It (1990)

The Master of Horror unleashes everything you were ever afraid of.

discussie

38 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Mr. Hulot

Avatar

Een van de slechtste verfilmingen van King's boeken, die (de films) enorm in kwaliteit uiteenlopen. Als ik die Richard Thomas zie moet ik altijd meteen aan the Waltons denken... wat een suffe acteur is dat. Zelfs naar de standaards van een tv-serie vind ik het niet om aan te zien en een belediging voor het boek. Ook de muziek is om te braken.

TearsinRain

Avatar

Het eerste gedeelte is sterk, het tweede gedeelte vind ik erg slecht op de scene van Bev in haar ouderlijk huis na. Toch blijft Pennywise een van de grootste horror iconen ooit!

Moviespecialist

Avatar

Ik vind het boek vele malen beter dan de film, maar des ondanks is de film me altijd bij gebleven als een van de absolute top horror film.
Ik ben absoluut geen horror fan en zal een horror film nooit een cijfer boven de 8.0 geven en ik weet nu al dat ik veel negatieve reacties krijg van It liefhebbers, maar dit is gewoon mijn cijfer!

5.5/10

pennywise

Avatar

Dit vind ik toch wel een film waar een enge sfeer bij hangt waardoor het best eng en spannend is. Al komt Pennywise soms een beetje over als een komiek, kan hij toch wel angstaanjagend zijn. ;) Ikzelf wil het boek ook nog lezen, omdat de meest zeggen dat het rete-eng is.

Cijfer: 8/10

benjamin

Avatar

Het boek is fantastisch en misschien wel het engste boek aller tijden. Deze film is helemaal niet eng. Een gemiste kans.

Danielvk

Avatar

De film was spannend maar ik was erg teleurgesteld over de spin. Een laatste gevecht met Pennywise zou toch gewoon KICKU zijn? Kan niet wachten op de remake.

marcjeb

Avatar

Ik denk dat iedereen deze film als kind wel eng vond !!:P

Lucie

Avatar

Heb hem al een tijd geleden gezien en ik vond hem zeker wel gaaf! alleen ik vind het eind ook wel wat minder inderdaad met die spin..:(

Cortez

Avatar

Hoi spoilers

hanzneke

Avatar

Goede film en ook goed boek, op het einde na dan. Ik kan me verschrikkelijk ergeren aan die stomme spin, zo nep, en in het boek het hele laatste gedeelte als ze in die riolen op zoek gaan, opeens gaan ze dan een soort van gangbang houden, erg stom. Toch ga ik zeker het tweede deel weer kijken. Ik ga gewoon zappen als ik die spin zie......

king arthur

Avatar

Dit is de beste horro film die ik heb gezien.ik krijg steeds kippenvel als ik die clown zie nou dat wil tog wel wat zeggen.T+)moeten veel meer van zulke films komen:Y

the_virus

Avatar

Deze film is gewoon SCARY !!! Al die andere films horror films zijn echt niet zo eng als deze. Hoewel ik persoonlijk niet vaak onder de indruk ben van Horror films vond ik deze een paar jaar geleden toch echt wel SCARY !!!

tripleforce

Avatar

Zal ik hem vanavond dan toch echt helemaal afzien??? Heb hem nog nooit helemaal gezien kwam altijd wat tussendoor...of ik vergat de tijd dat ie begon en middeninkomen is ook niet leuk, helaas heb ik het einde wel al eens gezien...

Shit laat maar ik zie het al weer, vanavond deel 2/2 zit er een vloek op die film...

dust

Avatar

Ik was vroeger als kind ook zwaar bang voor pennywise. Heb ook al die jaren niet geweten wie pennywise speelde, tot ik een paar weekjes geleden voor de gein ging kijken op IMDB. Wel leuk dat ik hem in zoveel films voorbij heb zien komen maar nooit aan gedacht dat hij ook pennywise speelde. Hij heeft daar echt de perfecte evil uitstraling voor.

madie901

Avatar

Geweldige film! vooral een aanrader na het lezen van het boek!
Ik denk dat ik de film niet zo goed had gevonden als ik het boek niet had gelezen, het is namelijk leuker als je de personages al een beetje kent na het lezen van het boek..

Dus voor iedereen een aanrader, eerst het boek HET lezen en dan de film bekijken!

Jehl

Avatar

Mr. Aka "Als klein kind was ik als de dood voor 'It'... ik vond de film ook eng... Toen ik afgelopen zondag de film keek bracht de clown mij meer aan het lachen dan aan het beven :P"


^^. dat hebben er wel meer ja haha. ik bijv ook. alleen sommige scene's blijven angstaanjagend hoor!bijv als die clown georgie in dat riool trekt, of als hij in de allereerste scene verschijnt tussen die lakens waar dat meisje op die 3wieler zit
en ik ga m morgen zeker afkijken. wat ik nooit heb durven doen vroegâh :P.

