Recensie

Transformers: Revenge of the Fallen (2009)

Michael Bay overschreeuwt zichzelf in een veel te lange film die nooit grappig is en voor een groot deel zelfs uitermate saai.

door Evert de Vries om 08:13 in RECENSIES
Transformers: Revenge of the Fallen poster
Regie: Michael Bay | Cast: Megan Fox (Mikaela Banes), Shia LaBeouf (Sam Witwicky), Peter Cullen (Optimus Prime), Hugo Weaving (Megatron), Josh Duhamel (Captain Lennox), John Turturro (Agent Simmons), e.a. | Speelduur: 150 minuten | Jaar: 2009

Transformers: Revenge of the Fallen is een film van het soort waaraan eigenlijk niets mis kan gaan. Het verhaal hoeft niet goed te zijn, acteerprestaties mogen we verwaarlozen en geloofwaardigheid is al helemaal geen vereiste. Het enige wat we van Transformers mogen verwachten zijn gave auto’s die in nog gavere robots veranderen en vervolgens elkaar en de halve wereld vernietigen. Met een zeer spectaculaire openingsscène waarin al heel wat robots en half Sjanghai sneuvelen, lijkt Revenge of the Fallen dit ook te bieden. Helaas bleek ik te vroeg te hebben gejuicht, want na de sterke opening heb ik geen moment meer van deze zichzelf overschreeuwende rotzooi kunnen genieten. Binnen een half uur was mijn gehoor beschadigd. Mijn wens om ook mijn zicht te verliezen werd helaas niet ingewilligd.

Direct na de spetterende opening laat Michael Bay zien wat hij verstaat onder kwalitatief hoogstaand entertainment. Hij verspilt minuten met het in beeld brengen van het lichaam van Megan Fox voor de mensen die Google-afbeeldingen niet kennen. Vervolgens introduceert hij een studentencampus met uitsluitend Playboymodellen en een nieuw soort Decepticon die voor de verandering niet in een auto kan veranderen maar in één of andere geile pornobot.

Van deze beelden zou je als kijker nog kunnen genieten, ware het niet dat deze vleespresentatie constant wordt onderbroken door mislukte pogingen tot humor. De ouders van Sam hadden in deel één tenslotte één halfgeslaagde grap, dus waarom hun screentijd niet vervijfvoudigen? Dit levert scènes op die de nieuwste American Pie-film nog niet eens als extra’s op de dvd zou durven zetten. Ook de nieuwe kamergenoot van Sam zorgt als vervelende sidekick voor meer irritatie dan plezier. Eén van de hoogtepunten van de film is dan ook het moment dat Agent Simmons hem zat is en onder stroom zet. Helaas is dit pleziertje het enige dat van korte duur is in de film, want om onduidelijke redenen loopt hij binnen één minuut al weer topfit rond om ons wederom te irriteren.

Niet alleen de menselijke hoofdpersonages worden in Revenge of the Fallen onderworpen aan zeer flauwe humor, ook de robots moeten het dit keer ontgelden. En dit is waar Revenge of the Fallen echt onderuit gaat. Dieptepunten zijn hier de twee sloopkogels die tussen de benen van Decepticon hangen, Megan Fox die wordt bereden door een verliefde robot en een robottweeling die constant ruziemaakt met een accent alsof ze uit de Bronx komen. Wij moeten nog steeds geloven dat de vechtmachines zoveel verder ontwikkeld zijn dan het menselijk ras, maar de enige aardbewoner die nog stompzinniger blijkt dan de robots is toch echt Michael Bay.

Als de kijker het vervolgens al lang heeft opgegeven, doet Bay eindelijk een poging ons te geven waar we voor kwamen; enorme vechtende robots. Helaas faalt Bay ook hier. Net als in deel één zijn de transformatiescènes prachtig om te zien, maar de vechtscènes veel te rommelig om echt van te genieten. Zelfs de slowmotionshots van ijzer op ijzer zijn vaak niet meer dan een grote onduidelijke massa schroot. Dat het ontzettend gedetailleerd en knap is, zal niemand kunnen ontkennen, maar dat dit te koste gaat van duidelijke en mooie vechtscènes is natuurlijk kwalijk.

Uiteindelijk is het grootste probleem van Revenge of the Fallen de speelduur. Met honderdvijftig minuten is de film gewoon minimaal drie kwartier te lang. Ontsla de ouders van Sam, ontsla al die stoere mariniers en ontsla John Turturro. Geef ons gewoon honderd minuten lang ongecompliceerd robotgeweld, want dat is toch wat een Transformersfilm zou moeten zijn. Niemand zit te wachten op ellenlange scènes waarin Sam steeds maar zijn liefdesverklaring aan zijn vriendin uitstelt. Vechtende auto’s willen we zien, niets meer en niets minder.

144 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

xorpion

Avatar

Gelukkig, ik ben niet de enige. Naar mate de film volgde, werd m'n jeugdsentiment stuk voor stuk verkracht. Tuurlijk zaten er ook goede scenes in, maar deze vallen bijna in het niets door de telkens pogingen tot humor en belachelijk aanpassingen van M. Bay. En een Robochick, WTF? T-3000?

En de klap op de vuurpijl was, dat de zaal ging klappen bij de aftiteling... Hebben hun iets gezien, wat ik gemist heb?

Sha

Avatar

xorpion "En een Robochick, WTF? T-3000?"
Ik heb de recensie niet gelezen en ben dat ook niet van plan voor ik de film ga kijken, maar in de originele serie zaten ook vrouwelijke robots hoor.

styfus

Avatar

Hilarische recensie, goed geschreven! Ik heb de film nog niet gezien, dus ik weet niet of ik het met je eens ben, maar in elk geval heb ik van de recensie genoten.

laaglanders

Avatar

Nou ik heb erg genoten van de film!
tuurlijk zitten er dingen bij die niet echt helemaal top is of soms helemaal niet maarja het is nu eenmaal zo hehehe.

nee echt eentop film:D

rnngade

Avatar

Ik snap eigenlijk ook niet waarom ik teleurgesteld ben, had dit eigenlijk al wel zien aankomen, aangezien michael bay in mijn ogen nou niet de beste films ooit heeft geregiseerd. Heb 'm nog niet gezien dus er is nog een sprankje hoop.

The0nE

Avatar

Ik ben gisteren naar de Avant Premiere geweest in antwerpen en zat echt te hopen op deze recensie, want ik vond het gewoon beter dan deel 1 en dat komt niet vaak voor! HIj kreeg zelfs een ovatie in de zaal! Dus ik dacht op zijn minst dat hij hier 4 sterren ging krijgen.

Maar hoe de film hier word afgezeken en kleine details die echt per persoon individueel zijn, maar groot worden uitgedikt hier. Zonde, had meer van deze recensie verwacht.

Het blijft natuurlijk een persoonlijke mening vna de reporter....maar ik vond hem subliem!! Goed verhaal, meer robots, nog vettere stunts/special effects. HEERLIJK!! Werd vanaf het begin tot het einde geboeid, geen saai stukje in te vinden, en op het einde zijn we nog blijven zitten zo van: WOW! VET!!

Al bij al, ga deze film dus zeker kijken, ik ga vanavond weer Smiley face! Wat een monsterlijk goeie film!

Spijker

Avatar

Hmm dit is wel heeel erg negatief! Ben benieuwd naar de andere recensies. Was al bang voor die ouders trouwens... Het allergrootste nadeel is dat deze film een PG-13 rating moest hebben. Hierdoor wordt alles wat kinderachtiger helaas:r

stefanvh

Avatar

Haha ik heb een paar keer deel 1 gekeken met m'n vrienden om echt alles af te zeiken behalve de actie, want die was gewoon tof!
Vanavond ga ik naar deel2 en zo te zien kunnen we ons weer een avond de pleuris lachen om de teringflauwe humor, irritante personages en genieten van actie... alhoewel na het lezen van deze review betwijfel ik dat!
Kortom, dat wordt een avond lachengierenbrullen om LOUD NOISES2!
voor degene die m niet snappen:
http://www.holytaco.com/if-movie-posters-were-honest

Aston

Avatar

Tja, was te verwachten. Zolang de film op gang blijft mag de film voor mijn part 4 uur duren. Maakt mij dus niet uit dat hij te lang is eigenlijk.
Maar ik zal verder niets meer zeggen want ik heb hem nog niet gezien. Ik ben wel blij dat de film nog anderhalve ster krijgt in plaats van 1 ster.Smiley face
Het wordt in ieder geval duidelijk een bioscoopfilm dus.

