Frietgezicht Avatar

Frietgezicht

"Natte scheet ben je"

reacties

  • Toen ik met de serie Penoza begon was ik aangenaam verrast. Nederlandse series hebben over het algemeen weinig te bieden en zijn vooral leuk voor de mensen die gtst kijken en voor wie series als Breaking Bad en The Sopranos weer lastig te volgen zijn. Maar Penoza was een prima serie. Helaas werd de serie met het seizoen ongeloofwaardiger. Maar was wel nieuwsgierig naar de film. Maar wat een pure bagger is de film geworden. Het begin is Canada is tenenkrommend slecht. Een ex die verkracht en moord, het ging nergens over. Hij heeft een straatverbod maar niet eens haar baas belt even de politie. Dan gaan we terug naar Nederland en volgt de ene belachelijke scene na de andere. De ontsnappingen(in het stadion en de latere ontsnapping die slaagt) zijn lachwekkend en zo ongeloofwaardig. Een ‘corrupte’ agent en leider(2e man onder die vrouw blijkbaar) laat zijn gezicht zien op filmpjes op een mobiel. Wat ongeloofwaardig. De bevrijding van die idioot is nog komischer. Alleen om het karakter weer even te zien want waarom ze het doen slaat nergens op. Luther die wel erg makkelijk een huis met eeb ontvoerd gezin binnenkomt en toevallig natuurlijk als die man net de vrouw gaat doden(terwijl de 2e crimineel staat te koken hahahaha) Het gevecht dat volgt is alleen maar in geknipt. In deze tijd mag je toch iets beters verwachten. Waarom mensen doen alsof Carmen macht heeft begrijp ik ook niet. In de serie al niet. Ze heeft geen muscle. Luther alleen. Iedereen weet dat je geen drugsbaron kunt zijn zonder tientallen mensen die voor je werken. Dat haar kids haar moeten helpen met ontsnappen zegt genoeg. Die Berry hebben ze ook een lekker triest einde gegeven. Huilebalk in zijn rolstoel. Hij wil best dood(duw mij maar het water in) maar verraad ze wel later omdat hij geen keuze heeft. Hoe kun je een karakter compleet verpesten. Een zwak hoopje mens en een verrader en zijn dood in de aftiteling op die manier... Wat die agent die Carmen komt halen toch met haar heeft is mij in de serie en film niet duidelijk. Die band slaat nergens op. Het einde (duidelijk in Spanje gefilmd en niet in Mexico) was pijnlijk om naar te kijken omdat het zo ontzettend slecht was. Een 2, meer kan ik niet geven aan dit gedrocht.

    als reactie op de film Penoza: The Final Chapter

  • Vond hem zwaar tegenvallen. Zeker voor een Mel Gibson film. Typisch zo’n oorlogsfilm met alle cliche’s waar iedereen tegen iemand is en hij daarna alle respect en excuses wint en de held wordt. Zo heroïsch, melodramatisch oversentimenteel, patriottistisch en zo zoet dat ik ervan moest kotsen. Waargebeurd (Kuch) over een gestoorde kerel met godsdienstwaanzin dus blijkbaar moest het verhaaltje zo gaan. Gedeelte voor de veldslag vond ik nog te doen ondanks de cliché’s en een love interest die niet werkt(leuke meid maar geen chemie tussen die 2) met de jongens die elkaar leren kennen, training, etc maar als de veldslag begint is het weer zoals al die andere oorlogsfilms. Explosie hier, schieten daar, geen spanning, saai. Lijkt een B-film met een hoog budget. Het was af en toe zo lachwekkend dat ik zat te wachten tot ze salto’s gingen maken zoals in The A-Team. Die gozer die een lijk oppikt en als schild gebruikt en even 5 Japanners uitschakelt kan zo in Commando 2 met Arnie. Die Andrew Garfield heeft ook echt een kop als een ui, om te huilen. Hoop dat hij stopt met acteren. Jammer Mel, normaal een groot fan maar wat een schijtfilm is dit.

    als reactie op de film Hacksaw Ridge

  • Fantastische film en eindelijk eens een terechte winnaar van de oscar voor beste film. Ondanks al het nieuws rond deze film en de winst voor beste oscar heb ik nooit een trailer gezien en geen recensie gelezen en wist ik op een arm gezin dat zich innestelt bij een rijk gezin helemaal niks. En wat is het dan een heerlijke film vol verrassingen! De film is zowel verdrietig als ontzettend grappig. Ik verwachte een thriller maar kreeg een slim gemaakte zwarte comedy vol diepere lagen die je laat nadenken en ondertussen ook spanning en geweld bied. Wat een heerlijke mix. De acteer-prestaties zijn redelijk tot goed maar vooral de vader en dochter van het arme gezin steken erbovenuit. Heerlijk plot, prachtig hoe die familie zich erin werkt en mooi dat er verschillende boodschappen/diepere lagen in verwerkt zitten zoals de arme mensen die het met elkaar uitvechten en niet samenwerken of de zoon die met zijn eigen droom en hoop(de steen) voor zijn kop geslagen wordt. Hoewel ik de hele film top vond en er zat mooie momenten inzaten vond ik toch vooral de minuten waarin de familie zich moest verstoppen ijzersterk. Een mix van spanning maar ook humor(de vader die kruipt en doodstil ligt als het licht aangaat) Ook de scene waarin het jongentje taart eet en een ‘geest’ ziet is zowel eng(echt zo’n mooie Aziatische horror achtige blik) en komisch(omdat we weten wie de geest is) De film bleef mij verbazen en er was maar 1 ding waar ik zeker van was. De vriend van de zoon komt aan het begin binnen met de steen en ziet de hele familie bij elkaar. Hij zegt zelfs ‘eindelijk heb ik je familie gezien’. Ik zei tegen mijn vrouwtje ‘let op mijn woorden, die komt terug voor zijn baantje en het meisje en herkent ze allemaal en dan gaat het mis. Maar ik had het mis. :-D Top film, instant classic. twijfel tussen een 9 en een 10.

    als reactie op de film Parasite

  • Ik vond dit zelf een goede film. Engste ooit? Belachelijke uitspraak maar eentje die elk jaar wel voorbij komt( It Follows, The Babadook) Deze film is uberhaubt niet eng. Eigenlijk moet je deze film bekijken als een dramafilm met een heerlijke onheilspellende sfeer. Toni Collette is echt fantastisch net als in The Sixth Sense maar hier kan ze wat verder gaan met bijv haar fantastische uitbarsting tijdens het avondeten. Maar de beste scene is waar Charlie sterft en haar broer zich niet durft om te draaien. Ik kon mij in hem verplaatsen en 1 van de beste scene’s die ik dit jaar gezien heb in een film. Maar nergens is de film eng. Sfeer alleen kan een film eng/spannend maken zoals The Shining maar de setting van een verlaten hotel hielp enorm en dat heeft deze film niet. Het blijft een sterk drama tot het oproepen van geesten. Het bewegen van glazen, rennen over muren,gozer die in het donker loopt terwijl lichtknop naast hem te zien is, enz, de film ontspoort compleet en kent een zwak lachwekkend einde die ook nog flink steelt van The Witch. De mensen die worden uitgelachen voor het willen van jumpscares kunnen de anderen weer uitlachen voor dit een enge film te vinden. Een goede dramafilm met wat mystery die een lachwekkend einde kent. Een 7. Nee, een 6,5 want stop eens met vogels tegen een raam te laten vliegen na 240 andere film die dat al gedaan hebben.

    als reactie op de film Hereditary

  • Spoiler alert! Wat een slechte film is dit. Eigenlijk wil ik er geen woorden aan vuil maken maar doe het lekker toch. - 1 van de grootste problemen is het ontbreken van spanning. De film springt (vooral het eerste uur) van de hak op de tak vol schietpartijen, explosies en lightsaber gevechten maar er is nooit spanning of dreiging. Dat karakters ook tijdens dat soort scenes grapjes maken( Poe en Finn vooral, 2 mislukte karakters) helpt niet. Ook de grote finale mist elke vorm van spanning. - Teveel pijnlijke tenenkrommende momenten om op te noemen. Rey die de slang geneest(wat vreet dat beest normaal) en die dan vertrekt in vrede. Als een zwaan gewond is en jij helpt slaat die alsnog zijn vleugel in je smoel, dat zijn beesten. Maar deze slang begrijpt het, een dank je wel had de scene alleen nog lachwekkender kunnen maken. Of die oude vriendin van Poe scene. Ze zegt over Rey ‘zij is veel geld waard’, er volgt een kort gevecht waarna ze zegt ‘ik mag jou wel’ en opeens Rey en co helpt. LOL!! Hux die roept ‘iam the spy’! Pff lachwekkend Ze kunnen niet naar de Death Star met de storm en golven, levensgevaarlijk, niet te doen. Rey doet het toch om vervolgens een paar minuten later Finn en die donkere chick(wat een flut karakter) ook daar te zien! Ze konden het dus wel. Fijn ook dat Finn roept REY REY terwijl ze vecht met Kylo. Lekker hulpvol! - Terug komen uit de dood. Hoe vaak gebeurd dit?? Kylo 2x(Rey steekt hem neer, Palpatine gooit hem in de diepte), C3PO soort van(geheugen weg voor wat grappen, oh weer hersteld), Rey, Chewie(hij is dood, nee joh dr was achter de rots nog een schip) Heel matig - Het eindgevecht. Haal die grote verplicht voelende eind battles eruit. Fake spanning met bijbehorende dialogen(ze komen niet terwijl de kijker wist dat de good guys zouden komen opdagen), geen spanning, zelfde vage gedoe om een signaal uitschakelen enz, snapte amper wat ze deden. Dan zie ik 100x liever de finale in Attack of the Clones in de Arena. - Palpatine. Wat een terugkeer. Slap gelul, lijkt opeens 100x sterker dan eerst(haalt op magische wijze krachten uit Rey en Kylo) en schiet stralen op schepen die Rey wel kan stoppen om ze vervolgens terug te schieten. Het dood hem dus waarom gaat hij door??? De grote Palpatine verslagen door Rey!! Alsof War Machine opeens 1 op 1 wint van Thanos. Echt een schande. - Han terug. Hoe?? Het was geen Force Ghost maar omdat het nodig was om Kylo en Han samen te brengen verzinnen ze maar wat anders(gedachte van Kylo ofzo, sure) Ik kan nog wel ff doorgaan, een 2 voor de moeite.

