POLL: Films met Michael Fassbender

Van 300 tot X-Men; en toch is hij pas zo'n 10 jaar te zien in bioscoopfilms.

Afgelopen vrijdag verscheen de eerste trailer van Macbeth. De titelrol wordt gespeeld door Michael Fassbender, de acteur die zich de laatste jaren steeds meer in de kijker speelt en geliefd is bij menig filmliefhebber. In deze POLL kijken we terug op zijn nog redelijk korte carrière als filmacteur.

Na heel wat tv-series (waaronder Band of Brothers) debuteerde de in 1977 geboren Fassbender als 'bioscoopfilmacteur' in Zack Snyders 300 (2006). In 2008 maakte hij met Steve McQueen het drama Hunger. Hij won voor zijn rol een British Independent Film Award. Later zou hij met McQueen de eveneens goed ontvangen films Shame (2011) en 12 Years a Slave (2013) maken. De laatste film wist de Oscar voor Beste Film te winnen en Fassbenders bijrol leverde een Oscarnominatie op.

Uiteraard speelde Fassbender in nog veel meer grote of opvallende titels. Zo was hij te zien in de vermakelijke horrorfilm Eden Lake (2008) en het drama Fish Tank (2009) en dook hij op als Archie Hicox in Quentin Tarantino's Inglourious Basterds (2009). Via de bedenkelijke DC Comics-film Jonah Hex stapte hij in 2011 voor de eerste keer in de huid van Erik Lensherr/Magneto in Matthew Vaughns X-Men: First Class (2011). Ook in Bryan Singers X-Men: Days of Future Past (2014) en het volgend jaar te verschijnen X-Men: Apocalypse speelt hij de villain. En dan speelde hij ook nog in Prometheus (2012) en The Counselor (2013), twee wisselend ontvangen films van Ridley Scott.

Dit jaar zien we Fassbender in Slow West, Macbeth, The Light Between Oceans, Steve Jobs en vermoedelijk Trespass Against Us. Volgend jaar heeft hij belangrijke rollen in Weightless, X-Men: Apocalypse, Assassin's Creed en Prometheus 2.

Succes met stemmen!
De poll is geëindigd, je kan niet meer stemmen.
survey tools



NieuwsFilm

meest populair