SaulKarath

Avatar

En als ze de hele film alleen maar vechtende robots hadden gedaan, was dat weer net goed geweest xD
Nee, ik ben persoonlijk niet anti-Michael Bay (tot voor slot heeft hij zeker wat goede actiefilms afgeleverd...al houd niet iedereen van zijn bombastische stijl), dus ik ga de film maar gewoon zelf checken. Als die zo overdonderend is (of 'schreeuwerig' zoals je het noemt) dan is het dus des te meer een reden voor mij om naar de bioscoop te gaan.
Aan deze recensie heb ik net zo veel als aan een bol.com reactie :p

jantje123

Avatar

Damn wat was deze film

AWESOMEEEE
afbeelding


anderhalve ster lol , belachelijk

kzal em zkr nog een paar keer checken.

Proxima

Avatar

Ik ben gisteren geweest en geloof me mensen het is geen 1,5 ster, ik geef het een 3 ster dus 6.
Ik snap ook niet waarom hier 1,5 ster wordt gegeven, het komt dus neer op een 3.
Eerlijk gezegd snap ik filmtotaal de laatste tijd al niet, mischien willen ze meer reactie,s uitlokken met die lage waarderingen.
Omdat ik weet hoe er op deze site een film wordt beordeelt lees ik de recensie niet eens meer maar kijkt direct naar de cijfer.
En wat ik al had verwacht is ook weer gebeurt op filmtotaal.

Deze film een 1,5 ster dus een 3 geven betekent dat je stront in je ogen had.
En als de genre je niet bevalt moet je mischien niet naar de film gaan, of filmtotaal moet mensen naar een film sturen die juist die genre wel waarderen.d
Hij is minder dan 1, hij is te chaotisch dat geef ik toe. Maar toch een vermakelijke film, verstand op nul en kijken maar.

HertogJan

Avatar

Op rottentomatoes.com heeft de film als score 24% bij de top critics. Dan is deze recensie nog positief met 30% Smiley face Ach ik kijk hem wel eens op DVD.

Bassn

Avatar

xorpion "En de klap op de vuurpijl was, dat de zaal ging klappen bij de aftiteling... Hebben hun iets gezien, wat ik gemist heb?"


Bij ons precies hetzelfde. Wij zaten met z'n drieën op de achterste rij vol verbazing om ons heen te turen.

De recensie is spot on, begin me zelfs af te vragen of ik niet te mild ben geweest in m'n eigen beoordeling.

recife

Avatar

Je kunt dit soort films slecht recenseren, want wat verwacht je van een Tansformerfilm. Ik heb hem nog niet gezien maar de recensies van de eerste Trans waren ook slecht. Toch vond ik hem hem goed. Waarom?
Je kunt zo'n film volgens mij niet anders maken, dan zoals Bay hem maakt.

Vol met flauwe grappen, hollywood nonsens en andere ingrediënten. Het moet een spektakel film worden en dat is het dan ook.
Bekijk zo'n film als iemand die in zijn jeugd met dat speelgoed speelde. Als ik de stem van optimus-prime hoor, het megageluid van de robots die veranderen in een auto, de stem van megatron; dan ben ik sowieso gelukkig.

RAVEN[NL]

Avatar

Wow, hier schrik ik toch wel van. Ik wist wel dat het geen goede film ging worden, maar de recenties (niet alleen deze) hakken toch redelijk met een bijl in op de film. Jammer dat zelfs de actie niet meer afdoende is om hem te redden. Verbaast me dan toch wel weer dat hij nog redelijk scoort op imdb.

Anakim

Avatar

Ik kijk bijna al een jaar op deze site voor nieuws e.d . Maar ik heb nu toch voor het eerst geregistreerd om ff een reactie te geven op de recensie dat is geschreven over de Transformers 2

Ik snap niet hoe die gene heeft gekeken naar Transformers die de recensie heeft geschreven. Ik vond zelf de film echter geweldig. Ben zelf ook echter al jaren een fan van transformers dus voor mij was het bijna perfect verstand op nul en gewoon kijken.

Tuurlijk zit er wel iets in waarvan je denkt "moet dat nou" maar om nou de film echt zo serieus te nemen. Kom op zeg... het zijn nota bene robots die vechten?! dit is echt een genre opzich. Je houdt ervan of je houdt er niet van.

Blijkbaar zijn de mensen die de recensies hebben geschreven van hier en van b.v. rottentomatoes, veronica en alle andere nemen het vak denk ik iets te serieus.

Nee. ik lees de recensies niet meer tuurlijk zit er wel en kern van waarheid in maar zelfs bij mij in de bioscoop gingen ze klappen. excuses een staande ovatie.

ron23

Avatar

Ik vind het oordeel wat aan de slechte kant, Wat heb ik gister genoten van deze film echt geweldig! Ik vond de balans zeer goed.

En ook bij mij gister in de voorpremiere kreeg deze film een staande ovatie.

Het is qua spektakelfilm gewoon zeer goed geslaagd!!

Breug

Avatar

recife "
Je kunt zo'n film volgens mij niet anders maken, dan zoals Bay hem maakt."

Conclusie: Recensies van transformers zullen altijd slecht zijn omdat de film niet anders te maken is en dan ook niet bij transformers zou passen.

Bloyamind

Avatar

Die staande ovaties geven aan wat voor een achteruitgang de Nederlandse bevolking meemaakt :P. Om even te reageren, interessante recensie. Een recensie is een mening, en deze is vrij duidelijk overgebracht.

McMurphy

Avatar

recensent "Binnen een half uur was mijn gehoor beschadigd. Mijn wens om ook mijn zicht te verliezen werd helaas niet ingewilligd."

:E

Ben benieuwd, ga morgenavond kijken en hopelijk stoor ik me minder aan alle slechte elementen uit de film Smiley face

CaptainCab

Avatar

Waarom zou iemand een film met slechte 'grappen', geen verhaal en slecht in beeld gebrachte actieshots goed moeten vinden, alleen maar omdat er een paar vechtende robots inzitten? Wie daar 2,5 uur naar kan kijken, is vast ook al snel geboeid door andere shiny objects

Steadicam

Avatar

Ik ben bij deel 1 al in slaap gevallen, dus ik ga echt niet 150 minuten naar een nog saaier deel 2 kijken. Ik hou best van actiefilms, maar vechtende cgi-robots zijn niet aan mij besteed. Met alle respect voor de fans, ik snap niet zo goed wat er leuk aan is. En ik ben echt niet de enige, want er zijn maar weinig recensenten die dit een goede film vinden. Dus Transformersliefhebbers, hou ook een beetje rekening met de mening van de objectieve kijker ;)

Darthmar

Avatar

Wat ik niet snapt is dat mensen naar dit soort films gaan, dan de film gaan bashen en zeggen dat ze helemaal niet van dit soort films houden. Waarom ga je dan?

En films worden niet gemaakt voor recenten maar voor de kijkers.

UniMatriX

Avatar

Zoals ik al had voorspeld in een comment bij een ander artikel over transformers 2 wordt de film TOTAAL maar dan ook TOTAAL verkeerd beoordeeld. Ik heb tenenkrommend deze recensie zitten lezen. Duidelijk iemand die vroeger geen seconde van de tekenfilm heeft gezien helaas.

Ik kwam met een voldaan gevoel uit de bioscoop, dit is wat ik wilde en tevens kom je meer te weten over het bestaan/ontstaan van het transformer ras.

Kun je niet tegen snelle actie, snel camerawerk? Dan is de film The proposal misschien geschikter. Deze duurt ook maar 108 minuten :P

Kortom: Deze film is inderdaad een flinke zit, maar je krijgt dubbel en dwars waar voor je geld. Snelle actie, mooie plaatsjes.
Heb je de film nog niet gezien, hecht dan geen waarde aan deze recensie en oordeel zelf! Het is stevig werk, een echte mannenfilm weer in mijn ogen. En inderdaad ook bij mij aupplaudiseerde de gehele zaal na afloop. Blijkbaar hebben sommige mensen hier dus "iets" gemist.
Het is puur entertainment, de bedoeling van de filmindustrie!

Michael Bay maakt inderdaad apart soort films. Daar kun je van houden of niet maar een recensent hoort in mijn ogen altijd neutraal te oordelen, een gebrekkig iets de laatste tijd.

Bij deze nog een oordeel van mijn kant in het juiste kader waar deze film in geplaatst dient te worden. (ik heb mijn recht op vrijheid van meningsuiting nu wel opgemaakt voor vandaag denk ik :P)

Positief:
- Geweldig spectakel (zoals verwacht)
- Humor was stukken beter dan uit de 1e film. (en goed deel van de grappen dan)
- De film is toch wel op een aantal bijzondere locaties geschoten (en dan bodoel ik niet alleen de piramides, welke dat is moet je zelf maar gaan uitzoeken)
- Verhaal was meer/beter dan ik had verwacht.
- Starscream en Megatron zijn ouderwetse "vriendjes"
- Special effects, tsjah like OMG.
- Puur popcorn vermaak zoals het hoort.
- Optimus Prime gaat helemaal los!
- Camerawerk zet ik zowel bij positief als bij negatief neer. Soms gaat het te snel maar op vele momenten is het ook speciaal hoe dingen in beeld worden gebracht op een zeer mooie manier.
- Veel nieuwe features die worden geïntroduceerd zoals het combineren van de transformers.
- De stemmen van de bots zijn weer netjes op die van Soundwave na helaas
- Aandeel van de mensen in de oorlog is minder significant dan in de 1e film. De bots vechten het veel meer onderling uit zoals het hoort!

