Algemeen

NL box office top 20 week 43

Wat zijn deze week de best bezochte films in de Nederlandse bioscoop?

Beste filmliefhebber,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt. Dit vinden wij jammer, want FilmTotaal is dankzij onze advertenties gratis toegankelijk. Graag willen we je vragen een uitzondering te maken voor FilmTotaal. Hoe je dat moet doen lees je hier.

M.v.g FilmTotaal

door Jim Pedd om 16:34 in Algemeen
Welke films scoren er momenteel hoog aan de Nederlandse boxoffice. Als je wilt weten hoe/wat/waar/wanneer gebruik dan onze bioscoopagenda.

1. Inferno (2016)
Regie: Ron Howard | Cast: Tom Hanks, Felicity Jones, Ben Foster, Omar Sy

In deze nieuwe Dan Brown verfilming moet Robert Langdon naar Florence om daar te jagen op een man die gelooft dat de mens onvruchtbaar zou moeten zijn, om in het voortbestaan van de soort te voorzien.

Lees de recensie van Inferno geschreven door Arjan Welles -

Bekijk de trailer van Inferno.

2. Trolls (2016)
Regie: Mike Mitchell, Walt Dohrn | Cast: Anna Kendrick, Zooey Deschanel, Justin Timberlake, Jeffrey Tambor

Trolls brengt het publiek naar een kleurrijke en wonderbaarlijke wereld, waar veel te optimistische trolletjes leven. Ze dansen altijd, zingen continu en zijn het totale tegenovergestelde van de pessimistische Bergens. Die zijn alleen blij als ze een trolletje in de maag hebben. Nadat de Bergens het Troll Village binnenvallen, wordt Poppy geboren, misschien wel de meest gelukkige trol ooit. Samen met de veel te voorzichtige Branch gaat ze op een reis om hun vrienden te redden.

Lees de recensie van Trolls geschreven door Arjan Welles -

Bekijk de trailer van Trolls.

3. Bridget Jones's Baby (2016)
Regie: Sharon Maguire | Cast: Renée Zellweger, Gemma Jones, Jim Broadbent, Sally Phillips

Het is als we Bridget weer zien uit met Mark Darcy (Colin Firth). Ze is in de veertig en weer alleenstaand en wil zich concentreren op haar baan als nieuwsproducent en omringt zichzelf met oude en nieuwe vrienden. Voor het eerst lijkt alles onder controle. Wat zou er mis kunnen gaan? Maar dan ontmoet ze de knappe Amerikaan Jack (Patrick Dempsey), die alles is wat Darcy niet is. In een onwaarschijnlijke twist, blijkt Bridget zwanger, met een klein probleem: ze weet niet zeker wie de vader is...

Lees de recensie van Bridget Jones's Baby geschreven door Jim Pedd -

Bekijk de trailer van Bridget Jones's Baby.

4. Jack Reacher: Never Go Back (2016)
Regie: Edward Zwick | Cast: Tom Cruise, Cobie Smulders, Robert Knepper, Danika Yarosh

Jack Reacher vertrekt naar zijn vroegere militaire basis in Virginia, waar hij heeft afgesproken met Major Susan Turner. De ontmoeting wordt echter uitgesteld wanneer blijkt dat Turner is gearresteerd. Er is wel een andere officier die Reacher beschuldigt van een misdaad waarvan hij zich niet kan herinneren dat hij hem ooit heeft begaan. Schijnbaar was hier ook een kind bij betrokken. Reacher gaat op zoek naar Turner zodat hij zijn naam kan zuiveren voordat het leger, de FBI, de politie en een zooitje criminelen hem weten te achterhalen.

Lees de recensie van Jack Reacher: Never Go Back geschreven door Martijn Hamerling -

Bekijk de trailer van Jack Reacher: Never Go Back.

