The Godfather: Part III

The Godfather: Part III (1990)

All the power on earth can't change destiny.

discussie

48 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Moviespecialist

Avatar

Natuurlijk is het derde deel van de Godfather trilogie niet zo goed als het eerste en het tweede deel, maar het is absuluut geen slechte film.
Naar mijn mening is dit een waardige afsluiter met goed acteerwerk, mooie locaties en opnieuw een geweldig verhaal!
The godfather trilogie is naar mijn mening de beste drie delige reeks ooit gemaakt die iedereen ongeacht als je geen filmliefhebber bent hebt moeten zien!

7.5/10

Frietgezicht

Avatar

Filmp@ssie "Het minste van de 3 maar de FT cijfer van 8.5 is erg over de top.
De IMDb cijfer 7.5 is meer geloofwaardiger."


Inmiddels een 7.6 hier dus dat zal je tevreden stellen ;)

Frietgezicht

Avatar

Mr. Scotch "Prachtige film.
Al dat gezeik altijd over de eerste twee en dat ze beter zijn. Onzin.



Of 1 of 2 nou beter zijn dan deze of dan elkaar daar laat ik liever andere mensen hun tijd aan verspillen, wat mij betreft hoort 3 er gewoon bij. Onmisbaar en ook op zichzelf staand een hele mooie film.
Een 8/10 in ieder geval"


Je spreekt jezelf totaal tegen,eerst beweren dat 1 en 2 niet beter zijn en daarna zeggen dat je anderen dat maar laat beoordelen en jij je tijd daar niet insteekt.

Maar idd,3 hoort er ook bij,met alleen 1 en 2 zou er toch een open einde zijn en 3 is gewoon nog steeds 1 van de betere misdaad-films maar zeker wel stukkie minder dan 1 en 2.
Deel 1 en 2 zijn gewoon echte klassiekers en 3 kan dat niveau niet aan maar is nog wel gewoon een sterke film maar die door de vergelijking met 1 en 2 net iets te weinig krediet heeft gekregen.

DennisFilm

Avatar

Schreeuw van Pacino aan het einde indrukwekkend stukje acteerwerk.

webmouse

Avatar

Smaken verschillen, deze films hebben mij nooit kunnen boeien, goede acteurs maar heel erg saai.

pindarots

Avatar

Deel 2 was het beste, vooral de eind scene was geniaal. De dialoog is daar gewoon meesterlijk.

SunChaser

Avatar

Ik vind m erg saai eigenlijk

Filmp@ssie

Avatar

Het minste van de 3 maar de FT cijfer van 8.5 is erg over de top.
De IMDb cijfer 7.5 is meer geloofwaardiger.

Jildert

Avatar

Ik vond het een vermakelijke film maar het had niet de impact op me die 1 & 2 hadden. Komt vooral aan het gebrek aan acteertalent, denk ik. Het plot (dat het uiteraard niet haalt bij de twee voorgaande delen) zit best goed in elkaar.

KaRo

Avatar

Ik heb deel 1 & 2 gezien, ik vond deel 2 zonde van de tijd! en deel 1 was gewoon de vetste. en nu maar afwachten wat Deel 3 ons brengt!

Steve Harwin

Avatar

Aardige film, maar hij haalt het niet bij delen 1 en 2 die gezamenlijk eigenlijk het gehele verhaal (boek) al vertellen.
Deze toevoeging had slechter gekund, maar ook beter. De scriptschrijver had er bijvoorbeeld goed aan gedaan om al zijn toespelingen op katholieke gebruiken ook eens te checken: dit slaat eigenlijk nergens op. Slordig, en dus jammer.

Layne

Avatar

Goede film, waar menig film nooit aan zal kunnen tippen! en een verrassende climax!

jacq

Avatar

Tja dit vind ik toch duidelijk de minste van de drie, maar echt slecht toch zeker niet. Jammer inderdaad dat Sofia Coppola erin speelt. Had bijna medelijden met haar, zo werd ze afgebrand. Maar ze heeft haar revanche genomen :Y

flip

Avatar

Eerst vond ik deze deel de minste van de drie wat dan nog een hele goede film is ter vergelijking met sommige andere zooi maar nu ik deze deel wat meer heb gezien begin ik het ook meer te waarderen en is niet echt langer meer de minste van de drie.

Meninho

Avatar

Mischien is dit wel mijn favoriete godfather. Het focussed zich voornamelijk op het meest interresante katrakter namelijk: Michael Corleone. Ook vind ik Andy Garcia zeer sterk in zijn rol. Je ziet dat het een kind van Sonny is: ook een playboy en met dezelfde aggressie. Ben benieuwd of dat 4e deel ooit nog komt

Filmwolfje

Avatar

dja "Jammer dat Coppola familie heeft laten meespelen. Had ie gewoon niet moeten doen."


