Falconetti Avatar

Falconetti

reacties

  • Jaren geleden voor het eerst gezien en vanwege de hoge verwachtingen viel de film tegen. Sloom en saai. Nu voor 2e keer gezien met lage verwachtingen en nota bene toch een onderhoudende film. Verwacht geen spannende thriller, maar een drama dat zich geleidelijk ontvouwt.

    als reactie op de film The Clearing

  • Mooie rol van James Woods als sukkelige vader/wiskundeleraar die het ook allemaal niet meer weet. Eén en al onvermogen en ontoereikendheid van iemand die zijn gezin niet kan redden.

    als reactie op de film The Virgin Suicides

  • Goeie film, maar wel heel ingetogen en sober. Film bevat geen bloedstollende actiescènes. Het is Arthouse.

    als reactie op de film Michael Kohlhaas

  • Film is niet echt een thriller, maar eerder sociaal drama. Heel ingetogen en weinig spektakel. Wel de moeite waard. Ook nog een rol voor Forest Whitaker.

    als reactie op de film Out of the Furnace

  • Bizarre en teleurstellende film. Ik had hoge verwachtingen vanwege de vorige film van Miranda July (Me and You and Everyone We Know), waar ik enorm van heb genoten. The Future heb ik nu voor de 2e keer gezien en het is weer niet gelukt om hierin iets bijzonders te zien.

    als reactie op de film The Future

  • Goeie film met mooie sfeerbeelden uit andere tijden (oude kantoren, oude auto's, oude kapsels en veel gerook van sigaretten). Ook het trage tempo draagt bij aan de sfeer. Er zit geen actie in; het is een thriller als een schaakspel. Allemaal heel laid back en ingetogen. Je moet er moeite voor doen en er zonder hoge verwachtingen aan beginnen.

    als reactie op de film Tinker Tailor Soldier Spy

  • Film vol ellende. Deprimerend.

    als reactie op de film The Whistleblower

  • Ik heb genoten van deze opmerkelijke film. Mooie rol van Adam Sandler als getergde ziel met een serie tics. Ook met Philip Seymour Hoffman in een kleine rol. Bijzondere film (geen mainstream film).

    als reactie op de film Punch-Drunk Love

  • Fantastische film. Erg knap van de regisseur om de kijker te laten lachen om alle tegenslag en depressie van het leven.

    als reactie op de film You, The Living

  • Voor de 2e keer gezien en weer enorm genoten. Sergant James loopt op een bom af alsof hij boodschappen gaat doen. Op zich heel stoer. Hij neem nauwelijks nog voorzorgsmaatregelen, is heel succesvol in het ontmantelen van bommen, maar niet meer geschikt voor dit werk. Schitterend om te zien. Een 9.

    als reactie op de film The Hurt Locker

  • Keihard verhaal. Rio de Janeiro had in 1997 ca. 30.000 agenten van wie de meeste corrupt. Daarnaast is er een eliteteam van 100 man die op jacht gaan naar drugsdealers. Dealers worden zonder pardon ter plekke doodgeschoten. Ook schieten ze af en toe op corrupte agenten en ze hoeven zich hierover nooit te verantwoorden.

    als reactie op de film Tropa de Elite

  • Prachtige Middeleeuwse thriller met een goed verhaal over religie, angst, magie en Het Kwaad. Mooie gotische duistere sfeer met onheilspellende muziek. Sommige beelden zouden goed passen in een klassieke horrorfilm. Film begint wel traag, maar wordt steeds beter. Ik heb er van genoten. Jammer dat deze film zo weinig aandacht krijgt.

    als reactie op de film Le moine

  • Wat een tegenvaller. Film boeit geen moment.

    als reactie op de film Hanna

  • Film voor de 2e keer gezien. Ik was weer onder de indruk. Prachtige film. Frost is de naïeve playboy die totaal niet weet waaraan hij begint. Nixon voelt zich na zijn aftreden vernederd/miskend en zoekt eerherstel. Voor Nixon is het interview een duel. (Film kreeg 5 Oscarnominaties.)

    als reactie op de film Frost/Nixon

  • [quote=movieplanet124]Mensen ik geef deze movie al een 9 ik heb hem zelf nog niet gezien maar als ik al die trailers en rieveuws mag geloven dan is dit zeker de moeite waardt om te checken tenzij iemand mijn kan vertelen of ik deze film moet gaan kijken of aan me voorbij laten gaan zeg het me maar[/quote] Ronduit belachelijk dat je een cijfer geeft, terwijl je de film niet hebt gezien. En als klap op de vuurpijl (na een 9 te hebben gegeven)vraag je aan anderen om aan te geven of deze film eigelijk wel de moeite is en zoniet dan laat je de film maar aan je voorbij gaan. Dit verziekt de waarde van de ratings.

