The Frighteners (1996)

When your number's up, its up.

discussie

36 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Mathilde

Avatar

Wat een fout film zeg! Ik heb hem een beetje met tegenzin uit zitten kijken, hij was niet eng en ook niet grappig. En er is veel poespas voor gebruikt, wat overdone is. Gewoon niet mijn smaak. Maar wie weet is hij voor anderen wel geschrikt.

LuCos

Avatar

El_Mariachi "Heb je gelijk in, LuCos. Misschien moet ik het anders formuleren: The Frighteners vind ik een mooie samensmelting van de "young PJ" periode en de "blockbuster PJ" tijd.

Na The Frighteners lijkt hij minder nadruk te leggen op bloed, grappen en vervreemding. Goed, Middle-earth is allesbehalve normaal. Maar het heeft een andersoortige weirdness dan die in PJ's eerdere films. Serieuzer, zou ik zeggen. (Zelfs de sproojesachtige scènes uit Heavenly Creatures hebben een zekere -excusezmoi- lompheid vergeleken met LotR, vind ik.)

Bad Taste is absoluut "puur PJ" inderdaad, maar zijn kleine budget weerhoudt hem van de échte impact die we intussen van PJ kennen. The Frighteners kan ik grotendeels "geloven", Bad Taste was net iets té geknutseld-in-de-schuur (wat natuurlijk al ontzettend knap was gezien zijn middelen - ik doe het hem zeker niet na!).

Wat ik vooral wil zeggen: The Frighteners heeft nog de humor en manier van kijken naar de dood die we kennen van "young PJ", maar ook de visuele impact van en een sfeer meer lijkend op "blockbuster PJ". Tegen argumenten dat hij betere en eigenzinnigere films dan The Frighteners gemaakt heeft, kan ik echter weinig inbrengen. Smiley face"


Oke, ja ik snap je punt dan hellemaal Smiley face ben het dus wel met je eens

LuCos

Avatar

El_Mariachi "Leuke "alternatieve" film voor de Halloween tijd. Geen volbloed horror, geen volbloed komedie, maar een mix van allerlei elementen. Misschien is The Frighteners wel DE Peter Jackson film. (The Lord of the Rings vind ik ongelooflijk goed maar is niet "puur PJ".)"


dan vind ik toch dat je Bad Taste vergeet! Dat vind ik ook DE PJ film. (en daarbij vind ik LotR persoonlijk best wel een beetje PJ met al die miniaturen Smiley face )

El_Mariachi

Avatar

Leuke "alternatieve" film voor de Halloween tijd. Geen volbloed horror, geen volbloed komedie, maar een mix van allerlei elementen. Misschien is The Frighteners wel DE Peter Jackson film. (The Lord of the Rings vind ik ongelooflijk goed maar is niet "puur PJ".)

stefanvh

Avatar

Hele hele toffe film

Lord Voldemort

Avatar

De reclame ziet er in ieder geval leuk van uit, dus ik ga hem vanavond zeker eens kijken. Smiley face

Steve Harwin

Avatar

lulligvoorje "Dat ben ik dus niet met je eens, MJ Fox is in die films nooit de factor geweest die de film minder maakte. Dat is nu juist mijn punt; Aan hem of zijn acteertalenten heeft het nooit gelegen."

Tsja, smaken verschillen. Ik vind Fox een goed acteur en ik vind dat hij de film wel maakt. Stel je voor dat Ben Aflik deze rol zou spelen... Brrr! Ben ik effe blij dat het Fox is geworden!

KW

Avatar

Thriller/horror die niet al te eng wordt...

Rednael

Avatar

Inderdaad een zeer leuke film

lulligvoorje

Avatar

Dat ben ik dus niet met je eens, MJ Fox is in die films nooit de factor geweest die de film minder maakte. Dat is nu juist mijn punt; Aan hem of zijn acteertalenten heeft het nooit gelegen.

akketa

Avatar

Goede film! Begint als een comedy en slaat opeens over in een thriller/horror. Goede rollen van Fox, Wallace-Stone, Astin en vooral Busey als Johnny Bartlett en Combs als Agent Dammers. Let vooral op de spannende finale in het oude ziekenhuis waar heden en verleden mooi door elkaar heen draaien.

[rating 4]

lulligvoorje

Avatar

Michael J. Fox is onderschat, als acteur. Dat komt door zijn Family Ties verleden, wellicht.
Voor dit soort onhandige ego-parades is hij perfect.

