De beste film van Martin Scorsese is 'Goodfellas', en zijn minste is...

Valt er wel een keuze te maken?

Bram de Groot 15 januari 2021 19:58 in Featured
De afgelopen periode kijken we iedere dag weer naar een andere naam in de filmwereld en geven we zijn of haar beste en slechtste film. Aan jou de keuze om het hiermee eens te zijn, of andere films te opperen. Vandaag staat Martin Scorsese op het programma.

Beste film: Goodfellas

Ja, selecteer maar eens de beste film van Martin Scorsese... Als er wordt gekeken naar de ontvangst onder critici en publiek, dan scoort Goodfellas uit 1990 net even sterker dan toppers als Taxi Driver, Mean Streets, Raging Bull, The Departed en The Irishman. En er missen vast nog wel een paar films in dit rijtje. Welke kies jij?


Gangster Jimmy 'The gent' Conway staat in hoog aanzien bij zijn misdaadcollega's. Hij neemt de jonge Henry Hill onder zijn hoede en leert hem alle fijne kneepjes van het gangstervak. Tommy is zijn trouwe, maar driftige vriend en grote voorbeeld. Henry bouwt een bestaan op waarin drughandel en moord centraal staan.

Minste film: New York, New York

Ook de "slechtste" film van Scorsese is knap lastig te bepalen. Er is gekozen voor New York, New York een musicalfilm uit 1977 waarin Liza Minnelli en Robert De Niro de hoofdrollen hebben. Andere films die minder scoren zijn Shutter Island en Bringing Out the Dead, maar slecht of niet goed? Zeker niet.


Op de dag dat de Tweede Wereldoorlog eindigt ontmoet de arrogante, makkelijk pratende muzikant Jimmy een zangeres genaamd Francine. Ze worden verliefd op elkaar en krijgen een stormachtige relatie. Ze vechten beiden voor hun carrière en om aan de top te komen.


Eerdere beste en slechtste films van...

Jamie Foxx

Robert De Niro

Al Pacino

DC Extended Universe

Angelina Jolie

Nicolas Cage

Liam Neeson

Denis Villeneuve

Ridley Scott

Laurence Fishburne

Charlize Theron

Chris Evans

Brad Pitt

Marvel Cinematic Universe

Morgan Freeman

Tom Hardy

David Fincher

Jason Statham

Arnold Schwarzenegger

Bruce Willis

Hugh Jackman

Samuel L. Jackson

Sylvester Stallone

Joaquin Phoenix

Brie Larson

James Cameron

Will Smith

Tom Cruise

Sci-fi films

Keanu Reeves

Peter Jackson

Steven Spielberg

Johnny Depp

Dwayne Johnson

Robert Downey Jr.

Superheldenfilms

Christopher Nolan

Scarlett Johansson

Denzel Washington

Quentin Tarantino

Leonardo DiCaprio


Hoe gekozen? De beste en slechtste films zijn vooral gekozen uit de hoogst en laagst genoteerde films op Rotten Tomatoes, waarbij er is gekeken naar de Tomatometer en Audience Score.

NieuwsFilm