Hmm ja inderdaad, gedurende de hele film vraag je af wat Sophia Coppola doet tussen al die goeie acteurs. Ze hadden iemand zoals Jennifer Connely moeten casten. Maar ja, je hebt het of je hebt het niet, het is niet anders.
Desalniettemin blijft het ontzettende goede film met geweldige one-liners:

[filmquote]Micheal Corleone: "Ugh -- just when I thought I was out, they pull me back in!"[/filmquote]

dja

Avatar

Goeie film maar idd niet zo goed als de eerste 2. Jammer dat Coppola familie heeft laten meespelen. Had ie gewoon niet moeten doen.

[rating 4]

N.E.R.D

Avatar

Niet zo goed als de eerste 2, maar zeker niet slecht dus kijke :E

Colonel_Kurz

Avatar

Ik zapte net nog even langs een stukje hiervan, en godverdomme man, ik kreeg het er warm van.
"Fredo! Fredo!"

Hans

Avatar

-edit-

Het is telen óf verbouwen Smiley face
Ga lekker die film kijken joh, laat dit soort discussies toch voor wat ze zijn.

Hugo

Avatar

-edit-

Aphelion

Avatar

Wat een ramp ik ben vergeten deel2 te kijken is het aan te raden eerst 2 te huren en dan 3 te huren of kan ik veilig deel 3 kijken nu? :(

rq

Avatar

Ik wou even kwijt dat ik me ZWAAR loop te irriteren aan die infantiele en vooral domme posts van 'Donnie'. Ik ken goudvissen met meer redenatie vermogen.

En ontopic: ik moet het in dit geval met de meute eens zijn, deel 1 en vooral 2 waren beter.

[rating 3]

gielpeeters

Avatar

Ik kan deze film laten schieten (gelukkig) op deze vrijdagavond. Heb nl pas de collectie aangeschaft op DVD. Maar ns een dagje voor uittrekken om ze alledrie achterelkaar te zien.
The Godfather: Part III [rating 4]

Hugo

Avatar

Shit! Door een foutje leek het, toen ik donnie19 citeerde, net of het mijn eigen woorden waren.
Dit is inmiddels verholpen, en ik hoop dat niemand ondertussen dacht dat ik dat soort hersenloos taalgebruik (wat los van de inhoud staat) zou uitslaan.


Ik in ieder geval niet ;)


Maar hoewel de bewoording en argumentatie op z'n zachtst gezegd ongelukkig zijn, moet ik zeggen dat ik het met hem eens ben dat Part III een prachtige film is. Maar ik begrijp heel goed dat veel mensen het een enorme tegenvaller vonden/vinden, vergeleken met The Godfather en met Part II is daar ook best iets voor te zeggen.

Pacino speelt eigenlijk een ander personage in deze film, en hoewel hij dat op prachtige wijze doet naar mijn mening, is het niet de Michael van weleer. Persoonlijk vind ik dat niet erg, maar ik kan me voorstellen dat anderen daar moeite mee hebben.

Ik blijf er trouwens bij dat Al Pacino nooit in een film genaamd 'Revolution' heeft gespeeld.


Al Pacino heeft die film wel gedaan:
http://www.us.imdb.com/title/tt0089913/
en: http://www.freerecordshop.nl/pages/productview.asp?ProductID=118234

Na dat "debacle" heeft ie bijna 5 jaar lang geen film meer gemaakt en is terruggekeerd naar Theater/Toneel/Broadway (zijn oude liefde). Gelukkig kwam ie in 1989 geweldig terug met de film Sea of love.

Rooster

Avatar

Ik blijf er trouwens bij dat Al Pacino nooit in een film genaamd 'Revolution' heeft gespeeld.

Wel volgens IMDB....
Kijkhier maar

Wizzing

Avatar

Wat een fout zeg.. :+
Ik bedoelde inderdaad Pacino
Sorry..

Eglaerinion[NL]

Avatar

Rustig mensen, iedereen mag een mening hebben.

