Algemeen

NL box office top 20 week 45

Met Doctor Strange nog altijd op #1.

Beste filmliefhebber,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt. Dit vinden wij jammer, want FilmTotaal is dankzij onze advertenties gratis toegankelijk. Graag willen we je vragen een uitzondering te maken voor FilmTotaal. Hoe je dat moet doen lees je hier.

M.v.g FilmTotaal

door Jim Pedd om 19:04 in Algemeen
Welke films scoren er momenteel hoog aan de Nederlandse boxoffice. Als je wilt weten hoe/wat/waar/wanneer gebruik dan onze bioscoopagenda.

1. Doctor Strange (2016)
Regie: Scott Derrickson | Cast: Benedict Cumberbatch, Chiwetel Ejiofor, Rachel McAdams, Benedict Wong

Als zijn carrière als chirurg voorbij is, gaat Stephen Strange op onderzoek uit naar het mystieke. Al snel leert hij magie te gebruiken en moet hij de Aarde beschermen tegen kwaad uit andere dimensies.

Lees de recensie van Doctor Strange geschreven door Arjan Welles -

Bekijk de trailer van Doctor Strange.

2. The Accountant (2016)
Regie: Gavin O'Connor | Cast: Ben Affleck, Anna Kendrick, J.K. Simmons, Jon Bernthal

Christian Wolff is een wiskundig genie en altijd beter geweest met cijfers dan met mensen. Hij werkt met zijn specialistische kennis voor grote malafide organisaties in de wereld teneinde hun cijfers te manipuleren. Wanneer de anti-criminaliteitsbrigade van het Ministerie van Financiën hem wat te dichtbij komt neemt hij een legitieme baan aan als afleiding: de boeken controleren van een robotfirma, maar ook hier blijkt niet alles pluis.

Lees de recensie van The Accountant geschreven door Arjan Welles -

Bekijk de trailer van The Accountant.

3. Inferno (2016)
Regie: Ron Howard | Cast: Tom Hanks, Felicity Jones, Ben Foster, Omar Sy

In deze nieuwe Dan Brown verfilming moet Robert Langdon naar Florence om daar te jagen op een man die gelooft dat de mens onvruchtbaar zou moeten zijn, om in het voortbestaan van de soort te voorzien.

Lees de recensie van Inferno geschreven door Arjan Welles -

Bekijk de trailer van Inferno.

4. Bridget Jones's Baby (2016)
Regie: Sharon Maguire | Cast: Renée Zellweger, Gemma Jones, Jim Broadbent, Sally Phillips

Het is als we Bridget weer zien uit met Mark Darcy (Colin Firth). Ze is in de veertig en weer alleenstaand en wil zich concentreren op haar baan als nieuwsproducent en omringt zichzelf met oude en nieuwe vrienden. Voor het eerst lijkt alles onder controle. Wat zou er mis kunnen gaan? Maar dan ontmoet ze de knappe Amerikaan Jack (Patrick Dempsey), die alles is wat Darcy niet is. In een onwaarschijnlijke twist, blijkt Bridget zwanger, met een klein probleem: ze weet niet zeker wie de vader is...

Lees de recensie van Bridget Jones's Baby geschreven door Jim Pedd -

Bekijk de trailer van Bridget Jones's Baby.

5. Hacksaw Ridge (2016)
Regie: Mel Gibson | Cast: Teresa Palmer, Andrew Garfield, Hugo Weaving, Sam Worthington

Het waargebeurde verhaal van Desmond T. Doss, een Amerikaanse legerdokter die weigerde om zwaar gewonde patiënten te laten sterven. Hij kon niet tegen wapens en weigerde er een te dragen, laat staan gebruiken. Doss was de eerste echte dienstweigeraar die een Congressional Medal of Honor kreeg. Dit was vanwege de risico's die hij dagelijks nam om de levens van zijn kameraden te redden.

