Terence Shea


Terence Shea
230

Recensies

1,39M

Views

Film- en serierecensent
Schrijft voor FilmTotaal sinds mei 2022

Auteur
Terence is freelance recensent voor films en series, voor Filmtotaal en Serietotaal. Daarnaast onder andere ook scenarioschrijver voor film en tv.

Achtergrond en focus
Met een diploma voor scenarioschrijven op zak is Terence bekend met verhaaltechnische punten als structuur, ritme en character building en past dit alles graag toe bij het analyseren en waarderen van een film. Zelfs aan het grootste gedrocht heeft een heel team gewerkt, dus hij probeert altijd wel ergens het goede in te zien. Verder een homo universalis met een lang en divers CV: onder andere DJ en muzikant, en instructeur voor groepsfitness. 

Favoriete genres en films
De ware filmliefhebber zal niet snel iets uitsluiten. Het gaat er Terence om of, ongeacht het genre, een film slaagt in zijn doel. Een platte komedie zou niet volgens de zelfde maatstaaf als een gelaagd drama beoordeeld moeten worden; alles kan raken of de plank misslaan. Als Generatie X'er is er altijd plek voor de iconische dolle producties uit de jaren tachtig, altijd tijd voor iets van Stanley Kubrick of Steven Spielberg, maar hij is geen fan van filmmakers die onterecht zelf een hoge pet op hebben van hun eigen werk.


Neem contact op met Terence Shea

LaatsteRecensies