilmd, maar kom op nou.. dat ding is aan het zinken, redden wat er te redden valt dus zou je denken, maar nee, die vervelende jaloerse gast die zowat aan Kate uitgehuwelijkt is moet nog ff zo nodig met een pistool achter Kate en Leonardo rennen...?? Echt overdone dat verhaal!!! Gewoon stom. Dusse, ik skip de eerste 2 uur en haak pas later in, want door het ongeluk zelf krijg ik ook een brok in mijn keel.
Veel plezier iedereen vanavond

cullen

Avatar

Waar hebben jullie het over man.
Leonardo Dicaprio speelt zijn rol uitstekend net als Kate Winslet. Titanic is één van de beste films allertijden, dus doe niet zo jaloers en houd jullie afgunst voor jullie zelf!!
Ik zelf vind het erg kut dat Jack dood gaat, ik zelf zou dus echt nog zo'n plankje zoeken en daarop gaan liggen of zwemmen én niet stil hangen!
Jammer dat ik het niet helemaal kan kijken het duurt tot 23.30 en dan lig ik al in bed, moet morgen naar school

AutoBoss

Avatar

Die grote boot doet het goed op het grote scherm. Ik vond het absoluut geen goed liefdesverhaal. Gewoon twee geile tieners die elkaar net een paar uur kennen en al met elkaar gaan neuken. Nou, wat romantisch. :O Slap achtervolgingsplot met de reuzediamant, maar wel goedbedoelde poging heden en verleden te combineren.
Wel een zeer mooi gemaakte mix van kostuumdrama en rampenfilm. En CGI die goed is toegepast. (i.t.t. Matrix Revolutions :B) Een vermakelijke niet-nadenken-genieten-popcornfilm.
[rating 4]

Remkoo7

Avatar

Ik krijg hier weer echt het typische weggooimaatschappij gevoel als ik jullie reacties lees. In het begin over deze film: Jaaa helemaal geweldig, allerbeste film ooit en bladiebladiebla.

En nu: Deze film zuigt en "balle film gaat nergens over ".
Tis ook nooit goed :N
Want ja, waarom heeft het anders 11 oscars, niet om jullie iig.

Gelukkig las ik nog wel wat reacties dat de film toch nog wel goed was.

Het enige wat ik min vond, was dat jack echt iets te veel wist voor zo'n broeikie, voor de rest wassie helemaal top hoor.

XGH

Avatar

Gewoon de beste film aller tijden, ben ook een man, heb niks tegen Leo, Het gaat mij niet om een acteur, maar de film(hoewel het leuker is als je favo acteur/actrice erin speelt)

Maar de acteer prestaties zijn gewoon te goed, deze film is BIJNA perfect(omdat niks perfect is, noem ik het BIJNA)

Het is wel grappig dat BBC deze film elk jaar weer uitzend, wete nog dat het in 2004 op Yorin kwam...
Ik ga hem niet kijken, heb hem al 26 keer gezien, wacht wel op de Collectors edition dvd LOL:P

Mr. Scotch

Avatar

Hmmm... eigenlijk heb ik aan Tibbit zijn reactie weinig meer toe te voegen, zo compleet als die was.
Werkelijk geen woord te veel gezegd.

Mijn probleem met deze film is niet eens dat het zo een ongelofelijke zeikfilm is, en nee ook niet dollface Leo (al zou ik hem graag afzeiken om me even macho te voelen, want dat is zoals iedereen weet de manier die macho's gebruiken om zich beter te voelen: leonardo di caprio afzeiken), het stuitte mij voornamelijk tegen de borst dat ie ook nog eens 11 (!!!!!) oscars in de wacht sleepte!
kom op... 11 !? daarmee staat het op een gedeelde 1ste plaats (samen met ben hur). Het is leuk dat zo'n film word gemaakt. T houd een hoop lelijke wijven van de straat op het moment dat ie in de bios draait, daar ben ik ze zeer dankbaar voor, maar ga mij geen ezel voor een paard verkopen. verdomme.

Ik ben blij dat de IMDB force met mij is iig. Ik dacht net al toen ik FT bezocht, Godamn wat word dit een slechte TV avond als titanic film van de dag is.
Bleh.

martinusx

Avatar

Ik begrijp niet waarom iedereen zo afgeeft of Titanic. Zal wel zo zijn dan iedere kerel deze film haat omdat Leo er in speelt en dat vrouwen het zo geweldig vinden. Deze film is gewoon hartstikke goed. Geweldig gefilmt en geregiseerd, schitterende effecten, adequaat akteer werk en een groot aantal mooie scenes. Natuurlijk kon het liefdesverhaal iets minder zoet zijn, maar okee. A beautiful mind en the English patient waren veel slechtere films die een oscar gekregen hebben.