Lees de recensie van Hacksaw Ridge geschreven door Frank Stol -

Bekijk de trailer van Hacksaw Ridge.

6. Trolls (2016)
Regie: Mike Mitchell, Walt Dohrn | Cast: Anna Kendrick, Zooey Deschanel, Justin Timberlake, Jeffrey Tambor

Trolls brengt het publiek naar een kleurrijke en wonderbaarlijke wereld, waar veel te optimistische trolletjes leven. Ze dansen altijd, zingen continu en zijn het totale tegenovergestelde van de pessimistische Bergens. Die zijn alleen blij als ze een trolletje in de maag hebben. Nadat de Bergens het Troll Village binnenvallen, wordt Poppy geboren, misschien wel de meest gelukkige trol ooit. Samen met de veel te voorzichtige Branch gaat ze op een reis om hun vrienden te redden.

Lees de recensie van Trolls geschreven door Arjan Welles -

Bekijk de trailer van Trolls.

7. Hartenstrijd (2016)
Regie: Janice Pierre | Cast: Jennifer Hoffman, Anniek Pheifer, Eva van de Wijdeven, Miro Kloosterman

De maat is vol voor motoragente Tina. Het is de zoveelste keer dat ze bedrogen is door een man. Ze gaat alleen nog maar daten voor de seks, maar dat gaat al snel mis.

Lees de recensie van Hartenstrijd geschreven door Arjan Welles -

Bekijk de trailer van Hartenstrijd.

8. Jack Reacher: Never Go Back (2016)
Regie: Edward Zwick | Cast: Tom Cruise, Cobie Smulders, Robert Knepper, Danika Yarosh

Jack Reacher vertrekt naar zijn vroegere militaire basis in Virginia, waar hij heeft afgesproken met Major Susan Turner. De ontmoeting wordt echter uitgesteld wanneer blijkt dat Turner is gearresteerd. Er is wel een andere officier die Reacher beschuldigt van een misdaad waarvan hij zich niet kan herinneren dat hij hem ooit heeft begaan. Schijnbaar was hier ook een kind bij betrokken. Reacher gaat op zoek naar Turner zodat hij zijn naam kan zuiveren voordat het leger, de FBI, de politie en een zooitje criminelen hem weten te achterhalen.

Lees de recensie van Jack Reacher: Never Go Back geschreven door Martijn Hamerling -

Bekijk de trailer van Jack Reacher: Never Go Back.

9. Ouija: Origin of Evil (2016)
Regie: Mike Flanagan | Cast: Annalise Basso, Elizabeth Reaser, Lulu Wilson, Henry Thomas

In 1965 in Los Angeles nodigen een weduwe en haar twee dochters per ongeluk kwaad uit in hun huis. Als de jongste dochter door de kwade en meedogenloze geest overgenomen wordt, moeten ze ondenkbare angsten doorstaan om haar te redden en haar bezetter naar de andere zijde te sturen.

Lees de recensie van Ouija: Origin of Evil geschreven door Martijn Hamerling -

Bekijk de trailer van Ouija: Origin of Evil.

10. Tonio (2016)
Regie: Paula van der Oest | Cast: Pierre Bokma, Rifka Lodeizen, Chris Peters, Stefanie van Leersum

Op 23 mei 2010 wordt de 21-jarige Tonio van der Heijden door een auto geschept en in kritieke toestand naar het ziekenhuis gebracht, waar hij overlijdt. Het leven van zijn ouders, die hun enige zoon op de intensive care zien overlijden, verandert drastisch. Zijn bestaan laat een fantoompijn achter bij zijn ouders, die in alles om hen heen en in henzelf aan hem herinnerd worden. Ze rouwen, maar moeten ook proberen te voorkomen dat hun eigen levens in een neerwaartse spiraal van verdriet terechtkomen.

Lees de recensie van Tonio geschreven door Arjan Welles -

Bekijk de trailer van Tonio.