    als reactie op de film Star Wars: The Rise of Skywalker

  • Spoiler-alert Terminator 1 is goed(maar voor mij geen classic) en deel 2 is 1 van de beste actie films ooit gemaakt. Helaas zijn alle pogingen daarna matig tot slecht. Inmiddels de 4e poging en leek een keer goed te gaan. Cameron bemoeide zich er echt mee(leek het), Hamilton terug, Arnie er weer bij en ze hebben natuurlijk geleerd van alle fouten van de vorige sequels. Maar helaas, opnieuw bagger. Na een paar minuten sterft John Connor al. Geen lange scene vol spanning die eindigt in de dood van de held van de vorige film(zoals met Jamie Lee Curtis in Halloween Resurrection) maar een verjongde John die na deel 2 opeens jonger geworden is en een ijsje krijgt van mama. Alles waar de eerste 2 films om draaide wordt op gespuugd en uitgewist. Schandalig. Daarna krijgen we een reboot van de 2e film maar een hele slechte. Het verhaal beschrijven hoeft niet want dat kennen mensen zelf wel dus ik noem alleen maar punten die mij (negatief) opvielen. - Sarah Connor- Een van de sterke (vrouwelijke) personages ooit op het witte doek verschenen. Een classic karakter, altijd met Ripley samen in vele lijstjes. In deze film loopt ze er maar wat bij als een 5e wiel aan de wagen. Als een vrouw die alleen azijn drinkt loopt ze er continu bij. Van de grote heldin is weinig over. - De meid waar het om draait is een simpel tienermeisje gespeeld door een matige actrice. De flash forward waarin zij de leider blijkt(en ze amper ouder lijkt) is te lachwekkend voor woorden en totaal niet geloofwaardig. - Sarah krijgt continu meldingen van Arnie waar Terminators terecht komen. Hoe weet Arnie dit? Waarom sturen ze elke keer maar 1 terminator en niet 10 tegelijk? Skynet bestaat toch niet meer? Hoe krijgt Sarah ze opeens kapot. En hoe wist ze dat ze op de brug waren toen ze op kwam dagen? - De badguy heeft geen dreiging. En ze kunnen steeds gekkere dingen, het is wachten op een vliegende terminator. Alles met dat vliegtuig, vallen in een Jeep enz past niet bij de eerste 2 Terminator films maar eerder in een Hobbs en Shaw film! Wat een onzin. Het is geen waargebeurd verhaal maar Terminator films waren wel realistisch en deze onzin past er niet in. - De finale in de fabriek probeert teveel te jatten van T2. Weer Arnie die last minute de boel red om vervolgens een emotioneel (maar dat mislukt hier) afscheid te hebben. - De scene met de vlieg hahaha - Dat die mislukte robot chick dan weer iets in dr lichaam heeft zitten om de badguy uit te schakelen, wat een toeval! - Arnie heeft een gezin!? HAHAHA. Neukt die ook? Pff kan uren doorgaan

    als reactie op de film Terminator: Dark Fate

  • Zonde eigenlijk dat dit soort ‘film’ pagina’s een ondergeschoven kindje zijn op FT, of erger, een verwaarloosd kind. Ik ben ook minder gaan reageren op de film pagina’s zelf omdat er amper iemand komt. Check op mijn profiel (of bij je eigen profiel) boven bij ‘reviews’ en dan staat er ‘soon’. Dat staat er al jaren

    als reactie op de film The Stand

  • Yep, het gaat om het ‘plaatje’. Bruiloften en pretparken vol dode mensen, alsof ze ooit gelukkig bezig waren en neervielen. Die soldaat persoon krijgt maybe ook de meeste ‘inhoud’ van de virus, het volle virus in 1x, de rest doet er allemaal langer over. Maar ja, dan zou iedereen in een bed liggen, thuis of in het ziekenhuis. Dat is niet hetzelfde als een tunnel vol lege auto’s met mensen erin. Als er goede mensen werken aan de reboot kan het alleen maar beter worden.

    als reactie op de film The Stand

  • @ Spider-Fan, Het lijkt alsof je moeite doet om iets te verzinnen om het goed te praten haha. Niet iedereen maakte zich direct zorgen? Er stierven vast overal duizenden tot miljoenen mensen, mensen die niet meer naar werk gingen, media zal erdoor gedomineerd zijn tot de mensen in de media zelf te beroerd werden en het is geen ziekte waardoor je binnen 5 minuten zo erg achteruit gaat dat je ter plekke neervalt. Het is duidelijk dat mensen in die serie zich een tijdje ongelooflijk beroerd voelen tot heel erg ziek voordat de dood intreed. Bruiloften enz vol doden is dus erg ongeloofwaardig. Laat mij weten hoe je bij een nieuwe kijkbeurt erover denkt. Ik doelde meer erop dat King soms blijkbaar hele mooie ideeën heeft alleen de afronding is niet bepaald goed. Alsof die een interessant idee heeft maar de laatste bladzijdes eigenlijk klaar ermee is en niks meer weet. Voor de rest is het voor mij te lang geleden om inhoudelijk op de rest in te gaan. Weet niet alles meer.

    als reactie op de film The Stand

  • Saai verhaaltje. De tepels van Naomi kun je jassen aan ophangen, niks mis mee.

    als reactie op de film 21 Grams

  • Lachwekkend slechte film (op de eerste paar minuten op Cybertron na) die eigenlijk duidelijk puur gericht is op kids en die paar ‘volwassenen’ die graag kinderfilms kijken. Ik heb eigenlijk met vrienden de gehele film gelachen op momenten die daar niet voor bedoeld waren puur omdat het zo slecht was dat het komisch werd. Het begint nog goed met actie op Cybertron. De designs zijn goed, de robots zijn een keer goed uit elkaar te halen en de special effects zien er prima uit. Daar is alles wel mee gezegd. Bumblebee veranderd na aankomst op aarde in een ontzettend dom 2 jarig hondje en blijft zo de rest van de film. We krijgen een slecht geschreven verhaaltje dat steelt van o.a. E.T. , The Iron Giant en de oude Transformers films dat uren lijkt te duren. Natuurlijk zijn de voorspelbare karakters aanwezig. - Knap meisje die alsnog een outcast is. - Nerdy vriendje die haar leuk vindt - Domme ongeloofwaardige ouders. - Mean girls - Vervelend broertje die helpt. - En John Cena. HAHAHAHA. die lijkt te weten dat die in een baggerfilm zit maar lijkt net als de andere karakters uit een Michael Bay TF te zijn weggelopen. De gehele film krijgen we dan humor wat niet werkt en niet grappig is en een band tussen Bumblebee en een meisje waar je niks om geeft. Dat gedoe met dr vader moet emoties opwekken? Met als finale die duik van dr? Hahaha we hadden het niet meer toen. En dan had je vlak daarvoor nog Cena in zijn helikopter en de Decepticons die hem niet gewoon uit de lucht knallen gelijk haha. Opvallend is ook dat Bumblebee aan het einde geen krasje heeft ondanks al die knokpartijen. Details die niet uitmaken in een kinderfilm maar volgens mij was het ook op een ouder publiek gericht. Geen bloed laten zien als mensen uit elkaar knallen hoor, alleen water! Smiley face Ik kan even doorgaan maar als je weinig ervaring hebt met films als kind zijnde kan dit vernieuwend werken en leuk zijn, dat geloof ik best. 2 voor de moeite

