De 25 meest fraaie filmposters van 2013

En stem zelf op je eigen favoriet!

Tijdens het - bijna - afgeronde jaar 2013 zijn er weer veel opvallende posters verschenen. Veel van deze posters zijn afzonderlijk of via het wekelijkse Héél véél nieuwe filmposters-bericht op FilmTotaal verschenen. Ondanks dat het bijna onmogelijk is om een Top-lijstje samen te stellen, hebben we het hieronder toch getracht.

De onderstaande posters zijn - voor zover bekend - in 2013 verschenen en we hebben ons vooral gericht op de posters van de bekendere titels. Tevens zijn het enkel officiële posters en dus niet de geliefde fan-posters. Aan het einde van onderstaande Top 25 filmposters van 2013 kun je stemmen op je favoriet.

25 - World War Z
Het eerste affiche wat van de onverwachte kaskraker World War Z verscheen, was meteen een opvallende en het verwees naar de enorme zombie-massa die in in een rap tempo de mensheid uitdunt. Deze poster laat op een simplistische wijze de enorme wilskracht van de zombies zien.



24 - The Heat
Al geruime tijd zijn er kleinere films die een poster krijgen als de onderstaande van The Heat. De makers van de komedie durfde het aan om deze stijl te hanteren en het pakte ook prima uit. Daarom verdient het een plaatsje in deze top 25.



23 - Captain America: The Winter Soldier
Ook volgend jaar verschijnen er weer een aantal superheldenfilms. Misschien was de trailer van Marvels Captain America: The Winter Soldier nog het verrassend, aangezien het niet zozeer leunde op de superkrachten van de superheld. Ook onderstaande poster - de enige met een rug-positie in deze Top 25 - laat een zelfverzekerde Caps zien en het doet zeker uitkijken naar zijn nieuwe avontuur.



22 - Ain't Them Bodies Saints
Een van de twee krachtige posters van de film van regisseur David Lowery. De poster laat veel emotie zien in een prachtige compositie. Ook geeft het de film erg goed weer. Mooi affiche dus!



21 - Side Effects
Onderstaande poster van de "laatste" bioscoopfilm van Steven Sodenbergh is erg simpel, maar heeft een prachtige foto waarop niet alleen actrice Rooney Mara te zien is, maar ook (vermoedelijk) Jude Law. Ook de onderkant is op een creatieve manier vormgegeven.



20 - Blue Is the Warmest Color / La Vie d'Adèle
De posters van Gouden Palm-winnaar La Vie d'Adèle speelden allemaal met kleur. Ook onderstaande Amerikaanse versie doet dat op een overtuigende wijze. Netjes!



19 - Man of Steel
Dit jaar keerde Superman overtuigend terug in de bioscoop. De affiches voor de film van Zack Snyder waren veelal erg netjes en toonden een enorme kracht, zoals ook in de uiteindelijk film te zien was. Onderstaande poster was toch wel het beste van allemaal.



18 - Stoker
Deze simpele en vooral zwart-wit getinte poster is zeer gewaagd voor de 'Hollywood'-film met gezichten als Mia Wasikowska en Nicole Kidman en van regisseur Park Chan-wook (Oldboy) die zijn Engelstalige regiedebuut maakte met Stoker.



17 - The Bling Ring
Onderstaande teaserposter geeft een soort van eerste indruk op de meest recente film van Sofia Coppola. De humoristische eenvoud en bijgevoegde teksten maken het een krachtig voorspel voor The Bling Ringp.



16 - Oldboy
Misschien wel de grootste tegenvaller van het jaar liet voorafgaand een aantal fraaie posters zien. Onderstaand kleurrijk affiche is erg artistiek en laat ook een prima lettertype zien voor de film van Spike Lee.



15 - The Hunger Games: Catching Fire
De IMAX-poster van Catching Fire was compleet afwijkend van de vele (personage)posters die er van de kaskrakers verschenen. De creatieve uitspatting kon niet ontbreken in deze top.



