De beste film van Liam Neeson is géén wraakfilm, en zijn slechtste is...

De beste film van Liam Neeson is géén wraakfilm, en zijn slechtste is...

Liam Neeson maakte toppers en floppers.

De afgelopen periode kijken we iedere dag weer naar een andere naam in de filmwereld en geven we zijn of haar beste en slechtste film. Aan jou de keuze om het hiermee eens te zijn, of andere films te opperen. Vandaag staat Liam Neeson op het programma.

Beste film: Schindler's List

Uiteraard staat Schindler's List bovenaan de lijst met beste films van Liam Neeson. Een rol waarin je hem nu waarschijnlijk niet zo snel zou verwachten. Andere toppers en goede films met de Britse acteur zijn Everest, Batman Begins en Silence.


De op het oog ijdele en gierige Duitse zakenman Oskar Schindler besluit tijdens het Nazi-regime zijn fabriek te gaan gebruiken als vluchtplaats voor Joden. Hij wist op deze manier zo'n 1100 Joden van de gaskamers van Auschwitz te redden.

Slechtste film: The Other Man

Neeson heeft een aantal hele grote, maar ook hele magere films gemaakt. The Other Man uit 2008 met ook Antonio Banderas en Laura Linney is dan wel zijn slechtste. Andere films die je waarschijnlijk niet zo snel (nog een keer) op zou zetten zijn The Haunting, After.Life en Third Person.


Als Peter begint te vermoeden dat hij niet de enige man in het leven van zijn vrouw is, besluit hij actie te ondernemen. Vastbesloten gaat hij op zoek naar zijn concurrent.


Eerdere beste en slechtste films van...

Leonardo DiCaprio

Quentin Tarantino

Denzel Washington

Scarlett Johansson

Christopher Nolan

Superheldenfilms

Robert Downey Jr.

Dwayne Johnson

Johnny Depp

Steven Spielberg

Peter Jackson

Keanu Reeves

Sci-fi films

Tom Cruise

Will Smith

James Cameron

Brie Larson

Joaquin Phoenix

Sylvester Stallone

Samuel L. Jackson

Hugh Jackman

Bruce Willis

Arnold Schwarzenegger

Jason Statham

David Fincher

Tom Hardy

Morgan Freeman

Marvel Cinematic Universe

Brad Pitt

Chris Evans

Charlize Theron

Laurence Fishburne

Ridley Scott

Denis Villeneuve


Hoe gekozen? De beste en slechtste films zijn vooral gekozen uit de hoogst en laagst genoteerde films op Rotten Tomatoes, waarbij er is gekeken naar de Tomatometer en Audience Score.

NieuwsFilm

meest populair