    als reactie op de film Bumblebee

  • Hoewel ik Jurassic World al een paar stapjes te ver vond gaan in ongeloofwaardigheid en hij niet erg sterk was vond ik die film wel erg vermakelijk. Helaas is Fallen Kingdom gewoon lachwekkend slecht. De opening is nog zoals deel 1,vermakelijke onzin. Die kerel ontsnapt aan een T-Rex en ja hoor,hij denkt dat hij gered is en dan komt die vis weer eruit springen. Voorspelbaar en 2 much maar ok,vermakelijk. Daarna is deze film niet meer te redden. De karakters uit deel 1 moeten een reden hebben om terug te keren naar het eiland en dit gebeurd. Waar in deel 2 en 3 van Jurassic Park de redenen nog redelijk geloofwaardig waren gaat het nu wel heel erg makkelijk. Eenmaal op het eiland gaat het als snel los want behalve een eiland met dino's gaat de vulkaan ook uitbarsten dus ze nemen wel een erg groot risico daar weer voet aan land te zetten. Na een onbedoeld komische maar spannend bedoelde scene met een verlamde Pratt die lava ontwijkt krijgen we superhero Pratt die aan komt rennen met gelijk daarna allerlei dino's(geen enkele dino was sneller dan hij was?really? hij komt echt als 1ste uit die bossen gerend?) Superhero Pratt wordt daarna gered door een T-Rex (pff) en die T-Rex zit een paar minuten later in een kooi die hangt aan een helikopter terwijl een vulkaan uitbarst. Hoe kregen ze dat voor elkaar??? Superhero Pratt rent ook nog even tussen dino's in de aswolken en springt van een klif en red nog wat mensen. En dat was het eiland. Allemaal onzin,fast & furious 7 achtige ongeloofwaardigheden zijn nu ook dit universum binnen gekomen. De scene met die langnek op de pier raakte mij gek genoeg dan weer wel in zo'n matige film. Daarna krijgen we een avontuur in een landhuis met een nieuwe creatie die er best goed uitziet maar vooral rond rent. Ik ga gewoon wat dingen en momenten opnoemen die zo triest, ongeloofwaardig en/of lachwekkend zijn: - Pratt die een dino gebruikt om uit een cel te ontsnappen. Dat kan rechtstreeks uit een cartoon komen. - Pratt die in 1 minuut 5 beveiligers knock out slaat - Indorapter die acteert dat die slaapt maar wel de kijker even laat weten dat hij wakker is. - Rodeo spelen op een T-Rex en door zijn bek springen - Arm eraf gebeten zien worden maar geen spettertje bloed En zo gaat het maar door met belachelijke scenes. Buiten de tenenkrommende scenes mankeert de film nog veel meer. De badguys lijken wel uit slechte jaren 80 b-films te komen, elke kill is voorspelbaar, irritante karakters zoals die donkere jongen en bij veel kills krijgen we niks te zien zoals in de lift als die indorapter 4 mensen erin rent waar 4 mensen staan. SHOW IT!!!!! Buiten dat ook nog een belachelijk verhaallijntje met een gekloond meisje om een excuus te verzinnen om die dino's los te laten op de mensheid die wat kids gaan doden in een park ergens in de buurt. Je gaat mij niet vertellen dat met wat de mensheid allemaal kan ze zo'n groepje dino's niet snel kunnen uitschakelen. Een klein groepje mensen kregen dat al voor elkaar op het eiland in 2 films. Het Rise of the Planet of the Apes idee is leuk maar die kregen hulp van een ziekte die de mensheid uitroeit plus dat de apen uitermate slim zijn. Waar ik mij ook aan stoorde was dat er veel gejat is uit eerdere delen dat het amper meer een ode aan te noemen is. Het verzorgen van Blue is net als de baby T-Rex in The Lost World(Blue kon daarna weer snel en makkelijk knokken tegen die Indorapter) Rennen naar dat meisje die snel uit luik sluit uit Jurassic Park 1. Het verscheuren van iemand met 2 dino's aan het einde uit The Lost World. Enz enz. De spanning ontbreekt totaal en dat komt dus grotendeels door de geloofwaardigheid. In Jurassic Park is de keuken scene zenuwslopend spannend. Nu is dezelfde ruimte met een dino niet meer spannend. Of hoe Ellie in deel 1 rent naar dat gebouw met het gevoel dat er raptors in de buurt zijn. Wat een spanning. Of de auto achtervolging! In deel 1 is een voetstap zien van een T-Rex of de trilling dat hij ergens in de buurt is al zenuwslopend spannend. Nu staan ze vaak in zijn buurt(lijkt het soms gewoon kleiner dan en weer groter?) en op het einde nadat die 'schurk' gegrepen is lachen de hoofdrolspelers terwijl een T-Rex in hun buurt loopt!!! Ze lachen terwijl ze een T-Rex zien lopen,wtf is er gebeurd in dit universum??? Ik heb gewoon weinig positiefs te zeggen over deze film. Een 2

    als reactie op de film Jurassic World: Fallen Kingdom

  • Spoiler-alert Leuke vermakelijke film met overdreven veel gore en humor die je wel met 5 zakken zout moet nemen. De film slaat nergens op en is overdreven ongeloofwaardig(alleen al hoe ze een huiskamer vol bloed en lijken en een politieauto allemaal netjes snel wegwerken binnen een half uurtje terwijl eigenlijk op de babysitter zelf na iedereen bezig is met op de jongen jagen is al lachwekkend en onmogelijk) De jongen zelf heeft kansen zat om gewoon over straat weg te rennen maar zoekt natuurlijk een schuurtje op of een plek onder het huis. En zelfs zijn achtervolgers blijken die onlogische keuzes door te hebben en vluchten niet(want hij kan dan opnieuw de politie gebeld hebben) maar vinden hem zelfs elke keer. De kills zijn nergens bijzonder(zoals Spider-Fan zegt zelf Home Alone achtig alleen wel dodelijk) maar dankzij de chemie tussen de jongen en zijn babysitter en omdat de humor wel vermakelijk is en de film niet lang duurt vliegt de tijd lekker voorbij. Natuurlijk moet je na het zien van deze film ook een intergalactic team dream samenstellen. De mijne: - Han Solo (als piloot) - Cyborg( een witte groep kan in deze tijd niet dus een excuusneger is noodzakelijk. Hij kan zowel Solo overnemen mocht er iets gebeuren, schade repareren aan het schip en meeknokken tegen de badguy) - Jean Grey/ Phoenix. Een vrouw moet er ook bij anders alsnog gezeik en met de Phoenix heeft de badguy bij voorbaat al zo goed als verloren - Superman en Hulk (de gasten die de badguy ff in elkaar gaan rammen)

    als reactie op de film The Babysitter

  • Spoiler Alert The Force Awakens was geen fantastische film maar qua vermaak en als opzet voor een nieuwe reeks die zowel oude als nieuwe fans moet bekoren een prima begin want het was geen gemakkelijke opgave. We krijgen een mix van nieuwe en oude karakters en allemaal werden ze wel gewaardeerd door het publiek. Er werd zeker wel wat gejat uit de originele trilogie maar als 1ste film na zo'n lange tijd waar je ook nieuwe fans aan je moet binden mag dat wel een keertje. The Last Jedi verpest het alleen een beetje. Grootste probleem is dat Johnson wel radeloos lijkt met wat die uberhaubt met deze film aan zou moeten en al helemaal geen idee heeft waar een deel 3 eventueel over moet gaan en dus amper lijntjes uitzet voor een film een 3e film waar iedereen zich op kan verheugen. Waar TFA eindigde met Rey en Luke lijkt Johnson niet te weten wat die ermee aan moet. Het voelt nooit alsof Rey echt een goede training krijgt en de chemie tussen de 2 karakters wil nooit echt sprankelen. En zeker niet zoals Luke en Yoda dat hadden. Met Finn lijkt Johnson al helemaal geen raad te weten. Hij wil graag gedurfd zijn om mensen af te leiden maar had Finn dan lekker in een coma gelaten de gehele film als je dan echt zoveel lef hebt. Nu haalt hij Finn erbij met een verhaaltje die aardig wat tijd inneemt maar ondertussen eruit gelaten hadden kunnen worden en erg slecht is. Alles op die casino-planeet is tenenkrommend slecht, de chemie tussen Finn en Rose belabberd( Anakin en Padme hadden zelfs meer chemie) en uiteindelijk blijkt dat alles gewoon totaal eruit geknipt had kunnen worden. Uiteindelijk doen ze het alsnog zonder dat de hulp van Del Toro nodig was. The Knights of Ren? Mensen waren erg nieuwsgierig naar ze. Maar Johnson heeft geen flauw idee wat die ermee aan zou moeten dus gewoon eruit laten. Snoke? Pff,lastig,laten we een Darth Maultje doen en een karakter met veel mysterie(oud, littekens, machtig, interessant verleden gok ik) en potentie maar in 2 hakken. Ik hoor mensen zeggen dat The Emperor ook weinig backstory had maar dat heeft niks met deze film te maken. Je haalt een karakter met veel dreiging eruit. Ook de relatie tussen Rey en Kylo gaat die slecht mee om. Hij wil ze blijkbaar erg cool zij aan zij laten vechten maar ze zijn toch vijanden? Dus hij verzint een connectie van afstand(blijkbaar door Snoke maar na zijn dood gaat het door) waar ze zonder al te veel reden dichter bij elkaar groeien(is ze dood van Han vergeten voor d'r neus of is Johnson dat vergeten?), dan lukt het hem om ze samen te laten knokken om gelijk na afloop een smoes te verzinnen om ze weer uit elkaar te drijven. Uiteindelijk is de relatie van Rey en Kylo hetzelfde als aan het einde van TFA en is er niks veranderd. Het verhaal is uberhaubt slap en er gebeurd weinig. We kijken continu naar een achtervolging in de ruimte die gaat vervelen, krijgen wat lachwekkende scenes tussendoor te zien( Maz Kanata en de Leia in de ruimte-scene :') ) een nikszeggend en slecht verhaaltje met Finn en Rey en Luke die nooit echt sprankelen en maar wat aankloten met hier en daar een grapje. J.J. had gewoon een echte 1ste deel in een trilogie opgezet en Johnson doet er veel afbreuk aan. Een karakter als Snoke eruit schrijven en Rey's ouders ook gelijk maar tenietdoen(niet dat mij het wat boeit maar fans hebben toch allerlei theories zitten bedenken voor jan lul omdat er duidelijk een opzetje werd gegeven) De dood van Carrie Fisher lijkt hij ook op J.J. af te schuiven met los jij het maar op. Gewoon haar erin laten maar wel Luke doden in een scene die totaal geen emotie heeft. Hij verdwijnt en ik dacht gewoon 'oh,dan zal die wel dood zijn'. Denk dat J.J. meer raad had geweten met Luke dan met Leia in deel 9 ;) Ook jammer dat er geen lightsaber duel in zit tussen karakters want dat is toch erg vermakelijk bij Star Wars-films(en ik kijk voor vermaak) en door Luke en Snoke te doden moet J.J. het doen met Rey en Kylo die dan maar weer moeten knokken in deel 9. De film sluit meer af dan het opbouwt en vraag mij af of Johnson dezelfde keuzes gemaakt had als hij zelf deel 9 had moeten regisseren. Gedurfd zijn is wat minder stoer als je daarna iemand anders met de puin achterlaat. Ja die nieuwe kippen ofzo die als speelgoed voor kids dienen kan J.J. vast wat mee. Die voegden ook lekker veel toe. Natuurlijk is het ook geen Ewoks-film ofzo en pure bagger. Het ziet er allemaal gelikt uit, Leia en Poe zijn wel in vorm en er zitten echt wel wat vermakelijke scenes in. Ik zat bijv bij de scene tussen Rey, Luke en Snoke op het puntje van mijn stoel. Een 5

