Cloverfield

Cloverfield (2008)

Some Thing Has Found Us

discussie

36 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Nikita

Avatar

Wat een negatieve reacties. Ik vond de film juist heel erg spannend en door t camerawerk kreeg ik juist 't gevoel dat ik zelf bij het vluchtende groepje hoorde. Zeker het kijken waard... maar als je niet tegen een heen en weer zwaaiende handcamera kunt dan kan je hem beter skippen.

meneeraart

Avatar

Gaat film hap slik film vind ik dit..
Had er veel van verwacht Smiley face
Een ding stoort me mateloos de camera stand!
Dat iemand filmt met z'n camera dat moeten ze gewoon niet doen behoorlijk irritant!

6 omdat gewoon irritante film is..

En het einden was ook matig naar mijn mening Smiley face

SeanDeNiro

Avatar

Helemaal mee eens. Wel een goede film om bij in slaap te vallen. In 1 woord te omschrijven: watskebeurt?

lklinkspoor

Avatar

Wat een tegenvaller. Manier van kijken naar de film is apart. Verhaal is slap. Echt niks eigenlijk.....

komelkedaghier

Avatar

Een leuke "een keer wat anders" spannende film! af en toe zat ik egt ff met WTF is hier aan de hand moment! voor mij een 7.5

Franz

Avatar

Het verhaaltje doet mij wel heel sterk aan "The Host" denken.

Originaliteit is ook Hollywood's sterkste punt niet natuurlijk.....

JANSSEN90

Avatar

Sorry mensen, maar ik persoonlijk vind het niks, ik kan niet aan die schokkerige beelden wennen, net als in de BWP wordt er veel gerend met de camera in de hand, ik vind het verschrikkelijk en geen toegevoegde waarde hebben.
Als de film normaal gefilmd zou zijn had ik er zeker van kunnen genieten.

Toelietoesh

Avatar

SunChaser "Op een of andere reden hebben ze de scene waarin Marlena explodeert geëdit, die zat er niet in op tv. Deze scene: http://www.youtube.com/watch?v=A-4_-QBrGgc&feature=related"


Dat heb ik inderdaad ook gemist!
Wat ik trouwens ook weird vond was het hoofd van het vrijheidsbeeld... zat daar geen heel restuarant in?

SunChaser

Avatar

Op een of andere reden hebben ze de scene waarin Marlena explodeert geëdit, die zat er niet in op tv. Deze scene: http://www.youtube.com/watch?v=A-4_-QBrGgc&feature=related

Steve-O

Avatar

Cloverfield:W
Need I say more?

Empolino

Avatar

Heb 'm gekocht omdat het er naar mijn idee heel veelbelovend uitzag, ook na alle dingen die ik er over heb gehoord. Erg origineel, dat wel. Stoorde me ook eigenlijk geen moment aan de manier van filmen, maar toch vond ik het geen sterke film. Het hele concept was nogal standaard, voorspelbaar ook. De manier van filmen was erg origineel, het verhaal daarentegen niet!

akketa

Avatar

Heb ik ook een hekel aan.
Zoals Aoristus zegt. Als je al niet kan hebben dat een monster een stad aanvalt, blijf dan thuis! Of kijk dan niet! Hetzelfde als King Kong afkraken omdat reuze apen niet bestaan...O+

Ja, daar kan ik helemaal simpel van worden.

Moarhh88

Avatar

akketa "Smaken en kwalitatief staan toch een stuk uit elkaar.
Een film kwalitatief goed, verzorgd en net uitgevoerd zijn, maar nog steeds door iemand verschrikkelijk gevonden worden."


Ja, het licht maar net waar je van houdt, dat een film niet je smaak is betekend niet dat het een slechte film is, bah bah wat een argumenten hebben sommigen mensen toch, door zo'n stommiteiten worden geweldige qualiteit films nog afgemaakt als "slechte films" en alleen omdat mensen het verschil niet weten tussen 'een slechte film' en een 'film wat niet jouw smaak is'.