    als reactie op de film Insidious

  • Film begint goed, maar wordt vervolgens steeds eenzijdiger. Het begint met politiek en het nieuwe Zuid-Afrika na de apartheid, maar eindigt met louter sport. Jammer. Het is wel een mooi eerbetoon aan Nelson Mandela en een goede rol van Morgan Freeman met een aantal sterke dialogen/scenes. Film is zeker de moeite waard, maar heeft in de 2e helft van de film een beperkte invalshoek (Rugby World Cup).

    als reactie op de film Invictus

  • Verfilming van een boek van Ian McEwan. Goed boek van een geweldig schrijver, maar het is een onaangename film geworden. Dat was ook al het geval met de verfilming van The Comfort of Strangers (Christopher Walken in Venetie). Ook niet te harden.

    als reactie op de film Enduring Love

  • Schitterende film, pracht verhaal. Bale heeft er echt werk van gemaakt. Ook de deleted scenes op de DVD zijn een must (o.a. met beelden van die 7 achterlijke zussen).

    als reactie op de film The Fighter

  • "It's a disturbing story" zegt Jeremy Irons in de Extras. En dat klopt. Het begin is wat slap, maar gaandeweg wordt het steeds boeiender. Foute verknipte vrouw ontmoet succesvolle man die niet veel passie heeft meegemaakt. Je kijkt naar een ongeluk in wording. Goede film.

    als reactie op de film Damage

  • Afgaande op de negatieve recensie had ik lage verwachtingen. Tot mijn verrassing is dit gewoon een hele goede film. Inderdaad zijn er genrewisselingen (drama, thriller, actie, een hilarische scene, sentiment), maar dat deed voor mij geen afbreuk aan het resultaat. Een boeiende en heel inhoudelijke film over de omstandigheden waarin illegale immigranten verzeild raken. Gewoon kijken.

    als reactie op de film Crossing Over

  • Een hele goede film, maar wel een loodzwaar verhaal. Je zit langdurig te kijken naar paniek, radeloosheid en wanhoop. Toch is het een hele kijkervaring. (Die mooie muziek van de soundtrack begint pas in de laatste scene van de film.)

    als reactie op de film Babel

  • De remake vertelt exact hetzelfde verhaal als het origineel, maar gaat aan het einde compleet de mist in. De indrukwekkendste scene zit nu juist aan het einde van de film. In het orgineel is dit overdonderend en echt kippevel. De remake heeft dit einde compleet verprutst. Wat een ongelofelijke afknapper.

    als reactie op de film Let Me In

  • Door alle lovende recensies had ik hoge verwachtingen, maar film viel me toch enigszins tegen. Het is moeilijk om je te indentificeren met de broers en betrokken te raken. Film oogt als een documentaire: afstandelijk en onderkoeld. Als kijker blijf je toch kijken naar de buitenkant.

    als reactie op de film Submarino

  • Helaas geen sterke film. Er is wel veel actie en enkele scenes maken best indruk, maar het verhaal is niet pakkend. Het is altijd leuk om Reno te zien, maar de film wil maar niet spannend worden. Jammer.

    als reactie op de film L'immortel

  • Sterke film, maar wel met een sombere en rauwe kijk op politiewerk. Acteurs zijn zeer overtuigend. Vooral Hawke valt op als een getergde en wanhopige agent. Film eindigt in een echte climax.

    als reactie op de film Brooklyn's Finest

  • Knappe film met fraaie beelden. Vele levensvragen worden gesteld over toeval, vrije wil, het lot, oorzaak en gevolg etc. Antwoorden krijg je niet echt, maar dat stoort niet. In de film hebben zelfs kleine keuzes vestrekkende gevolgen en maken het verschil tussen een rottig leven of geluk. Zeer de moeite.

    als reactie op de film Mr. Nobody

  • Ongemakkelijke en verontrustende film en daarmee zeer geslaagd als boekverfilming van Coetzee. Mooie rol van Malkovich als cynische hoogleraar die te maken krijgt met onrecht en wetteloosheid. De radeloze hoofdpersoon krijgt heel wat te verwerken. Net als de kijker. Aanrader.

    als reactie op de film Disgrace

  • Authentieke, sobere film over de massamoord in Katyn door de Sovjets. Geen film voor het grote publiek, maar meer voor geinteresseerden in de 2e WO. Wel indrukwekkend. Einde liegt er niet om (met muziek uit The Shining).

    als reactie op de film Katyn