    als reactie op de film Star Wars: The Last Jedi

  • SPOILER-ALERT Gotham By Gaslight kijkt makkelijk weg(duurt natuurlijk ook niet zo lang) maar valt een beetje tegen. Het idee (gebaseerd op een comic) is best origineel en leuk maar de uitwerking kan beter. Het idee om bekende karakters uit het Batman-universum in een andere tijd te zien is best leuk maar eigenlijk zijn het ook gelijk andere karakters. Poison Ivy doet even mee en gaat verrassend snel dood maar ja,het is eigenlijk vooral een vrouw met dezelfde naam en niet de Ivy die we kennen. Selena is op zich wel Selena en samen met Bruce het enige uitgewerkte karakter maar verwacht geen Catwoman. Dent zit er in maar verwacht geen Twoface en Hugo Strange is ook niet bepaald Hugo Strange. Alle karakters zijn nogal simpel geschreven op Bruce en Selena na en missen allemaal iets extra's. De meeste komen vooral voorbij om even te laten zien dat het een Batman-universum is. Het idee van Jack the Ripper is op zich goed maar ook al snel een beetje saai. Spannend wordt het nergens en de gevechten zijn een beetje saai met wat vuist- en voetwerk(behalve een gevecht op een zeppelin die erg vermakelijk is) De film is R-Rated maar maakt er amper gebruik van. Grote plassen bloed als Jack iemand dood en Batman heeft bij elk gevecht een bloedneus en bloedlip(wat ook zomaar opeens weer weg is,erg slecht gedaan) en that's it. Hugo Strange wordt blijkbaar uit elkaar getrokken maar ze houden dat juist buiten beeld alsof het PG13 is,erg raar voor een R-rated film. De animatie/tekeningen zijn ook erg matig en kinderlijk. De film komt daardoor goedkoop over en gericht op kids dus dan is de R-rated weer raar,de combinatie van r-rated en deze kinderlijke goedkope uitstraling is een aparte keuze. Voor de rest gebeuren er hier en daar wat dingen die een beetje apart zijn. Als de beste vriend van Bruce schakelt Harvey wel erg makkelijk om naar zijn aanklager zonder dat daar ooit nog een gesprek op volgt of iets in die richting. Dat Harvey 2 kanten heeft in zijn persoonlijkheid is geen excuus om daar elke keer het op te gooien. Ook opvallend hoe laat Batman kwam opdagen toen hij Selina en Jack aan het volgen was. Het is dat ze zichzelf kon verdedigen(wat Bat niet wist) anders was ze allang vermoord in dat slachthuis. Dat soort puntjes vallen wel op. De onthulling over Jacks identiteit is op zich leuk gevonden maar ook niet zo slim als ze het laten overkomen. Elk karakter is anders en zo'n film heeft toch geen serie die erop volgt dus je kunt iedereen wel voor de leeuwen gooien en eruit schrijven. Ik geef de film een 6,als Batman-fan best vermakelijk maar het idee van deze karakters in een andere tijd is niet helemaal goed uitgewerkt omdat het nergens echt spannend wordt en Jack al snel een beetje een saai karakter wordt die rondloopt.

    als reactie op de film Batman: Gotham by Gaslight

  • Spoiler-alert The Cloverfield Paradox is geen film in het Cloverfield-universum maar een film waarbij die sticker er later opgeplakt is om naïeve fans van Cloverfield hitsig te maken. Dit gebeurde al bij deel 2 maar dat was tenminste nog een goede film maar dit is een emmer stront. Verschillende dimensies erin gooien om zo de continuïteit te verklaren in het Cloverfield-universum is bullshit en trap ik niet in. Maar net als met deel 2 zie ik beoordeel ik deze film dus als een standalone film en ook daarin faalt die hopeloos. Het begin heeft nog wel iets interessant. Verschillende nationaliteiten zijn bij elkaar gegooid(leuk om die chick uit Crouching Tiger, Hidden Dragon weer een keer te zien) om de wereld te redden. Hoewel er allerlei termen waar de kijker amper verstand van heeft worden uitgesproken kan op dat moment het nog wel de goede kant op. Films waarbij mensen op een claustrofobisch ruimteschip zitten en in gevaar komen spreken mij altijd wel aan. Event Horizon(vooral een sterk begin), Life, Alien en het ondergewaardeerde Sunshine zijn daarom allemaal films die ik wel kan waarderen. Maar deze film wring zich al snel in allerlei gekke bochten zonder dat er ooit een gevoel is van dreiging. Een groot nadeel zijn de karakters. Hoewel gespeeld door goede acteurs en een verschillende nationaliteiten(wat dus een pluspunt is) blijkt als snel dat de karakters amper uitgediept worden en je met niemand een connectie krijgt. Als we om ze moeten geven is dat dus al mislukt. Eentje van de karakters is zelfs een comic relief achtig figuur die totaal misplaatst is in deze film. Daarna gaan we van de een rare gebeurtenis naar de andere zonder dat het allemaal ergens op slaat. Een gozer sterft opeens en heeft de wormen die vermist werden in zich(en later nog iets anders waar we dankzij een hand die schrijft achter komen) Daarna opeens die kerel die zijn arm kwijtraakt(zijn komische reactie daarop is trouwens tenenkrommend onrealistisch) op een vage manier. Dan hebben we het vrouwtje die opeens vast komt te zitten in een ruimte,daarna loopt die ook nog vol met water en daarna slaat de deur eruit waarna ze bevriest. Waar slaat dat op? Kijk ik naar Final Destination opeens? Alsof ze karakters willen laten sterven maar niet weten hoe ze dat moeten doen. Want ook de dood van de armloze kerel slaat als een lul op een drumstel. Yo,hij moet dood,verzin ff wat leuks. Later krijg je nog een heldhaftige opoffering van de kapitein van het schip(in wat een emotionele scene moet voorstellen) waarna het vrouwtje doodleuk zegt dat het ook van afstand had gekund haha. Behalve dat de kills lachwekkend zijn doen ze je niks omdat je niks hebt met de karakters. Who cares. Wat nou de dreiging is blijft ook onduidelijk. Bij een film als Alien en Life weet je dat er een wezen rondhangt die ze wil grijpen. Maar hier is het onduidelijk. Daarom ontpopt het vrouwtje die er later bijkwam zich maar als de badgirl. Heel makkelijk gooien ze een pistool erin dankzij 3D-technieken(omg) om haar nog wat gevaarlijker te maken. Grappig hoe ze iedereen trouwens neerschiet buiten beeld. De hoofdrolspeelster hoort continu 'poef' en dan zie je dr weer eentje liggen. Was een beetje apart. De scenes op aarde slaan ook nergens op. Voegen niks toe en als ze zouden ontbreken zou het niks aan de film veranderen. Had die scenes eruit geknipt en je had door de kortere speelduur er een (slechte) Black Mirror aflevering van kunnen maken. Op het laatst gooien ze nog een enorm Cloverfield monster erin(zo'n scene die later opgenomen is) om wat meer connectie te geven met dat universum. Ze hebben nu door verschillende dimensies erin te gooien het zichzelf makkelijk gemaakt en misschien dat er wat mensen intrappen. Een western maken met Aliens die uit de lucht komen of monsters uit de zee kan allebei want het is gewoon een andere dimensie. Een film met King Arthur en zijn ridders en monsters kan,gewoon een andere dimensie. Ze kunnen nu alles maken,altijd makkelijk dat trucje met meerdere dimensies. Een 1