Ik vond deze film ook weer super! Ik vond dat Garcia zijn rol geweldig speelde! Hij speelde de rol niet zoals De Niro in deel (1 en) 2, want dat was ook niet de bedoeling. Hij was de zoon van Sunny en had daarom ook dezelfde karaktereigenschappen. Voornamelijk opvliegerig en een had een grote mond. Eerst doen en dan denken is zijn motto.
Geweldig ook hoe koelbloedig hij was toen twee tugs hem wilden vermoorden in zijn slaap... echt een super scene. Puur instinkt

Dat veel mensen de Nero in deel 1&2 beter vinden dan in 3 komt idd door de rol die hij speelt. De Nero is gewoon goed in de kwade, gekrenkte man.. in deel 3 probeert het personage dat hij speeltl de "good guy" te worden, dus in deze film moet hij zijn natuur een beetje intemmen..
Misschien heb ik het helemaal mis hoor, maar zo kijk ik ertegen aan.

Ook deze pas weer in het rijtje thuis. Het einde was niet zo fijn, maar past weer thuis in de sfeer van de saga.

Je bedoeld Pacino, neem ik aan.

Ik vond deel 3 eigenlijk niet veel aan vergeleken met de eerste 2 delen. Het straalde niet echt de gangster sfeer uit en ik miste het karakter Tom Hagen, vond dat een leuk karakter.

De aftakeling van Michael Corleone had ik liever ook niet gezien.

Memento

Avatar

Best een aardige film, maar vergeleken bij de eerste twee haalt deze het niet.

gert

Avatar

Ik vind het anders bijzonder knap dat Hugo het kan opbrengen om de bijna onbegrijpelijke schrijfstijl van Donnie19 te ontcijferen. :E

altijd leuk, he; die zinnen zonder interpunctie :E
Ik vind dit deel ook veruit de minste: Garcia valt niet te vergelijken met Pacino, De Niro of Brando. Ook het verhaal vind ik minder dan de vorige twee delen. En het belangrijkst vond ik dat ik de sfeer van de eerdere delen niet meer voelde in deel 3 (wat voor een deel door het personage van Garcia komt).

vanB

Avatar

Leuk dit uitermate intelligente, uitzonderlijke, verbale gevecht. Het zou alleen leuker zijn als jullie niet langs elkaar heen zouden lullen. Anders is het gewoon te triest om te lezen.


Ik vind het anders bijzonder knap dat Hugo het kan opbrengen om de bijna onbegrijpelijke schrijfstijl van Donnie19 te ontcijferen. :E

Pres

Avatar

Leuk dit uitermate intelligente, uitzonderlijke, verbale gevecht. Het zou alleen leuker zijn als jullie niet langs elkaar heen zouden lullen. Anders is het gewoon te triest om te lezen.

Hugo

Avatar

hahahaha Garcia won een oscar voor de beste bijrol ik weet niet of je weet wat een winaar is maar deel 3 was 7x genomineerd en wist er helaas geen ene binnen te slepen


Waarom lach je nou als een geit? Garcia was slechts genomineerd? Tsjah sorry ik had het verkeerd in m'n hoofd. Slechts een Oscar-nominatie is natuurlijk ook een belabberde prestatie. Je hebt helemaal gelijk.

,en vindt je al zwak in deze deel ik zou zeggen ga er maar eens voor zitten sjakkie


Sjakkie? Nah... Wat een naam.
Ik vind "Al" nooit zwak. Wel vind ik zijn personage in Godfather III niet geweldig of mag dat ook al niet?

en kijk en geniet van de beste scene allertijden aan het einde van de film die al levert


Dat vind jij. "King Al" doet het inderdaad niet slecht. Maar ik kies dan toch liever voor de restaurant scene uit part I als dat van jou mag. Ik hoop dat je niet nog bozer wordt nu.

,trouwens uitgeropen door mario puzzo als de beste scene allertijden waarin Al zn emoties toont,zwak ga toch een leven zoeken


Wat kan mij dat nou schelen of die scene door Puzzo uitgeroepen is tot beste scene allertijden. Ik vind dat niet. Lekker puh.
Dus als Puzzo zegt dat ie knolrapentaart de lekkerste taart vind, vind jij dat dan ook? Sjakkie?

de enige film waar Al zwak was is Revolutions


Je bedoeld Revolution? Vertel eens, Sjakkie, waarom Pacino in die film zwak was? Omdat de film een laag cijfer op imdb heeft? Of stond het personage wat ie speelde je niet aan? Of, lieve Sjakkie, is er nog een andere reden? Heeft ie een rotface in die film?

Is het Sjak of Sjakkie? Ik mag je toch wel Sjakkie noemen? Dat klinkt leuker.

