inimini Avatar

inimini

reacties

 • Een experiment over de jonge volwassenen die tijdens de studie voornamelijk hun hoofd bij hun ontplooiende en ontdekkende sexualiteit hebben welk eindigt in vele bedavonturen in allerlei mogelijke variaties met mystery-mixen naar voordoo, hekserij en sekten. Een vrij eenzijdige beeld = leuk voor 1x.

  als reactie op de film Kaboom

 • Een Engels plattelandse klucht over kleine saaie dorpen waar men graag een mening heeft gevormd over de ander. Totdat een lelijk eendje als witte zwaan terugkeert naar het dorp en elk man's hoofd op hol brengt wat eindigt in vele (en geen) bedavonturen en jaloezie van de vrouwen = leuk voor 1x.

  als reactie op de film Tamara Drewe

 • Groffe humor ala the hangover. Een geforceerde autorit met vele blauwe plekken met ergens diep onderin een warm hart = leuk voor 1x.

  als reactie op de film Due Date

 • Het is best goed om af en toe je zwarte kanten te verkennen, maar dit lief-maagde-lijk wit zwaantje moet wel erg ver gaan om de zwarte zwaan te worden om haar belangrijkste rol en de totale perfectie te bereiken = super. Thema's: jezelf laten gaan, loskomen onder moeder's vleugels, sexualiteit ontdekken, lesbi, alles overhebben voor je droom.

  als reactie op de film Black Swan

 • Docum = de aarde, vrije natuur, religies, gewoonten en rituelen, stadsmassa en menselijke mierenhoop, het heelal. Geen tekst, de beelden samen met geluid en begeleidende muziek vertellen het verhaal. Kritiek op de robot-achtige opgepropte mensenmassa. Ongelooflijk hoe mensen zo toch kunnen leven. Prachtbeelden met oer-rythm-muziek = super.

  als reactie op de film Baraka

 • Welkom terug in de fantasy-wereld van Narnia met magische wezens waar kinderzieltjes getraind en getest worden op menselijke deugden. Hoe overwin je je ergste angsten en zonden? Lekker anders dan 1&2, de zee op. Prachtbeelden, lekker om bij weg te dromen = super.

  als reactie op de film The Chronicles of Narnia: The Voyage of the Dawn Treader

 • Middelbare school groeipijnen over de geruchtenmachine en je reputatie als ongeschonden meisje, karikaturale groepjes weer, en te goede ouders, leraar, te duidelijk omlijnde bad girls, jongens willen maar 1 ding. Hoofdpersoon is enige overintellectueel. Ironisch kritiek op de nieuwe sociale netwerken. Let niet zoveel op anderen, zoek je eigen waarheid = leuk voor 1x.

  als reactie op de film Easy A

 • Rijke leugen versus arme waarheid; niet zien dat het grootste geluk al voor je neus staat totdat je het kwijt bent. Ironische kritiek op die rijke bedriegers die de eenvoudige liefde in de weg staat. Waar kies je voor? = leuk voor 1x.

  als reactie op de film Dinner for Schmucks

 • Hightech glamour&glitter; de imperfecte mens versus het perfecte programma; een digitaal wonder wat gered moet worden; perfectie die riekt naar tiranie; een oud en bekend verhaal in een glitternieuw jasje, maar als je er doorheen kijkt, blijft er niet veel over. Leuk voor 1x.

  als reactie op de film Tron: Legacy

 • Depri tiener met studiedruk en liefdesgebrek belandt in psychisch afdeling ziekenhuis waar hij van de 'gekken' zichzelf leert vinden. In de normale wereld waar je je probelemen niet kan ventileren is het nog niet zo gek, een paar therapiedagen met mede'gekken' waar niets te gek is, om te ontdekken wat je wel en niet wilt. Thema's: tienerproblemen, ouders, relatie, opkomen voor eigen leven, vriendschap.

  als reactie op de film It's Kind of a Funny Story

 • Veel glamour en glitter en grote namen, maar een afgezaagd verhaal en Jolie die op leeftijd komt en het ongeloofwaardig maakt dat mannen en vrouwen haar overal blijven nastaren.

  als reactie op de film The Tourist

 • Na een zeer slechte deel 2 gehoopt dat ze het einde nog wat goeds hebben gemaakt, maar helaas van hetzelfde caliber. Mooie graphics maar verder een emotieloos verhaal.

  als reactie op de film Arthur 3: De strijd tussen de twee werelden

 • Feel-good alternatieve versie van Rapunzel, veel typetjes, maar goed gedoseerd en niet over-de-top, met echte disney mierzoete romantische momenten, brrr kippevel, de (valse) moeder die vast probeert te houden wat niet vast te houden valt: de vrijheid die een dochter zoekt om te leven.

