Warner Bros. kondigt nieuwe 'The Lord of the Rings'-films aan van Peter Jackson: 2026 in de bioscoop!

Warner Bros. kondigt nieuwe 'The Lord of the Rings'-films aan van Peter Jackson: 2026 in de bioscoop!

Tolkien-fans opgelet: het is tijd voor nieuwe avonturen in Midden-Aarde.

Peter Jackson keert terug naar Midden-Aarde. Vandaag heeft Warner Bros. Discovery aangekondigd dat de bekende filmmaker meerdere nieuwe Lord of the Rings-films voor de studio gaat maken. Jackson zal echter niet zelf in de regiestoel plaatsnemen, maar een ander bekend gezicht van de franchise.

Warner Bros. Discovery heeft sinds vorig jaar een deal met Embracer Group AB, een Zweedse holdingmaatschappij voor videogames die de rechten over de boeken van Tolkien in handen heeft. Nu is het officieel: er komen meer films. Voor nu heeft de studio twee nieuwe films aangekondigd.

Nieuwe verhaallijnen
In een presentatie over cijfers van het eerste kwartaal onthulde CEO David Zaslav dit toffe nieuws voor Lord of the Rings-fans. "We zijn onlangs begonnen met de ontwikkeling van het script", deelde hij mee. "We willen verhaallijnen verkennen die nog niet eerder zijn verteld".

Volgens Zaslav zal Jackson, die zowel de Lord of the Rings- als Hobbit-trilogie regisseerde, bij elke stap van de productie betrokken zijn. Jacksons trouwe partners Fran Walsh en Philippa Boyens zullen het scenario op hun rekening nemen.

Gollum aan het roer
Jackson zal verder niet in de regiestoel kruipen. Die eer komt dit keer toe aan Andy Serkis en dat is niet gek gezien de werktitel die de eerste film heeft: Lord of the Rings: The Hunt for Gollum. Serkis speelt natuurlijk de rol van Gollum in de franchise en zal deze ook nu weer op zich nemen.


Het is de bedoeling dat Lord of the Rings: The Hunt for Gollum in 2026 in de bioscopen verschijnt.

NieuwsFilm

meest populair