We Were Soldiers

We Were Soldiers (2002)

Fathers, Brothers, Husbands & Sons.

discussie

41 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Duck-Twacy

Avatar

Keigoed en zeer realistisch (echt gebeurd denk ik)

chuz

Avatar

schaamteloze clichés, platitudes en stereotypen. Iedereen is religieus, dapper en loyaal. Teiltje !

lgonggr

Avatar

Phenomenale onrealistische rukfilm.
Het was nog wel uit te zitten, maar het einde was echt om te kotsen zo slecht.
Bad Mel ! Bad !!!

wiers

Avatar

Huilen en lachen zijn emoties.
Kwaad worden ook.
Schreeuwen ook.
Lachen om de waanzin.

BlauweBanaan

Avatar

Jammer dat er met dit soort films een eenzijdig beeld ontstaan is van de patriotische held. Je ziet wel dat iedere Vietnam film op een ander deel van de oorlog focused, maar helaas zeer weinig waarvan beide kanten van het verhaal wordt verteld.

Filmp@ssie

Avatar

Alweer zo'n super patriotische film uit de VS waarin men toch weer voor de zoveelste keer probeert de mislukte Vietnamese oorlog te rechtvaardigen.
Over een jaar of vier gaat de aandacht over op de oorlog in Irak welk dreigt ook de doelstelling geheel te missen.
"The answers my friend is blowing in the wind" Bob Dylan.

wiers

Avatar

Goede film.

lgonggr

Avatar

Van alle propagandistische boutfilms scoort deze wel HEEL erg hoog in de foutheidsschaal. Ik heb nog steeds kramp in mijn voeten, zulke kromme tenen kreeg ik van deze foute film.

nazz

Avatar

Deze film was redelijk cliche..maar toch niet mega slecht...jammer dat mel gibson in zo'n film speelt....ik vind hem zo goed en dan speelt ie in zo'n film..

sjoeahht

Avatar

RATATATATATATATATATATATATATAAAAAA

Soap

Avatar

Cee van Lleef "LOL. Dude, welke film heb jij gezien? Die met dat wapperende vlaggetje op het einde toch?"

LOL. Dude (nee, grapje :P ), alleen omdat er een klein minivlagje op een paaltje staat maakt het toch niet meteen patriotistisch?

[filmquote] Lt. Colonel Hal Moore: American soldiers in battle don't fight for what some president says on T.V., they don't fight for mom, apple pie, the American flag... they fight for one another. [/filmquote]

Het feit dat de Amerikanen "wij zullen dat varken wel eens even wassen" oké, dat is dan wel wat 'pro-Amerikaans', maar dat doen ze dus zowiezo in het echt, en zie ik dus niet waar deze film nou mee te maken heeft. Misschien dat deze film het patriotisme juist verduidelijkt, of je dat nou goed of slecht moet opvatten.

Uiteindelijk moeten anderen die deze film nog niet gezien hebben zelf wel kijken om hier hun eigen beeld over te hebben, uiteraard blijft dit een matig/redelijke film.

Cee van Lleef

Avatar

ethrellik "bagger film, behind enemy lines is 1000x maal beter dat dit."


Nou, ik vond ze vergelijkbaar slecht eigenlijk. Het enige verschil is dat de pro-amerikaanse ondertoon (wij zullen dat varkentje wel eens even wassen) er bij behind enemy lines iets minder dik op ligt.

Cee van Lleef

Avatar

Soap "
Om te zeggen dat deze film pro-Amerikaans en al dat patriotistische gedoe is, snap ik niet helemaal. "


LOL. Dude, welke film heb jij gezien? Die met dat wapperende vlaggetje op het einde toch?

ethrellik

Avatar

Bagger film, behind enemy lines is 1000x maal beter dat dit.

zenny

Avatar

Idd. een zeer zuigende film.
En van "oh kijk ons Amerikanen eens Heldhaftig en Patriotisch wezen"
Alleen ik vond er wel goede muziek in zitten,voor de rest BAH

Keyser Söze

Avatar

Drasko "Tis schieten schieten en nog meer schieten. "

Idd, prima oorlogsfilm dus Smiley face

miniheaven

Avatar

Wat een eenzijdige zuigfilm, echt amerikaans ten voeten uit

maarten_n

Avatar

Leuke film!
En van het patriotisme van de Amerikanen kan ik echt genieten.

Frenkieb

Avatar

merijnsa "Erg rauwe oorlogsfilm waar je aan het einde alleen maar een naar gevoel van overhoud. Liefhebbers van oorlogfilms kijken, anders wegzappen."


Een naar gevoel om dat het een snoeislechte film is ja.

merijnsa

Avatar

Erg rauwe oorlogsfilm waar je aan het einde alleen maar een naar gevoel van overhoud. Liefhebbers van oorlogfilms kijken, anders wegzappen.

Pimsel

Avatar

138 minuten moeilijk kijkende Mel Gibson.

Ik sla deze wel over

Baski

Avatar

Ik vond het verhaal van de twee krijgsheren, met wederzijds respect, wel aardig.

Voor de rest; een rauwe film met veel schieten en geweld.
Het patriotisme hoeft van mij ook niet zo....

Moviemagic

Avatar

Leuke film, maar je moet niet verwachten dat je verrast gaat worden door realisme in het verhaal. Ook staat de film niet in contrast met films als platoon en full metal jacket en dergelijke. Ik weet ook niet of dit wel de bedoeling was van Wallace.

Als je gewoon een aardige film wil zien dan is deze daar goed voor. Meer niet.