    als reactie op de film The Cloverfield Paradox

  • Prison Break seizoen 1 was een sterk seizoen. Niet het niveau van een Breaking Bad, The Wire, House of Cards of Game of Thrones(om er maar een paar te noemen) want daarvoor waren de karakters te oppervlakkig en ook(met een enkel uitzondering hier en daar) vertolkt door matige acteurs. Maar er zat een goed tempo in en het trucje met ons laten denken dat ze betrapt worden en dan toch nipt overal aan ontsnappen werkte prima. Na een fantastische finale in seizoen 1 wordt gaat in seizoen 2 het trucje dat ik net beschreef al snel vervelen. Je weet inmiddels wel dat het goed komt en buiten de gevangenis wurgen ze zich wel heel erg in allerlei bochten om al die karakters maar in spannende situaties te krijgen en om ze elkaar keer op keer te laten tegenkomen. Toch nog prima vermaak. Maar seizoen 3 en 4 zijn gewoon pure bagger. De ongeloofwaardigheid wordt steeds erger, de karakters vervelen steeds meer en beroerde acteerprestaties vallen steeds meer op. En het verhaal(weer een gevangenis en dat gezeik rond Scylla bemachtigen) is ook te slecht voor worden. Deze film gaat gewoon verder op dat lachwekkende niveau. Nu mag zijn chick(die zogenaamd dood was in seizoen 3,kijkers werden gewoon genaaid) de bajes in en komt natuurlijk weer een bekende tegen. De dood van Scofield doet je niks en blijkt nu met seizoen 5(die ik niet gezien heb) ook weer een leugen voor de kijkers (zullen er vast een paar intrappen die blij zijn dat Scofield nog leeft) Ook de titel van deze film blijkt een leugen achteraf... Klote film,een 1.

    als reactie op de film Prison Break: The Final Break

  • Spoiler-Alert! Nadat ik de film de 1ste keer strontlam met een maat in de premiere had bekeken om 0:00 s'nachts(waarbij ik 2x in slaap viel) de film nu thuis eens goed bekeken. En lam was die beter. IT krijgt erg veel lof maar ik vind het onterecht. De film begint sterk. De sfeer en het camerawerk(wat de gehele film prima in orde is) vallen positief op en de scene tussen Georgie en Pennywise is ook een sterk begin. Eerste minpuntje is al de CGI als Penny zijn bek opentrekt om zijn arm eraf te bijten. Echt eng is het daardoor niet. Daarna maken we kennis met een groepje vrienden die amper uitgewerkt worden. Billy en Beverly zijn eigenlijk de enige van de gehele groep die nog een beetje uitgewerkte karakters zijn maar de rest loopt er maar wat bij. De interactie tussen de groep is ook ontzettend kinderachtig. Continu simpele seksistische grapjes over elkaars moeders en zussen enz,het is flauw en niet grappig. De film heeft geen sterk verhaal en bestaat vooral uit een samenraapsel van aan elkaar geplakte scenes waar de kids continu apart van elkaar te maken krijgen met Pennywise. Maar waar Penny aan het begin nog dreiging uitstraalde begint die langzamerhand steeds meer te vervelen omdat die de kids bang maakt zonder er eentje te doden. Dat veel van die scenes niet eng noch spannend zijn helpt ook niet. In sommigen is de CGI ((bijv met die vrouw uit het schilderij die rechtstreeks uit de film 'Mama' van dezelfde regisseur lijkt te zijn gekomen) zo slecht dat het eerder lachwekkend is dan eng. Alleen de scene waarin Georgie in de kelder zit is erg sterk. Dat die ze alleen bang wilt maken is lachwekkend als je naar de scene met Georgie kijkt. Georgie is niet bang meer als Pennywise zijn vertrouwen wint en hij de boot pakt. Pas op het moment dat Penny zijn arm eraf bijt is hij bang(duh!!!!) en gaat Penny voor de kill. Dus dit had hij bij al die kids zou kunnen aanpakken maar hij gaat over op goedkope schrikeffecten en psychologische spelletjes die snel vervelen. Dat in Derry zoveel mensen vermist raken en de politie noch de ouders er bezig mee zijn is ook ongeloofwaardig. Maar een dik ventje(die trouwens 3 jaar jonger lijkt dan Beverly uit dezelfde klas) komt er snel achter in de bibliotheek. Pennywise staat zelfs op foto's en tekeningen. Haha. Really? In de finale zijn er gewoon teveel karakters over(een stuk of 8?) Het was toch echt beter geweest(ook om mensen die het boek gelezen hebben een beetje te verrassen) als er meer jongens van de Loser's Club eraan waren gegaan. Voor zowel de spanning als om de andere karakters wat meer aandacht te geven. Stanley is bijvoorbeeld echt een karakter die niks toevoegt. Hij is erbij,that's it. Ook Mike en Eddie had je makkelijk kunnen missen als je ze op de helft eruit geschreven had. Het was de dreiging van Pennywise ook ten goede gekomen want dat die continu op mensen afrent(of op een lachwekkende CGI manier a la The Ring als een reus uit een scherm komt in die garage) zonder ze te grijpen geeft op een gegeven moment de indruk dat iedereen er wel goed vanaf zal komen. De finale is ook lachwekkend. Het begint al door met een kus Beverly uit die 'float-coma' te halen. Waar sloeg dat op? Daarna krijgen we de machtige Pennywise die gewoon letterlijk een knokpartij aangaat met de kids en het verliest. Wat een onzin. En dan een happy end met veel vragen. Mike gooit die pestkop(die trouwens wel HEEL makkelijk beïnvloed wordt door Penny om zijn pa te vermoorden) de dood in maar daar hoor je niks meer over. Beverly vermoord haar pa maar ze kan gewoon naar dr tante. Hoe zit het met al die kids die in de lucht zweven en naar beneden komen? Kunnen ze net als Beverly wakker gemaakt worden? Of zijn ze dood? Zoja,is zo'n massagraf dan niet een enorme grote vondst voor de politie waar de FBI ook bij betrokken raakt en de kids erg veel uitleg verschuldigd zijn? Waarom las je over een brand lang geleden waar veel kids bij gestorven zijn. Die waren dus niet opgegeten dus wat had Pennywise daaraan? Waarom zijn al die zwevende kids niet opgevreten? Penny gaat nu dus 27 jaar pitten(lepeltje lepeltje met de Jeeper Creeper ofzo?) en dan krijgen we straks weer een film waarin de volwassenen het tegen hem gaan opnemen. Nou,kan niet wachten... Behalve het camerawerk en de sfeer en 2 sterke scenes met Georgie(bij de put en in de kelder) is ook Skarsgard prima als Pennywise. Hij is geen copy van de fantastische Curry en doet het erg goed. Dat hij steeds minder eng wordt ligt niet aan hem maar aan die rare CGI tandenbek en de regisseur die ervoor zorgt dat Penny meer blaft dan bijt. Een erg overrated filmpje die nooit echt eng wordt door een groepje kids die slecht zijn uitgewerkt en een clown die niet goed gebruikt wordt. Dat in combinatie met slechte CGI en een slap verhaal met aan elkaar geplakte scenes zorgt ervoor dat ik niet onder de indruk was. Een 4

    als reactie op de film It

  • Spoiler-Alert: The Usual Suspects wordt erg geprezen maar hoewel ik dan niet meega met de menigte begrijp ik echt niet hoezo dat het geval is. De film begint met een leuke line-up scene(maar die duurt maar een minuutje) en dat is ook gelijk de leukste scene van de film. Daarna krijg je een 90's film die qua beeldkwaliteit, schietpartijen en ontploffingen meer lijkt op een B-film uit de jaren 80. Deze film lijkt alleen te leunen op het einde wat de film eigenlijk nog zwakker maakt omdat je kijkt naar een verzonnen verhaal. De film wil graag slim zijn maar houdt de kijkers juist voor de gek. We hebben geen clue's om later te denken 'oh alles valt op zijn plaats',extra opletten en hints zien helpt niet dus een 2e kijkbeurt bied ook niks extra's. Als het verzonnen verhaal waar we 2 uur naar moeten kijken dan nog van een erg hoog niveau is zou het al schelen maar het is vooral saai. De cast is saai,zowel de criminelen als de agenten hebben amper diepgang en zijn ook typische karakters uit een simpele B-film. Gabriel Byrne is nou echt het voorbeeld van een saaie acteur die ook nu weer een saaie rol speelt. De slechtste Baldwin heeft een rol en ook de rest weet niet te imponeren. De film vindt ook niet echt een balans in wat het wil zien. Een realistische misdaadfilm? Aan het begin pist iemand van hoog een vuurtje uit wat anders zal leiden tot een ontploffing,overdreven begin wat niet past bij de rest van de toon. Maar later schiet Baldwin met 2 getrokken wapens ook 2 mannen door het hoofd die beiden in een worsteling zitten met zijn partners. Ook al een tenenkrommende scenes. Dit soort dingen kun je niet afschuiven op dat het verzonnen is want het beïnvloed de toon van de film op dat moment plus dat tijdens het pis-moment Spacey nog niks aan het vertellen was. De film bied voor de rest ook geen enkele spannende scene,niks schokkends(de vondst van Del Toro's lichaam is ook erg simpel gebracht zonder enige impact) en geen enkel mooi gesprek met sterke dialogen. De film is vooral saai. Ik zag toevallig vorige week L.A. Confidential die maar 2 jaar later uitkwam en ook het misdaad-genre bewandeld vol verschillende personages en dat is een film die wel alles bied wat ik in deze film mis. Sterke karakters, sterke dialogen, wat spanning en dat alles met een realistische toon en een veel beter acterende Spacey. Op het einde blijkt dan alles verzonnen. Ok. Wat is daar zo slim aan bedacht? De kijker heeft naar een verzonnen verhaal gekeken en dat is zogenaamd een onwijs slimme twist? The Sixth Sense had een twist waar je later over denkt,shit dit had ik kunnen merken. Zeker bij het terugkijken als je interacties ziet tussen Willis en anderen,erg slim gedaan omdat de kijker het door had kunnen hebben. Bij The Usual Suspects is dat niet het geval. Als kijker 2 uur niet iets kijken wat niet klopt achteraf is eerder de kijker voor de gek houden. Een 2

