The Thin Red Line

The Thin Red Line (1998)

Every man fights his own war.

discussie

31 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Kimon

Avatar

Net als in The New World is de openigsscène een prachtige symbiose tussen beeld en geluid. Waar in TNW Wagner's Vorspiel op 'Das Rheingold' klinkt, hoor je hier het paradijselijke Sanctus uit het Requiem van Fauré. Beetje jammer dat de rest van de film vooral bestaat uit de muziek van Horner; niet dat deze slecht is, maar hij is toch wel erg 'cheesy' van tijd tot tijd.

cag200

Avatar

De achtergrondmuziek, het getik v/d klok, vond ik intrigerend v/deze film

Maartus

Avatar

Goed of slecht of iets daar tussen.

niet leuk..

kazin

Avatar

gielpeeters "De actie is bij deze film intenser dan bij menig andere oorlogsfilm. Tenminste, deze film gaf mij het gevoel de actiescenes daadwerkelijk van dichtbij mee te maken. En natuurlijk kun je de film 10x achter elkaar bekijken, het kost alleen zoveel tijd..."


Dat van het kan... Zou ik niet zo snel zeggen ja..
Want de film duurt ruim 3 uur. Dus 30uur:P
Een dag en een nacht + een vierde van een dag..
Ik bedoelde er mee: Is het het waard om te bekijken of is hij heel erg leuk zoals de meeste oorlogsfilm.
Niet alles is letterlijk bedoeld :D

gielpeeters

Avatar

De actie is bij deze film intenser dan bij menig andere oorlogsfilm. Tenminste, deze film gaf mij het gevoel de actiescenes daadwerkelijk van dichtbij mee te maken. En natuurlijk kun je de film 10x achter elkaar bekijken, het kost alleen zoveel tijd...

Colonel_Kurz

Avatar

Glue "Is het tegenwoordig gebruikelijk, dat ze bij RTL7 ook de aftiteling volledig uitzenden?"
Na twaalven willen ze dat nog wel eens doen...

Glue

Avatar

Is het tegenwoordig gebruikelijk, dat ze bij RTL7 ook de aftiteling volledig uitzenden?

Arthaum

Avatar

Unicron "Had zulke hoge verwachtingen van deze film toen ik aanzette, maar uiteindelijk veel moeite moeten doen om hem ook af te kijken want wat een saaie bagger film. Eej das mijn mening ok?!"




lol, jij bent ook al gewend om helemaal afgemaakt te worden als je een unieke mening hebt..

Unicron

Avatar

Had zulke hoge verwachtingen van deze film toen ik aanzette, maar uiteindelijk veel moeite moeten doen om hem ook af te kijken want wat een saaie bagger film. Eej das mijn mening ok?!

rempedaal

Avatar

Dankjwel MAxpax! En Hornblower, goed dat je nog even op de soundtrack wijst, die is inderdaad ook bijzonder. Een van de nominaties voor de oscars was dan ook die van "Best Music, Original Dramatic Score".

Henry Krinkle

Avatar

^^^^oh die quote mijkt mij helemaal warm van binnen zeg }:

Pimsel

Avatar

George Clowny zit maar 5 seconden in de film. De laatste 5 wel te verstaan. Om deze nou voorop de hoes te zetten.

Ondanks redelijke acteerprestaties van de rest van de cast zeer middelmatige film. Vond het maar tegenvallen.

merijnsa

Avatar

Hans Zimmer heb vette soundtrack gemaakt inderdaad. En bekend van Jerry Bruckheimer films? Rain Man dan?

MovieInsider

Avatar

Muziek is van Hans Zimmer die vooral bekend is om zijn luidruchtige muziek bij Jerry Bruckheimer-films. Dit is radicaal anders. Nog steeds zijn meest opvallende en ingetogen score. Haal die cd in huis!

HornBlower

Avatar

Ben het er helemaal mee eens, vind het beeldmateriaal in deze film prachtig en het camerawerk indrukwekkend.

Maar ook zeker het noemen waard is de soundtrack, gezongen door een maori-clan en, vind ik, heel toepasselijk bij deze film!

Genieten dus

MAxpax

Avatar

Mooi gezegd rempedaal

onzehans

Avatar

WoUtoMatiC "Volgens de van Dale betekent het 'beschouwende'. :E"


Sure!!

http://www.vandale.nl/opzoeken/woordenboek/?zoekwoord=contemplatief

O+

Fat_Tony_A

Avatar

Echt een heel goede film.

Ik vond vooral Nick Nolte goed in deze film.

WoUtoMatiC

Avatar

Volgens de van Dale betekent het 'beschouwende'. :E

RelentLess

Avatar

gert "Prachtige contemplatieve film "



Is that a real word ?

JB

Avatar

WoUtoMatiC "Ondanks ... veel opengereten lichamen :r kon het mij helemaal niet boeien. "

Normaal kunen opengereten lichamen je wel boeien ook al maken ze je fysiek onwel? :?

