De beste 'Fast & Furious'-film is 'Furious 7', en de slechtste is...

De supersnelle franchise bestaat vooral uit popcorn.

Bram de Groot 18 januari 2021 22:30 in Featured
De afgelopen periode kijken we iedere dag weer naar een andere naam in de filmwereld en geven we zijn of haar beste en slechtste film. Aan jou de keuze om het hiermee eens te zijn, of andere films te opperen. Vandaag staat er geen grote naam op het programma, maar een filmreeks. Namelijk Fast & Furious.

Beste film: Furious 7

De beste film in de reeks is de film waarin afscheid wordt genomen van hoofdrolspeler Paul Walker (Brian O'Connor) die kwam te overlijden door een auto-ongeluk. Ook de vijfde en zesde film doen het goed bij critici en publiek, evenals de spin-off Fast & Furious Presents: Hobbs & Shaw uit 2019.


Nadat ze Owen Shaw en zijn crew verslagen hebben, kunnen Dominic Toretto, Brian O'Connor en de rest van de crew weer naar de Verenigde Staten terugkeren. Eindelijk is er weer de mogelijkheid om een gewoon leven te leiden. Maar Owens oudere broer, Ian Shaw is uit op wraak en brengt de levens van de hele crew in gevaar.

Slechtste film: Fast & Furious

Deze vierde film in de reeks was de start van de terugkeer na twee magere delen. Fast & Furious geldt verhaaltechnisch als de eerste film in de reeks, maar staat ook bekend als de slechtste. Overigens dan wel bij de critici, aangezien het publiek 2 Fast 2 Furious zwakker lijkt te vinden. Ook The Fast and the Furious: Tokyo Drift staat er niet echt goed op.


In Los Angeles is Antonio Braga bezig met een grote drugsmisdaad. Undercover politieagent Brian O'Connor werkt aan de zaak om de drugsmisdaad te stoppen. Braga heeft Dominic Toretto onlangs opgelicht tijdens een handel en hij zint op wraak.


Eerdere beste en slechtste films van...

Jennifer Lawrence

Chris Pratt

Martin Scorsese

Jamie Foxx

Robert De Niro

Al Pacino

DC Extended Universe

Angelina Jolie

Nicolas Cage

Liam Neeson

Denis Villeneuve

Ridley Scott

Laurence Fishburne

Charlize Theron

Chris Evans

Brad Pitt

Marvel Cinematic Universe


Hoe gekozen? De beste en slechtste films zijn vooral gekozen uit de hoogst en laagst genoteerde films op Rotten Tomatoes, waarbij er is gekeken naar de Tomatometer en Audience Score.

NieuwsFilm