Negatief:
- Weinig rustmomenten in de film
- Actie gaat inderdaad soms heel snel, een 2e keer naar de bios gaan is wel de moeite.
- Introductie van nieuwe transformers voelde rommelig aan.
- Simmons wordt slecht neergezet/geacteerd. Voelde erg nep aan.
- Er zitten wat losse eindjes hier en daar in de film die soms niet logisch zijn. (moet je zelf maar kijken, maar soms lag de overwinning voor het grijpen voor de Decepticons en maakten ze daar geen gebruik van)

score 4 van de 5 sterren.

Spijker

Avatar

Proxima "Deze film een 1,5 ster dus een 3 geven betekent dat je stront in je ogen had.
En als de genre je niet bevalt moet je mischien niet naar de film gaan, of filmtotaal moet mensen naar een film sturen die juist die genre wel waarderen."


Wat een domme reactie zeg, een filmrecensent is er om kritisch naar een film te kijken. Ik denk ook dat de meeste kritiek wel terecht is. Ok, het is een actiefilm en Michael Bay films staan niet bekend om het geweldige plot maar om met je eigen woorden te spreken zou ik zeggen: als je recensies niet kunt waarderen lees ze dan niet:N Ik denk de recensist minder stront in je ogen heeft dan je denkt maar dat jij zelf juist kortzichtig bent.

Bastendo

Avatar

Ik ben niet van plan deze recensie te lezen, maar wel te voorzien van commentaar. Ik moet de film dan wel nog zien, maar anderhalve ster???

Ik ben een grote fan van transformers, en heb na de eerste een paar keer te hebben gezien wel moeten commentaar moeten geven hoe weinig aandacht aan de decepticons wordt gegeven.

Als ik van iemand hoor die dit gelezen heb, hoe je de film afkraakt, denk ik dat je of geen transformersfan bent of een totale geobsedeerde gast bent die miereneukt op alles in die film.

Ik bezoek deze site ook alleen voor het film nieuws en niet voor de reviews. Mij kan het niet schelen wat mensen denken van een film, het zijn mensen die een andere smaak in film hebben dan jezelf, hetzelfde geldt voor de filmbladen. Maar het geldt extra voor deze site en degene die de reviews schrijven voor bv Metro (reviews waar je niks mee kan, afkraken om het afkraken).

Maar ik schrijf dit nu omdat ene hansworst transformers 2 brutelijk loopt af te kraken.

default_0001

Avatar

100% eens met de recensie. Deel 1 was zoooooo vet, deel 2 was zooooo'n tegenvaller. Had me er ook al bij neergelegd dat het verhaal niet geweldig zou zijn, maar dit sloeg echt alles.
En hoe simpel de Decepticons werden neergemaaid, zelfs Devastator en The Fallen. Ook Scorponok had geen geweldige rentree..
De knokpartijen van Optimus in het bos en Bumblebee in de woestijn waren wel tof, maar dat gebeuren in de woestijn... leek wel of ze de set van deel 1 hadden herbruikt.
Ohja en wat een k*tgrappen en toen ik las dat ze de transformers meer personaliteit wilde geven zag ik al precies voor me hoe het zou worden, helaas is het nog werkelijkheid geworden ook.
En f*ck ook op met je lovestory, zou zeggen dat Michael Bay geleerd zou hebben van Pearl Harbor. Als ik een liefdesverhaal wil kijk ik wel the Proposal, he Unimatrix.

Breug

Avatar

Bastendo "
Als ik van iemand hoor die dit gelezen heb, hoe je de film afkraakt, denk ik dat je of geen transformersfan bent of een totale geobsedeerde gast bent die miereneukt op alles in die film.
"

Dat de film daadwerkelijk slecht is, is natuurlijk weer geen optie. En een recensie beoordelen op het aantal sterren dat er gegeven is, zonder hem te lezen is nogal vreemd.

sickboy1984

Avatar

Goed geschreven recensie.
Enorme fanboy van transformers, maar michael bay heeft het concept systematisch verkracht.

Deze films hebben niks met de originele transformers te maken!!!

jantje123

Avatar

Breug "Dat de film daadwerkelijk slecht is, is natuurlijk weer geen optie."

een film dat in alle zalen een staande ovatie krijgt is dat geen optie nee.

Spijker

Avatar

Bastendo "Ik ben niet van plan deze recensie te lezen, maar wel te voorzien van commentaar. Ik moet de film dan wel nog zien, maar anderhalve ster???

Ik ben een grote fan van transformers, en heb na de eerste een paar keer te hebben gezien wel moeten commentaar moeten geven hoe weinig aandacht aan de decepticons wordt gegeven.

Als ik van iemand hoor die dit gelezen heb, hoe je de film afkraakt, denk ik dat je of geen transformersfan bent of een totale geobsedeerde gast bent die miereneukt op alles in die film.

Ik bezoek deze site ook alleen voor het film nieuws en niet voor de reviews. Mij kan het niet schelen wat mensen denken van een film, het zijn mensen die een andere smaak in film hebben dan jezelf, hetzelfde geldt voor de filmbladen. Maar het geldt extra voor deze site en degene die de reviews schrijven voor bv Metro (reviews waar je niks mee kan, afkraken om het afkraken).

Maar ik schrijf dit nu omdat ene hansworst transformers 2 brutelijk loopt af te kraken."


Tsjongejonge jij loopt de recensist af te kraken terwijl je de film zelf nog niet eens hebt gezien dat is pas triest;)

Breug

Avatar

jantje123 "een film dat in alle zalen een staande ovatie krijgt is dat geen optie nee."

Wel knap dat je weet dat er in elke zaal een staande ovatie was. Dan zal dat ook wel zo geweest zijn bij de persvoorstelling. Inderdaad raar dan, al die negatieve recensies.

RAVEN[NL]

Avatar

......het is in ieder geval een film die wat los maakt bij de mensen, gezien de reacties hierboven.

default_0001

Avatar

Breug "Wel knap dat je weet dat er in elke zaal een staande ovatie was. Dan zal dat ook wel zo geweest zijn bij de persvoorstelling. Inderdaad raar dan, al die negatieve recensies."

Inderdaad bij ons 2 klappende mensen die al snel ophielden daarmee aangezien de rest van de zaal vrij snel vertrok.

jantje123

Avatar

Breug "Wel knap dat je weet dat er in elke zaal een staande ovatie was. Dan zal dat ook wel zo geweest zijn bij de persvoorstelling. Inderdaad raar dan, al die negatieve recensies."

ik heb zo mijn uiterst betrouwbare wereldwijde bronnen.
persvoorstelling natuurlijk een uitzondering , zit vol met oude knarren die de hoeveelheid leipe actie die voorbijgaat niet kunnen volgen.

Gryff

Avatar

Goede recensie. Vroeger was ik een fan van transformers en ik heb de tekenfilms grijsgedraaid. Maar de films... Zowel deel 1 als deel 2 hadden zo veel meer kunnen zijn. Ik vind het kinderachtige films geworden waar ik me constant heb geërgerd aan de flauwe humor, over the top acteerwerk en rommelige shots. Ze hebben alle geld en kwaliteit in de transformers en de transformaties gestopt, maar de rest komt gewoon niet mee. Het is duidelijk dat dit voor 'the mass' is gemaakt. Fijn dat er veel mensen wel van kunnen genieten, maar imo zijn de films een waste of production-money.

humberto

Avatar

jantje123 "een film dat in alle zalen een staande ovatie krijgt is dat geen optie nee."


Wat is de logica achter het applaudisseren in een bioscoop?
In een vliegtuig vind ik het al een vrij idiote gewoonte, maar dan zit degene die het werk heeft gedaan tenminste nog in het vliegtuig zelf. Ik neem aan dat het applaus in de bioscoop niet bedoeld is voor de technicus die ervoor zorgt dat de filmrol wordt afgespeeld?

JB

Avatar

jantje123 "een film dat in alle zalen een staande ovatie krijgt is dat geen optie nee."

Wat zegt dat? Bij Feyenoord applaudisseren ze ook na elke wedstrijd.

Spijker

Avatar

humberto "Wat is de logica achter het applaudisseren in een bioscoop?
In een vliegtuig vind ik het al een vrij idiote gewoonte, maar dan zit degene die het werk heeft gedaan tenminste nog in het vliegtuig zelf. Ik neem aan dat het applaus in de bioscoop niet bedoeld is voor de technicus die ervoor zorgt dat de filmrol wordt afgespeeld?"


In een vliegtuig zijn het de zenuwen van de passagiers denk ik, wie weet ook bij deze film het geval.

