benjamin Avatar

benjamin

reacties

  • [quote=Roeltje]Oh ja haha. :D Dat is er iets te oneerbiedwaardig uit gekomen. Tuurlijk is hun mening wat waard, het zijn immers personen van vlees en bloed. Ik bedoel meer te zeggen dat de reviews steeds minder waard beginnen te worden voor mij. Ik kom steeds meer tegen dat reviews naar mijn mening op bepaalde fronten te streng zijn. Het is bijna alsof recensenten geen plezier meer hebben met film kijken, alles moet zo theoretisch en nitpicky bekeken worden. Deels is dat goed, maar ik vind dat reviewers films wel wat meer in de context mogen plaatsen. Als je naar [i]Warcraft[/i] gaat, wat verwacht je dan? Moeten de hoofdpersonages echt allemaal een boeiende karakterontwikkeling hebben? Moeten echt alle verhaalelementen goed op elkaar afgestemt zijn? (je snapt het wel). Je gaat naar Warcraft, en ik vind dat je precies krijgt wat het moet zijn. En dat mag ook genoemd worden.[/quote]Ik snap wat je bedoelt maar je kunt ook opmerken dat als je naar eender welke film gaat kijken je het best mogelijke resultaat verwacht en dat zaken als matige personages toch mogen aangehaald worden. Ik speculeer natuurlijk maar over deze concrete film die ik (nog) niet gezien heb maar ik ga ervanuit dat critici ook wel hun redenen hebben om hun scores te geven zonder dat dat hoeft te betekenen dat ze daarom de film niet kunnen zien binnen een genre pakweg.

    als reactie op de film Warcraft: The Beginning

  • [quote=Roeltje]Naar mijn mening zijn de critici te negatief, het bewijst maar weer eens hoe weinig hun mening waard is.[/quote]En wat bepaalt dan precies de waarde van een mening of is dat puur hoeveel die afwijkt van de jouwe?

    als reactie op de film Warcraft: The Beginning

  • [quote=Tarkus]Bovendien is dit een actiefilm die heel geschikt is voor de ganse familie, wat toch zelden voorkomt in dit genre.[/quote]Want al die andere films van Marvel zijn uiteraard veel minder geschikt voor de hele familie. O+

    als reactie op de film Ant-Man

  • [quote=MovieMazzter]Meen je dit nu echt ?[/quote]Moet zeggen dat bij een herkijk mijn algemene waardering voor deze film sterk is gedaald (jammer dat je geen edit op originele posts kunt doen), maar DeHaan blijft zeker een getalenteerde jonge acteur.

    als reactie op de film The Amazing Spider-Man 2

  • [quote=007]en dat warmer bros deze film ook nog willen pushen voor de oscars is helemaal een lachertje.[/quote]Zo lachwekkend was dat idee niet gezien de vrij gunstige uitkomst. [quote=MovieMazzter]6 oscars dus....dat gegeven betekent dus een vervolg [/quote]Dat vervolg is zeker een mogelijkheid, maar op zich betekent grote winst op de Oscars maar zelden dat er een vervolg komt.

    als reactie op de film Mad Max: Fury Road

  • [quote=MovieMazzter]Ben daar niet zo zeker van. Met een budget van $ 255 miljoen en een box office van $ 709 (bron: Engelstalige Wikipedia - cijfers op moment van schrijven) lijkt mij deel 3 in deze reeks niet ondenkbaar. Plus een IMDB van 6.8 is ook niet zo slecht.[/quote]Meen je dit nu?

    als reactie op de film The Amazing Spider-Man 2

  • [quote=pmw84]Soms heb ik het gevoel dat FT echt een Marvel fan is dan DC [/quote]Hoe kom je daar eigenlijk bij? The Dark Knight kreeg vijf sterren en Deadpool is van Fox i.p.v. Marvel.

    als reactie op de film Deadpool

  • [quote=Tarkus]Ik was een beetje bang dat deze film niet veel zou worden omdat Jason Statham er niet in meedoet.[/quote]Dat lijkt inderdaad een zeer aannemelijke reden om een film te bekijken....

    als reactie op de film The Transporter Refueled

  • [quote=Frietgezicht]Een 6 en dan zijn de andere 2 veel beter,dus een 8 of een 9 krijgen die. Hahaha. [/quote]Sterker nog, die krijgen zelfs een 10.

    als reactie op de film Fantastic Four

  • [quote=MovieMazzter]Ik lees geen feiten. Zie mijn laatste mail. Kan best zijn dat de box office tegenvalt, maar dat is wat anders dan een flop.[/quote]Wordt goed uitgelegd in dit filmpje (vanaf 13:46) [youtube=qF9VAEztQzQ]

    als reactie op de film The Man from U.N.C.L.E.

  • [quote=MovieMazzter]Maar een financiele flop is het zeker niet. [/quote]Toch wel hoor.

    als reactie op de film The Man from U.N.C.L.E.