11. Hart Beat (2016)
Regie: Hans Somers | Cast: Vajèn van den Bosch, Rein van Duivenboden, Martijn Fischer, Stephanie van Eer

Hart Beat vertelt over de schuchtere scholiere Zoë (Vajèn van den Bosch) die sinds het vertrek van haar vader haar gitaar niet meer heeft aangeraakt. Als zij op de fiets wordt aangereden door de tourbus van superster Mik (Rein van Duivenboden) springt er een vonk over tussen de twee en vindt Zoë haar liefde voor muziek weer terug.

Lees de recensie van Hart Beat geschreven door Jan Roselaar -

Bekijk de trailer van Hart Beat.

12. The Girl on the Train (2016)
Regie: Tate Taylor | Cast: Haley Bennett, Emily Blunt, Justin Theroux, Rebecca Ferguson

Rachel is een onlangs gescheiden vrouw die aan de drank is geraakt. Ze begint te fantaseren over het leven van het perfecte stel dat ze dagelijks in de trein ziet zitten. Dit is natuurlijk geheel onschuldig, maar op een dag komt ze thuis na een avond zuipen en zit ze helemaal onder het bloed.

Lees de recensie van The Girl on the Train geschreven door Frank Stol -

Bekijk de trailer van The Girl on the Train.

13. De Club van Sinterklaas & Geblaf op de Pakjesboot (2016)
Regie: Ruud Schuurman | Cast: Sven De Ridder, Pieter Verelst, Wilbert Gieske, Beryl van Praag

Dit jaar komt het Sinterklaasfeest opnieuw in gevaar! Slechterik Dokter Vleugelaer heeft een plan bedacht om zo veel mogelijk geld te verdienen met een zogenaamde 'Blafspray'. Iedereen die daarmee in aanraking komt, kan alleen nog maar blaffen. De slechte dokter wil met de spray alle kinderen van het land de 'Blafhoest' bezorgen, zodat hij daarna voor veel geld het tegenmedicijn aan alle bezorgde ouders kan verkopen. En ja, hoe bereik je zoveel mogelijk kinderen? Via Sinterklaas! Dr. Vleugelaer en zijn handlanger Igor vermommen zich en spuiten alle cadeautjes op de stoomboot in met Blafspray. Maar als de pieten ook in aanraking komen met het goedje, loopt de situatie helemaal uit de hand. Lukt het Sinterklaas en de bekende Clubpieten om de cadeautjes op tijd schoon te maken, of krijgen alle kinderen de Blafhoest?Bekijk de trailer van De Club van Sinterklaas & Geblaf op de Pakjesboot.

14. Hell or High Water (2016)
Regie: David Mackenzie | Cast: Dale Dickey, Ben Foster, Chris Pine, William Sterchi

Na dertien jaar in de gevangenis te hebben gezeten, keert de opvliegerige Tanner terug naar het familielandgoed waar zijn broer Toby en neefjes wonen. Ze dreigen hun ouderlijke huis kwijt te raken, dus besluiten de broers enkele kleine, lokale banken te overvallen. Het gaat elke keer om kleine bedragen, zodat Tanner en Toby niet de aandacht van de FBI trekken. Het gaat lang goed, maar dan gaat officier Hamilton zich ermee bemoeien.

Lees de recensie van Hell or High Water geschreven door Fabian Melchers -

Bekijk de trailer van Hell or High Water.

15. Storks (2016)
Regie: Nicholas Stoller, Doug Sweetland | Cast: Andy Samberg, Katie Crown, Kelsey Grammer, Jennifer Aniston

Ooievaars bezorgen baby's. Of althans, dat deden ze. Tegenwoordig bezorgen ze pakjes voor de wereldwijde internetreus Conerstone.com. Junior, de beste bezorg-ooievaar van het bedrijf, staat op het punt een promotie te krijgen wanneer hij per ongeluk de Babymaak-machine activeert, waardoor een schattige en ongeautoriseerd meisje wordt geproduceerd. In een poging om ervoor te zorgen dat de baas erachter komt, racen Junior en Tulip, de enige mens op de Ooievaarberg, tegen de klok om hun eerste babybezorging ooit te doen. Het leidt tot een onthullende reis die meer dan één familie compleet maakt en de ware missie van ooievaars in de wereld terugbrengt.