5. Storks (2016)
Regie: Nicholas Stoller, Doug Sweetland | Cast: Andy Samberg, Katie Crown, Kelsey Grammer, Jennifer Aniston

Ooievaars bezorgen baby's. Of althans, dat deden ze. Tegenwoordig bezorgen ze pakjes voor de wereldwijde internetreus Conerstone.com. Junior, de beste bezorg-ooievaar van het bedrijf, staat op het punt een promotie te krijgen wanneer hij per ongeluk de Babymaak-machine activeert, waardoor een schattige en ongeautoriseerd meisje wordt geproduceerd. In een poging om ervoor te zorgen dat de baas erachter komt, racen Junior en Tulip, de enige mens op de Ooievaarberg, tegen de klok om hun eerste babybezorging ooit te doen. Het leidt tot een onthullende reis die meer dan één familie compleet maakt en de ware missie van ooievaars in de wereld terugbrengt.

Lees de recensie van Storks geschreven door Fabian Melchers -

Bekijk de trailer van Storks.

6. Pete's Dragon (2016)
Regie: David Lowery | Cast: Bryce Dallas Howard, Robert Redford, Oakes Fegley, Oona Laurence

Het tienjarige weesjongetje Pete woont samen met zijn beste vriend Elliott in het bos. Het toeval wil dat Elliott een draak is. Hun leven samen komt tot een einde als boswachter Grace hem ontdekt, en ze kan niet geloven dat hij al jaren in het bos woont. Hoe kan zo'n kleine knul immers overleven? Dan ontmoet ze zijn vriend...

Lees de recensie van Pete's Dragon geschreven door Arjan Welles -

Bekijk de trailer van Pete's Dragon.

7. Miss Peregrine's Home for Peculiar Children (2016)
Regie: Tim Burton | Cast: Eva Green, Asa Butterfield, Samuel L. Jackson, Judi Dench

Tiener Jacob volgt aanwijzingen, die hem naar een mysterieus eiland leiden. Daar ontdekt hij de ruïnes van Miss Peregrine's School for Peculiar Children. Terwijl hij de verlaten gangen en slaapkamers verkent, ontdekt hij dat de bewoners ongelofelijke krachten bezaten. En dat ze nog leven.

Lees de recensie van Miss Peregrine's Home for Peculiar Children geschreven door Jelle Fastenau -

Bekijk de trailer van Miss Peregrine's Home for Peculiar Children.

8. The Secret Life of Pets (2016)
Regie: Yarrow Cheney, Chris Renaud | Cast: Louis C.K., Eric Stonestreet, Kevin Hart, Jenny Slate

In een appartementencomplex in Manhattan wordt het leven van Max als favoriet op z'n kop gezet, als zijn eigenaar een nieuweling met de naam Duke meebrengt. Ze moeten hun geschillen terzijde schuiven en hun krachten bundelen, als ze erachter komen dat een schattig konijntje met de naam Snowball een leger van achtergelaten huisdieren opbouwt, om wraak te nemen op alle vrolijke huisdieren en hun eigenaren.

Lees de recensie van The Secret Life of Pets geschreven door Martijn Hamerling -

Bekijk de trailer van The Secret Life of Pets.

9. The Girl on the Train (2016)
Regie: Tate Taylor | Cast: Haley Bennett, Emily Blunt, Justin Theroux, Rebecca Ferguson

Rachel is een onlangs gescheiden vrouw die aan de drank is geraakt. Ze begint te fantaseren over het leven van het perfecte stel dat ze dagelijks in de trein ziet zitten. Dit is natuurlijk geheel onschuldig, maar op een dag komt ze thuis na een avond zuipen en zit ze helemaal onder het bloed.

Lees de recensie van The Girl on the Train geschreven door Frank Stol -

Bekijk de trailer van The Girl on the Train.

10. Hart Beat (2016)
Regie: Hans Somers | Cast: Vajèn van den Bosch, Rein van Duivenboden, Martijn Fischer, Stephanie van Eer

Hart Beat vertelt over de schuchtere scholiere Zoë (Vajèn van den Bosch) die sinds het vertrek van haar vader haar gitaar niet meer heeft aangeraakt. Als zij op de fiets wordt aangereden door de tourbus van superster Mik (Rein van Duivenboden) springt er een vonk over tussen de twee en vindt Zoë haar liefde voor muziek weer terug.