  • [quote=Tarkus]Was een beetje bang eigenlijk voor de aankoop, vermits de eerste film maar redelijk was en de tweede zelfs slechter, dus verwachtte ik van dit derde deel niet echt veel.[/quote]Waarom heb je het dan gekocht?

    als reactie op de film Insidious: Chapter 3

  • [quote=Tarkus]Het gebeurt niet vaak dat ik een komedie goed vind[/quote]Gezien dat gegeven is het natuurlijk bijzonder logisch dat je veel komedies gaat bekijken...

    als reactie op de film The Family

  • [quote=Glennekeeeee]Kingdom of Heaven is een vermakelijk epos maar door een onbenutte cast en een zwak script heb je het gevoel dat er véél meer had in kunnen zitten.[/quote]Er zat dan ook meer in, de directors cut is hier stukken beter.

    als reactie op de film Kingdom of Heaven

  • [quote=hansbeer]En met een open einde, deel 2 komt er dan ook aan.[/quote]Waar zie jij dan dat een tweede deel zou gemaakt worden. Heb daar weinig over gehoord en het lijkt mij evenmin een film die gemaakt is met dat doel.

    als reactie op de film The Grey

  • [quote=Tarkus]Enige kleine minpunt aan deze film is Julianne Moore, niet een van mijn favoriete actrices, al doet ze het tegenwoordig wel beter dan in de tijd van deze film.[/quote]Je bedoelt ongeveer de tijd toen ze een eerste Oscarnominatie kreeg?

    als reactie op de film The Lost World: Jurassic Park

  • [quote=Tarkus]Maar ook omdat er een 5de film aankomt, met opnieuw Arnold Schwarzenegger in de hoofdrol.[/quote]Dat informatie die je kopieert van jaren geleden achterhaald kan zijn is logisch (al toont het wel nogmaals aan hoe zinloos dat vreemde gedoe is) maar dat je huidige post al achterhaald is, is toch een prestatie op zich.

    als reactie op de film Terminator 3: Rise of the Machines

  • [quote=Tarkus]Maar als ik had geweten dat dit een musical is, en de dialogen dus zijn gezongen, had ik deze film nooit gekocht.[/quote]Daarom dat het soms handig is eerst even te kijken wat iets is voor je er geld aan uitgeeft.

    als reactie op de film Into the Woods

  • [quote=Tarkus]Verbaasd me trouwens hoe men Sean Bean heeft kunnen strikken voor een rol.[/quote]Het verbaast je omdat Sean Bean altijd getoond heeft zo kritisch te zijn met wat hij aanneemt?

    als reactie op de film The Lost Future

  • [quote=NICKSTERAMSTER]Rotfilm.[/quote]Dat is wel een heel doorslaggevende argumentatie.

    als reactie op de film A Clockwork Orange

  • [quote=Barbossas]Beste liveactionfilm die ik tot nu toe heb gezien. Maleficent stond lange tijd op 1, maar dit sprookje heeft alles. SPROOKJE!! Beter lezen in de context aub, dan bespaard dat een overbodige reactie ;-)[/quote]Sorry, maar het woord "sprookje" in een verdere zin duidt technisch gezien niet aan dat de beste film hier als beste sprookje moet gelezen worden.

    als reactie op de film Cinderella

  • [quote=sportzorro]SHIFTY 777 EN BENJAMIN.......het is geen Shakespeare waar wij naar kijken hier , dus jullie benadering naar deze film is echt overdreven !!! Het lijkt haast wel of jullie de film hebben afgespeeld frame by frame... zo´n grote overdreven analyse laten jullie er op los...pfffff. Met een vergrootglas op een film kan je wel bij IEDERE film storende factoren vinden. Ik ben zelf OOK kritisch.....maar nu zijn jullie voor mijn gevoel ECHT op alle slakken zout aan het leggen.....jammer is dat , want het geeft een vertekend beeld....van wat eigenlijk een behoorlijk goeie actie-avonturenprent dit is !!! J[/quote]Los van alle andere zaken die onzin zijn aan deze post, waarom reageer je op de mensen die de film nog een voldoende geven in plaats van op de persoon die de film als 'slecht' bestempeld?

    als reactie op de film Jurassic World

  • [quote=Glennekeeeee]Over die ballen? dat snap ik wél, is ook raar al reden ze in de eerste film in het begin ook gewoon rond in auto's bij die rondleiding (nog voor de rail-rondleiding). Dat ze daar vrij kunnen rijden kan ik nog snappen, normaal barst er geen voor plezier-dodende dino uit die iedereen wilt killen in een beveiligd park maar daar snap ik je wel[/quote]Maar als we gaan vitten, zou er toch minstens een systeem moeten zijn [spoiler]zodat in noodscenario's de besturing kan overgenomen worden[/spoiler]

    als reactie op de film Jurassic World

  • [quote=Glennekeeeee]Ondanks dat ik in de Amerikaanse versie nog een hogere kwaliteit [/quote]Gezien de reacties op de Amerikaanse versie denk ik juist dat de Vlaamse versie hier de betere is.