Moarhh88

Avatar

LuCos "Tja... het is en blijft een film... Dus bijna alles is onwerkelijk, en zeker voor een SF film... Of ligt het nu aan mij dat ik het eigenlijk normaal vind dat iets onwerkelijk is aan een film?"



nee, het IS gewoon zo. het IS normaal als iets onwerkelijk is aan een film. duh, daarom zijn films er toch? ze zijn er o.a. om ons een wereld te laten zien wat niet echt kan.
Ik heb er toch zo'n hekel aan als iemand een film slecht vind omdat het niet echt kan. das gewoon het domste wat je kunt zeggen. Daar zijn films toch voor. Als je van realisme houd kijk je de film Earth maar ofzo, ik wil liever mooie beelden zien wat toch niet snel zal gebeuren in het echt, (mischien je weet maar nooit, je wilt niet weten wat de overheid voor beesten enz achterhoud en wat nog allemaal ondekt moet worden lol.) zoals King Kong of Pirates, is toch leuk! en bij King Kong kan je nog lekker huilen ook, maar dat is een andere verhaal...

LuCos

Avatar

Aoristus "ik vond het een erg slechte film, niet alleen waren de dialogen erg onwerkelijk, een monster met kindermonstertjes gaat New York aanvallen :S
"


Tja... het is en blijft een film... Dus bijna alles is onwerkelijk, en zeker voor een SF film... Of ligt het nu aan mij dat ik het eigenlijk normaal vind dat iets onwerkelijk is aan een film?

lulligvoorje

Avatar

LordThanatos "Het 'party-begin' is irritant langdraderig en voegt verder helemaal niks toe aan de film.."
Dat is gewoon niet waar. Alles wat in dat deel naar voren komt, is van belang voor de intermenselijke relaties verderop, alsook om de motivatie voor bepaalde dingen te begrijpen. Jouw mening in dezen is puur blijk geven van het niet goed opletten, en het bij voorbaat geen interesse willen tonen voor je medemens, al dan niet on-screen.

akketa

Avatar

El Bobo "Smaken verschillen, maar ik vind dit één van de allerslechtste films die ooit is gemaakt. Gewoon Kwalitatief Uitermate Teleurstellend."


Smaken en kwalitatief staan toch een stuk uit elkaar.
Een film kwalitatief goed, verzorgd en net uitgevoerd zijn, maar nog steeds door iemand verschrikkelijk gevonden worden.

El Bobo

Avatar

Smaken verschillen, maar ik vind dit één van de allerslechtste films die ooit is gemaakt. Gewoon Kwalitatief Uitermate Teleurstellend.

raymills84

Avatar

shelingirly "Cloverfield is de beste film die ik ooit heb gezien.
Ongelooflijk goed gefilmd, super special effects, één woord: MEGAGOEDGEWELDIG!
Het is een echte aanrader, hij is zo spannend en de einde is totaal een klap op de vuurpijl.
Maar tsaa. Cloverfield is goed, maar Devil wears Prada blijft de beste!"


Cloverfield is de beste film die je ooit gezien hebt maar The Devil wears Prada blijft de beste? Dit begrijp ik niet helemaal. Misschien Cloverfield wears Prada?

Moarhh88

Avatar

=O omg, je hebt hem doorgespoeld... dat betekend dat je hemniet in de bios hebt gezien maar op een illigaal dvdtje?

ach boeit niet, doen we allemaal. k vond de film wel oke, begin is inderdaad langdradig, maarde rest is hij goed ,. hij zal ook zeer intens zijn ja ik zat er niet helemaal in jammer genoeg maar dat is vanwege andere reden;) als k nie zo afgeleid was zou k er ook intens naar hebbe gekeken =D

laguitara

Avatar

Chilipepper "
't Is ontzettend kort door de bocht om de film niet eens helemaal te bekijken en toch hier een waardering neer te gaan kwakken."

Ik geef niet een waardering maar mijn mening...en mijn mening is dat ik het begin erg irritant en langdradig vond...dat had best korter gemogen, waardoor ik dus ben gaan doorspoelen.

::DFC::Nohands[NL]

Avatar

shelingirly "Cloverfield is de beste film die ik ooit heb gezien.
Ongelooflijk goed gefilmd, super special effects, één woord: MEGAGOEDGEWELDIG!
Het is een echte aanrader, hij is zo spannend en de einde is totaal een klap op de vuurpijl.
Maar tsaa. Cloverfield is goed, maar Devil wears Prada blijft de beste!"