Het is gewoon macho gedrag om deze film af te zeiken.

Michaell

Avatar

Ik weet het mensen het klinkt raar, maar ik vind dat deze film wel een dikke 9 verdient. Ik vind het gewoon een mooie film. Gewoon een meesterwerkje die voor jaren wordt herinnerd. :W
Kijk, over het algemeen ben ik geen romantiek-films fan. Ik kijk ze ook bijna nooit, maar deze vind ik echt waard om te kijken. Ze worden verliefd, maar je weet dat het nooit goed zal aflopen. Goede films zijn meestal films die zijn gebaseerd of precies verfilmd naar feiten of echt gebeurde gebeurtenissen, net zoals Titanic, daarom is het een geweldige film.
En nu gaan een paar van jullie allemaal zitten zeiken van ''Ja, die Leonardo DiCaprio met z'n babyface, meisjes harten verscheurder...en het is zo'n zeikfilm...blablabla.''
Maar dat maakt mij geen flikker uit, ik blijf het een prachtige film vinden. ;)

Edit: Gelukkig vinden toch vele van jullie het toch wel een goede film. Mooi. :+

KW

Avatar

Het probleem met afkortingen is, is dat niet iedereen ze kent. Een beetje lastig lezen, dacht ik zo. Ik weet niet of FT (Film Totaal - red.) hier regels voor heeft opgesteld. Als die niet bestaan lijkt mij de gulden middenweg het logischte, een beetje afkorten, een beetje leesbaar houden.

Vreemd idee eigenlijk dat ik reageer op opmerkingen van jaar (of meer) oud.

On topic: Goeie filluhm! En als je je gevoel afsluit: slechte filluhm! :O

Mr. Aka

Avatar

Ghehe ik heb me uitstekend vermaakt met elke reactie.. maar ik vind wel dat er onnodige irritaties aanwezig waren om 'breezer-taal'...

"een goed manier" -> "een goede manier"
"noit" -> "nooit"
"me favo film" -> "mijn favoriete film"
"eens pecialist"-> "een specialist"
"gewon" -> "gewoon"
"beels" -> "beeld"
"door midden van" -> "door middel van"
"commersie" -> "commercie"
"op ene goed beeld" -> "goed in beeld"

ga je me nou zeggen dat je moeite had met de hele fucking tekst door bijvoorbeeld 'noit'.. COME ON cut the crap en lees die tekst gewoon...

maar ja.. ff ontopic: de film is natuurlijk een film vol cliches maar toch wel een hele mooie.. als je van romantische films houdt is dit een goede film... het is dan zelfs een hele goede film... tuurlijk is het voorspelbaar: maar dat maakt de film niet minder romantisch... en ik vind zelf wel dat et laatste gedeelte (met et zinken van et sgip) het beste stukje is van de hele film.

en ja, ik vind 2 uur wel beetje lang voor een hele liefdes-shit. En ik ben zelf een boy en vond Leo heel goed acteren, en mayb dat boys boos werden omdat de meisjes die zij wilden Leo eerder zagen zitten ;)

nummer 10

Avatar

Ja, ik moet het toch ff over jou hebben, XGH. Is het nou zo moeilijk om je tekst even na te lezen op wat fouten? Of is het probleem dat je gewoon de Nederlandse taal niet machtig bent? Het is geen probleem als je 1a 2 foutjes hebt in je tekst maar bij jou staat het zo dom dat je argumenten (ook al zit er een kern van waarheid in) nergens meer over gaan.

XGH

Avatar

Hey,

Nogmaals sorry voor de spelfouten!:p

Marlous77 jij hebt onze langdradige misschien nutteloze discussie op een goed manier beeindigd!;)
en ik kijk noit naar de top-10, Titanic zit er toevallig tussen, maar het gaat om de film, als Titanic nou een enorme flop was, kon het me niet schelen, het blijft dan alsnog me favo film!:D

Ot, ik snapte je hele reactie wel, ik snapte alleen EEN zin niet! daarom hoef ik niet naar eens pecialist;)
Ik wil geen nieuwe discussie beginnen, maar ik las dat Cameron het verhaal van de Titanic op ene goed beeld wou brengen en alles gewon mooi in beels zetten door midden van een liefdes-drama, en het heeft toevallig 2 miljard opgeleverd, dus het was voor de commersie, eigenlijk zijn alle films dat, want die willen toch allemaal geld verdienen! Dus je kunt niet ontkennen dat een film niet voor de commersie is;)

PS: Deze film staat in Videoland bij New Realeses:p

voor de rest, ik hoop dat iedereen heeft genoten!;)

WoUtoMatiC

Avatar

Gisteren het laatste stukje nog ff meegepakt, best vermakelijk allemaal. Cameron is een geweldige actieregiseur. Helaas mist het qua karakters wat diepgang (Het-George-Lucas-Syndroom), maar dat mag de pret denk ik niet drukken.