Mr. Aka

Avatar

Als klein kind was ik als de dood voor 'It'... ik vond de film ook eng... Toen ik afgelopen zondag de film keek bracht de clown mij meer aan het lachen dan aan het beven :P

Jehl

Avatar

Ik vond hem goed. slappe humor afentoe.....
echt hoor als die clown verschijnt krijg ik steeds weer de kriebels.. freak!

die enge blauw-roodachtige ogen van m... en die "scheurmond" -.-"

Kesse

Avatar

Ja dat vond ik ook, maar toen ik hem voor het laatst gezien had was hij volgens mij 4 delig, dat was z'n 4 jaar geleden, toen vondt ik hem dood eng, nu valt hij wel mee.. leuke film

Ann McDunn

Avatar

Zelf ben ik geen kind, en nog niet kinds, maar ik vind het een aardige film vooral door het goede acteren van de kinderen, jammer dat het in twee delen uitgezonden wordt.

Kesse

Avatar

Stok doe niet zo stoer man.. Tss

Stok

Avatar

Ik vind het ook meer een avonturenfilm voor kinderen dan een horrorfilm voor volwassenen.

me_chica

Avatar

Ja idd! Kan me nog herinneren dat ik hm een paar jaar geleden heb gezien en dat ik hem ergens middenin gewoon uit heb gezet, zo eng vond ik hem. Terwijl ik nu zo ontzettend van horror hou....

heb er wel een fobie voor clowns aan over gehouden..... ;)

Mjfreaky

Avatar

:E een paar jaar geleden vond ik hem echt ENG !!!
ik was doodsbang voor die clown
ik heb hem nu weer gezien vind het eigenlijk een beetje nep en saai :Y

king arthur

Avatar

Ik krijg elke keer kippenvel als ik die kut clown zie:Y

Bellsofwar

Avatar

Hoe verliep het einde van het boek?

De film is wel ok muv het volwassen deel. Naar mijn mening deden de kids het ook beter dan de volwassenen in de movie.

MadEd

Avatar

Hmm toch maar eens kijken ;)

Over dat Rose Red gesproken...Daarvan vond ik het einde ook superslap :s

Dre

Avatar

Jehl "ohja: weet er iemand wanneer deel 2 komt?
ik ben te lui om dat op te zoeken :X"


volgens mij volgende week om de zelfde tijd, de vorige 2 weken was namelijk de serie Stephen King's Rose Red te zien.

heb deze serie ook al een keer gezien, dat is dan gelukkig wel een paar jaar geleden dus ik kan ze weer door hun laten verrassen.

Oboema

Avatar

Ik als fan van stephen king boeken, kan me vaak vinden in de verfilmingen daarvan. deze is onverwacht goed verfilmd. alleen het einde is idd. wat sneu. toch de moeite waard

Jehl

Avatar

Whahaha deze vond ik als klein kind echt %$#@*! eng

maar dat was dan ook 10 jaar geleden ofzo. en dan komt ie nu eindelijk weer op tv :E

ohja: weet er iemand wanneer deel 2 komt?
ik ben te lui om dat op te zoeken :X

Bud_Bud

Avatar

paulbe "Welke spoiler? Heb deze film jaren geleden eens gezien, vond m wel spannend en redelijk goed."


Het eind SUCKS COCK!! :|:|:|
verpest gewoon de hele film

Marlous

Avatar

Ik vond de film heel goed, totdat de freak zijn ware gezicht liet zien..

Vond het echt een afknapper....

Aziez

Avatar

Deze ga ik dit keer helemaal kijken.

Gelukkig ben ik vergeten hoe hij eindigde...

paulbe

Avatar

ash_ "Helemaal mee eens. De eerste helft (met de kinderen) is zeer geslaagd, de tweede helft (met de volwassenen) is veel minder. En laten we over die spin maar zwijgen."


Welke spoiler? Heb deze film jaren geleden eens gezien, vond m wel spannend en redelijk goed.

cyphax

Avatar

Dit is 1 van mijn favoriete films. Helaas is het einde (de confrontatie) gewoon niet goed maar tot daar is het een prachtfilm, waarbij de kids de mooiste delen van de film verzorgen.
Gelukkig heb ik 'm op DVD en hoef ik 'm niet in 2 delen te zien. :P

Lumière

Avatar

22:25-00:10
wordt dus in 2 delen uitgezonden.
Het boek is eng, de eerste helft van de film heeft sfeer, maar de tweede helft is slecht.

Een 6je voor de film.

ash_

Avatar

Rooster "Het boek was echt rete-eng. Deze miniserie is niet half zo eng maar toch toch wel geslaagd. Tim Curry is erg goed als de demonische clown Pennywise"

Helemaal mee eens. De eerste helft (met de kinderen) is zeer geslaagd, de tweede helft (met de volwassenen) is veel minder. En laten we over die spin maar zwijgen.

Rooster

Avatar

Het boek was echt rete-eng. Deze miniserie is niet half zo eng maar toch toch wel geslaagd. Tim Curry is erg goed als de demonische clown Pennywise