Hoop in ieder geval dat het meevalt, heb een hekel aan luidruchtig publiek :P

amboe

Avatar

Ondanks de kritische recensie ga ik lekker toch!!!

sickboy1984

Avatar

amboe "MIJN GOD!!! Die critici hier moeten eens een keer stoppen met bitchen en moanen over het feit dat de film een slecht verhaal en flauwe humor bevat. De film is namelijk gebaseerd op een tekenfilm uit de jaren '80!!!!

En je moet überhaupt niet naar een Bay-film gaan als je een goed verhaal in een film wilt zien.

Zo, ik heb gesproken!!! :B"


Volgens mij zegt degene die de recensie schrijft juist dat hij vechtende auto’s wil zien en verder niet.

amboe

Avatar

sickboy1984 "Volgens mij zegt degene die de recensie schrijft juist dat hij vechtende auto’s wil zien en verder niet."


Ik had het meer over de critici in het algemeen en niet over de recensent van hierboven.

ash_

Avatar

sickboy1984 "Volgens mij zegt degene die de recensie schrijft juist dat hij vechtende auto’s wil zien en verder niet."
Precies. Ik vind al die "deze recensent houdt niet van dit soort films" reacties nogal apart omdat de recensent net aangeeft dat hij wel op een vette actiefilm zat te wachten. Vervolgens beargumenteert hij naar mijn idee heel duidelijk waar het mis gaat en dat is naar mijn idee precies wat een recensie moet doen.

Ik ben overigens nog steeds wel benieuwd naar deze film: ik ben opgegroeid met de tekenfilm en net als vele mannen van mijn leeftijd zwaar fan van die serie. Maar ik was heel teleurgesteld in de eerste film (inderdaad, teveel niet-actiescenes en de actie die er was, was zo slecht in beeld gebracht dat het totaal niet te volgen bleek) en gezien de vele negatieve recensies is dit deel niet veel beter...

Spijker

Avatar

ash_ "Precies. Ik vind al die "deze recensent houdt niet van dit soort films" reacties nogal apart omdat de recensent net aangeeft dat hij wel op een vette actiefilm zat te wachten. Vervolgens beargumenteert hij naar mijn idee heel duidelijk waar het mis gaat en dat is naar mijn idee precies wat een recensie moet doen.

Ik ben overigens nog steeds wel benieuwd naar deze film: ik ben opgegroeid met de tekenfilm en net als vele mannen van mijn leeftijd zwaar fan van die serie. Maar ik was heel teleurgesteld in de eerste film (inderdaad, teveel niet-actiescenes en de actie die er was, was zo slecht in beeld gebracht dat het totaal niet te volgen bleek) en gezien de vele negatieve recensies is dit deel niet veel beter..."


Hulde. Goed verwoord. Ik denk overigens dat het verwijt van de slecht (hoewel "anderen" het juist weer voortreffelijk vinden:?) in beeld gebrachte actie (dan doel ik op de robots, je ziet eigenlijk maar weinig, door zogenaamd "snelle" camerabeweging en daardoor moeilijk te volgen) de makers van de film niet aangerekend kan worden. De techniek is simpelweg nog niet ver genoeg om om b.v. een gevecht tussen twee robots gedetailleerd en "rustig" en overzichtelijk in beeld te brengen. Vanddar dat het op deze manier gedaan is, waardoor het meer lijkt dan het is a.h.w. Misschien is het over een jaar of 10 wel mogelijk? De techniek gaat zo snel, ik dacht ook dat mn camera op mn mobiel met 3.2 megapixel het nieuwste was. Maar misschien kan eer dan nog eens een reboot (:P) worden gemaakt die iets meer in overeenstemming is met de tekenfilm;)

Darthmar

Avatar

default_0001 "maar dat gebeuren in de woestijn... leek wel of ze de set van deel 1 hadden herbruikt.
"


Klopt de woestijn uit deel 1 (dorpscene) is in dit deel weer gebruikt.

De TV-serie was voor mij als kind top - nu ik hem op dvd bezit zie ik ook wel dat het vol fouten zit hetzelfde geld voor deel 1 uit 2007.
Maar toch vindt ik allebei heerlijk vermaak om te zien zelfs met de fouten. Ik heb The Fallen nog niet gezien maar ik verwacht geen Citizen Kane of iets hoogdravends maar gewoon popcorn vermaak.

filmgast

Avatar

Ik ben het wel eens met de hele recensie, maar mijn cijfer is wel wat hooger. Ik zou hem 3 sterren geven, omdat het wel een vermakelijke film is. De vechtscene in dat bos/park vond ik het vetste,waar Optimus dood ging.

Mod: spoilertag toegevoegd

LMF

Avatar

Mijn eigen recensie

Het is exact wat ik had verwacht: enorm overweldigend spektakel, en niks inhoud.
Misschien niet zo'n goeie entree van mij, aangezien veel mensen hier deze films wél kunnen smaken, maar dit is dus mijn eerste post op FilmTotaal Smiley face

Frank_Costello

Avatar

Bastendo "Ik ben niet van plan deze recensie te lezen, maar wel te voorzien van commentaar. Ik moet de film dan wel nog zien, maar anderhalve ster???

Ik ben een grote fan van transformers, en heb na de eerste een paar keer te hebben gezien wel moeten commentaar moeten geven hoe weinig aandacht aan de decepticons wordt gegeven.

Als ik van iemand hoor die dit gelezen heb, hoe je de film afkraakt, denk ik dat je of geen transformersfan bent of een totale geobsedeerde gast bent die miereneukt op alles in die film.

Ik bezoek deze site ook alleen voor het film nieuws en niet voor de reviews. Mij kan het niet schelen wat mensen denken van een film, het zijn mensen die een andere smaak in film hebben dan jezelf, hetzelfde geldt voor de filmbladen. Maar het geldt extra voor deze site en degene die de reviews schrijven voor bv Metro (reviews waar je niks mee kan, afkraken om het afkraken).

Maar ik schrijf dit nu omdat ene hansworst transformers 2 brutelijk loopt af te kraken."


Dus je plaatst een reactie op een recensie die je niet hebt gelezen, over een film die je nog niet hebt gezien O+

Verder: dank filmtotaal, ik wilde bijna naar deze film gaan! Dat wordt thuis weer een biertje en een dvdtje op vrijdag :+

lourenssen

Avatar

Spijker " Ik denk de recensist minder stront in je ogen heeft dan je denkt maar dat jij zelf juist kortzichtig bent."


Dit zegt dan genoeg over jezelf als je zo iemand gaat kritiseren.
Dus wie is kortzichtig?

UniMatriX

Avatar

Vanavond ronde 2 voor mij :D

oh ja op IMDB heeft de film inmiddels als 7,5/10 ster.
zegt genoeg denk ik....

El Chivo

Avatar

Zo goed is begincijfer niet, tegenwoordig openen films met een dergelijke fanbase meestal hoog genoeg om op zijn minst even in de top 250 te figureren. Dat lijkt er nu niet in te zitten.

Boe

Avatar

UniMatriX "
oh ja op IMDB heeft de film inmiddels als 7,5/10 ster.
zegt genoeg denk ik...."


Zegt helemaal niks, kijk over een jaar nog maar een keer. Ach, kijk over 3 maanden nog maar een keer.

UniMatriX

Avatar

Stel dat hij nog zakt, laten we zeggen 1 vol punt dan is de score een 6,5 (een beetje de trend zo op imdb). Nog altijd een behoorlijk verschil met de 1,5 ster hier.....
Ik vind het contrast tussen FT en imdb gewoonweg te groot....

Aston

Avatar

UniMatriX "
Ik vind het contrast tussen FT en imdb gewoonweg te groot...."

Op IMDB hebben duizenden mensen hun vaak non-objectieve mening gegeven. Hier geeft een recensent zijn mening. Dat is toch niet te vergelijken!:N

In ieder geval ga ik zeker de film checken. Ik vond deel 1 echt geweldig. Hoop een beetje hetzelfde te krijgen. Deel 1 kreeg in de mikrogids ook 1 ster. Zegt dus weinig.

madness1982

Avatar

Ik vindt hem super top . al hadden ze wel wat meer tijd in de introdutie van de transformers kunnen steken ,zag blackout en volgens mij ook bonecrusher aan het eind rond rijden . vondt dat een beetje jammer. zoveel transformers die neervallen om te vechten en je ziet de helft maar . dat had van mij wel een half uurtje langer mogen duren . maar ik vindt het een super film Smiley face. ik hoop dat deel 3 nog beter wordt Smiley face

eXel

Avatar

Ik vond het een top film!!! ben het totaal niet eens met deze recensie:r

jostru

Avatar

Uitermate saai? Kerel, heb jij wel dezelfde film gezien? De film was op geen enkel moment saai. De actie scènes waren fantastisch en de humor tussenin was gewoon zalig. The Twins waren gewoon hilarisch. "Gotta blend in like a ninja". En die vechtscène in het bos was gewoon een van de beste dingen die ik al gezien heb. Optimus was zo enorm zalig en toen hij "I'll take you all on!" zei kreeg ik gewoon de rillingen. Het laatste gevecht tussen JetPrime, The Fallen en Megatron was wel te kort, maar dat bewees de enorme kracht van de Optimus en Jetfire combinatie. Ik vond deze film te gek en ga hem zeker nog een aantal keren bekijken.

