De beste film van actrice Angelina Jolie is een oudje, en haar slechtste is...

De beste film van actrice Angelina Jolie is een oudje, en haar slechtste is...

De bekende actrice lijkt toch opvallend weinig echte toppers te hebben opgeleverd.

De afgelopen periode kijken we iedere dag weer naar een andere naam in de filmwereld en geven we zijn of haar beste en slechtste film. Aan jou de keuze om het hiermee eens te zijn, of andere films te opperen. Vandaag staat Angelina Jolie op het programma.

Beste film: Gia

In deze tv-film, gebaseerd op ware gebeurtenissen, speelt Jolie een van Amerika's eerste supermodellen. Ook met rollen voor Elizabeth Mitchell en Eric Michael Cole werd de film sterk ontvangen, ook bij het publiek. Andere prima films van Jolie zijn A Mighty Heart, Wanted en Changeling.

De film Girl, Interrupted, waarvoor ze een Oscar won, werd nou niet bepaald goed ontvangen door de critici. Als regisseur leverde Jolie overigens onder meer First They Killed My Father af.


Gia is een van Amerika's eerste supermodellen. Het verhaal vertelt haar leven vanaf haar tienerjaren tot aan haar dood in 1986, toen ze aan aids overleed, als een van de eerste vrouwen in de Verenigde Staten. Haar hele turbulente leven, de glamour, de drugs en haar relaties, komt voorbij.

Slechtste film: Alexander

Jolie had een grote rol in de megaflop Alexander uit 2004 van Oliver Stone. Deze mag toch wel gezien worden als haar slechtste film. Daarnaast dook ze op in magere titels als By the Sea, Come Away, The Tourist en tsja Cyborg 2 (foto boven). De laatste is wel uit haar beginjaren.


Alexander de Grote is een van de belangrijkste personen uit de wereldgeschiedenis. Vanaf zijn jeugd droomde hij al van succes, avontuur en triomfen. Dankzij zijn vele oorlogen had Alexander op zijn 32e het grootste rijk opgebouwd dat ooit bestaan heeft. Wat daarna volgt is echter de ultieme val van een groot heerser. De man die bij leven al een legende werd sterft een eenzame en mysterieuze dood.


Eerdere beste en slechtste films van...

Leonardo DiCaprio

Quentin Tarantino

Denzel Washington

Scarlett Johansson

Christopher Nolan

Superheldenfilms

Robert Downey Jr.

Dwayne Johnson

Johnny Depp

Steven Spielberg

Peter Jackson

Keanu Reeves

Sci-fi films

Tom Cruise

Will Smith

James Cameron

Brie Larson

Joaquin Phoenix

Sylvester Stallone

Samuel L. Jackson

Hugh Jackman

Bruce Willis

Arnold Schwarzenegger

Jason Statham

David Fincher

Tom Hardy

Morgan Freeman

Marvel Cinematic Universe

Brad Pitt

Chris Evans

Charlize Theron

Laurence Fishburne

Ridley Scott

Denis Villeneuve

Liam Neeson

Nicolas Cage


Hoe gekozen? De beste en slechtste films zijn vooral gekozen uit de hoogst en laagst genoteerde films op Rotten Tomatoes, waarbij er is gekeken naar de Tomatometer en Audience Score.

NieuwsFilm

meest populair