Hoe dan ook, naast Apocalyps Now één van de meest indrukwekkende oorlogsfilms ooit gemaakt. Het trage tempo en de schitterende beelden contrasteren hevig met het roem- en zinloze geweld. Laat de film op je inwerken (kijk 'm bij vooreur zonder reclames) en hij zal je altijd bij blijven!
[rating 4.5]

WoUtoMatiC

Avatar

Ik heb deze film uitgezet. Ondanks de sterrencast en veel opengereten lichamen :r kon het mij helemaal niet boeien. [rating 2]

MovieInsider

Avatar

Misschien wel een van de meest volwassen oorlogsfilms ooit gemaakt. Er zit geen greintje heldendom in en het durft vragen te stellen die ik niet eerder ben tegengekomen in dit genre. Het benadert het begrip oorlog op een compleet andere manier dan we gewend zijn waardoor veel mensen de film onterecht hebben verworpen. The Thin Red Line kan wat mij betreft niet genoeg geprezen worden.

Keyser Söze

Avatar

Prachtige film, maar ik moet toegeven...ik viel er ook bij in slaap.

gunman

Avatar

Wat ook zo bijzonder is is de discrepantie tussen de wondermooie fotografie waar je verliefd op wordt, dat deed ik, en de donkere inhoud die je na de film nog achtervolgt, dat gebeurde hier. De blikken van de soldaten, ... bijna iedereen zat gevangen in angst, waanzin, krankzinnigheid. Prachtige filmpje.
Prachtige beelden en mooie muziek. Goed verhaal.

Jongens, ik zou zeggen...gewoon kijken 8-)

Lastwish

Avatar

Inderdaad een geweldige film, en daarom zou je deze even moeten overslaan.
Het is het waard om deze film eens zonder reclames te kijken waardoor het zeer zeker beter tot z'n recht zal komen.

Maniac

Avatar

Saaie film..ik ben er bij in slaap gevallen. En dat wil wel wat zeggen...:Y

benny

Avatar

Hugo "[quote](Clooney is welgeteld max 1 minuut in beeld)/quote]

Da's dan 1 minuut teveel, voor het overige vind ik the thin red line 1 van de beste oorlogsfilms ooit gemaakt."


Bridge over the river kwai,a bridge too far,saving private ryan, trouwens huur eens een goede film van stanley kubrick en vraag of hy ook een oorlogsfilm heeft gemaakt,want deze is echt 1 van de slechte films met een cast om van te watertanden.

T2

Avatar

Ik ga ervan uit dat the Exorcist de Net5 filmspecial is. Ik hoop niet dat de vrijdagavond filmspecial is verworden tot zulk soort films als Thin Red Line. Wat een saaie film zeg (The Thin Story klinkt beter). Inderdaad al genoemd: starspotting, met goed opletten, want de ellenlange beelden worden maar af en toe afgewisseld met een minuutje Clooney of andere kort in beeld zijnde sterren.
Zware tegenvaller!

Zeurdoos

Avatar

Filmwolfje "Hmm, betekent dat ik eerst het boek moet lezen voordat ik deze film kan waarderen? Ben wel nieuwsgierig naar het boek, ik denk dat ik'm wel ga kopen.:Y

Ik weet niet of je de editor de schuld moet geven... Ik heb het boek niet gelezen, maar ik krijg wel de indruk dat deze film letterlijk regeltje voor regeltje uit het boek is verfilmd door de regiseur..."


Tja, ik denk wel dat je de editor de schuld kunt geven. Er zitten echt rare sprongen in de film waarbij je (als je het boek niet gelezen hebt) even raar staat te kijken.

Het boek hoef je trouwens niet voor de film te hebben gelezen, dat geeft alleen maar ergenis Smiley face. Maar zoals ik al eerder zei, het is wel een enorme aanrader. James Jones (de schrijver van het boek) heeft trouwens ook het boek voor From here to Eternity geschreven. Ook een geval van "het boek was beter" maar toch een hele aardige verfilming!

Filmwolfje

Avatar

Zeurdoos "Het boek waarop deze film is gebaseerd is trouwens een echte aanrader en is een stuk duidelijker te volgen dan deze film."


Hmm, betekent dat ik eerst het boek moet lezen voordat ik deze film kan waarderen? Ben wel nieuwsgierig naar het boek, ik denk dat ik'm wel ga kopen.:Y

Ik weet niet of je de editor de schuld moet geven... Ik heb het boek niet gelezen, maar ik krijg wel de indruk dat deze film letterlijk regeltje voor regeltje uit het boek is verfilmd door de regiseur...

Ik krijg trouwens ook de indruk dat deze regiseur een tweede 'Full Metal Jacket' (van Stanley Kubrick) probeerde te maken, wat ik wel een ontzettende goede oorlogsfilm vindt. Die film laat echt goed de waanzin van de oorlog zien...