O+

shelingirly

Avatar

Cloverfield is de beste film die ik ooit heb gezien.
Ongelooflijk goed gefilmd, super special effects, één woord: MEGAGOEDGEWELDIG!
Het is een echte aanrader, hij is zo spannend en de einde is totaal een klap op de vuurpijl.
Maar tsaa. Cloverfield is goed, maar Devil wears Prada blijft de beste!

Chilipepper

Avatar

Cee van Lleef ".... Knap."

Nou ja, niet echt knap (of het is ironisch bedoeld..).
't Is ontzettend kort door de bocht om de film niet eens helemaal te bekijken en toch hier een waardering neer te gaan kwakken.

Cee van Lleef

Avatar

laguitara "Ik vond het begin van de film flink irritant en langdradig en ook het filmen vanuit het perspectief van hun camera vond ik boring.
Heb em trouwens doorgespoeld met sommige beelden maar later uitgezet.
Dan kijk ik liever nog een keer "Blairwitch"."


Je vond hem langdradig, dat is knap voor een film van 85 minuten. En dan heb je hem ook nog "doorgespoeld met sommige beelden maar later uitgezet." Dus je oordeel is gebaseerd op een deel van de film waar je ook nog "met sommige beelden hebt doorgespoeld." Knap.

Chilipepper

Avatar

Dit is ook geen film die je met huis-tuin-en-keukenapparatuur hetzij via downloaded stuff moet gaan bekijken. De film komt dan niet goed over b.v. omdat er reeds handycam beelden gebruikt worden. Dit is echt een film die je in de bioscoop gezien moet hebben of je moet de beschikking hebben over een zeer goede TV-display c.q. bijbehorende audioapparatuur.

laguitara

Avatar

Ik vond het begin van de film flink irritant en langdradig en ook het filmen vanuit het perspectief van hun camera vond ik boring.
Heb em trouwens doorgespoeld met sommige beelden maar later uitgezet.
Dan kijk ik liever nog een keer "Blairwitch".

Axeqlusive

Avatar

Ik snap dat lage cijfer echt niet.
Ik zat er helemaal in, schokkende film (check de dubbelzinnigheid haha), erg sterk!

amazone123

Avatar

Dit is echt een geweldige film! Ik heb in tijden niet zo'n spannende film gezien. Vooral de ontknoping is erg spannend. De makers weten de spanning erg goed op te bouwen!

chikuen

Avatar

Ik vind dat de dinosaurus en die beesten die bijten in de metrotunnel beter moeten filmen
en verder had ik voor dat ik de film keek meer van verwacht

debart

Avatar

Het is gewoon een gevonden footage over een gebeurtenis in New york over een groep mensen die het niet overleefd hebben zoals meteen op het begin al vermeld word.Vandaar dat abrupte einde en verder helemaal niks...Niemand weet wat er gebeurt is.En dat maakt het juist allemaal zo leuk.Dus ik snap al dat gezeur over deze echte vette film niet?!

coolcredit

Avatar

Of het maakt de film juist extra krachtig, net of een gevonden opname zo moet zijn dat er ook nog een goed uitgewerkt einde aan zit....heerlijke film, spannend en intens zonder uitleg. De film van 2008. Eindelijk weer een goede monstermovie

Rubbert

Avatar

Dit is de intenste film die ik ooit heb gezien, echt heel erg goed. Vooral de hele hype campaigne is heel er goed gemaakt, het voelt heel echt.

En volgens mij is er iemand geweest die gewoon de heletijd laag heeft zitten stemmen ofzo... Want 200 stemmen en dan nog een 3.8?? En dan veel goeie reacties (recensie)? Vreemd.

Lord Bono

Avatar

Zeker goeie film hoor.
Snap niet dat het zo'n lage punten krijgt, hooguit komt het door de mensen die er misselijk van geworden zijn.
De film is juist geweldig.

darkgoth

Avatar

Ben het eerlijk gezegt wel eens met dat FT cijfer heb hem gezien maar hij was naar mijn menning te langdradig, het leek idd op een kruising tussen godzilla en blairwitch maar daar houdt het dan naar mijn mennig ook mee op, Zonde eigenlijk had er meer van verwwacht. :N

Brooklyn

Avatar

Check dat FT cijfer zo laag hij wordt echt overal goed beoordeeld, zijn er mensen die hem al gezien hebben? Ben zelf wel van plan hem ff in de bios te checken..