Featured

De beste film van Christian Bale is 'The Dark Knight', en zijn slechtste is...

De acteur die we altijd zullen zien als een van de Batman-acteurs.

door Bram de Groot om 12:29 in Featured
De afgelopen periode kijken we iedere dag weer naar een andere naam in de filmwereld en geven we zijn of haar beste en slechtste film. Aan jou de keuze om het hiermee eens te zijn, of andere films te opperen. Vandaag staat Christian Bale op het programma.

Beste film: The Dark Knight

Bale speelde in een aantal goede films, maar hij zal waarschijnlijk vooral herinnert worden in de ijzersterk ontvangen Batman-film The Dark Knight. Andere grote rollen had de Britse Oscarwinnaar in American Hustle, Ford v Ferrari, The Fighter en The Big Short. Welke mis jij in dit rijtje?


Met de hulp van politieagent Jim Gordon en officier van justitie Harvey Dent rolt Batman de resterende bendes in Gotham City op. Maar wanneer een psychopathische crimineel, beter bekend als The Joker, de straten onveilig maakt, vervalt de stad in chaos.

Minste film: Exodus: Gods and Kings

Maar mindere films maakte Bale ook. En dan springt Exodus: Gods and Kings uit 2014 van Ridley Scott er toch het meeste bovenuit. Andere zwakkere titels van Bale zijn Terminator Salvation, Reign of Fire, Knight of Cups en The Promise.


Mozes werd als vondeling geadopteerd door de zus van de Egyptische Farao en opgevoed als zoon van de Egyptische koninklijke familie. Nadat zijn broer Ramses lucht krijgt van zijn Joodse identiteit, moet Mozes vluchten. Hij keert terug, met het verzoek dat Egypte het volk van Israël vrijlaat. Dat gebeurt niet en als gevolg daarvan breken de legendarische Bijbelse plagen los.


Eerdere beste en slechtste films van...

Fast & Furious

Jennifer Lawrence

Chris Pratt

Martin Scorsese

Jamie Foxx

Robert De Niro

Al Pacino

DC Extended Universe

Angelina Jolie

Nicolas Cage

Liam Neeson

Denis Villeneuve

Ridley Scott

Laurence Fishburne

Charlize Theron

Chris Evans

Brad Pitt

Marvel Cinematic Universe


Hoe gekozen? De beste en slechtste films zijn vooral gekozen uit de hoogst en laagst genoteerde films op Rotten Tomatoes, waarbij er is gekeken naar de Tomatometer en Audience Score.

15 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

centr1no

Avatar

Zolang er cijfertjes van Rotten Tomatoes gebruikt worden wil ik voorstellen 'beste' en 'minste' te vervangen door 'populairste' en 'minst populairste'.

Nature

Avatar

De beste: The Prestige

De slechtste: Public Enemies

Ereptile

Avatar

Reign of Fire vond ik niet echt een slechte film. Wel uniek Smiley face

ThysRomani

Avatar

Reign of Fire, heerlijke film!

RobzZ01

Avatar

@Nature

Public Enemies als slechtste? Dat is toch helemaal geen slechte film?

Gigan72

Avatar

Reign of Fire is een leuke film.

Zijn beste The Fighter, The Dark Knight, American Psycho.

ManWithHarmonica

Avatar

Reign of Fire inderdaad. Snap niet waarom dat die steeds neergesabeld moet worden. Heerlijk B-filmpje (maar de show wordt wel vooral gestolen door Matthew McConaughey).

baron nostalgia

Avatar

Exodus is inderdaad zijn slechtste maar zijn beste film vind ik toch american psycho

Overlord

Avatar

American psycho, the Prestige, Harsh times , Dark Knight trilogy en the Machinist.
Vooral de transformatie van Batman naar the Machinist en weer terug naar Batman.

Harmenyolo

Avatar

American Psycho was de beste!

Joslyn

Avatar

Geen enkele Batman film kan toch Bale's beste zijn? American Psycho, Machinist of American Hustle zijn duidelijk betere acteerprestaties.

Sharky13

Avatar

The Dark Knight is zeker een goede film, maar in mijn ogen zeker niet zijn beste. The Machinist is voor mij echt veruit zijn beste film. Zijn acteerwerk (en uiterlijk) in die film is echt ongelooflijk.

mcdaktari

Avatar

Ik kijk altijd eerst wie het artikel geschreven heeft, en als ik Bram de Groot zie staan weet ik al voldoende, maar van de andere kant, iedereen heeft zijn eigen smaak dus Bram ook. Laten we het daar maar op houden, om het gezellig te houden????

MvdHoef

Avatar

Hostiles ook één van de beteren; van mij mogen er meer van dit soort westerns gemaakt worden; ijzersterk vond ik Christian Bale hierin ????!

NieuwsFilm

meest populair