Wat de fouten betreft; fuck moviemistakes.com ;) Films zijn er om van te genieten, niet om beeldje voor beeldje te bekijken op zoek naar reflecties van crewleden.

P.s. XGH: het is STAM + T, remember?

XGH

Avatar

Hey,

de film is afgelopen, jammer genoeg wel:P haha:P
Nou luister Ot!
je zegt net ''En als je dan zegt dat Titanic daaruit de beste film is die je ooit hebt gezien (want dat zeg je), daar krijg ik dan de 'indruk' van dat jij misschien toch niet heel veel goeie films hebt gezien''
dan vraag ik me af wat die zin inhoud, als het niet het volgende betekend:
als Titanic de beste film is die jij ooit hebt gezien, heb je weinig goede films gezien! dus jij kent niet veel goede films!
Jij bent volgens mij zo iemand die GEEN EIGEN mening heeft, jij oordeeld films voor het grootste geval op imdn top 250!
Je moet je eigen mening vormen, en daarbij moet je niet naar getallen en andermans mening kijken!
Bijv. Tiatnic staat nog steeds op nummer 1 van succesvolste films allertijden, meest opgeleverd en duurste film met 14 oscars nominaties en 11 winst, maar dat wil niet zeggen dat je haar leuk moet vinden! Ik vind het huist wel leuk, en je moet dus je eigen mening vormen!

en Quistnix met acteurs en acteerprestaties bedoelm ik dus dat er gene leuke acteurs tussen zitten, maar die toch hun rol neerzetten!
Toen ik de film voor het eerst zag kende ik kate Winslet en leonardo niet, na die film ben ik ene enorme fan van der geworden!
Als je naar Billy Zane kijkt hij acteerde goed, maar vind hem geen leuk acteur en kate Winslet vind ik ene goede actrice eigenlijk een avn de beste, en ze acteerde ook goed! snap je me? ;)

en voor de duidelijkheid ik ben een Jongen van 16 jaar die van alle soorten films houd, behalve fantasy en sciensfiction!

en voor de rest ik hoop dat jullie hebben genoten van de film noch de discussie die hier de afgelopen dagen plaats heeft gevonden en sorry als ik beetje dom heb gereageerd ( al vind ik zelf van niet:p haha)

maar goed! goeden avond verder;)

Dr.DarkXL

Avatar

Mij ;)


hehe nee Titanic is zo'n film die je één keer gezien moet hebben, en dan is de kans groot dat je de film opzichzelf kan waarderen als een film over een boot.. maar dat het niet op je lijstje met beste films komt

en dan heb je de mensen bij wie deze film wel in hun topfilms lijstje komt.. fijn voor die mensen en ze mogen er blij mee zijn dat ze de film kunnen zien..

maar goed.. ik vertel nu niks nieuws

XGH

Avatar

Hey,

wat jij wilt zeggen is dus:

iemand die Titanic een goed film vind heeft weinig goede films gezien!
die IMDB kan van mij de pot op, daar staan idd veel goede film in zoals Godfather en eternal, maar LOTR bijv. is ene van de slechteste films naar mijn mening!
dus die imdb wil niks zeggen, iedereen heeft een eigen mening! en er zijn vast meer films die ik goed vind en jij vast ook, en tiatnic zit bijv. in de lijst die ik gezien heb en die vind jij slecht en ik goed, dan trek je gelijk een conclusie van iemand die Titanic goed vind, heeft weinig goede films gezien!:D

voordat je iets intypt, moet je ff goed nadenken jongen;)

XGH

Avatar

Hey,

Ik vind het begin juist wel intressant, want de hele film laat zien hoe het gebeurd is door middel van een liefdes verhaal, maar als ze iets anders hadden gekozen was het miss ene flop geweest en de makers hebben wel hun geld verdiend en een dik goed film neergezet! en ik heb er niks van gemerkt dat het langdradig zou zijn, en als het langdradig was, dan word die toch weer goed gemaakt door:
-Spetterende en mooie beelden
-Acteerprestaties
-Prachtig Muziek
-De Acteurs!

Meninho

Avatar

Leuk, de meest cliche matige film ooit is weer eens op tv. Ik vind deze film een gemiste kans, als je ziet hoe prachtig de special effects zijn, hoe mooi de muziek, en hoe treurenswaardig het soapverhaal is. Doodzonde dat ze dat erin hadden gedaan, hoewel het wel de reden is waarom de film zoveel had opgebracht. Maar waar ik me het meest aan gestoort heb (al die keren dat ik "verplicht"de film heb moeten kijken) was het verschrikkelijke script. enkele voorbeelden:

--------------------------------------------------------------------------------
Rose : [looking at Jack's drawings] Well you have a gift, Jack. You see people.
Jack : I see you.

en er zijn nog veel meer voorbeelden. zoals gezegd, gemiste kans en eiegnlijk alleen maar de moeite waard om de boot zelf, en de schitterende muziek van James Horner (NIET van Celine Dion!).