Een goeie 8/10 voor mij.

CaptainCab

Avatar

Http://www.joblo.com/arrow/reviews.php?id=1310

Grote_Pier

Avatar

Ik ben te oud (letterlijk) voor de doelgroep. Mijn zoon bood me de film aan als vaderdag cadeau. 2 jaar terug geweest naar de eerste Transformers, en ik moest toen gewoon toegeven dat het een heel leuke film was. Het genre is niets anders dan een stripverhaal in bewegende beelden en muziek. Het is visueel 'geweld' in optima forma.
Revenge of the Fallen is dat ook en voldoet 100% aan het verwachtingspatroon. Zuiver vermaak, zonder teveel nadenken. Of je nu wel of niet (ik dus) vroeger de tekenfilms heb gezien maakt niks uit.
Verwacht geen 'out of africa' als je naar Transformers gaat.
Er zijn zoveel soorten fruit. Appels en peren moet je niet met elkaar vergelijken, en lyches kan je alleen eten als je het harde velletje er af haalt. Maar dan zijn ze wel heel erg lekker.
Zo ook Revenge of the Fallen.
Aktie, Animatie en Beeld en Geluid geweld.
Een mannenfilm.

Swordfish

Avatar

KICK ASS MOVIE...Voor De Liefhebbers!!!

UniMatriX

Avatar

Vanavond voor de 2e keer de film bezocht. Echt je ziet zoveel meer details! Daarnaast is het lekker een avondvullend programma :D

stefanvh

Avatar

Hahahaha man ik heb nog harder gelachen dan bij the hangover
omdat het zoooo lachwekkend kut was :D
Er is gewoon zo'n minimaal verhaal echt belachelijk, gigantische gaten in het plot ( voor zover dat aanwezig was )
De humor is echt tenenkrommend slecht, die tweelingrobots hebben me nog wel het hardste laten lachen met die achterlijke dialogen ( heel de film bestaat uit akelig slechte dialogen )

Ik had heeel weinig van deze film verwacht, ik ging met het idee explosies en tieten te zien.. tieten uiteraard in overvloed. Maar de enige actie scene die echt tof in beeld was gebracht was in het bos, veeel te vaak zat de camera er te dicht op.

Verder zaten er weer bijrollen in die werkelijk waar geen enkele functie hadden ( de negersoldaat met alleeeeen maar cliché one-liners, de ouders die halve film weg zijn om opeens te verschijnen om wat emotie of iets erbij te brengen wat absoluut niet overkomt )

De recensie van 1,5 ster is helemaal zoals het hoort.
De film is als iedere andere film beoordeelt. En niet "op een verkeerde manier" zoals door velen wordt gesuggereerd.
Het plot is zo minimaal en alsnog vele gaten erin, dialogen lachwekkend, actie tegenvallend, er waren hooguit 10minuten in de film die ik tof vond, dit was pure zooi die ik nooit meer ga kijken, maar man wat heb ik gelachen vanavond, dit was dramatisch :D

lykathea

Avatar

El Chivo "Zo goed is begincijfer niet, tegenwoordig openen films met een dergelijke fanbase meestal hoog genoeg om op zijn minst even in de top 250 te figureren. Dat lijkt er nu niet in te zitten."


Precies, elk zichzelf respecterende film met wat hype staat tegenwoordig altijd minimaal 1 dagje in de top 250 (ook Terminator Salvation bijv).

Transformers staat nú al op 7,2, dat wordt uiteindelijk een 6,5, zo niet lager.

lourenssen

Avatar

Als je vraagt naar me "hoe was de film?"
Dan zou ik zeggen "Transformers transform and roll out.... to PART THREE!!!!
Ik had na de eerste deel een giga-flop verwacht.... zie deel 1
"mijn mening".... Maar tussen neus en schaamlippen doorwas het WEL!!!! een geslaagde film.
Beter dan deel 1 maar tijdens de film had ik wel zoiets met "spoelen!"
Bleef effe iets te die hanguh.... maar oke... so be it.... een leuke film voor pa en zoon of vrienden en co.

YankeeWaRRiaH

Avatar

Ben het over de grote lijn eens met de review van FT. de film is veel te lang. veel te veel Michael Bay slow motion momenten. sloppy editing. héél onoverzichtelijke battles... en noem maar op

epic fail!

cyphax

Avatar

Bay zou wat meer naar kritieken moeten luisteren want als ik deze recensie mag geloven zijn de minpunten van deel 1 in deel 2 niet verbeterd: rommelige vechtscenes en onnodige pogingen tot humor (waarbij het best echt grappig kan zijn, dat maakt het niet minder onnodig). Ik dacht dat Bay aan had gekondigd dat deze film donkerder zou zijn dan deel 1, maar daar is dus weinig van waargemaakt?

Ik ga toch naar de bios voor deze film, ik heb erg genoten van deel 1 dus in het ergste geval is deze wat minder, maar nog steeds goed. Ik ben ook erg benieuwd naar Devastator in volle glorie... als we 'm tenminste te zien krijgen.

aspers

Avatar

Ach... ik hecht al een paar maanden geen waarde meer aan de recensies op FT.

stefanvh

Avatar

aspers "Ach... ik hecht al een paar maanden geen waarde meer aan de recensies op FT."


Nee waarom zou je, hier worden films beoordeeld op onzinnige dingen zoals verhaal/dialogen/plot/humor/actie/shots/muziek, daar moet je niet naar kijken bij films, maar meer naar hoe groot de explosies zijn, en of de tieten van megan fox wel vaak genoeg frontaal in beeld zijn!
ze snappen dr hier écht niks van zeg!

Humsel

Avatar

Ik vind het een super gave film.
Zou hem zeker aan raden.
Vind iedereen hier wel erg kritisch.
Helemaal als je na gaat dat de film de eerste nacht al 16miljoen heeft opgeleverd.
Je moet er zeker naar toe gaan en lekker van genieten net zoals wij dat hebben gedaan..

aspers

Avatar

stefanvh "Nee waarom zou je, hier worden films beoordeeld op onzinnige dingen zoals verhaal/dialogen/plot/humor/actie/shots/muziek, daar moet je niet naar kijken bij films, maar meer naar hoe groot de explosies zijn, en of de tieten van megan fox wel vaak genoeg frontaal in beeld zijn!
ze snappen dr hier écht niks van zeg!"


Er is een groot verschil tussen een 'popcorn' film of een 'cinema' film. Films als 'slumdog millionare', die mag je beoordelen op verhaal/dialogen/plot/humor/actie/shots/muziek/etc... Maar bij Transformers 2 weet je van te voren dat je verhaal/dialogen/plot kunt doorstrepen. Wat overblijft is wel een heel spectaculair en vermakelijk avondje uit! En vermaak... is daar een film als deze niet voor bedoelt? Dacht het wel... en in dat opzicht is hij heel goed geslaagd!

jantje123

Avatar

Astonm "Op IMDB hebben duizenden mensen hun vaak non-objectieve mening gegeven. Hier geeft een recensent zijn mening. Dat is toch niet te vergelijken!:N

In ieder geval ga ik zeker de film checken. Ik vond deel 1 echt geweldig. Hoop een beetje hetzelfde te krijgen. Deel 1 kreeg in de mikrogids ook 1 ster. Zegt dus weinig."

Hoezo, zijn de meningen van duizenden over de hele wereld non objectief
maar de mening van deze recensent is zogenaamd Het Gesproken Woord

Spijker

Avatar

lourenssen "Dit zegt dan genoeg over jezelf als je zo iemand gaat kritiseren.
Dus wie is kortzichtig?"


Jongetje ga toch tijdens je "werk" als security officer of hoe je het ook wilt noemen (heet een schoonmaakster tegenwoordig ook niet interieurverzorgster?) mensen afkraken. Je bent er gewoon naar op zoek;)

Ik denk dat mijn commentaar op deze site over het algemeen stukken gefundeerder is als dat geneuzel van jouO+ Als iemand hier meent te moeten zeggen dat een recensist 'stront in zijn ogen heeft' omdat hij weergeeft wat hij niet goed vindt aan deze film (vond het overigens een prima recensie) voel ik mij geroepen om daar op te reageren. Dat jij daar zoals gewoonlijk weer een of andere onnozele reactie op denkt te moeten geven is jouw probleem. Vind het eerder een beetje zielig...

stefanvh

Avatar

aspers "Er is een groot verschil tussen een 'popcorn' film of een 'cinema' film. Films als 'slumdog millionare', die mag je beoordelen op verhaal/dialogen/plot/humor/actie/shots/muziek/etc... Maar bij Transformers 2 weet je van te voren dat je verhaal/dialogen/plot kunt doorstrepen. Wat overblijft is wel een heel spectaculair en vermakelijk avondje uit! En vermaak... is daar een film als deze niet voor bedoelt? Dacht het wel... en in dat opzicht is hij heel goed geslaagd!"


