De beste 'Transformers'-film is 'Bumblebee', en de slechtste is...

De beste 'Transformers'-film is 'Bumblebee', en de slechtste is...

De films zijn geliefd en gehaat. Transformers.

De afgelopen periode kijken we iedere dag weer naar een andere naam in de filmwereld en geven we zijn of haar beste en slechtste film. Aan jou de keuze om het hiermee eens te zijn, of andere films te opperen. Vandaag staat er geen grote naam op het programma, maar een filmreeks. Namelijk Transformers.

Beste film: Bumblebee

Als er puur wordt gekeken naar de films geregisseerd door Michael Bay, dan blijft de eerste film uit 2007 het best ontvangen deel, maar het was uiteindelijk Travis Knight met Bumblebee die in ieder geval bij de critici beter in de smaak viel. Welke van de twee vind jij beter?


Bumblebee speelt zich af in 1987 en dus voor de vijf Transformers-films. Charlie, die net achttien is, vindt de Volkswagen, repareert hem en bouwt zo een band met hem op. Uiteraard krijgen de Decepticons hier lucht van.

Slechtste film: Transformers: The Last Knight

De vijfde en laatste film van Bay werd ook het zwakst ontvangen. Niet alleen bij de critici, maar ook bij het publiek. Dit neemt niet weg dat de andere vervolgfilms er ook zwak voor staan. Transformers: Dark of the Moon scoort van de vier vervolgen nog het best.


Mensen en Transformers voeren oorlog, Optimus Prime is verdwenen. De sleutel voor het redden van de toekomst ligt in de geheimen van het velreden, in de verborgen geschiedenis van de Transformers op Aarde. Het lot van de wereld ligt in handen van een aantal onwaarschijnlijke kandidaten: Cade Yeager, Bumblebee, een Engelse Lord en een professor aan Oxford.


Eerdere beste en slechtste films van...

Russell Crowe

Christian Bale

Fast & Furious

Jennifer Lawrence

Chris Pratt

Martin Scorsese

Jamie Foxx

Robert De Niro

Al Pacino

DC Extended Universe

Angelina Jolie

Nicolas Cage

Liam Neeson

Denis Villeneuve

Ridley Scott

Laurence Fishburne

Charlize Theron

Chris Evans

Brad Pitt

Marvel Cinematic Universe


Hoe gekozen? De beste en slechtste films zijn vooral gekozen uit de hoogst en laagst genoteerde films op Rotten Tomatoes, waarbij er is gekeken naar de Tomatometer en Audience Score.

NieuwsFilm

meest populair