De beste film van Robert de Niro is 'The Godfather: Part II', en zijn slechtste is...

De beste film van Robert de Niro is 'The Godfather: Part II', en zijn slechtste is...

Robert de Niro wist een aantal klassiekers af te leveren.

De afgelopen periode kijken we iedere dag weer naar een andere naam in de filmwereld en geven we zijn of haar beste en slechtste film. Aan jou de keuze om het hiermee eens te zijn, of andere films te opperen. Gisteren zagen we nog Al Pacino, vandaag staat Robert De Niro op het programma.

Beste film: The Godfather: Part II

Robert De Niro is net als Al Pacino een echte gouwe ouwe. De acteur leverde heel wat klassiekers af en nog altijd de misdaadklassieker The Godfather: Part II zijn beste werk. Maar hij maakte nog veel meer grote titels, zoals A Bronx Tale, Goodfellas, Taxi Driver, Mean Streets, The Irishman, Midnight Run, The Deer Hunter, Casino en het recentere Silver Linings Playbook. De Niro won een Oscar voor Part II en Raging Bull.


Nu Michael de leider van de familie is, schakelt hij zijn concurrenten uit. Hij wil de zaken uitbreiden naar het Westen van Amerika, maar is ongeduldig van aard en maakt daardoor veel vijanden. Er wordt een aanslag op zijn leven gepleegd en hij besluit om de leiding tijdelijk over te geven aan zijn halfbroer Tom. Michael gaat zelf op zoek naar de verrader van de familie in Cuba.

Slechtste film: Godsend

Maar net als bijna alle grote acteurs, nam hij ook deel aan het wat slechte plannen. De horrorthriller Godsend met ook Rebecca Romijn is dan misschien wel zijn slechtste. Andere bedenkelijke titels zijn The Bridge of San Luis Rey, Killing Season, Dirty Grandpa, Hide and Seek en Righteous Kill.


Paul en Jessie Duncan verliezen hun achtjarige zoontje Adam tijdens een verkeersongeluk. Ze krijgen dan hulp van wetenschapper Richard Wells, die hun zoon via het klonen van zijn DNA opnieuw geboren kan laten worden. Maar als deze Adam dan ook de leeftijd van acht jaar bereikt begint hij ineens drastisch te veranderen en komt zijn ware aard naar boven.


Eerdere beste en slechtste films van...

Al Pacino

DC Extended Universe

Angelina Jolie

Nicolas Cage

Liam Neeson

Denis Villeneuve

Ridley Scott

Laurence Fishburne

Charlize Theron

Chris Evans

Brad Pitt

Marvel Cinematic Universe

Morgan Freeman

Tom Hardy

David Fincher

Jason Statham

Arnold Schwarzenegger

Bruce Willis

Hugh Jackman

Samuel L. Jackson

Sylvester Stallone

Joaquin Phoenix

Brie Larson

James Cameron

Will Smith

Tom Cruise

Sci-fi films

Keanu Reeves

Peter Jackson

Steven Spielberg

Johnny Depp

Dwayne Johnson

Robert Downey Jr.

Superheldenfilms

Christopher Nolan

Scarlett Johansson

Denzel Washington

Quentin Tarantino

Leonardo DiCaprio


Hoe gekozen? De beste en slechtste films zijn vooral gekozen uit de hoogst en laagst genoteerde films op Rotten Tomatoes, waarbij er is gekeken naar de Tomatometer en Audience Score.

NieuwsFilm

meest populair