Ja maar daar vond ik m ook zo enorm in falen! Transformers1 vond ik de actie echt tof! en die dialogen/humor was ook nog nét te pruimen..
Maar ik had me voorgenomen me daar niet aan te gaan ergeren hier... alleen het was echt zo hilarisch slecht en daarbij vond ik de actie ook écht gruwelijk tegenvallen! En dan blijft er maar heel weinig over!

Deddiekoel

Avatar

Anderhalve ster is wat mij betreft absoluut onterecht.
Ik vond deel 1 een teleurstelling. De term spastische editing vond ik erg passend voor die film.

Deel 2 (ben gisteren naar de nog langere IMAX versie geweest) is stukken beter. Het recept van deel 1 wordt wel doorgezet. Daarmee bedoel ik de soort humor, de menselijke inbreng en de ronduit (soms extreem) platte humor. Maar het is duidelijk dat Bay zijn doelgroep kent. Deze film is net als deel gemaakt voor mannen in de 30 die de serie hoog hebben zitten. Door deze doelgroep is voor elke vrouwelijke rol (bahalve die van de moeder) een onredelijk mooie vrouw gecast (Megan Fox voorop).

Ja er zitten nog wat minpuntjes in de film die ook in deel 1 zaten maar een stuk minder.
In deel 2 is de actie een stuk beter in beeld gebracht en de verhouding tussen autobots en decipticons (en zelfs mensen) is een stuk gebalanceerder. Prime schopt eindelijk ongegeneerd kont en Megatron en Starscream laten hun bekende relatie ook hier zien.
Er zit meer fanservice in deze film dan in deel 1 maar daar kan ik nix over zeggen.

Ik ben het dus volstrekt oneens met de recensent maar moet hem wel complimenteren met een review die geen spoilers bevat!

UniMatriX

Avatar

aspers "Er is een groot verschil tussen een 'popcorn' film of een 'cinema' film. Films als 'slumdog millionare', die mag je beoordelen op verhaal/dialogen/plot/humor/actie/shots/muziek/etc... Maar bij Transformers 2 weet je van te voren dat je verhaal/dialogen/plot kunt doorstrepen. Wat overblijft is wel een heel spectaculair en vermakelijk avondje uit! En vermaak... is daar een film als deze niet voor bedoelt? Dacht het wel... en in dat opzicht is hij heel goed geslaagd!"


Dit probeer ik hier al tijden duidelijk te maken, maar gaat er maar niet in bij sommigen...

lykathea

Avatar

Maar je doet nu net alsof een film als Transformers vogelvrij is en dat het label "vermaak" voor een ieder met de instelling "ik wil vette actie zien", bij deze film gelijkwaardig is. Dat is niet zo, je kan daar alsnog bepaalde criteria aan verbinden.

De recensent zegt notabene zélf dat 'ie niks anders wil, en toch becijfert hij de film met 1,5*. - Vermaak is ook beoordeelbaar. En slecht vermaak bestaat ook.

JB

Avatar

Astonm "Op IMDB hebben duizenden mensen hun vaak non-objectieve mening gegeven. Hier geeft een recensent zijn mening. Dat is toch niet te vergelijken!:"

:?

Breug

Avatar

lykathea "Maar je doet nu net alsof een film als Transformers vogelvrij is en dat het label "vermaak" voor een ieder met de instelling "ik wil vette actie zien", bij deze film gelijkwaardig is. Dat is niet zo, je kan daar alsnog bepaalde criteria aan verbinden.

De recensent zegt notabene zélf dat 'ie niks anders wil, en toch becijfert hij de film met 1,5*. - Vermaak is ook beoordeelbaar. En slecht vermaak bestaat ook."

Mee eens. Het kan natuurlijk ook allemaal in 1 film zitten. Iron man was hier goed voorbeeld van.

lourenssen

Avatar

Spijker "Jongetje ga toch tijdens je "werk" als security officer of hoe je het ook wilt noemen (heet een schoonmaakster tegenwoordig ook niet interieurverzorgster?) mensen afkraken. Je bent er gewoon naar op zoek;)

Ik denk dat mijn commentaar op deze site over het algemeen stukken gefundeerder is als dat geneuzel van jouO+ Als iemand hier meent te moeten zeggen dat een recensist 'stront in zijn ogen heeft' omdat hij weergeeft wat hij niet goed vindt aan deze film (vond het overigens een prima recensie) voel ik mij geroepen om daar op te reageren. Dat jij daar zoals gewoonlijk weer een of andere onnozele reactie op denkt te moeten geven is jouw probleem. Vind het eerder een beetje zielig..."


Kneus en ik voel me geroepen om jouw af te zeiken.
verder ben je niets meer dan een gaapgaaapgaaapverteller.
niet iedereen hoeft jouw mening en uitingen ook te waarderen.
probeer eerst de fout eens lekker bij jezelf te zoeken.
achter je pc heb je wel een grote mond.
zeker thuis niks te vertellen!

Ayeah

Avatar

Nou 1 ding is zeker,

de film, maar zeker ook de recensie is in iedergeval voer voor discussie. De film maakt dus wat los bij mensen of dat nu positief is of negatief.

Iedereen is anders en heeft een andere kijk op films en entertainment.

Ik heb hem nog niet gezien, maar na al het commentaar, positief en negatief wil ik hem nog meer zien dan het geval was.

Dus in mijn boek al een geslaagde film.

Jusjuh

Avatar

Ik word hier toch zo gek van he.

Ontzettend gezeik altijd op de recensies, en de schrijvers ervan. Het is namelijk ontzettend simpel; op een site als deze zijn de schrijvers niet uit de lucht komen vallen, geen wildvreemde doet dit. Dit zijn mensen met verstand van zaken, verstand van filmverleden, en die films objectief kunnen beoordelen.

'Films zijn gemaakt voor de kijkers, niet voor de recesenten'. Bullshit. Die twee mensen zijn dezelfde; al heeft de laatste aangetoond verstand te hebben van films, en kan deze dus in zijn of haar context plaatsen om een inschatting te maken of deze gewaardeerd zal worden door het publiek. In het algemeen, dus niet alleen voor de fanboys/haters/cinefielen. Simple as that.

Stop met zeiken. Volgens mij is daar 2 jaar geleden een prima column over geschreven.

abba82

Avatar

Ben gisteren geweest. En ook ik moet toegeven dat deel 1 beter was. Is echt een gemiste kans van Bay. Ik zag alleen maar decepticons vechten, bijna geen autobot zien vechten. Alleen in het begin.

Maar ik moet 1 ding toegeven. THE TWINS RULESSSSSSSSSSSSSSSSSS

Decepticon

Avatar

xorpion "een Robochick, WTF? T-3000?"
Dat was een "Pretender",een robot die niet lijkt wat het is en van gedaante kan veranderen. Dat krijg je als je de Transformers niet kent.

Decepticon

Avatar

Anakim "Ik kijk bijna al een jaar op deze site voor nieuws e.d . Maar ik heb nu toch voor het eerst geregistreerd om ff een reactie te geven op de recensie dat is geschreven over de Transformers 2

Ik snap niet hoe die gene heeft gekeken naar Transformers die de recensie heeft geschreven. Ik vond zelf de film echter geweldig. Ben zelf ook echter al jaren een fan van transformers dus voor mij was het bijna perfect verstand op nul en gewoon kijken.

Tuurlijk zit er wel iets in waarvan je denkt "moet dat nou" maar om nou de film echt zo serieus te nemen. Kom op zeg... het zijn nota bene robots die vechten?! dit is echt een genre opzich. Je houdt ervan of je houdt er niet van.

Blijkbaar zijn de mensen die de recensies hebben geschreven van hier en van b.v. rottentomatoes, veronica en alle andere nemen het vak denk ik iets te serieus.

Nee. ik lees de recensies niet meer tuurlijk zit er wel en kern van waarheid in maar zelfs bij mij in de bioscoop gingen ze klappen. excuses een staande ovatie."
Zo is het maar net!

Decepticon

Avatar

Steadicam "vechtende cgi-robots zijn niet aan mij besteed. Met alle respect voor de fans, ik snap niet zo goed wat er leuk aan is."
Hoe oud ben je? Als je niet snapt waarom iemand iets leuk vind,dan moet je je eens achter je oren krabben.