    als reactie op de film Loft

  • [quote=Ereptile]Ow, en over de rol van Andy Serkis: [spoiler]Dankzij Ultron's arm actie krijgt Serkis' personage de bijnaam Klaw toch?[/spoiler].[/quote]Dat was ook mijn vermoeden. Verder heb ik mij ook goed weten te amuseren met deze prent - Whedon haalt opnieuw een goed evenwicht tussen spektakel, actie en humor.

    als reactie op de film Avengers: Age of Ultron

  • [quote=Frietgezicht]Oldman?[/quote]Naam van z'n personage.

    als reactie op de film La migliore offerta

  • [quote=Frietgezicht]Dat alles in 1 take gedaan lijkt te zijn en omdat Birdman zelf lijkt te praten tegen Riggan is een reden om oscars uit te delen?[/quote]Oké, ik heb zaken al beter geformuleerd, maar dat waren vooral voorbeelden van het unieke karakter van de film. Natuurlijk zijn ook het scenario en de acteerprestaties dik in orde, anders heb je geen goede film, maar het feit hoe er met de conventies wordt gebroken om deze vertelling te maken is wat het doet uitstijgen tot een absolute must-see. En ik zie liever dan Oscars gaan naar een film die echt durft iets aparts te doen dan een film die meer op safe speelt.

    als reactie op de film Birdman

  • [quote=Tarkus]Ik weet niet of dit de eerste regie is van Joseph Gordon-Levitt[/quote]Het staat maar in twee reacties hierboven.

    als reactie op de film Don Jon

  • [quote=Tarkus]Je moet ervan houden anders is het verloren moete dat je naar deze film gaat kijken[/quote]Zijn er films waarbij het geweldig is als je er niet van houdt of zo?

    als reactie op de film Lucy

  • [quote=Spider-fan]Trouwens vreemd om discussie op een filmforum als drammen en zeuren te zien, dan moet je niet discussiëren, bij kunstvormen als film zullen meningen altijd verschillen. Ik geef enkel mijn eigen mening, ik zeg nergens dat anderen ongelijk hebben.[/quote]Normaal ben ik de eerste om het gebruik van woorden als "zeuren" af te keuren, maar dit lijkt mij nu toch ook wel iets meer dan een gewone discussie. Want bij een doorsnee discussie heb je een bepaalde tijd waarin mensen hun mening geven, waarna het ook stopt - hier is de discussie zogezegd nog altijd bezig na anderhalf jaar en dat klopt niet echt.

    als reactie op de film Skyfall

  • [quote=JamesBond]En dan toch een 3 gegeven, Benjamin? Leg dat eens uit :D[/quote]Eerlijk gezegd weet ik vooral niet wat mij de eerste keer bezielde: oké, er zitten enkele mooie beelden en degelijke acteerprestaties in, maar ik denk dat ik te positief probeerde te zijn of te kort na het zien rap wat schreef. Want in de tussentijd is m'n waardering echt wel ferm gezakt en valt steeds meer op hoe zwak het eigenlijk was. Dus bij deze (omdat ik m'n reactie jammer genoeg niet kan wijzigen wat btw echt eens zou mogen): vermijd The Captive maar.

    als reactie op de film The Captive

  • [quote=chuz]dat neemt niet weg dat het niet goed is als je het aktie deel als saai ervaart terwijl je zoals ik al zei uitgekeken begint te raken op het komsiche aspect. [/quote]Dat heb ik niet zo ervaren (ik vond die actiescène juist vrij grappig), maar goed, meningen verschillen nu eenmaal, als je dat zo ervaart snap ik dat je de film wat minder vond. Maar zoals je het eerst formuleerde, leek het alsof je de film als actiefilm beoordeelde, want niet direct de bedoeling van de makers was en dus een unfaire beoordeling.

    als reactie op de film Hot Fuzz

  • [quote=chuz]OEI dom van mij ik dacht dat het een combinatie van aktie en komedie was. Gelukkig ben jij er om met je wijsheid licht op de zaak te werpen.[/quote] Ik kan je anders met mijn wijsheid ook meedelen dat sarcasme een beetje minder goed werkt als je zelf in de eerste plaats wat fout zat - Hot Fuzz is echt wel een komedie en de actiescènes op zich zijn vooral grappig bedoeld.

    als reactie op de film Hot Fuzz

  • [quote=chuz]En deze film overtuigd meer als komedie dan als aktiefilm.[/quote]Dat lijkt mij wel bij meer komedies het geval.

    als reactie op de film Hot Fuzz

  • [quote=Tarkus]maar wel een verdomd goede actieprent zoals die in het verleden veel werden gemaakt[/quote]Tiens, dan liegen de andere mensen mij hier iets voor, want ik lijk steeds op te maken uit andere reacties dat het verleden niet zo PG-13 was.

    als reactie op de film The Expendables 3