Lees de recensie van Hart Beat geschreven door Jan Roselaar -

Bekijk de trailer van Hart Beat.

11. Keeping Up with the Joneses (2016)
Regie: Greg Mottola | Cast: Gal Gadot, Isla Fisher, Zach Galifianakis, Jon Hamm

De Joneses zijn een elegant en bloedmooi koppel. Ze verhuizen naar een doodgewone buitenwijk, waar hun nieuwe buren - Jeff en Karen - niet weten wat ze meemaken. Laatstgenoemden doen er alles aan doen om net zoals de Joneses te worden, maar wat ze niet doorhebben is dat hun perfecte buren eigenlijk een stel levensgevaarlijke spionnen zijn. Bekijk hieronder de eerste trailer.

Lees de recensie van Keeping Up with the Joneses geschreven door Martijn Hamerling -

Bekijk de trailer van Keeping Up with the Joneses.

12. MeesterSpion (2016)
Regie: Pieter van Rijn | Cast: Cynthia Abma, Steef Cuijpers, Nienke de la Rive Box, Allard Geerlings

De elfjarige Tim verhuist samen met zijn ouders en zusje naar een hotel aan de kust. In het begin kan Tim moeilijk wennen aan zijn nieuwe thuis, tot hij Simon ontmoet. Simon is net ontwaakt uit het jaar 1973 en moet erg wennen aan de nieuwe tijd. Daarnaast moet hij als oud-spion nog een oude misdaadzaak oplossen.Bekijk de trailer van MeesterSpion.

13. Tonio (2016)
Regie: Paula van der Oest | Cast: Pierre Bokma, Rifka Lodeizen, Chris Peters, Stefanie van Leersum

Op 23 mei 2010 wordt de 21-jarige Tonio van der Heijden door een auto geschept en in kritieke toestand naar het ziekenhuis gebracht, waar hij overlijdt. Het leven van zijn ouders, die hun enige zoon op de intensive care zien overlijden, verandert drastisch. Zijn bestaan laat een fantoompijn achter bij zijn ouders, die in alles om hen heen en in henzelf aan hem herinnerd worden. Ze rouwen, maar moeten ook proberen te voorkomen dat hun eigen levens in een neerwaartse spiraal van verdriet terechtkomen.

Lees de recensie van Tonio geschreven door Arjan Welles -

Bekijk de trailer van Tonio.

14. De Club van Sinterklaas & Geblaf op de Pakjesboot (2016)
Regie: Ruud Schuurman | Cast: Sven De Ridder, Pieter Verelst, Wilbert Gieske, Beryl van Praag

Dit jaar komt het Sinterklaasfeest opnieuw in gevaar! Slechterik Dokter Vleugelaer heeft een plan bedacht om zo veel mogelijk geld te verdienen met een zogenaamde 'Blafspray'. Iedereen die daarmee in aanraking komt, kan alleen nog maar blaffen. De slechte dokter wil met de spray alle kinderen van het land de 'Blafhoest' bezorgen, zodat hij daarna voor veel geld het tegenmedicijn aan alle bezorgde ouders kan verkopen. En ja, hoe bereik je zoveel mogelijk kinderen? Via Sinterklaas! Dr. Vleugelaer en zijn handlanger Igor vermommen zich en spuiten alle cadeautjes op de stoomboot in met Blafspray. Maar als de pieten ook in aanraking komen met het goedje, loopt de situatie helemaal uit de hand. Lukt het Sinterklaas en de bekende Clubpieten om de cadeautjes op tijd schoon te maken, of krijgen alle kinderen de Blafhoest?Bekijk de trailer van De Club van Sinterklaas & Geblaf op de Pakjesboot.

