Algemeen

Officiële tijdslijn Marvel Cinematic Universe bekend!

Wanneer speelde welke film zich af?

door Bram de Groot om 22:30 in Algemeen
Met maar liefst twintig films in tien jaar Marvel Cinematic Universe is 2018 een prachtig jaar voor Walt Disney's dochterstudio Marvel Studios. Met Kevin Feige voorop worden de vele fans jaarlijks met twee tot drie films op hun wenken bediend en de toekomst ziet er veelbelovend uit. Waar fans zich nog wel eens druk over kunnen maken is de tijdslijn. Want wanneer speelde welke film zich af?

Via het boek 'Marvel Studios: The First 10 Years' is onderstaande tijdslijn onthuld. Opvallend is dat de films zich grotendeels in een periode van zo'n zeven tot acht jaar afspelen, even los van Captain America: The First Avenger. Uiteraard biedt deze tijdslijn ook alle ruimte om te speculeren over plot-holes, zeker gezien de positie van een film als Spider-Man: Homecoming.

1943 - 1945: Captain America: The First Avenger
2010: Iron Man
2011: Iron Man 2, The Incredible Hulk, Thor
2012: The Avengers, Iron Man 3
2013: Thor: The Dark World
2014: Captain America: The Winter Soldier, Guardians of the Galaxy, Guardians of the Galaxy Vol. 2
2015: Avengers: Age of Ultron, Ant-Man
2016: Captain America: Civil War, Spider-Man: Homecoming
2016 tot in 2017: Doctor Strange
2017: Black Panther, Thor: Ragnarok, Avengers: Infinity War

De reeds verschenen film Ant-Man and the Wasp staat er niet tussen. Deze film speelt zich in ieder geval na Captain America: Civil War af en voor Avengers: Infinity War. Deze film lijkt zich daarmee in 2017 af te spelen.

Hoe het Marvel Cinematic Universe de tijdslijn verder zal invullen is vanaf nu deels als duidelijk. De eerstvolgende film Captain Marvel speelt zich grotendeels af in 1995 en Avengers 4 neemt naar verwachting een tijdsprong van enkele jaren. Spider-Man: Far From Home speelt zich waarschijnlijk binnen enkele jaren na Spider-Man: Homecoming af. Het gerucht gaat dat de nog niet officieel aangekondigde film Black Widow een prequel wordt en dat de eveneens Phase IV-film The Eternals zich miljoenen jaren geleden afspeelt.

8 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Mav Damian

Avatar

Klopt langs geen kant! De gebeurtenissen in Guardians of the Galaxy Vol 2 speelde zich 4 jaar geleden af voor Avengers Infinity War, dat is wat ik vaak gelezen had, dan heb je ook nog Spider-Man Homecoming....

SuperRolo2011

Avatar

Het kan inderdaad zijn dat Avengers 4 een tijdsprong maakt maar volgens mij speelt Spider-Man: Far From Home zich af na Avengers 4.

chefry1983

Avatar

En dan nog, wat maakt het uit in welk tijdperk het zich afspeelt. Is dat echt zo belangrijk?

TGBeaver

Avatar

Black Panther speelt zich een week of 2 na Civil War af.

FilmTotaalVerbeteren

Avatar

Er staat toch dat GotG zich 4 (3) jaar voor Infinity war bevindt?

BlackPowerWolf

Avatar

chefry1983 " En dan nog, wat maakt het uit in welk tijdperk het zich afspeelt. Is dat echt zo belangrijk? "

Voor sommige fans wel natuurlijk. Over het algemeen zie ik ze allemaal als losstaande films (puur vanwege de reden dat je anders een aantal films over één kam kan scheren: superslechterik wilt de aarde vernietigen, superheld redt de dag, aarde net niet verkracht en iedereen is weer happy.... weetjwel het standaard superheld verhaal) Ik zie de samenhang natuurlijk wel en dat wordt zeker belangrijk in IW part I omdat ik vind dat alles bullshit word als ze gaan rommelen met tijdreizen en dat karakters daarom niet dood zijn/blijven.
Als er geen enigszins normale 'timeline' zou zijn, dan neem je alle films die eigenlijk verband met elkaar hebben niet echt meer serieus.

CaptainSteveRogers

Avatar

Eindelijk! Na al die theoriën is er eindelijk officieel bewijs materiaal! Jeetje, bedankt!

NieuwsFilm

meest populair