The Crow

The Crow (1994)

Darker than the bat.

discussie

38 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Eerlijk

Avatar

Beetje bout. in mn herinnering was dit een vrij sterke film. zo zie je maar weer

het idee erachter is best leuk. kraai, pewpew, maar de rest doet vrij B-film aan

dbridge

Avatar

Slechte film zeg pff

emperor

Avatar

onzehans "Kom op, jongens, het verhaal staat gewoon hierboven."

:E

Dragon

Avatar

Kapot mooie film.
verhaal is gewoon goed, Actie zit er in...(y)

Stok

Avatar

Goede film, maar "A simple plan" had natuurlijk de tip van de dag moeten zijn.

onzehans

Avatar

emperor "Er schijnt een kogel in de loop van het pistool te hebben gezeten,die door het schot van de losse flodder werd afgevuurd..dit kan eigenlijk onmogelijk een ongeluk zijn geweest.

"

Kom op, jongens, het verhaal staat gewoon hierboven.

KRUIMELTJE

Avatar

Top film ...En een van de weinige waar de volg delen ook top van zijn.

emperor

Avatar

jane bond "Heb hem eens gezien, heb geen idee meer of hij de moeite waard is. Maar weet nog wel dat de zoon van Bruce Lee, (Brandon Lee) op de set werd doodgeschoten door een echte kogel wat eigenlijk een losse flodder moest zijn. Hoe kon dit nu gebeuren? Weet iemand hier meer van?
Ga hem wel kijken
Jane"


Er schijnt een kogel in de loop van het pistool te hebben gezeten,die door het schot van de losse flodder werd afgevuurd..dit kan eigenlijk onmogelijk een ongeluk zijn geweest.

Devil's Night! :+

Ik krijg altijd bijna een brok in me keel bij het kijken naar deze film...waarom weet ik niet precies,het zal wel een mengeling van dingen zijn die in deze film allemaal samen komen,maar ik vindt hem echt geweldig!

[rating 5]

jane bond

Avatar

Heb hem eens gezien, heb geen idee meer of hij de moeite waard is. Maar weet nog wel dat de zoon van Bruce Lee, (Brandon Lee) op de set werd doodgeschoten door een echte kogel wat eigenlijk een losse flodder moest zijn. Hoe kon dit nu gebeuren? Weet iemand hier meer van?
Ga hem wel kijken
Jane

Morrigun99

Avatar

Mijn lievelingsfilm.
Als kind was ik er dermate van onder de indruk, dat ik dat overrompelde gevoel niet meer echt heb gehad bij latere films. Ik zeg niet dat er geen betere films zijn; deze was voor mij op dát moment gewoon per-fect.

::DFC::Nohands[NL]

Avatar

Cultfilm......klassieker.......R.I.P. Brandon lee...

emperor

Avatar

..heel apart,soundtrack van The Cure : Burn en het duistere sfeertje geven het hele verhaal gebaseerd op de comic een gothic tintje,in de tijd dat de film uitkwam was ik een echte fan,veel plezier mee gehad,zeer sfeervol,en op een bepaalde manier voel je het comic gehalte erin terug..het kijken naar deze film voelt een beetje als het lezen van een strip,aangrijpend verhaal.

Filmwolfje

Avatar

WoUtoMatiC "The footage of his death was destroyed without being developed."


Wel dubieus... het is namelijk wel bewijsmateriaal natuurlijk...

Dre

Avatar

Heb vanmorgen deze film gekeken en hij viel me dan eigenlijk toch wel mee, ik had er veel minder van verwacht.

OK het verhaal zelf was niks maar verder viel het wel mee.

ben benieuwd naar deel twee, zal wel een heel stuk minder zijn. (komt vanavond wel goed)
[rating 2.5]

Ann McDunn

Avatar

De film is mij behoorlijk tegen gevallen, het verhaal is niets! The Crow moet het hebben van de mooie plaatjes en de muziek. Brandon Lee acteerde wel goed, maar wat hij echt kon zullen we nooit weten.

ruben

Avatar

Ah, The Crow...als gothic-puber een film die ik zeer kon waarderen. Maar nu zijn de schellen van mijn ogen gevallen en zie ik de film zoals ie werkelijk is: simplistische kitsch Smiley face
[rating 2]

Mr. Aka

Avatar

Owh dat wist ik niet, thnx voor de informatieSmiley face

emperor

Avatar

Mr. Aka " Maja; so be it I guess; als een idioot een kogel in een pistool laat is het zijn ziekelijke hersens :}"


het ware losse flodders(patronen zonder kogel)..de huls van zo'n losse flodder werd door een mankement afgeschoten.
Dat is ook de reden waarom je bijna geen terugslag ziet in filmwapens..wapens geladen met echte kogels geven veel meer terugslag.

Mr. Aka

Avatar

De film vind ik heel goed, het verhaal opzich gewoon heel erg origineel. Ik ben de trotse eigenaar van de video van deze film. Wel natuurlijk heel erg dat Brandon Lee dood is gegaan aan deze film, ik weet zeker dat hij nog een mooie toekomst voor zich had. Maja; so be it I guess; als een idioot een kogel in een pistool laat is het zijn ziekelijke hersens :}

asoka

Avatar

Standaard goed vs kwaad verhaaltje. Geen enkele diepte in de personages. De enige reden dat ik nog een uur heb gekeken was de muziek.

kiekeboe

Avatar

Galerius "Ik weet dat hij in meerdere films gespeeld heeft, maar die waren niet zo goed als deze. Dat bedoelde ik er dus mee. ;)"


sorry had het dan verkeerd gelezen

Galerius

Avatar

kiekeboe "Ben je Showdown in Little Tokyo met Dolph Lundgren niet vergeten?
Niet echt een goede film, maar ook een film met brandon lee in de hoofdrol, daarnaast had die ook wat andere rolletjes alreeds gespeeld."