15. Hell or High Water (2016)
Regie: David Mackenzie | Cast: Dale Dickey, Ben Foster, Chris Pine, William Sterchi

Na dertien jaar in de gevangenis te hebben gezeten, keert de opvliegerige Tanner terug naar het familielandgoed waar zijn broer Toby en neefjes wonen. Ze dreigen hun ouderlijke huis kwijt te raken, dus besluiten de broers enkele kleine, lokale banken te overvallen. Het gaat elke keer om kleine bedragen, zodat Tanner en Toby niet de aandacht van de FBI trekken. Het gaat lang goed, maar dan gaat officier Hamilton zich ermee bemoeien.

Lees de recensie van Hell or High Water geschreven door Fabian Melchers -

Bekijk de trailer van Hell or High Water.

16. Don't Breathe (2016)
Regie: Fede Alvarez | Cast: Stephen Lang, Jane Levy, Dylan Minnette, Daniel Zovatto

A Man in the Dark draait om een blinde miljonair die het doelwit wordt van een drietal jonge dieven. Zij denken zo een gemakkelijke buit binnen te halen, maar hun slachtoffer is niet wat hij lijkt te zijn. In plaats van senang en goedaardig is de man in werkelijkheid een gewelddadige en gevaarlijke psychopaat die hen vervolgens op gaat jagen.

Lees de recensie van Don't Breathe geschreven door Frank Stol -

Bekijk de trailer van Don't Breathe.

17. The Magnificent Seven (2016)
Regie: Antoine Fuqua | Cast: Denzel Washington, Chris Pratt, Ethan Hawke, Vincent D'Onofrio

Het stadje Rose Creek wordt met harde hand bestuurd door meedogenloze industrieel Bartholomew Bogue. De wanhopige inwoners huren outlaws, bounty hunters, gokkers en huurlingen in, zeven strijdlustige mannen om hen te beschermen: Sam Chisolm, Josh Farraday, Goodnight Robicheaux, Jack Horne, Billy Rocks, Vasquez en Red Harvest. Deze magnificent seven bereiden zich voor op de gewelddadige confrontatie waarbij er meer dan alleen maar geld op het spel staat.

Lees de recensie van The Magnificent Seven geschreven door Martijn Hamerling -

Bekijk de trailer van The Magnificent Seven.

18. Florence Foster Jenkins (2016)
Regie: Stephen Frears | Cast: Meryl Streep, Hugh Grant, Simon Helberg, Rebecca Ferguson

Het verhaal van Florence Foster Jenkins, een erfgename uit New York, die ervan droomde operazangeres te worden. Terwijl ze een verschrikkelijke zangstem had.

Lees de recensie van Florence Foster Jenkins geschreven door Arjan Welles -

Bekijk de trailer van Florence Foster Jenkins.

19. Deepwater Horizon (2016)
Regie: Peter Berg | Cast: Mark Wahlberg, Kurt Russell, Douglas M. Griffin, James DuMont

Een verhaal dat zich afspeelt op boorplatform Deepwater Horizon, waar in april 2010 een ontploffing plaatsvond. Dat leidde tot het grootste olielek ooit in de geschiedenis van de Verenigde Staten.

Lees de recensie van Deepwater Horizon geschreven door Arjan Welles -

Bekijk de trailer van Deepwater Horizon.

20. Prooi (2016)
Regie: Dick Maas | Cast: Mark Frost, Bart Klever, Victor Löw, Mattijn Hartemink

Na de vondst van een gruwelijk vermoord boerengezin net buiten Amsterdam, tast de politie in het duister over de mogelijke dader. Lizzy, een dierenarts van Artis, denkt echter te weten wat de bloederige verminkingen kan hebben aangericht: een forse, agressieve leeuw. Ze stuit vooral op ongeloof en er is een tweede bloedbad nodig voordat de autoriteiten instemmen met het rigoureuze plan van een Engelse leeuwenjager om het monster te pakken te krijgen. De jacht is geopend...

Lees de recensie van Prooi geschreven door Thierry Verhoeven -

Bekijk de trailer van Prooi.

0 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

nieuwslaatste nieuws

meest populair