Top 10 meest geanticipeerde films 2017

Welke films kijken jullie het meeste naar uit komend jaar?

Nog maar een paar maanden en dan is 2016 weer voorbij en gaan we het volgende filmjaar in. Met een behoorlijke lijst blockbusters hadden we vorige week een poll waarin we vroegen naar welke film jullie het meest uitkijken in 2017. De toplijst heeft een weinig verrassende winnaar, maar de rest van de lijst levert wel wat interessante resultaten op. Hieronder dan ook de uitslag van de poll!

Bekijk de afbeelding1. Star Wars: Episode VIII (27%)
Regie: Rian Johnson | Cast: Daisy Ridley, Adam Driver, Mark Hamill e.a. | Release: 14 december
Na het uitzonderlijk succesvolle debuut van Star Wars: The Force Awakens, kon het bijna niet anders of mensen zouden reikhalzend uitkijken naar het vervolg. Dat moet laten zien hoe het verder gaat met de worsteling van Rey (Ridley) en Finn (John Boyega) met Kylo Ren (Driver) en zijn kwaadaardige maten. Als we een voorspelling moeten maken, gokken we er ook op dat deze film de best verdienende film van het jaar gaat worden.

Bekijk de afbeelding2. Dunkirk (10%)
Regie: Christopher Nolan | Cast: Tom Hardy, Kenneth Branagh, Cillian Murphy e.a. | Release: 20 juli
Een film van Christopher Nolan is iets waar fans altijd naar uitkijken. Niet gek dus dat Dunkirk op de tweede plaats staat. Na fantasy en science fiction, komt Nolan nu met een oorlogsfilm, die zich aan het begin van de Tweede Wereldoorlog afspeelt. Nolan vertelt het verhaal van de evacuatie van duizenden Geallieerde soldaten van het Belgische kuststadje Duinkerke. Overigens begint de film midden in de actie, dus als de situatie al vrij wanhopig is.

Bekijk de afbeelding3. Guardians of the Galaxy Vol. 2 (8%)
Regie: James Gunn | Cast: Chris Pratt, Zoe Saldana, Kurt Russell e.a. | Release: 27 april
Guardians of the Galaxy Vol. 2 wordt volgens Chris Pratt de grootste spektakelfilm ooit. Laten we hopen dat tussen al dat spektakel iets van de elementen die het origineel zo leuk maakten bewaard blijft. Apart wordt het verhaal in elk geval wel, want de Guardians proberen ditmaal het mysterie achter Peter Quills vader te ontrafelen. En dat blijkt niemand minder te zijn dan Ego the Living Planet...

Bekijk de afbeelding4. Alien: Covenant (7%)
Regie: Ridley Scott | Cast: Michael Fassbender, Katherine Waterston, Billy Crudup e.a. | Release: 3 augustus
Een van de drie geplande prequels op Alien die regisseur Ridley Scott wil maken. Ditmaal volgen we de bemanning van het kolonieschip Covenant, die een niet eerder ontdekt paradijs ontdekt. Daar willen ze een nieuwe start maken, maar al snel blijkt zich daar David (Fassbender) te bevinden, de enige overlevende van de Prometheus-expeditie en blijkt de planeet grote gevaren te herbergen.

Bekijk de afbeelding5. Justice League (6%)
Regie: Zack Snyder | Cast: Ben Affleck, Gal Gadot, Henry Cavill e.a. | Release: 16 november
Justice League is misschien wel de laatste kans voor Warner Bros. om zijn DC-franchise wat te verbeteren. De films vallen tot nu toe lang niet allemaal in de smaak bij het publiek en daarom heeft men Geoff Johns aan het hoofd gesteld van deze productie, om Zack Snyder te helpen een hoopvoller verhaal te vertellen. Superheldenactie krijgen we genoeg: Batman (Affleck) en Wonder Woman (Gadot) verzamelen in deze film helden om het op te nemen tegen de schurkachtige Steppenwolf.

Bekijk de afbeelding6. Spider-Man: Homecoming (4%)
Regie: Jon Watts | Cast: Tom Holland, Robert Downey Jr., Michael Keaton e.a. | Release: 6 juli
Marvel en Sony lanceerden met Captain America: Civil War voor het eerst samen een Spider-Man. Het personage werd gespeeld door Tom Holland en goed ontvangen. Geen wonder dus dat 'ie meteen een eigen film gaat krijgen, die volgend jaar in de loop van de zomer uit zal komen. Daarin moet Spidey het opnemen tegen onder meer Vulture (Keaton), en krijgt hij hulp van Iron Man (Downey Jr.).

Bekijk de afbeelding7. War for the Planet of the Apes (4%)
Regie: Matt Reeves | Cast: Andy Serkis, Woody Harrelson, Judy Greer e.a. | Release: 13 juli
In 2014 kwam Dawn of the Planet of the Apes uit, een succesvol vervolg op Rise of the Planet of the Apes. Aan het einde van die film zagen we hoe het Amerikaanse leger op het punt stond om de apen onder leiding van Caesar (Andy Serkis) aan te vallen. Vermoedelijk is het die strijd die we te zien krijgen. De bedoeling is volgens Matt Reeves om te laten zien hoe Caesar een legende onder zijn volk wordt.

Bekijk de afbeelding8. Pirates of the Caribbean: Dead Men Tell No Tales (4%)
Regie: Joachim Roenning, Espen Sandberg | Cast: Johnny Depp, Orlando Bloom, Geoffrey Rush e.a. | Release: 24 mei
De vijfde film in de franchise ligt naar het schijnt al een tijdje op de plank, maar komt volgend jaar eindelijk uit in de bioscoop. In Dead Men Tell No Tales wordt Jack Sparrow (Depp) geconfronteerd met zijn oude aartsvijand, Captain Salazar (Javier Bardem). Die heeft het op hem voorzien, samen met zijn leger dan dodelijke piratengeesten. De enige hoop de Jack heeft om te overleven ligt in de legendarische drietand van Poseidon, die zijn eigenaar totale controle over de wereldzeeën geeft.

Bekijk de afbeelding9. Beauty and the Beast (3%)
Regie: Bill Condon | Cast: Emma Watson, Ewan McGregor, Emma Thompson e.a. | Release: 29 maart
Het volgende live-action sprookje van Disney is Beauty and the Beast, waarin Emma Watson de rol van Belle speelt. Het verhaal blijft grotendeels hetzelfde. Het meisje komt terecht bij de monsterlijke prins en wordt langzaam verliefd op hem. En precies die liefde, die boven het uiterlijk uitstijgt, zorgt ervoor dat hij de hoop kan koesteren terug te veranderen in een gewoon mens.

Bekijk de afbeelding10. The Dark Tower (3%)
Regie: Nikolaj Arcel | Cast: Idris Elba, Matthew McConaughey, Tom Taylor e.a. | Release: 23 februari
Acht boeken verschenen er in Stephen Kings Dark Tower-reeks. Een boekenreeks die zo succesvol is moest wel een verfilming krijgen en na jaren proberen, met meerdere regisseurs, is het Nikolaj Arcel eindelijk gelukt de boeken naar het witte doek te krijgen. Met Idris Elba als Roland Deschain, zien we hoe het lot van het universum in handen van één vastbesloten man ligt.

NieuwsFilm

meest populair