  als reactie op de film Rapunzel

 • Jeugdtrauma's en een imaginaire vriend om door het leven te komen tot 2 zelfde zielen elkaar treffen en als elkaars echte vrienden elkaar verder helpen te leven. Voelbaar gebracht. Thema's: jeugdtrauma, imaginaire vriend, gestopt te leven, te angstig om te leven, je verhaal kunnen doen.

  als reactie op de film Paper Man

 • Een liefdesverhaal en moordmystery gebaseerd op de meest beruchte onopgeloste moordzaak in New Yorkse geschiedenis. Macht en geld maken onmenselijk. Verknipt persoonlijkheid maakt verkeerde levenskeuzes wat uiteindelijk escaleert. Mystery: in werkelijkheid nooit opgelost (de Marks lopen nog vrij rond), maar in de film zo overduidelijk wat er gebeurd is? Thema's: ouders, relatie, jeugdtrauma, geld, macht, moordmystery.

  als reactie op de film All Good Things

 • ROMA=AMOR. 2 vrouwen ontdekken in 1 nacht elkaars lichaam, geest en leven. Is dit voldoende als zijnde dé liefde? Medem brengt het sensueel in beeld. Ode aan de vrouw. Thema's: sex, relatie, lesbisch, ware liefde, vrouw, jeugdtrauma's, verlies.

  als reactie op de film Habitación en Roma

 • Yin en yang. Kwaad kan niet zonder goed. Zonder tegenstelling geen fun. Goede animaties maar het verhaal voelt aan als de zoveelste herhaling met wederom overdreven karikaturale types.

  als reactie op de film Megamind

 • Salesman ontmoet zieke vrouw, hun aanvankelijke sexrelatie wordt stiekem toch iets meer dan zij ervan verwacht hebben. Bissnizz in de gezondheidszorg. Een wegkijk romcom. 2 mooie jonge acteur/actrice. Thema's: medisch industrie, sex, relatie, carriere, ziek, echte liefde.

  als reactie op de film Love and Other Drugs

 • Romcom/drama. Opposites leren door onverwachte omstandigheden dat het leven niet gaat zoals je het plant, maar dat je went aan het leven zoals het je toekomt en daaraan gehecht wordt. Thema's: relatie, vrijheid, verantwoordelijkheid, liefde, kind.

  als reactie op de film Life as We Know It

 • Stotterende prinsbroertje zoekt heil bij praatdokter, waar hij uiteindelijk zichzelf vindt. Royal decors en etiquettes maar bij doktervriend magt men weer even mens zijn. Grappige stem-oefeningen. Een opmerkelijke stukje geschiedenis. Thema's: jeugd, trauma, plicht, royal, geschiedenis.

  als reactie op de film The King's Speech

 • Waar gebeurd. Bale zet een louche broer-vader type neer tegenovergesteld aan Wahlberg, het zacht goedaardige te bescheiden broertje, die langzaam tot bloei komt. Uit een rauw en laag milieu komend, een soort familie Flodder. Met een Rocky vechtstijl. Op Utube later de echte wedstrijden terug te halen en dan is het verrassend om weet te hebben van dit stukje echte geschiedenis. Thema's: boks, familie, relatie, biopic, verslaving, broers, moeder.

  als reactie op de film The Fighter

 • Oud plaatselijk Russisch ritueel van cremeren en afscheid nemen van je geliefde. Een blikje in de liefdesgewoonten van een klein dorpje. Thema's: ritueel, on the road, relatie, sexualiteit, traditie, oud en afgelegen = vergeten, water als godsbron. Traag tempo. Moeilijk te plaatsen scenes.

  als reactie op de film Silent Souls

 • De bi-3-hoeksverhouding in alle facetten, nu met man-man-vrouw. Vlotte stijl. Thema's: 3-hoekverhouding, bi, relatie, vreemdgaan, sexualiteit, gay, zwangerschap, onvruchtbaarheid, dood.

  als reactie op de film Drei

 • Een liefde, een relatie, een gezin en hoe dan alles veslonst. Als de liefde voor het kind groter is dan de liefde voor elkaar dan is er iets goed mis. De jeugd-achtergrond geeft enig verklaring waarom men zich zo gedraagt. Goeie titel, een blauwe liefde. Het begon goed maar houdt helaas niet stand. Herkenbare situaties als je zelf ook een gezin hebt. Thema's: relatie, opgroeien, opoffering, insukkeling.

  als reactie op de film Blue Valentine

 • Mindf**king in virtuele vriendschappen. Een leugen doet zich voor. Wat is nog waar? Eager to find out. Of toch niet? Een docu-achtig onderzoek naar hedendaagse virtuele sociale netwerk-contacten.

  als reactie op de film Catfish