Ik weet dat hij in meerdere films gespeeld heeft, maar die waren niet zo goed als deze. Dat bedoelde ik er dus mee. ;)

kiekeboe

Avatar

Galerius "Brandon Lee's eerste en laatste goede film waarin hij mee heeft gespeeld."


Ben je Showdown in Little Tokyo met Dolph Lundgren niet vergeten?
Niet echt een goede film, maar ook een film met brandon lee in de hoofdrol, daarnaast had die ook wat andere rolletjes alreeds gespeeld.

kiekeboe

Avatar

[quote=WoUtoMatiC][/quote]


Dit is inderdaad de officiele verklaring, maar of het echt een ongeluk was betwijfel ik.

Ik heb ook gehoord dat bruce lee schulden had toen die dood ging door zijn verslavingen en veel vijanden. En dat toen brandon wat bekender werd hem ook probeerde af te persen, aangezien dit niet lukte heeft men zijn dood in scene gezet.

Het was dus waarschijnlijke geen ongeluk maar een opgezette moord.

Morrigun99

Avatar

Vlappie "Deze film blijft nog steeds mijn favoriet, heb em uiteraard op dvd. en zal em vanavond niet gaan kijken ben niet thuis, maar als ik em weer wil zien prop ik het dvdtje wel weer in mijn dvdspeler"


Same here. Mijn nr.1 film.

Vlappie

Avatar

Deze film blijft nog steeds mijn favoriet, heb em uiteraard op dvd. en zal em vanavond niet gaan kijken ben niet thuis, maar als ik em weer wil zien prop ik het dvdtje wel weer in mijn dvdspeler

Filmwolfje

Avatar

Bedankt voor de opheldering Woutomatic. Ik vroeg me al af hoe het dan echt in elkaar zat. Wat ik dus gehoord heb is dus bullshit... damn... en ik kan mijn bovenstaande bericht niet veranderen...:X

ASHWIN102

Avatar

Glue "Wat ook bizar is dat er zo weinig mensen deze film gezien hebben. Slechts 7 stemmers tot nu toe!"
Dat zo weinig mensen gestemd hebben, wilt niet zeggen dat zo weinig mensen de film gezien hebben. Smiley face

WoUtoMatiC

Avatar

IMDB "Brandon Lee died during a mishap on the set. A scene required a gun to be loaded, cocked, and then pointed at the camera. Because of the close-range of the shot, the bullets loaded had real brass caps, but no powder. After the cut, the props master (not the arms master - he had left the set for the day) dry-fired the gun to get the cock off, knocking an empty cartridge into the barrel of the gun. The next scene to be filmed involving that gun was the rape of Shelly. The gun was loaded with blanks (which usually contain double or triple the powder of a normal bullet to make a loud noise). Lee entered the set carrying a bag of groceries containing an explosive blood pack. The script called for Funboy (Michael Massee) to shoot Eric Draven (Lee) as he entered the room, triggering the blood pack. The cartridge that was stuck in the barrel was blasted at Lee through the bag he was carrying, killing him. The footage of his death was destroyed without being developed. Lee is the son of martial arts legend Bruce Lee, who died in mysterious circumstances before completing Game of Death (1978). See also Dragon: The Bruce Lee Story (1993)."

Filmwolfje

Avatar

Glue "Volgens mij werd hij neergeschoten in de scene dat je te zien krijgt hoe Eric Draven doodging in het appartementje. Ze hebben het later veranderd waardoor hij nu in de film neergestoken wordt.

Te bizar!

Wat ook bizar is dat er zo weinig mensen deze film gezien hebben. Slechts 7 stemmers tot nu toe!"


Oh, zou best kunnen, ik heb het ook maar via via gehoord...

Glue

Avatar

Filmwolfje "De scene waarin Brandon Lee in het echt sterft is de scene waar hij (als The (onsterfelijke) Crow) op een tafel staat en wordt neergeschoten door een criminele bende. Iemand op de movieset is zo dom geweest om echte kogels in de geweren te stoppen... Het blijft bizar om te zien als The Crow weer opstaat en je weet dat het Brandon Lee niet meer is...."


Volgens mij werd hij neergeschoten in de scene dat je te zien krijgt hoe Eric Draven doodging in het appartementje. Ze hebben het later veranderd waardoor hij nu in de film neergestoken wordt.

Te bizar!

Wat ook bizar is dat er zo weinig mensen deze film gezien hebben. Slechts 7 stemmers tot nu toe!

Galerius

Avatar

Brandon Lee's eerste en laatste goede film waarin hij mee heeft gespeeld.

emperor

Avatar

Prachtige decors..de film is bijna claustrofobisch sfeervol..donker en rauw,regenachtig..The Crow is van het soort film waar ik van hou..tevens prachtige rol voor Michael Wincott..en alle andere bendeleden die in de film worden neergezet...hele goeie muziekkeuze...dit is 1 van de weinige OST cd's die ik heb.

ASHWIN102

Avatar

Ze hebben de tepels even laten rusten, want volgens mij is er onlangs weer een nieuwe deel verschenen.

Moviemagic

Avatar

Erg goede film en helaas het einde voor Brandon Lee. Ze hebben het fantastische verhaal uitgemolken totdat de tepels waarschijnlijk zeer deden in de vorm van veel mindere sequels en een tv-serie. Erg sterke cast in een donkere film...heerlijk om te zien. :+