Dat is net zoiets als zeggen van:alle respect voor Scooby Doo fans,maar ik snap niet wat mensen leuk vinden aan een Scooby Doo film. Je zult dit straks zeker ook gaan zeggen over G.I.Joe:alle respect voor de fans,maar ik snap niet zo goed wat zij er leuk aan vinden.

Decepticon

Avatar

Darthmar "Wat ik niet snapt is dat mensen naar dit soort films gaan, dan de film gaan bashen en zeggen dat ze helemaal niet van dit soort films houden. Waarom ga je dan?

En films worden niet gemaakt voor recenten maar voor de kijkers."
Zo is het maar net.

patrob

Avatar

Ik vind het eigenlijk altijd wel leuk, zo'n negatieve recensie. Aan de ene kant beïnvloedt het mijn ervaring van de film in het geheel niet (ik ga binnenkort Transformers 2 maar eens in de bios kijken en daar ongetwijfeld ontzettend van genieten) en aan de andere kant levert het elke keer weer van die leuke discussies op.

Het allerleukste vind ik nog wel, dat beide zijden van de discussie hetzelfde doen. Diegenen die de recensie te streng vinden branden de recencent af, waarop deze mensen vervolgens weer met de grond gelijk gemaakt worden door allen die menen dat een recensent niet tegen kritiek kan. Want je kunt mij nog meer vertellen, maar deze recencent wist drommels goed welke reactie hij zou krijgen op zijn recensie. Daar hebben de Engelsen dan weer een goed spreekwoord voor: If you can't stand the heat, stay out of the kitchen.

Decepticon

Avatar

Iedereen die zegt dat ie de actiescenes tussen de bots niet kan volgen,heeft stront in z'n ogen. Alles is zeer goed te volgen,waar de benen en armen 'zich bevinden' bij de kicks en punches die ze uitdelen. Het hoort snel te gaan,dat is gewoonlijk bij vechtsporten,waarbij de vechtstijl van de bots op is gebasseerd.

Diegene die lopen te janken over de 'platte irritante humor' zijn zwaar in de minderheid,want ik ben nu ook al 2x naar de film geweest en beide keren lag de zaal plat van lachen.Ik zal het wel niet snappen,maar iedereen waardeert de humor,net zoals in deel 1.

Wat recensist Evert de Vries betreft,bedroevend. Of hij heeft een complex of hij is net gedumpt door z'n vriendin. Ik heb ook wel kritiekpuntjes als Transformersfan,maar dit is wel erg wat men noemt afkraken.

JB

Avatar

Decepticon "Wat recensist Evert de Vries betreft,bedroevend. Of hij heeft een complex of hij is net gedumpt door z'n vriendin."
Nee, zo win je een discussie. Met laag bij de grondse insinuaties op de man spelen, in plaats van op de inhoud.

Decepticon

Avatar

JB "Nee, zo win je een discussie. Met laag bij de grondse insinuaties op de man spelen, in plaats van op de inhoud."
Kun je niet lezen?

Alle punten wat hij aanhaald en afkraakt slaat nergens op, 'Bay faalt' betreft actiescenes,dat is helemaal niet waar,en de film duurt ook helemaal niet te lang. Ik heb al een paar duizend films achter de kiezen,mag dan toch wel zeggen dat ik enige filmkennis heb,zoals ik al zei,ik heb ook wel wat kritiekpuntjes,maar deze film is gewoon een knaller van een actiefilm en kijkt vlot weg.

Maarten1980

Avatar

Kijk vaak op deze site maar nu moest ik me toch echt even registreren om een reactie te geven op deze recensie.

Ben net terug van de bios en vond de film echt zoooooo geil!
Er zat zoveel actie (zoveel actie heb ik nog nooit in een film gezien) en er zat leuke humor in (heb de zaal meerdere keren keihard horen laggen)

Kortom; de tekenfilm was ook alleen maar actie, zonder echt een verhaal lijn!
Dit wetende hoef je ook van de film niet te verwachten dat er een spectaculair verhaal in zit!

Bay zet transformers neer zoals het moet! Actie! Perfecte special effects en een goeie lijn humor!

Ik kan niet wachten op deel 3 en zal je zeggen; zondag ga ik weer na de bios! En 1 keer raden welke film!

Autobots, roll out!

dlippold

Avatar

Ik ben het totaal niet eens met deze recensie. Heb gisteren de film gezien ik vindt 'm persoonlijk net zo goed of misschien zelfs wel beter dan deel 1.

Ik vond de film zeker humoristisch en heb geen last gehad van de duur van de film. Lekker 2,5 uur lang genoten! Heerlijk!

Gebruik je fantasie! Kom op! Na het zien van de film kreeg ik het nostalgische gevoel dat ik had toen ik de tekenfilm series keek. Geweldig! Kom maar op met de seizoenen op dvd!

Ik hoop van harte dat er een derde deel komt en dat Unicron hier een hoofdrol in speelt!

Breug

Avatar

patrob "Want je kunt mij nog meer vertellen, maar deze recencent wist drommels goed welke reactie hij zou krijgen op zijn recensie. Daar hebben de Engelsen dan weer een goed spreekwoord voor: If you can't stand the heat, stay out of the kitchen."

Volgens mij loopt hij zelf geen huilie te doen. Dat vele vaste lezers hem verdedigen vind ik niet meer dan logisch. Af en toe zou je echt de reageerfunctie uitzetten bij een recensie, zo laag bij de grond kan het zijn.

coolcredit

Avatar

Volgens mij snappen mensen hier niet dat een SLECHTE FILM heel VERMAKELIJK kan zijn. Kijk bv Independance Day, Scary Movie, Transformers etc. Al met al geen toppers, maar wel erg leuk om te zien. Dit betekent niet dat de film op zich goed is, maar dat hij wel voldoet in de basis essentie: vermaken. Hele goede films kunnen zeer onvermakelijk zijn of saai of niet in je straatje passen. Ik noem de oscarwinnar A beautiful mind. Leuke film maar sommige mensen kijken liever wat actievoller. Zelfde wat betreft M.Bay. Slechte films over het algemeen, maar wel entertainment. Dus filmtechnisch kan deze film best 1,5 ster krijgen, dat geloof ik zelfs heel graag want ik zie ook wel wat er mist aan de BAY-films. Maar toch ga ik kijken want ik vermaak me er wel bij, en al helemaal in de bios. Dus stop met het bashen van de mensen die kritiek hebben op de film, dit is gewoon vaak hun terechte mening.

Darthmar

Avatar

dlippold "
Ik hoop van harte dat er een derde deel komt en dat Unicron hier een hoofdrol in speelt!"


Ik heb begrepen dat in een deel 3 mischien de triple changers opduiken en de dinobots en dat Unicron de vijand. Maar dit allemaal geruchten tot nu toe.

Darthmar

Avatar

[quote=UniMatriX]
Ik kwam met een voldaan gevoel uit de bioscoop, dit is wat ik wilde en tevens kom je meer te weten over het bestaan/ontstaan van het transformer ras.

Ze weten het zelf niet waar de Transformers vandaan komen: in de originele series veranderde de oorsprong van de TF constant.

patrob

Avatar

Breug "Volgens mij loopt hij zelf geen huilie te doen. Dat vele vaste lezers hem verdedigen vind ik niet meer dan logisch. Af en toe zou je echt de reageerfunctie uitzetten bij een recensie, zo laag bij de grond kan het zijn."


Dat hij zelf niet geraakt wordt door de commentaren is precies mijn hele punt. Het feit dat de "vaste" lezers hem verdedigen vind ik dus ook een beetje overbodig. Bij elke recensies zul je tegengestelde reacties krijgen. En ja, daar zitten altijd wel een paar onbenullen bij, die zelfs de simpelste woorden nog niet correct kunnen schrijven en het daarnaast lekker persoonlijk maken. Lekker belangerijk! Doordat die "vaste" lezers daar weer tegenin gaan, wordt het hele punt alleen maar gevoedt. Zoals gezegd vind ik het prachtig om het allemaal te lezen hoor.

Om even mijn mening over de recensie te geven: ik denk inderdaad dat je als recensent zo objectief mogelijk naar een film moet gaan kijken. Per slot van rekening zul je zowel bij films zitten die je wel liggen als bij films die je niet liggen. Ik kan me bij deze recensie toch niet aan de indruk onttrekken dat die objectiviteit een beetje uit het oog is verloren bij het toekennen van het cijfer. Ik heb zelf ook wel eens dagen, dat ik me overal aan erger, wellicht had de recensent daar toevallig ook een keer last van, hij is per slot van rekening ook maar een mens.

Nu werd er ergens gerefereert naar het feit dat de recensenten mensen met verstand van films zijn en dat wij stervelijken maar op hun mening moeten vertrouwen. Dit vind ik dan weer ronduit beledigend naar andere bezoekers van dit forum. In mijn ogen, zijn recensenten gewoon filmliefhebbers, net als wij allemaal, die toevallig ook nog eens een leuk stukje kunnen schrijven (want dat kunnen ze). Het feit dat je een leuk stukje kunt schrijven wil natuurlijk niet zeggen, dat ze meer verstand van film zouden hebben, of een betere smaak (als zoiets al bestaat?) dan de andere bezoekers van deze site.