Colonel_Kurz

Avatar



Garcia won voor zijn rol een Oscar voor best supporting act net als de Niro deze Oscar won in part II. Dat wil overigens niet zeggen dat ik Garcia net zo goed vind in part III als de Niro in part II want de Niro in part II geef ik een 10/10.


hahahaha Garcia won een oscar voor de beste bijrol ik weet niet of je weet wat een winaar is maar deel 3 was 7x genomineerd en wist er helaas geen ene binnen te slepen,en vindt je al zwak in deze deel ik zou zeggen ga er maar eens voor zitten sjakkie en kijk en geniet van de beste scene allertijden aan het einde van de film die al levert,trouwens uitgeropen door mario puzzo als de beste scene allertijden waarin Al zn emoties toont,zwak ga toch een leven zoeken de enige film waar Al zwak was is Revolutions
Al Pacino heeft volgensmij (en volgens de IMDB) nooit in een film gespeeld die Revolutions heet. Hugo zegt trouwens niet dat hij Al Pacino in Part III zwak vindt spelen, hij zegt alleen dat hij vindt dat het personage dat Al neerzet 'een watje' is.

Colonel_Kurz

Avatar

In het boek gaat het verhaal eigenlijk nog door, ik dacht dattie nog problemen met de belasting krijgt en naar Israel vlucht, en daar wordt gevonden, etc, etc. Of vergis ik mij nou met een ander boek?
deel III is niet op een boek gebaseerd, dus ik denk dat je je vergist.

donnie 19

Avatar

Garcia won voor zijn rol een Oscar voor best supporting act net als de Niro deze Oscar won in part II. Dat wil overigens niet zeggen dat ik Garcia net zo goed vind in part III als de Niro in part II want de Niro in part II geef ik een 10/10.



hahahaha Garcia won een oscar voor de beste bijrol ik weet niet of je weet wat een winaar is maar deel 3 was 7x genomineerd en wist er helaas geen ene binnen te slepen,en vindt je al zwak in deze deel ik zou zeggen ga er maar eens voor zitten sjakkie en kijk en geniet van de beste scene allertijden aan het einde van de film die al levert,trouwens uitgeropen door mario puzzo als de beste scene allertijden waarin Al zn emoties toont,zwak ga toch een leven zoeken de enige film waar Al zwak was is Revolutions

keyDet79

Avatar

Niet geweldig, :?
Meer dan geweldig dus :Y

Meesterlijk einde trouwens.


In het boek gaat het verhaal eigenlijk nog door, ik dacht dattie nog problemen met de belasting krijgt en naar Israel vlucht, en daar wordt gevonden, etc, etc. Of vergis ik mij nou met een ander boek?

Hugo

Avatar

wou je zeggen dat andy hier goed in was dan,


Dat zei ik toch al? Maar om dat, speciaal voor jou, een beetje te verduidelijken met cijfermateriaal; goed als in 7.5/10

Al maakt hem in elke dialoog af


Oh wauw... Ik vind "Al" in deze film een watje. We verschillen van mening wat nu?

Pacino is niet als de oude Don zoals Brando was in part I. Dat ligt natuurlijk niet aan Pacino, want dat ie een van de beste acteurs (zo niet de beste) allertijden is heeft ie voor mij wel bewezen. Maar toch vind ik hem helaas zwak. Een Don die legaal wil gaan werkt bij mij dus blijkbaar niet.

Garcia won voor zijn rol een Oscar voor best supporting act net als de Niro deze Oscar won in part II. Dat wil overigens niet zeggen dat ik Garcia net zo goed vind in part III als de Niro in part II want de Niro in part II geef ik een 10/10.

donnie 19

Avatar

Maar gelukkig heb jij er verstand van...


wou je zeggen dat andy hier goed in was dan, Al maakt hem in elke dialoog af

Kenji

Avatar

[rating 4.5]

RPoeran

Avatar

Deel 3 heb ik nog nooit gezien, maar ik zeker kijken.

:Y

Hugo

Avatar

De film blijft desondanks de moeite waard door een knappe rol van Andy Garcia die de film enigszins redt.

Redt, die loser verpest de hele film met zijn rotface schande dat zo iemand de rol speelt van sunny''s zoon


Maar gelukkig heb jij er verstand van...

donnie 19

Avatar

De film blijft desondanks de moeite waard door een knappe rol van Andy Garcia die de film enigszins redt.

Redt, die loser verpest de hele film met zijn rotface schande dat zo iemand de rol speelt van sunny''s zoon

rainmaker

Avatar

Niet geweldig, :?
Meer dan geweldig dus :Y

Meesterlijk einde trouwens.


Deel 1 en 2 zijn geweldig. Deze zijn gewoon goed.

Vinnie

Avatar

Niet geweldig, :?
Meer dan geweldig dus :Y

Meesterlijk einde trouwens.

rainmaker

Avatar

Hij is goed,maar niet geweldig.