De vijf topfilms die Netflix deze week heeft toegevoegd

De vijf topfilms die Netflix deze week heeft toegevoegd

Het is een fantastische week met tientallen nieuwe toevoegingen.

Elke week bekijken we wat de beste vijf films zijn die Netflix heeft toegevoegd. Het nieuwe jaar is deze week begonnen en dus zijn er veel meer toevoegingen dan normaal. We zetten ze allemaal op een rij, maar lichten er vijf uit.

Blade of the Immortal (2017)
Bekijk de afbeelding Regie: Takashi Miike | Cast: Takuya Kimura, Hana Sugisaki, Sôta Fukushi, Hayato Ichihara | Bekijk de trailer
Regisseur Takashi Miike staat altijd garant voor heerlijk absurd drama. Zo ook met Blade of the Immortal dat sinds deze week op Netflix staat. Centraal staat de samoerai Manji, die na een legendarische strijd vervloekt wordt tot onsterfelijkheid. Hij hoopt daar vanaf te komen door een jong meisje met de naam Rin te helpen haar ouders te wreken. Die zijn vermoord door de meedogenloze krijger Anotsu. Het is overigens de honderdste film van Miike.

Solace (2015)
Bekijk de afbeelding Regie: Afonso Poyart | Cast: Anthony Hopkins, Jeffrey Dean Morgan, Abbie Cornish, Colin Farrell | Bekijk de trailer
Een film met Anthony Hopkins gaat er altijd wel in. Zo dus ook Solace, waarin de acteur een psychiater speelt: John Clancy. Hij werkt samen met een Special Agent van de FBI en zoekt met hem naar seriemoordenaar Charles Ambrose. Dat gaat John niet altijd even gemakkelijk af, want hij leefde sinds de plotselinge dood van zijn dochter twee jaar lang in complete isolatie.

AlphaGo (2017)
Bekijk de afbeeldingRegie: Greg Kohs | Cast: Ioannis Antonoglou, Lucas Baker, Nick Bostrom, Yoo Changhyuk | Bekijk de trailer
Geen speelfilm, maar een documentaire. Centraal staat softwaregigant Google, die via zusteronderneming Deep Mind aan kunstmatige intelligentie werkt. Onderdeel is het bouwen van software die spellen kan winnen van mensen, waar het Chinese bordspel Go er een van is. Dat is een oud en ingewikkeld spel, waarbij Google zijn AI het op liet nemen tegen de wereldkampioen. De documentaire kijkt niet alleen naar de wedstrijd tussen die twee, maar ook naar vragen als wat deze wedstrijd ons over de mensheid kan leren.

He Named Me Malala (4 mei)
Bekijk de afbeeldingRegie: Davis Guggenheim | Cast: Malala Yousafzai, Ziauddin Yousafzai, Toor Pekai Yousafzai, Khushal Yousafzai | Bekijk de trailer
Malala Yousafzai kennen we allemaal als het Pakistaanse schoolmeisje dat niets anders deed dan de bus naar school pakken, om vervolgens dat uitoefenen van een basisrecht bijna met haar leven te moeten bekopen. Maar in plaats van zich angstig terug te trekken, besloot Malala gebruik te maken van alle aandacht en zich uit te spreken voor meisjesonderwijs. Deze krachtige en inspirerende documentaire kijkt naar de manier waarop ze zich inzet voor meisjes wereldwijd.

The Good Lie (2014)
Bekijk de afbeeldingRegie: Philippe Falardeau | Cast: Reese Witherspoon, Arnold Oceng, Ger Duany, Emmanuel Jal | Bekijk de trailer
Nadat hun complete dorp wordt overvallen tijdens de Tweede Soedanese Burgeroorlog, worden vier kinderen wees. Ze moeten samen een gruwelijke tocht ondernemen naar een vluchtelingenkamp. Daar slagen ze in, waarna ze met 3600 anderen naar de Verenigde Staten gestuurd worden. Daar leren ze vrede maken met hun moeilijke verleden, maar tegelijk integreren ze ook in een heel nieuwe en totaal andere cultuur.

Meer tips

Het is zo'n goede week, dat we een hele reeks andere films ook wel zouden kunnen noemen. Wat dacht je bijvoorbeeld van de prachtige documentaire Meru (2015)? Of de intrigerende biopic Get On Up (2014) over het leven van James Brown? Is horror meer je genre, kan je denken aan een film als The Purge: Anarchy (2014). Of als je gewoon zin hebt in een flauw komedie, is een film als Bad Neighbours (2014) wellicht een aanrader.

En de rest

Deze week is verder nog mooi voor liefhebbers van animatiefilms, familiefilms of documentaires. Vooral in die categorieën zijn behoorlijk wat films toegevoegd. Hieronder de complete lijst met alle overige toevoegingen.

Actie
Dracula Untold (2014)
Ride Along (2014)
Maximum Ride (2016)
The Day After Tomorrow (2004)

Animatie / familie
Atlantis: The Lost Empire (2001)
Bruno and Boots: The Wizzle War (2017)
De Club van Sinterklaas en de Verdwenen Schoentjes (2015)
Ducktales the Movie: Treasure of the Lost Lamp (1990)
Hannah Montana: The Movie (2009)
Herbie Fully Loaded (2005)
Lilo & Stitch (2002)
Mr. Popper's Penguins (2011)
The Boxtrolls (2014)
The Jungle Book 2 (2003)

Documentaire
Born Strong (2017)
Functional Fitness (2016)
John Jansen (2016)
Kurt Covain: Montage of Heck (2015)
Maddman: The Steve Madden Story (2017)
Numbered (2012)
Not Alone (2017)
Standing Tall (2016)
Steve Jobs: The Man in the Machine (2015)
The Doors: When You're Strange (2009)
The Jack King Affair (2015)
Treasures from the Wreck of the Unbelievable (2017)
Twice (2010)

Drama
De Helleveeg (2016)
Cesar Chavez (2013)
Endless Love (2014)
The Rehearsal (2016)

Horror
As Above, So Below (2014)
Sinister 2 (2015)

Komedie
A Million Ways to Die in the West (2014)
Bad Words (2013)
Goon: Last of the Enforcers (2017)
Green White Green (2016)
Mustang Island (2017)
That Awkward Moment (2014)
The Climb (2017)

Thriller
Heartthrob (2017)
Regression (2015)
Super Dark Times (2017)

NieuwsFilm

meest populair