Featured

De beste film van Martin Scorsese is 'Goodfellas', en zijn minste is...

Valt er wel een keuze te maken?

door Bram de Groot om 19:58 in Featured
De afgelopen periode kijken we iedere dag weer naar een andere naam in de filmwereld en geven we zijn of haar beste en slechtste film. Aan jou de keuze om het hiermee eens te zijn, of andere films te opperen. Vandaag staat Martin Scorsese op het programma.

Beste film: Goodfellas

Ja, selecteer maar eens de beste film van Martin Scorsese... Als er wordt gekeken naar de ontvangst onder critici en publiek, dan scoort Goodfellas uit 1990 net even sterker dan toppers als Taxi Driver, Mean Streets, Raging Bull, The Departed en The Irishman. En er missen vast nog wel een paar films in dit rijtje. Welke kies jij?


Gangster Jimmy 'The gent' Conway staat in hoog aanzien bij zijn misdaadcollega's. Hij neemt de jonge Henry Hill onder zijn hoede en leert hem alle fijne kneepjes van het gangstervak. Tommy is zijn trouwe, maar driftige vriend en grote voorbeeld. Henry bouwt een bestaan op waarin drughandel en moord centraal staan.

Minste film: New York, New York

Ook de "slechtste" film van Scorsese is knap lastig te bepalen. Er is gekozen voor New York, New York een musicalfilm uit 1977 waarin Liza Minnelli en Robert De Niro de hoofdrollen hebben. Andere films die minder scoren zijn Shutter Island en Bringing Out the Dead, maar slecht of niet goed? Zeker niet.


Op de dag dat de Tweede Wereldoorlog eindigt ontmoet de arrogante, makkelijk pratende muzikant Jimmy een zangeres genaamd Francine. Ze worden verliefd op elkaar en krijgen een stormachtige relatie. Ze vechten beiden voor hun carrière en om aan de top te komen.


Eerdere beste en slechtste films van...

Jamie Foxx

Robert De Niro

Al Pacino

DC Extended Universe

Angelina Jolie

Nicolas Cage

Liam Neeson

Denis Villeneuve

Ridley Scott

Laurence Fishburne

Charlize Theron

Chris Evans

Brad Pitt

Marvel Cinematic Universe

Morgan Freeman

Tom Hardy

David Fincher

Jason Statham

Arnold Schwarzenegger

Bruce Willis

Hugh Jackman

Samuel L. Jackson

Sylvester Stallone

Joaquin Phoenix

Brie Larson

James Cameron

Will Smith

Tom Cruise

Sci-fi films

Keanu Reeves

Peter Jackson

Steven Spielberg

Johnny Depp

Dwayne Johnson

Robert Downey Jr.

Superheldenfilms

Christopher Nolan

Scarlett Johansson

Denzel Washington

Quentin Tarantino

Leonardo DiCaprio


Hoe gekozen? De beste en slechtste films zijn vooral gekozen uit de hoogst en laagst genoteerde films op Rotten Tomatoes, waarbij er is gekeken naar de Tomatometer en Audience Score.

19 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Chris23

Avatar

Goodfellas en After Hours zijn mn favo`s van hem.

Master Of Films

Avatar

Martin Scorsese. Hij mag dan Marvel onder de achtbaan cinema scharen, toch kan je er niet omheen dat hij een heel belangrijke filmmaker is.

Voor mij persoonlijk zijn er maar twee Martin Scorsese tegenvallers. Shutter Island & The Aviator.

Voor de rest heeft hij veel vette films gemaakt, waarvan ik vele op DVD of op Blu-ray heb. Goodfellas, Casino, After Hours, Hugo, Taxi Driver, The Departed, Cape Fear remake enz. Toch neig ik naar een klein favorietje, namelijk The Wolf of Wall Street. Zo veel plezier van gehad, vanwege het grappige en een beetje bizarre wat aangedikte waargebeurde verhaal. Het gedeelte van Steve Madden is door de echte Steve Madden bevestigd dat het zo was. Louter toeval dat DiCaprio zowel in mijn favo Scorsese film speelt als in de tegenvallers.

Mav Damian

Avatar

Wat MOF zegt! Scorsese maakt echte cinema Smiley face Mijn favoriete is Taxi Driver.

PureLiquidEvil

Avatar

Mijn favoriete zijn The King of Comedy (welke is gekopieerd door Joker) en Silence. Vreemd dat Silence zo prachtig gefilmd is, en The Irishman daarna best wel lelijk was. Wel goeie film overigens.

Goov25

Avatar

Groot liefhebber van Scorseses films, ik heb van die man nog geen slechte film gezien. Mijn volgorde:
1. Shutter Island
2. The Departed
3. Goodfellas
4. The Wolf of Wall Street
5. Silence
6. Taxi Driver
7. Gangs Of New York
8. Mean Streets

Clarkkent

Avatar

Shutter Island minder goed scoren? Dat zegt wat over zijn oeuvre. Die is ontzettend goed gelukt. Goed acteerwerk, sterk verhaal en goed gefilmd. En dan ook nog een plottwist die je niet ziet aankomen. Ik in ieder geval niet.

fulkano

Avatar

Ik vond Shutter Island juist erg goed

baron nostalgia

Avatar

Zijn beste film is taxi driver en zijn slechtste goodfellas want dat is zo'n rip off van the godfatter

Coach Boone

Avatar

@baron nostalgia
Ripoff? Omdat Goodfellas ook over de mafia gaat? :'D

The Apache

Avatar

Shutter Island was briljant
Gangs of New York had ik niet zoveel mee
Cape Fear is denk wat ondergewaardeerd

BillySavastano

Avatar

Kan het niet anders dan hiermee eens zijn, Goodfellas is zeker zijn beste if not misschien wel mijn all time favorite movie. Kan hem blijven kijken!!
What do you want Henry? The wing or a leg?

Master Of Films

Avatar

baron nostalgia "en zijn slechtste goodfellas want dat is zo'n rip off van the godfatter"
Eerste keer dat ik zoiets hoor. Weliswaar zullen we nooit te weten komen waarom baron nostalgia Goodfellas een rip off is. Goodfellas is gebaseerd op een waar gebeurd verhaal. Henry Hill heeft echt bestaan. The Godfather is gebaseerd op een fictieve crime novel. Maar goed, Goodfellas is dus een rip off.

X-pool

Avatar

shutter island was ook geweldig

omniesbonsai

Avatar

Geen fan van Scorsese
Met zijn gangster films
Je moet er van houden

Decepticon

Avatar

Beste Goodfellas.
Slechtste The Wolf of Wall Street, maar was het kijken altijd nog waard. Maar ik zie niet wat iedereen in die film ziet, maar dat heeft iedereen wel bij bepaalde films. Maar ik vind The Aviator nog leuker.

donniebrasco

Avatar

Beste film is imo The Irishman .... 'n slechte heeft ie niet.

PureLiquidEvil

Avatar

@baron nostalgia sorry maar dat is echt compleet verkeerd. The Godfather is gebaseerd op een fictief boek, waarin de maffia wordt verheerlijkt omdat ze een morele code hebben en zich gedragen als een "familie". Goodfellas gaat daar keihard tegenin, en laat zien dat de maffia misschien denkt dat ze een code hebben, maar dat het eigenlijk een stel ongeleide psychopaten zijn. The Sopranos speelt hier bijvoorbeeld ook lekker op in. Het gaat inderdaad allemaal om de maffia, maar het zijn compleet andere films.

JanKastanje

Avatar

@Baron Nostalgia
schei toch uit man een rip-off

NieuwsFilm

meest populair