De beste film van Russell Crowe is niet 'Gladiator', en zijn slechtste is...

De beste film van Russell Crowe is niet 'Gladiator', en zijn slechtste is...

Russell Crowe's meest geliefde rol is waarschijnlijk wel Maximus.

De afgelopen periode kijken we iedere dag weer naar een andere naam in de filmwereld en geven we zijn of haar beste en slechtste film. Aan jou de keuze om het hiermee eens te zijn, of andere films te opperen. Vandaag staat Christian Bale op het programma.

Beste film: L.A. Confidential

Ondanks dat de rol van Crowe in Gladiator voor velen de beste is, is zijn beste film tot op heden L.A. Confidential uit 1997 met ook namen als Kevin Spacey, Kim Basinger en Danny DeVito. En zo zagen we hem in meer toppers. Denk maar aan The Insider, 3:10 to Yuma, A Beautiful Mind en American Gangster.


Los Angeles, begin jaren '50. Het onderzoek naar een schietpartij in een duistere kroeg brengt de speurders op het spoor van een prostitutienetwerk waarin de meisjes dubbelgangsters zijn van sterren als Marilyn Monroe, Veronica Lake of Rita Hayworth. Agenten Dudley Smith en Ed Exley, die het grondig oneens zijn over de manier waarop deze zaak moet aangepakt worden, zullen gauw ervaren dat de heren die aan het hoofd staan van het netwerk geen pottenkijkers dulden.

Minste film: Winter's Tale

De minste film met Crowe is moeilijk te kiezen, aangezien hij in meerdere zwakke films speelde. Winter's Tale uit 2014 staat zeker ergens bovenaan het lijstje. Andere zwakke of gewoon slechte films met de Oscarwinnaar zijn The Mummy, Broken City, Virtuosity en Tenderness.


Winter's Tale gaat over een dief die inbreekt in een New Yorkse villa en daar de jonge vrouw die daar woont en op sterven ligt ontmoet. Dat is het begin van een vele vreemde gebeurtenissen, met onder meer maffiabazen, demonen en andere bovennatuurlijke elementen.


Eerdere beste en slechtste films van...

Christian Bale

Fast & Furious

Jennifer Lawrence

Chris Pratt

Martin Scorsese

Jamie Foxx

Robert De Niro

Al Pacino

DC Extended Universe

Angelina Jolie

Nicolas Cage

Liam Neeson

Denis Villeneuve

Ridley Scott

Laurence Fishburne

Charlize Theron

Chris Evans

Brad Pitt

Marvel Cinematic Universe


Hoe gekozen? De beste en slechtste films zijn vooral gekozen uit de hoogst en laagst genoteerde films op Rotten Tomatoes, waarbij er is gekeken naar de Tomatometer en Audience Score.

NieuwsFilm

meest populair