    als reactie op de film The Usual Suspects

  • Eindelijk gezien maar had d'r meer van verwacht. Laat ik eerst positief beginnen. De sfeer en aankleding is fantastisch. Ik heb echt het gevoel dat de film zich in die tijd afspeelt. Ook de acteer-prestaties zijn top van eigenlijk de hele cast wel met als uitschieter Oldman. Maar het verhaal is gewoon wat te ingewikkeld. Sommigen zullen vast bang zijn toe te geven als ze een film niet compleet snappen omdat ze dan dom overkomen dus dan maar niet reageren of hoog cijfer ertegen aan gooien maar het leek alsof de film een uur langer nodig had voor het verhaal. Er wordt continu met allerlei namen gestrooid ook van echte namen tot nicknames/code-namen die voor verwarring zorgen omdat je ook sommige namen niet kent of er geen band mee hebt. En geen band ermee hebben is ook een flink minpunt want met geen enkel karakter wist de regisseur een band te creeeren dat het je wat kan schelen hoe het met dat karakter afloopt. Ondanks goede acteer-prestaties blijven de karakters oppervlakkig en komt alleen Cumberbatch er nog een beetje goed uit met een redelijk sympathiek personage die ook niet genoeg screentime krijgt om wat te voelen. O.a. daardoor ontbreekt de spanning ook totaal en is het zeker geen thriller. Toch is het verhaal wel interessant en heb ik de film afgekeken maar een 2e kijkbeurt zit er echt niet meer in,daarvoor is de film simpel gezegd gewoon te saai. Een 5

    als reactie op de film Tinker Tailor Soldier Spy

  • Best pijnlijk om na The Force Awakens deze film te kijken.
    Natuurlijk blijft dit jeugsentiment en zal het altijd zijn charme houden maar de indruk die in die tijd gemaakt heeft blijft vandaag de dag niet overeind.

    Het hoofdkarakter Luke is een matige rol van Mark Hamill die met zijn kikkerkop acteert alsof die vakken zat te vullen in de supermarkt en gevraagd werd voor deze rol.
    Het verhaal heeft allemaal weinig om het lijf.
    Een Death Star vernietigen die een ingang vrijgelaten heeft zodat die makkelijk te vernietigen is. In Rogue One speelt de architect van de Death Star toch een rol?Zeker de broer van Jar Jar.'

    Alles leidt eigenlijk naar een saaie finale. Pijnlijk om die stormtroopers te zien schieten. Alles mis en de good guys steken ook soms een gang over alsof ze weten dat ze toch niet geraakt worden. Lijkt wel een comedy. Dan heb je nog die scene in die vuilkoker. Luke wordt onder water getrokken door een beest die niks doet en vervolgens verdwijnt dat beest ergens heen voor de muren die bij elkaar komen waar de helden blijkbaar niet heen kunnen.
    Dan een lachwekkend gevecht tussen Vader en Obi die je echt met een biertje op moet kijken. Ik denk dat als Darth Maul dat gezien had hij lachend was weggelopen.

    Oh en als toetje een saai ruimtegevecht zonder spanning met personages die sterven die we niet eens kennen. Als je dan nog wakker bent heb je een film vol geschiet dat niemand raakt en slechte dialogen overleeft.

    Maar ik geef een 6 omdat het Star Wars blijft en ik vroeger als kind met meer plezier er naar keek. Het blijft vermakelijke onzin met een bepaalde sentimentele waarde.

    als reactie op de film Star Wars: Episode IV - A New Hope

  • Erg leuke film met eigenlijk allemaal leuke verhalen. Bij alle verhalen is de zwarte humor top en zijn de acteurs en actrices allemaal prima in vorm. De road race vond ik 1 van de hoogtepunten met een crime passion einde als mooie afsluiter van dat verhaal. Ook hoe iedereen een slaatje probeert te slaan uit een drama op de weg of de bomexpert die terecht erg geirriteerd raakt zijn leuke verhalen. De bruiloft is een mooie afsluiter. De film kijkt lekker weg,schuwt geweld niet maar gebruikt alles in verhalen waar de karakters/acteurs schijnen. Aanrader! 8

    als reactie op de film Wild Tales

  • Hoewel ik een horror-film verwacht had vond ik dit meer een thriller maar wel een geslaagde. De film heeft een aparte opbouw(zeker als je begint te kijken zonder enige info zoals ik) maar zodra het meisje vastgebonden op de rolstoel zit komt de uitleg en het verhaal. En dat was best interessant. Het idee dat iemand erg sloom aan komt lopen en bij het aankomen weinig goede bedoelingen heeft zoals we zagen met het meisje op het begin is best spannend. Dat moment aan het begin is ook gelijk 1 van de enige en weinige horror-elementen in deze film waardoor ik het vooral een thriller vind. Wat helpt is de karakters want de tieners(volwassenen doen amper tot niet mee,waar ze zijn geen idee) worden allemaal door redelijk goede acteurs gespeeld en de karakters zijn ook wel goed en realistisch geschreven. Geen personages die mij storen en ze reageren allemaal wel logisch op de situaties. Dat helpt want de film moet het vooral hebben van deze karakters en de sfeer die idd duidelijk doet denken aan Halloween met zelfs een paar scenes die er rechtstreeks uit lijken te komen(het naar buiten kijken in een klaslokaal bijv) maar dat vond ik allemaal wel positief. Hoewel ik niet alle info hoef te hebben had ik graag wel wat meer willen weten over het kwaad in deze film. De gozer die het aan haar geeft praat over een one night stand die hij daarna nooit meer zag maar hoe weet hij dan deze info? Als je zonder iets te weten deze vloek krijgt en er dus geen rekening mee zult houden ga je er gelijk aan. Hoewel het niet bij deze film past qua verhaal zou het best boeiend zijn geweest als ze alle bedpartners zouden proberen te vinden tot ze bij de 1ste komen die uiteindelijk ook nog gevaar loopt mocht iedereen die erna kwam sterven. En loopt het ook door water heen?Het leek niet het water in te willen en zwak te zijn onder water dus zou verhuizen naar de andere kant van de zee helpen? Loopt het dan over de bodem van de oceaan heen? -Spoilers alert- De film was dus zeker boeiend hoewel iets meer info geen kwaad kan net zoals bijv in The Ring juist het onderzoeken van een vloek erg interessant is. En wat gebeurde er toen die gozer gegrepen werd door het kwaad in de vorm van zijn moeder? Dat viel een beetje tegen want dat 'het' hem leek te verkrachten/neuken zag er wat vaag uit en een beetje teleurstellend. Ook het einde was wat vaagjes. Uberhaubt dat niemand het kan zien en een soort geest is maar wel geraakt kan worden door kogels is apart maar hoewel het gelijk leek op de staan na een kogel in het hoofd(op het strand ook) kwam er nu na ong 3 kogels opeens een enorme rode vloed maar waar dat op sloeg? Dat en wat andere momenten waarvan de betekenis nergens duidelijk wordt (zoals de hoofdrolspeelster die een halve minuut verbaasd in dr slipje kijkt voor een spiegel alsof ze iets raars ziet) maken de film iets minder. Over het algemeen een goede film. Echt zenuwslopend spannend wordt het nergens, eng al helemaal niet maar dankzij een goede sfeer en interessant gegeven vermaakt de film mij prima. Ik had graag iets meer willen weten over de origin van dit kwaad maar voor de rest zeker een vermakelijke film. 7

    als reactie op de film It Follows

  • Deze film was mij onder de rader gebleven. Weinig promotie gezien en had nooit het gevoel dat ik deze snel moest kijken. S'nachts thuis keertje opgezet en toen werd ik erg positief verrast. De film heeft natuurlijk veel weg van de 1ste Alien maar zoveel films die erop lijken(ik hou ervan) zie ik ook niet voorbij komen en al helemaal niet van een goed niveau. Verschil is ook dat hier de aarde beschermt moeten worden(Calvin mag daar niet belanden) en dat waar de Alien gewoon moordlustig is Calvin vooral zichzelf beschermt. Vooral aan het begin reageert hij alleen na zelf aangevallen te worden. Ik vind de beklemmende spanning vooral erg sterk. De scene waarin Calvin voor de 1ste keer agressie toont is erg sterk en ook de scene erna met Reynolds is een erg goede spannende scene. Daarna is de dreiging van Calvin continu aanwezig en hoewel de film niet de boeken in zal gaan als vernieuwend is het voor mij wel een hele goede film geworden. De cast is prima bezig, de effecten en geluid zijn prima en Calvin zelf is interessant en erg dreigend. Het is ook helemaal geen lange zit waardoor de film continu blijft boeien tot een apart einde(hoewel ik mij niet kan voorstellen dat ze een vervolg hierop maken) Heerlijk filmpje 8