XGH

Avatar

Hey,

okkie-man helemaal met je eens, en die kwam hard aan!;)
ik wou net hetzelfde neerzetten!
Cijfers zeggen niks!
Sommige mensen die vinden maar één bepaald film goed en houden het daarbij! die top 250 wil niet zegen dat die film goed zijn!
en even terug op de reactie van Memento, Juresic park en independans day, kun je toch niet vergelijken met Titanic, het is een heel anders soort verhaal en heel anders gemaakt en verschillen in genres! en ook al kon je die films met elkaar vergelijken, dan zou ik geen slechte film met goede vergelijken!;)

PS: het lijkt alsof we hier allemala aan het discuseren zijn!:P
En voor de mensen die het kijken veel kijk plezier, deze film vergeet je je hele leven niet en de mensen die het slecht vinden, ga je maar vervelen vanavond!:P

HertogJan

Avatar

Matige film die veel te lang duurt. Het dramatische verhaal van de Titanic wordt verkracht door er een flauwe soap neer te zetten. En er is totaal geen relatie tussen het IMDB cijfer en het aantal oscars; de film was dus eerder een hype dan een klassieker...

Begrijp me niet verkeerd; er zitten best aardige stukken in en ik kan begrijpen dat liefhebbers van romantiek deze film het einde vinden, maar als de film enkel op het gebied van special effects verschilt van een doodgewone tranentrekker, vind ik niet dat deze film zijn oscars heeft verdiend...

[rating 3]

XGH

Avatar

Hey,

Ik denk dat een van jouw redenen er bij zit, namelijk het niet gunnen!
en het kan ook zijn dat titanic record verbroken hefet die op de naam van hun favo films stonden:p

en sommige zeggen wel 11 oscars helemala niet verdiend, maar dan moet je ook ff goed bij je zelf nadenken en al die catogrien goed bekijken en dan kiezen of het wel verdiend was, en dat heb ik gedaan en ik vond echt, ik meen het dat deze film alle 14 oscars had mogen winnen!

Ik hou zelf niet zo van Leonardo, maar vond toch dat hij zijn rol zeer goed neerzette en een nominatie had verdiend, maar winnen wete ik zo niet, maar kate zeker wel!;)

Rooster

Avatar

Ik vraag me af waarom deze film door velen zo verguist wordt. ik kan een aantal redenen verzinnen:

- Bij een film met een hoge mate van perfectie is men gauw geneigt om te gaan muggenziften (mierenneuken mag ook als het maar iets met insecten is). Dan zijn er van die mensen die zeggen dat het zo'n slechte film is omdat de patrijspoortjes 1/4 inch te groot zijn en dat het motief in de deurknoppen niet authentiek is... :}
- Afgunst speelt ook een belangrijke rol. Er zijn nog altijd veel mensen die anderen het succes niet gunnen. Valt wat voor te zeggen trouwens. Met 11 oscars en bij je speech roepen: "I'm the king of the world"... tja dan vraag je er ook om.
- Het destijd in dodelijke dosis ten gehore gebrachte gekweel van Celine Dion.
- Je houd niet van mierzoete lovestory's met ijs en een grote boot (of moet ik schip zeggen?... nah, whatever).
- Verder staat het natuurlijk wel erg intressant en intelectueel om te zeggen dat titanic een bagger film is. De leden van the Academy mogen er dan wel es (vaak) naast zitten, maar 11 keer op rij? Neuh ik dacht het niet. (tegenwoordig hoor je er overigens echt bij als je titanic wel goed vind. want iedereen die 2 niet-engelstalige films heeft gezien roep al dat titanic ruk is dus dat is niet meer bijzonder ;) )

Is het 1 van deze redenen of een combinatie daarvan? Of zijn er nog andere oorzaken?

XGH

Avatar

Hey,

Ja het is een Aparte film en spreekt mensen aan, sommige haten het ook omdat het vele records verbroken heeft en daardoor hun favo film verslagen, als dat zo is vind ik het echt dom en zielig!
Je houd dan alleen jezelf voor de gek, en in alle films die ik gezien heb spreekt deze me echt het meest aan! ik ben daardoor ook fan geworden, er is zoveel geld in getsoken dat de Special Effect van toen, zelf even of mooier is dan die van nu, en dat is mijn mening en zie het niet als een beledeging ( voor sommige bedoeld onder ons)