De beste DCEU-film is nog steeds 'Wonder Woman', en de slechtste is....

De beste DCEU-film is nog steeds 'Wonder Woman', en de slechtste is....

Welk deel vind jij de beste film in het DC Extended Universe? En de slechtste?

De afgelopen periode kijken we iedere dag weer naar een andere naam in de filmwereld en geven we zijn of haar beste en slechtste film. Aan jou de keuze om het hiermee eens te zijn, of andere films te opperen. Vandaag staat er geen grote naam op het programma, maar een filmreeks. Namelijk het DC Extended Universe.

Beste film: Wonder Woman

Niet iedereen is het eens met dat Wonder Woman de beste film is in het DCEU. Vaker wordt Man of Steel gezien als het beste deel tot op heden. De komedie Shazam! is echter ook hoger beoordeeld dat de Superman-film en Birds of Prey deed het eveneens beter bij de critici en het publiek.


Een Amazoneprinses verlaat haar weelderige tropische eiland om te leven in een wereld met stedelijke stadsgezichten van glas en staal. Opgeleid door Griekse krijgers en uitgerust met uitzonderlijke gaven is ze de afgezant van de goden die zal uitgroeien tot een van de grootste heldinnen ooit.

Slechtste film: Suicide Squad

Samen met de bioscoopversie van Batman v Superman: Dawn of Justice wordt Suicide Squad als de slechtste films van het DC Extended Universe gezien. De laatste scoort zowel bij de critici als het publiek een onvoldoende. Ook Justice League uit 2017 werd erg zwak ontvangen. De middenmoters zijn Aquaman en het recente Wonder Woman 1984.


De geheime overheidsorganisatie A.R.G.U.S, onder leiding van Amanda Waller, doet een beroep op een strijdmacht bestaande uit een aantal supercriminelen. Ze staan bekend als Task Force X of ook wel de Suicide Squad. Ze krijgen gevaarlijke opdrachten toegewezen in ruil voor een kortere gevangenisstraf.


Eerdere beste en slechtste films van...

Angelina Jolie

Nicolas Cage

Liam Neeson

Denis Villeneuve

Ridley Scott

Laurence Fishburne

Charlize Theron

Chris Evans

Brad Pitt

Marvel Cinematic Universe

Morgan Freeman

Tom Hardy

David Fincher

Jason Statham

Arnold Schwarzenegger

Bruce Willis

Hugh Jackman

Samuel L. Jackson

Sylvester Stallone

Joaquin Phoenix

Brie Larson

James Cameron

Will Smith

Tom Cruise

Sci-fi films

Keanu Reeves

Peter Jackson

Steven Spielberg

Johnny Depp

Dwayne Johnson

Robert Downey Jr.

Superheldenfilms

Christopher Nolan

Scarlett Johansson

Denzel Washington

Quentin Tarantino

Leonardo DiCaprio


Hoe gekozen? De beste en slechtste films zijn vooral gekozen uit de hoogst en laagst genoteerde films op Rotten Tomatoes, waarbij er is gekeken naar de Tomatometer en Audience Score.

NieuwsFilm

meest populair