Ann McDunn

Avatar

Lijkt me wel aardig, eerst The Frighteners kijken en daarna naar de documentaire op SBS 6 "Het ware verhaal achter de Exorcist", kan best een leuk TV avondje worden.

darkgoth

Avatar

Deze film is echt de moeite waard.
ik ga hem zeker weer kijken hij blijft leuk T+)

La_Onda

Avatar

Frank Bannister is een medium dat met de doden kan praten. Helaas gebruikt hij zijn gave voor kleine oplichterijen

lol..

Klinkt goed :+

Mcjansen

Avatar

Ik ga deze zeker kijken, kwam pas met PJ's werk in aanraking in 2001 met LOTR, daarvoor kende ik hem nog niet, ben benieuwd Smiley face

Symb-watcher

Avatar

Prachtige film. Mooie special effects en leuke rollen gespeeld door leuke acteurs. ik heb em al 3 keer gezien volgens mij, maar ik krijg de neiging om weer te gaan kijken ;)

gandalf the white

Avatar

Dazzed "Bijzonder 'geestige' film.
Fox is prima op zijn plaats, wederom een neurotische typje maar Busey steelt de show en is in zijn element als herrezen seriemoordenaar.
Wanneer je Busey als de 'grim reaper' ziet rondzweven herken je meteen Jackson's creaties van de Nazgul uit zijn LOTR triologie.
De productie lag in handen van Robert Zemeckis dus kwaliteit staat garant.

Two thumbs up! T+)"


Ik zou die film eerder zien om peter jackson dan om robert zemeckis. (met alle respect voor zemeckis).

ruben

Avatar

Dazzed "De productie lag in handen van Robert Zemeckis dus kwaliteit staat garant.
"
nou nou nou nou nou...

da's wel heel optimistisch

Masemium

Avatar

Wat een klote film :N Verprutste verhaallijn, geen leuke grappen, geen leuke personages, etc. Maarja niet dat ik wat beters te doen had.:Z

Moviemagic

Avatar

Verrassend leuke film. Goed verhaal met een leuk gevoel voor humor. Casting is ook erg goed gedaan. Echt de moeite waard om in huis te hebben.

Eva-filmfan

Avatar

Heb hem nu twee keer gezien en ga zeker weer kijken. Erg leuke film, alleen het einde was wel erg over the top.

WoUtoMatiC

Avatar

Geweldige horrorkomedie met een briljante rol voor Jeffrey Combs. De special effects zijn zeer overtuigend, zeker voor die tijd.

cippi

Avatar

Ik heb deze film nog niet gezien maar als ik di eberichtjes zo lees mag ik hem niet missen en dat ga ik dus ook zeker niet doen!!:Y

N.E.R.D

Avatar

Laat al die andere films maar zitten en kijk deze :Y

Quistnix

Avatar

Echt een aanradertje deze :W

Hans

Avatar

Ah, de volgorde doet er ook nog toe... opletten Hans Smiley face

Pieternel

Avatar

Ik vond hem toch wel tegenvallen, ik verwachtte een meer serieuze film vooral door de genre's de erbij stonden. Dat Michael J. erin meespeelt had me eigenlijk genoeg moeten zeggen (no offense)...
Absoluut geen genre Thriller en Horror :N

Humor staat toch echt vooraan..... :E

Hans

Avatar

Ik vond hem toch wel tegenvallen, ik verwachtte een meer serieuze film vooral door de genre's de erbij stonden. Dat Michael J. erin meespeelt had me eigenlijk genoeg moeten zeggen (no offense)...
Absoluut geen genre Thriller en Horror :N

Wicked

Avatar

No Rest for the Wicked.

Ja, mensen.. vanavond weer aan het werk :P ;)


Deze ga ik zien.. :Y

tyler durden

Avatar

Erg leuke film... humor afgewisseld met horror...
en van Peter" lord of the rings" Jackson
!!!!!

babba

Avatar

Goei film dit :+ :Y

Hans

Avatar

Filmtip van vrijdag dus en leuke dingen overgelezen, maar nooit gezien... ff aanstrepen Smiley face

Sam Bresser

Avatar

vond hem best tegenvallen


}:

Die is grappig
Iedereen lachen:E
Ik vond hem relext man:W

ruben

Avatar

Vond hem best tegenvallen