Lees de recensie van Storks geschreven door Fabian Melchers -

Bekijk de trailer van Storks.

16. Keeping Up with the Joneses (2016)
Regie: Greg Mottola | Cast: Gal Gadot, Isla Fisher, Zach Galifianakis, Jon Hamm

De Joneses zijn een elegant en bloedmooi koppel. Ze verhuizen naar een doodgewone buitenwijk, waar hun nieuwe buren - Jeff en Karen - niet weten wat ze meemaken. Laatstgenoemden doen er alles aan doen om net zoals de Joneses te worden, maar wat ze niet doorhebben is dat hun perfecte buren eigenlijk een stel levensgevaarlijke spionnen zijn. Bekijk hieronder de eerste trailer.

Lees de recensie van Keeping Up with the Joneses geschreven door Martijn Hamerling -

Bekijk de trailer van Keeping Up with the Joneses.

17. Pete's Dragon (2016)
Regie: David Lowery | Cast: Bryce Dallas Howard, Robert Redford, Oakes Fegley, Oona Laurence

Het tienjarige weesjongetje Pete woont samen met zijn beste vriend Elliott in het bos. Het toeval wil dat Elliott een draak is. Hun leven samen komt tot een einde als boswachter Grace hem ontdekt, en ze kan niet geloven dat hij al jaren in het bos woont. Hoe kan zo'n kleine knul immers overleven? Dan ontmoet ze zijn vriend...

Lees de recensie van Pete's Dragon geschreven door Arjan Welles -

Bekijk de trailer van Pete's Dragon.

18. Miss Peregrine's Home for Peculiar Children (2016)
Regie: Tim Burton | Cast: Eva Green, Asa Butterfield, Samuel L. Jackson, Judi Dench

Tiener Jacob volgt aanwijzingen, die hem naar een mysterieus eiland leiden. Daar ontdekt hij de ruïnes van Miss Peregrine's School for Peculiar Children. Terwijl hij de verlaten gangen en slaapkamers verkent, ontdekt hij dat de bewoners ongelofelijke krachten bezaten. En dat ze nog leven.

Lees de recensie van Miss Peregrine's Home for Peculiar Children geschreven door Jelle Fastenau -

Bekijk de trailer van Miss Peregrine's Home for Peculiar Children.

19. Florence Foster Jenkins (2016)
Regie: Stephen Frears | Cast: Meryl Streep, Hugh Grant, Simon Helberg, Rebecca Ferguson

Het verhaal van Florence Foster Jenkins, een erfgename uit New York, die ervan droomde operazangeres te worden. Terwijl ze een verschrikkelijke zangstem had.

Lees de recensie van Florence Foster Jenkins geschreven door Arjan Welles -

Bekijk de trailer van Florence Foster Jenkins.

20. The Secret Life of Pets (2016)
Regie: Yarrow Cheney, Chris Renaud | Cast: Louis C.K., Eric Stonestreet, Kevin Hart, Jenny Slate

In een appartementencomplex in Manhattan wordt het leven van Max als favoriet op z'n kop gezet, als zijn eigenaar een nieuweling met de naam Duke meebrengt. Ze moeten hun geschillen terzijde schuiven en hun krachten bundelen, als ze erachter komen dat een schattig konijntje met de naam Snowball een leger van achtergelaten huisdieren opbouwt, om wraak te nemen op alle vrolijke huisdieren en hun eigenaren.

Lees de recensie van The Secret Life of Pets geschreven door Martijn Hamerling -

Bekijk de trailer van The Secret Life of Pets.

0 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

nieuwslaatste nieuws

meest populair