Miekie

Avatar

Vermakelijke, bij vlagen intense oorlogsfilm. Vooral de bijrol van Sam Elliot als Sgt.Maj. is erg goed gespeeld.

kleptomaantje

Avatar

Ben ik het helemaal mee eens. Als hem vergelijkt met de kritische films uit het vietman genre is dit een pak slaag. Wat een rotfilm. Vond hem idd nogal politiek gekleurd, en dat pro-helden verhalen vond ik vreselijk zwart/wit. Niet te vergelijken met platoon, full metal jacket of apocacypse now........helaas.

Stok

Avatar

Ik haat deze film. Walgelijke Amerikaanse sentimiteit met als dieptepunt het wapperende vlaggetje op het einde.

Drasko

Avatar

Crispy "Deze film laat wel een (waarschijnlijk) reëel oorlogsbeeld, maar daar hebben we volgens mij ook gelijk alles mee gehad.
Van het verhaal moet de film het zeker niet hebben. Vond het zelf een zeer tegenvallende film, en verwacht niet deze nog eens een keer te kijken."


Reeel? Je ziet die gasten een keer en je weet precies wie t einde van de film allemaal halen. Tis schieten schieten en nog meer schieten. En oja, een beetje overgeacteerd drama " o wij amerikanen " Doe me n lol.

Crispy

Avatar

Deze film laat wel een (waarschijnlijk) reëel oorlogsbeeld, maar daar hebben we volgens mij ook gelijk alles mee gehad.
Van het verhaal moet de film het zeker niet hebben. Vond het zelf een zeer tegenvallende film, en verwacht niet deze nog eens een keer te kijken.

breul

Avatar

Ja mel gibson heeft zijn sporen wel verdiend wat een geweldige acteur,ben al jaren fan.
En deze film heb ik dus al2 keer gezien, vind het wel een goede film,natuurlijk wel wat amerikaans maar wat is daar op tegen.
Je kan het slechter krijgen op zaterdagavond, maar dit is een geweldige film.

Onkel

Avatar

Wederom weer een verschrikkelijke slechte film met Mel Gibson. Dat deze man nog gevraagd wordt als acteur vind ik onbegrijpelijk. Maar niet alleen M.G. maakt deze film slecht ook het verhaal heeft niets toe te voegen aan eerder gemaakte oorlog/vietnamfilms.
Kan me goed vinden in het commentaar van Cee van Lleef

Dazzlestan

Avatar

Zeer goede film heb hem op DVD ongeveer twee maanden geleden gezien.

Prachtverhaal, ontroering en spanning.

Cee van Lleef

Avatar

Verschrikkelijke orgie van smakeloos en zinloos geweld. Ik weet niet waar ik nou zieker van werd: de bloederige scènes of het mierzoete sentiment in combinatie met het grenzeloze chauvinisme. Als Vietnamfilm voegt hij niets toe. Hij breekt eerder het zorgvuldig opgebouwde beeld van eerdere films (Deer Hunter, Ap. now, Platoon e.d.) af. Yech!

sky_girl

Avatar

Een eomtioneel moment hoort erbij! hallo, denk je dat er in de tijd van de Vietnam oorlog niet werd gehuild?!?! pfff... maakt de film juist menselijk en niet zo boem boem overal!

Patrickk

Avatar

Ik vond hem goed :D en @ CAGE: das niet zo mooi dan..maar volgens mij komt windtalkers binnenkort wel op TV, van 2002 ofzo toch? ik denk dus dit jaar en anders volgend jaar, maar windtalkers is nog beter dan we were soldiers :D, is op hawaii opgenomen

davy

Avatar

Dit is een aanrader. Owke het is allemaal een beetje sentimenteel maar goed men bedoelt er maar mee te zeggen dat die soldaten ook mensen zijn!:E

Marty Feldman

Avatar

CAGE "Deze wil ik toch echt niet missen. Coole cast weer. Heb de laatste tijd al genoeg leuke films gemist. Weinig tijd gehad ervoor. Big Lebowski : gemist, Rounders : ga ik missen want ik moet slapen komt veels te laat op enz...( kom even niet op de rest ) Dit soort films komen toch niet zo vaak op de tv en op gewenste tijdstip als Jurassic Park etc. Hopelijk komt er deze keer niks tussen. Kan niet wachten wanneer Windtalkers op tv verschijnt. Staat al een tijdje op mijn lijst van films die ik wel graag wil zien. Is ook zo een met vergelijkbaar thema en een mooie cast. Including Nicolas Cage natuurlijk. ;)"


Koelere ! ok. dit is een best wel te pruimen film. Totdat er op het eind natuurlijk weer door de marionet van het imperialistische kapitalistische land, voor het gratis verkregen hulpmiddelen (lees uniformen, vliegtuigen enz enz.) weer flink gejankt moet worden. WALG !! :(

sapjes

Avatar

Leuk, deze ga ik kijken...

CAGE

Avatar

@ Patrickk Paar jaar geleden was ik echt een huurfreak. Had elke film gezien die pas uit was. Meestal namen die vrij bekend waren. Maar dat doe ik niet zo vaak meer. Alleen als ik geen ander keus heb. Ik wacht liever totdat ze op tv komen. Zit krap de laatste tijd. :'(

Gollum

Avatar

Het is best een aardige film waar wat momenten in zitten die toch een redelijk gevoel geven hoe het daar geweest zou moeten zijn. Echter is het inderdaad wel erg op zijn amerikaans gemaakt.

Maar goed, voor vanavond wel een aanrader om te kijken.

Patrickk

Avatar

Hmm..deze film lijkt me wel erg leuk, heb hem altijd al een keer willen zien Smiley face
en windtalkers is trouwens wel goed hoor en heb je ooit gehoord van huren Cage? :P