32 feitjes over superheldenfilms die je nog niet wist

32 feitjes over superheldenfilms die je nog niet wist

Als je geen fanboy bent dan.

Voor de fan van leuke filmfeitjes en/of superheldenfilms hieronder 32 feitjes over superheldenfilms die je mogelijk nog niet wist. Weet jij er meer? Laat het weten op de gebruikelijke plaats!

1. Cillian Murphy deed auditie voor de rol van Batman in Batman Begins, maar hij werd uiteindelijk aangetrokken voor de rol van Scarecrow.
2. Christian Bale deed auditie met de nu bekende grommende Batman-stem, en hij was destijds niet helemaal zeker van zijn zaak. Toen zijn vrouw het hoorde zei ze, "Nou, dat heb je flink verpest zeg."
3. Darren Aronofsky zou ooit een Batman-film regisseren gebaseerd op het boek Year One en een eerste versie van zijn plan had een oudere Batman gespeeld door Clint Eastwood.
4. Volgens zijn Deadpool-medespeler Morena Baccarin duurde het 7 uur voordat Ryan Reynolds klaar was met zijn gezicht- en lichaamsmake-up.

Bekijk de afbeelding5. Ryan Reynolds heeft gezegd dat er meer dan honderd easter eggs, cameo's en verwijzingen naar pop culture zitten in Deadpool.
6. Michael B. Jordan bleef zoveel als mogelijk in zijn eentje op de set van Black Panther, om zich zo eenzaam en geïsoleerd te voelen.
7. De zilveren ketting van T'Challa in Black Panther lijkt super zwaar, maar deze is van een licht soort rubber gemaakt.
8. Gal Gadot was 5 maanden zwanger tijdens de opnames voor Wonder Woman. Ze moesten een gat in haar kostuum knippen en plaatsen een groen doek voor haar buik, een green screen voor visuele effecten.
9. Joss Whedon zou ooit een Wonder Woman-film hebben gemaakt. Cobie Smulders had dan mogelijk de rol gespeeld. Later zou zij de stem van Wonder Woman inspreken in The Lego Movie.
10. Margot Robbie deed bijna al haar stunts in Suicide Squad, inclusief de vechtscène in de lift waarbij ze letterlijk een muur op rent zonder een harnas.

Bekijk de afbeelding11. De tekst "he's a friend from work" in Thor: Ragnarok werd verzonnen door een Make-A-Wish kind tijdens een setbezoek.
12. In Thor: Ragnarok was het de eerste keer dat Mark Ruffalo de stem insprak van Hulk. In de eerdere MCU-films deed Lou Ferrigno dat.
13. Thor: Ragnarok bevatte oorspronkelijk een op de straten van New York zwervende Odin. Het testpubliek pikte dit echter niet.
14. De CEO van Warner Brothers wilde dat Justice League niet langer duurde dan 2 uur vanwege de kritiek op de speelduur van andere DCEU-films.
15. Er zat oorspronkelijk een scène in Justice League waarin Victor Stone te zien is voordat hij Cyborg werd. Dit is allemaal weggeknipt.

Bekijk de afbeelding16. Patrick Stewart viel zo'n 10 kilo af voor zijn rol als Charles Xavier in Logan, om hem ouder en zwakker te doen lijken.
17. Hugh Jackman heeft zijn Wolverine-pakken en -klauwen uit alle films bewaard en verkocht deze voor een goed doel.
18. Toen Jackman Wolverine speelde nam Jackman iedere ochtend een koude douche, zodat hij kwader zou overkomen en hij dus makkelijker in zijn rol kon stappen.
19. Door de personage-rechten kwestie tussen Marvel Studios en 20th Century Fox heeft Quicksilver een andere achtergrond in Avengers: Age of Ultron. Hij wordt nooit een mutant genoemd, ook zijn zus Scarlet Witch niet.
20. Tom Hardy moest schoenen met acht centimeter dikke zolen dragen tijdens de opnames van The Dark Knight Rises. Zo kon hij zijn tegenspelers recht in hun ogen aankijken.

Bekijk de afbeelding21. Er is een reden waarom de Joker niet in The Dark Knight Rises wordt genoemd. Regisseur Christopher Nolan: "Ik wilde op geen enkele manier profiteren van een echte tragedie. Dat voelde voor mij ongepast."
22. Toen Jack Nicholson de rol van de Joker in eerste instantie weigerde werd deze aangeboden aan Robin Williams.
23. Amy Adams deed al twee keer eerder auditie voor de rol van Lois Lane, voor zij de rol kreeg in Man of Steel.
24. Henry Cavill had slechts 43 regels tekst in Batman v Superman: Dawn of Justice.
25. Leonardo DiCaprio was in gesprek voor de rol van Spider-Man toen James Cameron nog een film rond de superheld ontwikkelde.
26. Shailene Woodley was aangetrokken voor de rol van Mary Jane Watson in The Amazing Spider-Man 2 en nam zelfs scènes op. Ze werd echter uit de film geknipt.

Bekijk de afbeelding27. Voor Spider-Man: Homecoming wilde Marvel niets laten zien wat al te zien was in de eerdere films. Daarom hoor je niets over Harry Osborn of de Daily Bugle.
28. Tom Holland mocht niet met het spinnenweb-spul spelen tijdens de opnames van Spider-Man: Homecoming, aangezien hij tijdens de eerste dag een container met dat spul liet vallen.
29. Holland mocht het script van Avengers: Infinity War niet lezen, aangezien ze bang waren dat hij spoilers zou verspreiden.
30. Tijdens het filmen van Guardians of the Galaxy Vol. 2 ging Dave Bautista naar een sauna om zijn Drax make-up eraf te laten smelten, aangezien scrubben te pijnlijk was. Hij had zelfs een eigen verplaatsbare sauna.
31. Michelle Pfeiffer werd vacuüm afgesloten in haar Catwoman-kostuum tijdens de opnames van Batman Returns.
32. Werken met echte pinguïns tijdens Batman Returns betekende dat de set flink koud moest zijn. Daarom hadden de pinguïns hun eigen set, met een zwembad en gekoelde "kleedkamers".

Bekijk de afbeelding

NieuwsFilm

meest populair