This Is Me... Now: A Love Story [Prime Video]
Recensie

This Is Me... Now: A Love Story [Prime Video] (2024)

Liefde is J-Lo's verslaving in deze energieke muziekfilm die niet alleen voor fans is.

in Recensies
Leestijd: 2 min 47 sec
Regie: Dave Meyers | Scenario: Jennifer Lopez, Matt Walton | Cast: Jennifer Lopez (Artist), Fat Joe (psychiater), Jane Fonda (Boogschutter), Sofia Vergara (Kreeft), Post Malone (Leeuw), Kim Petras (Maagd), Jenifer Lewis (Tweelingen), Ben Affleck (Rex Stone), e.a. | Speelduur: 65 minuten | Jaar: 2024

Bennifer gaat sinds 2022 weer sterk, want toen trouwden Jennifer Lopez en Ben Affleck 'stiekem' in Las Vegas. De hernieuwde liefde inspireerde J-Lo om haar eerste album in tien jaar op te nemen, met een energieke muziekfilm als begeleiding. De film is fictie. Op de nummers van de plaat schijnen sterk autobiografische elementen door, maar This Is Me... Now: A Love Story is geen realistische biopic; eerder een fantasierijke musical zoals Michael Jacksons Moonwalker. Een symbolische, muzikale reis door Lopez' liefdesleven, want liefde, dat is wel echt haar ding.

Als mensen de kleine Jennifer vroegen wat ze later wilde worden, was haar antwoord "verliefd". In This Is Me... Now: A Love Story wordt de Latijnse schone betiteld als relatieverslaafde en hopeloze romanticus. Ze gelooft in zielsverwanten, tekenen van de sterren en kolibries. De film begint dan ook met een Puerto-Ricaans sprookje, waarin een kolibrie van bloem naar bloem gaat om zijn ware geliefde te vinden. Maar het echte leven gaat natuurlijk niet alleen over rozen. Er zijn heel wat mislukte relaties en andere obstakels op Jennifers pad voordat ze weer achterop die motor van Ben mag kruipen.

Alle liedjes van J-Lo's nieuwe album zijn in deze musical verwerkt. De muziekscènes zijn flitsend en gelikt zoals je mag verwachten van regisseur Dave Meyers die honderden videoclips maakte voor de groten uit de muziekindustrie. De nummers in This Is Me... Now: A Love Story zijn redelijk gevarieerd en goed gezongen, maar vooral de choreografie en dans zijn uitstekend. J-Lo is altijd een van de best dansende zangeressen geweest in een wereld van goed dansende zangeressen. Ook op haar drieënvijftigste heeft ze nog genoeg Latijns-Amerikaans vuur in haar lichaam om het televisiescherm te doen knetteren.

Vooral de video's van de nummers Hearts and Flowers en Hummingbird zien er spectaculair uit. Er zijn lopende banden met rozenblaadjes, een groot mechanisch hart, kolibries en een Jennifer die zingt en danst in de regen. Elk lied vertelt over een fase uit haar zelfontdekking op het liefdespad. De symboliek en boodschap zijn ondubbelzinnig, de emoties groot. Feestnummers, power ballads, ballet en R&B passeren de revue. Er is genoeg variatie en visuele zoetigheid om de 'neutrale' kijker tevreden te houden en voor de echte J-Lovers gaat de hele snoepkraam open.

De afwisselend serieus en komisch bedoelde maar hemeltergende intermezzo's tussen de muziekstukken zijn echter alleen voor de grootste fans. De zogenaamde vriendengroep van Jennifer, de sessies bij de psychiater maar vooral de gesprekken van de Zodiacal Council zijn niet te harden. De laatstgenoemde raad bestaat uit beroemdheden die de sterrenbeelden vertegenwoordigen en het meest geforceerde, flauwe commentaar geven op de gebeurtenissen die zich onder hen op aarde afspelen. Van Post Malone en Kim Petras mag je verwachten dat ze niet kunnen acteren, maar Jane Fonda en Sofia Vergara zouden hier toch boven moeten staan.

Dat neemt niet weg dat This Is Me... Now: A Love Story mooie fanservice is en geen verspilling van je tijd als je gewoon eens een uurtje van gelikte videoclips, energieke dans en een onherkenbare Ben Affleck wilt genieten.

This Is Me... Now: A Love Story is te zien bij Prime Video.