    als reactie op de film Life

  • Wat een bagger deze film. De comic heb ik vroeger wel 40 x gelezen en was echt top. Dit is lachwekkend slecht. Het begin van de film komt in de comic niet voor en is niet boeiend. Batgirl wacht hopeloos erkenning en telefoontjes van Batman en komt een beetje in actie. Nergens bijzonder en vooral saai. De rest van de film doet de comic totaal geen eer aan. Batman is net een robot met autistische trekjes. Het straalt niks uit. Er komt wat tekst uit en het loopt wat rond. De knokpartijen zijn ook 3x niks. Daar kwam de cartoon uit de jaren 90 mee weg maar in deze tijd mag je toch wat meer verwachten. Zelfde met de tekeningen. Als er 1 karakter aan het woord was zat er totaal geen beweging in de gezichten van de andere cartoons alsof iedereen op pauze stond. Ik begon er op te letten zelfs en het irriteerde. De film lijkt zo snel gemaakt zonder een beetje liefde voor het bronmateriaal. De dialogen waren ook weinig soeps en mooie dialogen uit de comics ontbreken. Zelf een paar nieuwe boeiende dialogen toevoegen is de makers ook niet gelukt. De sfeer was ook 3x niks. Alles wat in de comic schokkend, creepy of verrassend was kwam hier saai over. En vooral op kids gericht. Enige wat ik vergeten ben is de backstory van de Joker. Als dat in de comic zat heb ik dat uit mijn geheugen gewist. Lachwekkende backstory voor zo'n badguy maar maybe in de comic wel goed uitgevoerd want in deze film was alles kut. Ik geef een 1 voor de moeite en voor Mark Hamill. De Joker was nog best leuk af en toe.

    als reactie op de film Batman: The Killing Joke

  • Vooraf had ik geen hoge verwachtingen maar wat een topfilm is dit geworden. Magneto in de hoofdrol werkt helemaal en hij laat zijn goede en slechte kanten zien wat tot allerlei emotionele en spannende scenes leid. Dr Doom als badguy was een slimme zet en de confrontaties tussen de 2 zijn zenuwslopend spannend(zeker die in het kasteel van Dr Doom mag gerekend worden tot de beste vechtscene ooit) De cameo's van Xavier en Quiksilver zijn grappig en hoe hij de Brotherhood opricht is ook top gedaan. Ook Mystique(hoewel kort aanwezig) komt goed uit de hoek. Zelfs het liefdesverhaal komt niet geforceerd over(integendeel) en werkt toe naar een emotionele climax waar Peter en Gwen nog een puntje aan kunnen zuigen. De actie,special effects, humor en dialogen zijn allemaal top en de film is daardoor een pareltje geworden. Een dikke 10

    als reactie op de film X-Men Origins: Magneto

  • Spider-Man 2 is een hele matige film die zeker na zoveel jaren er alleen maar op achteruit gegaan is. Behalve een behoorlijk saaie badguy(ziet er wel cool uit met die armen enz) die weer een door een experiment zo wordt(net als in deel 1) krijg je net als in deel 1 de beroerd gecaste Kirstin Dunst als MJ die weer gillend gered moet worden aan het einde. Lekker origineel. Tussendoor de gehele film een liefdesverhaaltje waarin Spiderman het Spider-Man zijn even opgeeft voor de liefde net als Superman voor Lois in Superman 2. De film is saai en draait vooral om de crush van Peter op MJ terwijl dat totaal niet werkt omdat ze lelijk is en een sletje. Ze gaat van Harry Osborn naar Jameson's neefje en speelt wat met de gevoelens van Peter. De film probeert een dramatisch liefdesverhaal te zijn maar de enige drama zijn de dialogen. Dan krijg je nog van die scenes die tenenkrommend slecht zijn. Als Peter zijn gezicht laat zien in de trein scene en iedereen hem helpt. We protect your identity spidey! Ik moest een emmertje erbij pakken. Alsof er niet minstens een paar zijn die denken aan hoeveel geld dat zal opleveren. Fake. Of die scene waarin die irritante uncle May(met al dr fucking adviezen over het juiste doen enz,ik hoopte echt dat ze stierf) met een paraplu dr val red. Kom op. In dezelfde tijd dat we X-Men 2 krijgen zie je dit soort scenes. Peter is klungelig en lijkt net een blanke Steve Urkel. Gaat nergens over. Ik zou hem zo graag een hoek op z'n neus geven. Oneliners die niet werken, mislukte grappen. Enige echte geslaagde actiescene is die met de trein(die dus lachwekkend afgesloten wordt) Een 5

    als reactie op de film Spider-Man 2

  • SPOILER ALERT Get Out wordt overal geprezen dus was erg benieuwd naar dit filmpje maar vind de film toch een beetje overrated hoewel zeker goed en vermakelijk. Het trage begin vind ik vooral interessant omdat het zo mysterieus is. Ik ben benieuwd wat er allemaal gaat gebeuren en wat er aan de hand is en dat trekt mij helemaal in de film. Het begin met een aanrijding met een hert is al mysterieus maar achteraf heb ik geen idee of daar een diepere boodschap in verborgen zit of dat het gewoon echt totaal niks toevoegt aan het verhaal van de film. Interessante scene die achteraf juist weer niks lijkt te betekenen. Daarna is het vooral mysterie en geen horror waar ik volgens mij naar kijk. De vreemde mensen(hoewel ik de broer vooral irritant vond en van mij wat anders geschreven had mogen zijn) maken mij erg nieuwsgierig maar ook daar denk ik achteraf soms bij waar sommige dingen op slaan. Op een gegeven moment komt de tuinman als een gek op hem afgerend en rent dan langs hem maar waar sloeg dat op?Lijkt alleen gedaan om het publiek even een spannende creepy scene te bezorgen maar als je de film afkijkt is er geen reden te vinden voor dit gedrag. En dat is het probleem voor mij bij deze film. De film is interessant door mysterie maar zodra het einde nadert ontspoort de film heel erg. Operatiekamers en rare manieren om hersenen ofzo over te plaatsen,overdreven horror opeens met allerlei bloederige scenes en het begin allemaal met dat spul van die stoel in zijn oren(hoe kon hij dat erin doen als die vastgebonden zit????) Het gaat compleet los en over de top om daarna veel vragen over te laten. Als die opa en oma die donkere werknemers overneemt om door te leven waarom dan dat rare gedrag en waarom werken als slaven voor de familie waar ze zelf dus bij horen. Ze lopen s'nachts rond en doen allerlei klusjes,waar slaat het op? En waarom al die hypnose onzin als ze alleen zijn ogen willen? Allemaal om het verhaal te rekken. Ze hadden net zo goed een verdovend middeltje in zijn drankje of eten kunnen doen bij het 1ste diner en ze hadden hem al gehad,al dat acteren was dus totaal niet nodig. Eigenlijk vond ik het dus een goede film tot het einde waar voor mij allerlei plotholes duidelijk worden of ik begrijp sommigen dingen maybe niet maar het zwakt de film wel af als totaalplaatje. Een 7 omdat ik mij prima vermaakt heb.

    als reactie op de film Get Out

  • SPOILER-ALERT Leuke geslaagde actie comedy en ook best gedurfd(hoewel de 1ste Guardians vast geholpen zal hebben met de gesprekken over deze film) Deze film is vooral om te lachen en dat lukt zeker maar de duistere toekomst die Thor leek te zien in Avengers Age of Ultron is daardoor uiteindelijk wel erg luchtig overgekomen. De film heeft als nadeel dat daardoor spanning en eventuele emotionele of schokkende scenes niet werken. Het is raar om te zien hoe Thor's vrienden uit de eerste 2 delen zonder dialogen en enige impact vermoord worden(had ze dan een scene nog gegeven toen Thor langskwam tijdens dat toneelstukje) en ook Odin's dood geen indruk maakt(deed mij denken aan de dood van iemand aan het einde in The Last Jedi) De film gaat nogal van de hak op de tak. Het begint met een actie-scene en daarna wordt het einde van Thor waarin Loki zijn vader's identiteit overneemt snel teniet gedaan alsof dat niet meer uitkwam voor deze film en dan Hela komt opdagen en Thor daarna gevangen genomen wordt. Thor geeft bijv even Loki de schuld van zijn Odin's dood maar na het verschijnen van Hela lijkt Thor dat de rest van de film vergeten te zijn. Pas als die vastzit lijkt er een beetje rust in de film te komen eigenlijk. Hela krijgt veel krediet maar behalve een goede eerste indruk waarin ze duidelijk sterk is doet ze daarna erg weinig. Wat is nou eigenlijk haar plan? Ze praat over meerdere plekken veroveren maar hangt vooral een beetje rond in Asgard. Loki is ook compleet uitgemolken en niks meer dan een soort sidekick geworden. Dreiging heeft hij niet meer en zijn 'gemene' spelletjes zijn vooral speldenprikjes die steeds sneller doorzien worden. Opvallend voor de meester van misleiding dat hij vaker de lul is. Hij is net als Jack Sparrow te vaak verschenen en voegt weinig meer toe. De Hulk is wel top gedaan maar omdat zijn opkomst verraden is in de trailer wacht je op een gegeven moment toch tot dat gebeurt. Zonde. Hoewel ik snap met promotie doeleinden enz dat hem laten zien belangrijk is en dingen verbergen in de tijd lastig is hadden ze die arena scene waarin hij erin stormt eruit moeten laten.
    Wat zou dat een ongelooflijk vette verrassing geweest zijn,1 van de beste in het hele MCU. Dat hij nu vooral de Hulk is en bijna kinderlijk is erg leuk gedaan. Ook Valkerie is een geslaagd karakter,Thor heeft dus na de dood van zijn vrienden(waar Thor nooit naar lijkt te vragen alsof die ze vergeten is en waar was die chick uberhaubt uit de eerste 2 delen??) snel een nieuw groepje samen gesteld(moesten daarom zijn vrienden eruit) Prima comedy vooral,de grappen volgen elkaar snel op en hoewel sommige erg flauw zijn zoals ASSgard en die ontsnapping in een ANUS tunnel werken de meeste grappen prima. Alleen voor een film waarin best veel dingen gebeuren(de vernietiging van een hamer, oog, assgard, dood vrienden en Odin) maakt het allemaal te weinig indruk omdat de comedy zo erg de boventoon voert. Wel de beste Thor-film en 1 van de betere in het MCU. Een 8