14 - Filth
Met een prima tagline en een fraaie opmaak is dit een effectief affiche voor de stevige misdaadfilm met James McAvoy.



13 - Trance
De meest recente film van regisseur Danny Boyle verraste behoorlijk met deze wat psychedelische poster. Erg fraai gedaan en het onderscheidt zich overduidelijk van de rest van de posters.



12 - X-Men: Days of Future Past
Onderstaande poster is de sterkste van de twee personageposters die enige tijd terug verschenen van de zoveelste X-Men film. Op de posters is het personage Magneto te zien, gespeeld door zowel Ian McKellen als Michael Fassbender.



11 - The Secret Life of Walter Mitty
Het onderstaande affiche van de film van en met Ben Stiller staat centraal voor de reeks mooie posters die er voor de creatieve film verschenen. Erg leuk gedaan en ze sluiten prima aan op de beelden in de remake.



10 - Only God Forgives
Vooraf werd de film al bijna bekroond tot de beste van film van jaar. Na de première temperde het enthousiasme echter rap. Desondanks blijft deze (teaser)poster voor de opvolger van Drive opvallend sterk en sluit het prima aan op de film.



9 - Anchorman 2: The Legend Continues
Deze teaserposter hoeft helemaal geen tekst te bevatten. Het is overduidelijk dat we kijken naar het personage Ron Burgundy, gespeeld door Will Ferrell. Het tovert bijna automatisch een glimlach op je gezicht.



8 - The Grand Budapest Hotel
Het blijft knap hoe Wes Anderson zijn compleet eigen stijl weet vast te houden. De trailers lieten zien dat ook The Grand Budapest Hotel weer bijzonder in de smaak zal vallen bij de fans. Onderstaand affiche sluit hier uitstekend op aan en weet ook op een sterke wijze om te gaan met de indrukwekkende cast. Keurig!



7 - Dawn of the Planet of the Apes
Deze teaserposter bouwt verder op de teaserposter van de voorganger Rise of the Planet of the Apes. De aap Ceasar is klaar om de strijd met de mensheid een nieuw hoofdstuk te geven. Netjes.



6 - You're Next
De poster voor deze thriller/horrorfilm is gewoon erg sterk en creatief gevonden. Het affiche valt ook gelijk aan You're Next te koppelen, aangezien eerdere posters al inzetten op het vossenhoofd.



5 - Pacific Rim
Deze stripachtige IMAX-poster van de krachtigste popcornfilm van de afgelopen jaren is spectaculair te noemen. Het kleurrijke affiche geeft niet alleen een prima beeld op de film, maar kan ook zo aan de muur van een comic-fan. Nice.



4 - Escape from Tomorrow
Nu wordt het moeilijk, aangezien deze ook zo op de eerste plaats had kunnen eindigen. De gewaagde poster van Escape from Tomorrow weet heel simpel de draak te steken met alles wat Disney is. Echt fraai!



3 - Spring Breakers
De veelbesproken film van Harmony Korine werd wisselend ontvangen. De vele posters waren daarentegen een lust voor het (mannelijk) oog. De meeste affiches lieten namelijk de bikini-babes zien. Er waren echter ook een aantal creatievere posters te zien. Onderstaand affiche - met een foto uit een vermakelijke scene - staat eigenlijk een beetje centraal voor deze afwijkende versies.



2 - Gravity
Niet alleen een van de meest opvallende films van 2013, maar onderstaand affiche is ook zeker een van de beste posters van het jaar. In alle eenvoud geeft het aan waar de sci-fi topper van Alfonso Cuarón grotendeels over gaat!



1 - Nymphomaniac
Meer eenvoud kan je niet hebben. Deze eerste teaserposter van de nieuwe film van Lars von Trier is niet alleen wat provocerend, maar ook erg pakkend en to the point. In Nymphomaniac zal Von Trier de grenzen weer verleggen. De titel van nummer één filmposter van 2013 weet deze poster eigenlijk vrij eenvoudig te pakken.



En dan nu de POLL!

De poll is geëindigd, je kan niet meer stemmen.
free polls



NieuwsFilm

meest populair