De beste film van Christian Bale is 'The Dark Knight', en zijn slechtste is...

De acteur die we altijd zullen zien als een van de Batman-acteurs.

Bram de Groot 19 januari 2021 12:29 in Featured
De afgelopen periode kijken we iedere dag weer naar een andere naam in de filmwereld en geven we zijn of haar beste en slechtste film. Aan jou de keuze om het hiermee eens te zijn, of andere films te opperen. Vandaag staat Christian Bale op het programma.

Beste film: The Dark Knight

Bale speelde in een aantal goede films, maar hij zal waarschijnlijk vooral herinnert worden in de ijzersterk ontvangen Batman-film The Dark Knight. Andere grote rollen had de Britse Oscarwinnaar in American Hustle, Ford v Ferrari, The Fighter en The Big Short. Welke mis jij in dit rijtje?


Met de hulp van politieagent Jim Gordon en officier van justitie Harvey Dent rolt Batman de resterende bendes in Gotham City op. Maar wanneer een psychopathische crimineel, beter bekend als The Joker, de straten onveilig maakt, vervalt de stad in chaos.

Minste film: Exodus: Gods and Kings

Maar mindere films maakte Bale ook. En dan springt Exodus: Gods and Kings uit 2014 van Ridley Scott er toch het meeste bovenuit. Andere zwakkere titels van Bale zijn Terminator Salvation, Reign of Fire, Knight of Cups en The Promise.


Mozes werd als vondeling geadopteerd door de zus van de Egyptische Farao en opgevoed als zoon van de Egyptische koninklijke familie. Nadat zijn broer Ramses lucht krijgt van zijn Joodse identiteit, moet Mozes vluchten. Hij keert terug, met het verzoek dat Egypte het volk van Israël vrijlaat. Dat gebeurt niet en als gevolg daarvan breken de legendarische Bijbelse plagen los.


Eerdere beste en slechtste films van...

Fast & Furious

Jennifer Lawrence

Chris Pratt

Martin Scorsese

Jamie Foxx

Robert De Niro

Al Pacino

DC Extended Universe

Angelina Jolie

Nicolas Cage

Liam Neeson

Denis Villeneuve

Ridley Scott

Laurence Fishburne

Charlize Theron

Chris Evans

Brad Pitt

Marvel Cinematic Universe


Hoe gekozen? De beste en slechtste films zijn vooral gekozen uit de hoogst en laagst genoteerde films op Rotten Tomatoes, waarbij er is gekeken naar de Tomatometer en Audience Score.

NieuwsFilm