    als reactie op de film Thor: Ragnarok

  • Ik ben een fan van de originele Jeeper Creeper en kon het vervolg ook wel waarderen. Geen memorabel filmpje maar kijkt heerlijk weg. De Jeeper Creeper is toch 1 van de weinige van de nieuwe generatie horror iconen die zich mag meten met karakters als Freddy, Jason, Michael, enz. Daarvoor helpt het wel als er nog wat films bijkomen waarin de Creeper lekker zijn gang kan gaan maar helaas is deze film erg matig. Dit is duidelijk een straight2dvd filmpje en dan nog kan zo'n horrorfilmpje vermakelijk zijn(zoals de laatste Chucky's) maar dit is een lange zit. Het budget is erg laag wat helaas te vaak te zien is. Ik weet niet wat het budget was van deel 1 maar die film is al een tijd oud en had ook vast geen groot budget dus waarom stoort het hier wel en toen niet. Sommige scenes waarin de Jeeper Creepers in actie komt(soms in slowmotion) zijn lachwekkend en leiden erg af. De karakters zijn allemaal matig en worden ook allemaal gespeeld door matige acteurs. Veel karakters zijn op verschillende plekken en een echt verhaal ontbreekt. Het gaat van hot naar her zonder dat het spannend wordt of interessant. De truck die in deel 1 nog lekker oud was en vooral een vervoersmiddel leek voor de Creeper om onopvallend verschillende plekken te bezoeken bleek nu opeens een soort Batmobile met allerlei trucjes,wapens en boobytraps. De ramen,deuren en wielen zien er allemaal normaal en oud uit maar toch weren kogels erop af,sloeg nergens op. Als er dan ook nog een scene komt in de truck waarin de Creeper in zijn eigen val trapt(met een tenenkrommende oog scene) waarna die recht voor een truck loopt wordt het erg pijnlijk. Zeker als ze dan ook nog zijn hele karakter tenietdoen. In de eerste 2 delen werd ons wijsgemaakt dat de Creeper lichaamsdelen nodig had maar die niet bij iedereen kon halen en echt moest jagen,ruiken door angst enz wie welke delen heeft waar hij van kan eten. Als hij nu zijn oog verliest pakt die gewoon de eerste de beste chauffeur,maakt allemaal niet meer uit. Maar denk maar niet dat je hem iets ziet eten,daarvoor is er te weinig budget. Dat de creeper opeens de Force krachten bezit uit het niks(zag ik niks van in deel 1 en 2) is ook even snel erbij verzonnen. De creeper controleert speren in de lucht, explosieve ballen uit de batmobile(really?) en zijn hakbijl vliegt ook uit het hoofd van een slachtoffer terug in zijn hand. Waar gaat het over. Dan eindigt het ook nog met een gillende Creeper omdat die een bordje leest.. wtf.. Wel grappig om de laatste paar seconde een oude bekende te zien alleen krijgt ze overdreven cheesy teksten,helaas.. Saaie karakters, geen verhaal, geen spanning, geen gore of geweld. Een 3 voor de moeite.

    als reactie op de film Jeepers Creepers 3: Cathedral

  • 23 jaar na de gebeurtenissen van de eerste film, heeft Trisha nu een tienerzoon die Darry heet (genoemd naar haar broer die was gedood door de creeper). Ze krijgt elke dag nachtmerries over hoe de creeper haar zoon zal vermoorden. Ze gaat met Jack Taggart en Jack Taggart Jr. op pad om de creeper te doden. Deze synopsis slaat nergens op. Film heeft een totaal ander verhaal zonder deze karakters en gaat verder waar deel 1 eindigde en eindigt voordat deel 2 begint. Dus niks 23 jaar later.

    als reactie op de film Jeepers Creepers 3: Cathedral

  • Deze film is wel heel erg overrated. De karakters begint het al mee. Er zit geen enkele diepgang in en het zijn allemaal van die onuitgewerkte karakters die we al in tig films voorbij hebben zien komen. Het enige karakter met een beetje meer diepgang is Baby zelf en dat is zo tenenkrommend slecht gedaan... Zelf is die al erg saai,de acteur, het uiterlijk, het karakter, het straalt niks uit. Een terugkerende flashback naar het verleden wat een paar littekens verklaard bied niks en zijn dialogen zijn saai. Dan heeft die een oude dove lul thuis om even de domme kijker duidelijk te maken dat Baby wel een goed hart heeft om vervolgens een van de slechtste love stories ooit te ontwikkelen met een serveerster met blanco inhoud die blijkbaar alleen maar wilt vluchten. Ze hebben geen chemie,beide geen charisma en het komt nooit geloofwaardig over. Leon en Mathilda hebben in de film Leon 1000x meer chemie en dat zijn niet eens een koppeltje en 1tje is niet eens verliefd. Dan krijg je de verhaallijn,de laatste klus. Bij een Heist-film is het toevallig altijd de laatste klus,lekker origineel ook. En dan komen er wat overvallen, een beetje verraad, wat actie, alles heb ik eerder gezien. Het is geen comedy waar je lachend van achterover valt, spannend wordt het ook nergens want niemand denkt dat Baby eraan gaat en kan mij niet voorstellen dat iemand het wat kan schelen. De auto achtervolgingen zijn wel ok maar niet memorabel. Uit de film Ronin van 20 jaar geleden zijn mij bijv meer bij gebleven en kan nog zat voorbeelden noemen. Jamie Foxx speelt geen bijzonder karakter maar weet toch de film een beetje nog wat pit te geven. De film zit natuurlijk goed in elkaar omdat ze goed jatten van allerlei andere films en het vermaakt allemaal wel maar als ik daarna een broodje doner gaat vreten en een poepje doet ben ik alles alweer vergeten. Een 3 van de 10.

    als reactie op de film Baby Driver

  • Pure bagger. Ik had vooraf gehoopt op een zenuwslopende film met een Mummy a la T1000 uit Terminator 2 die continu dreigend is,een creepy sfeertje en een Indiana Jones achtig laagje eroverheen. Deze film bied echt niks. De film wil graag grappig zijn(helaas) maar dat lukt niet. Grappen zijn niet grappig en vaak nog bad timing ook tijdens scenes die spannend zouden moeten zijn. Ook spannend wordt de film nergens en dan blijft er weinig over. Crowe wordt geforceerd even zijn alter ego wat geen indruk maakt en teveel opbouw voor het universum met zogenaamde spannende avontuurlijke dialogen over wat er nog allemaal gaat komen en wat een monster wereld we in leven. Eigen begon het al na 5 minuten toen Cruise en z'n maatje beschoten werden a la Sam in de Tranformers-films. Honderden kogels vliegen om hun oren en nog wat explosies maar ze worden niet geraakt en ze maken zelfs grapjes. Dan is het duidelijk,het zal nooit spannend worden en de film zal nooit het dreigende gevoel geven en dat klopt, Cruise blijft de hele film onaanraakbaar. Ik had zelfs moeite met de film uitkijken en vind het knap dat het gelukt is. Een 2 vind ik genoeg voor Sofia die het aardig deed en wat aardige maar saaie actie.

    als reactie op de film The Mummy

  • [quote=jaime91] Wat ik tot slot wel prachtig vond om te zien was het eerbetoon aan Leonard Nimoy. Omdat ik niet met zijn Spock ben opgegroeid, en er niet zo heel bekend mee ben is hij voor mij misschien niet de ultieme Spock maar toch vond ik het heel mooi om te zien hoe ze met zijn overlijden zijn omgegaan. En hoe ze dat in deze film verwerkt hebben. Ik hoop dat Anton Yelchin in de volgende film net zo'n mooi afscheid krijgt mocht zijn personage inderdaad niet gerecast worden. [/quote] Ja want je kunt die 2 bijrolletjes in 2 films ook echt vergelijken met wat Leonard Nimoy heeft gebracht in het Star Trek universum. Wat een bullshit.

    als reactie op de film Star Trek Beyond

  • [quote=MovieMazzter] maar die nu ineens opvallend gedateerd overkomt qua speciale effecten.[/quote] Weet niet waar je op doelt maar het neerstorten van het vliegtuig was in de bioscoop in die tijd al een slechte special effect wat opviel. Voor de rest moet de film het niet echt hebben van special effects.

    als reactie op de film Air Force One