Spijker

Avatar

Decepticon "Wat recensist Evert de Vries betreft,bedroevend. Of hij heeft een complex of hij is net gedumpt door z'n vriendin. Ik heb ook wel kritiekpuntjes als Transformersfan,maar dit is wel erg wat men noemt afkraken."


Tsjongejonge wat is het niveau weer hoog hier zeg :r In ieder geval beargumenteerd de Vries naar mijn mening (zeer) duidelijk z'n standpunten over de film. Dat wat jij doet komt pas lekker slim over zeg O+

Ik heb de film nog niet gezien en ga dat, mede door de (overwegend negatieve) recensies, waarschijnlijk ook niet doen in de bios. Ik ben de recensist juist dankbaar, als je op de fanboys zoals hierboven zou afgaan krijg je waarschijnlijk pas teleurgesteld bioscooppubliek.

Leanutt

Avatar

Hoe bedoel je een beetje negatief. :|

Vlak voordat ik naar de bios ging hoorde ik van iemand dat het een behoorlijk slechte film bleek te zijn. Ik balen.
Nou, ik zat klaar met mijn popcorn en mijn 7-up in afwachting wat het zou worden. Man, wat heb ik genoten van deze film. Het is zo ongelofelijk over de top. Dan denk je, is dat positief? Nou, normaal niet. Maar bij deze. Man je kon het zo gek nog niet verzinnen, of het zit in de film gepropt. De flauwe humor maakt de film juist af. Eventjes lachen om stomme grappen. Geluid was fantastisch. Me oren waren wel nog eventjes aan het piepen na afloop, dat dan weer wel. De geweldige muziek, het fantastische acteer-werk. :~


Man, man, man, man, man. Ik ben nog aan het nagenieten.
Ik heb wel 1 keer op mijn horloge gekeken van hoelaat het was, omdat het wel heel erg lang duurde idd. Maar goed. dat was niet uit verveling, maar omdat ik naar de wc moest. :E

Sinds tijden weer een fantastische film gezien die ik nog vaak ga kijken.:W

patrob

Avatar

Ook zo grappig, dat iedereen die het bij zo'n blockbuster niet met een negatieve recensie eens is, meteen maar als "fanboy" bestempeld wordt.

migman006

Avatar

Als je geen recensie kan schrijven, moet je het niet doen! Wat een flut recensie,storend hoor!

Met veel actie en ik heb me een dikke 140 min geamuseerd!!
Maar hoe de film hier word afgesnoud om kleine dingen, die persoonlijke interpretaties zijn vind ik nogal vergaan.
Het enige waar ik het mee eens ben, die grap van die robot bij megan fox was echt overbodig.
Maar voor de rest was het juist een een coole film om te zien, vind ik persoonlijk.
Daar bij komt nog dat ik het een leuk verhaal vond. Bay had ook een heel simpel verhaal kunnen maken waarin er gewoon wat wraak van megaton was maar hij maakte er weer een leuk verhaal van.
En voor de rest kijk ik weer uit naar deel 3!!! En als die ook goed bezocht word kijk ik ook uit naar de delen 4 en 5

Deze film geef ik 4/5 sterren

therealalexander

Avatar

Er is een verschil tussen een goede film en een leuke film, dat zouden meer mensen hier mogen inzien. En hoge waarderingen gaan uit naar films die zowel onderhoudend zijn als sterk in elkaar zitten. En om eerlijk te zijn kan deze film wel "helemaal de bom zijn", maar het is tegelijkertijd wel de meest afgrijselijke bagger die uit hollywood kan komen.

Leuk, maar schandalig slecht.... en dat maak ik wel op uit die anderhalve ster. Kan ik het me goed in vinden denk ik, want deeltje 1 vond ik niks anders. volle 2 uur grafisch geweld, goh indrukwekkend. Eerder een verkrachting van de transformers dan een ode, een fan die hiervan onder de indruk is, is gewoon blind door liefde en niet oprecht en objectief. Bay, bah, een smet op hollywood, helaas verdient hij beter dan de rest en big bucks is het enige wat telt helaas. Vergulden drollen zijn erg populair :D

stefanvh

Avatar

therealalexander "Er is een verschil tussen een goede film en een leuke film, dat zouden meer mensen hier mogen inzien. En hoge waarderingen gaan uit naar films die zowel onderhoudend zijn als sterk in elkaar zitten. En om eerlijk te zijn kan deze film wel "helemaal de bom zijn", maar het is tegelijkertijd wel de meest afgrijselijke bagger die uit hollywood kan komen.

Leuk, maar schandalig slecht.... en dat maak ik wel op uit die anderhalve ster. Kan ik het me goed in vinden denk ik, want deeltje 1 vond ik niks anders. volle 2 uur grafisch geweld, goh indrukwekkend. Eerder een verkrachting van de transformers dan een ode, een fan die hiervan onder de indruk is, is gewoon blind door liefde en niet oprecht en objectief. Bay, bah, een smet op hollywood, helaas verdient hij beter dan de rest en big bucks is het enige wat telt helaas. Vergulden drollen zijn erg populair :D"


haha man ik dacht al, huh heb ik hier ook al die reactie gegeven, ik heb echt bijna exact hetzelfde gezegd in een ander topic. Ik mag jou realalexander! :D

JB

Avatar

Decepticon "Kun je niet lezen?

Alle punten wat hij aanhaald en afkraakt slaat nergens op, 'Bay faalt' betreft actiescenes,dat is helemaal niet waar,en de film duurt ook helemaal niet te lang. Ik heb al een paar duizend films achter de kiezen,mag dan toch wel zeggen dat ik enige filmkennis heb,zoals ik al zei,ik heb ook wel wat kritiekpuntjes,maar deze film is gewoon een knaller van een actiefilm en kijkt vlot weg."

Hou het dan aub bij je inhoudelijke punten en speel niet op de man met ongefundeerde aannames over het privéleven van een recensent.

Overigens is het weinig zinvol je op een filmsite op de borst te kloppen met zelfbenoemde "filmkennis", de claim "een paar duizend films achter de kiezen" te hebben, maakt je hier niet echt tot een grotere autoriteit dan welke andere bezoeker dan ook. Laat een wel onderbouwde mening voor zich spreken, daar maak je veel meer indruk mee.

Jim

Avatar

Mijn God, wat zitten er hier toch een stel domme reacties tussen.
De recensie is een mening. Als die mening anders is dan de jouwe kun je hem toch gewoon accepteren? Dan hoef je de recensent toch niet te bekritiseren vanwege zijn mening?
Sowieso weten we allemaal wel dat een recensie niks meer is dan de mening van iemand. Niks meer, niks minder. Dat sommigen onder ons dat ineens als een feit gaan zien, dat ontkracht en bekritiseerd moet worden... Jezus, wat zielig.

Enfin, fijne recensie, bedankt! Nu weet ik zeker dat ik hem niet wil zien (ofwel: ik twijfelde over het naar de bios gaan voor vette actie; ik twijfelde omdat deel 1 enkel qua actie wel wat had naar mijn mening).


Decepticon "Kun je niet lezen?

Alle punten wat hij aanhaald en afkraakt slaat nergens op, 'Bay faalt' betreft actiescenes,dat is helemaal niet waar,en de film duurt ook helemaal niet te lang. Ik heb al een paar duizend films achter de kiezen,mag dan toch wel zeggen dat ik enige filmkennis heb,zoals ik al zei,ik heb ook wel wat kritiekpuntjes,maar deze film is gewoon een knaller van een actiefilm en kijkt vlot weg."


Wat een onzinnige reactie. Als de recensent dat vindt, mag hij dat toch wel weten? Dat jij, als Transformers-fanboy (even een aanname op basis van je nickname (edit: oh je bent het inderdaad)) dat niet kunt hebben...

Decepticon "Iedereen die zegt dat ie de actiescenes tussen de bots niet kan volgen,heeft stront in z'n ogen. Alles is zeer goed te volgen,waar de benen en armen 'zich bevinden' bij de kicks en punches die ze uitdelen. Het hoort snel te gaan,dat is gewoonlijk bij vechtsporten,waarbij de vechtstijl van de bots op is gebasseerd.

Diegene die lopen te janken over de 'platte irritante humor' zijn zwaar in de minderheid,want ik ben nu ook al 2x naar de film geweest en beide keren lag de zaal plat van lachen.Ik zal het wel niet snappen,maar iedereen waardeert de humor,net zoals in deel 1."


Het is afhankelijk van de persoon of hij of zij de actiescènes kan volgen. Praat geen onzin. Verder is ook de humor volledig persoonsgebonden. Spreek dus alsjeblieft niet van "iedereen waardeert de humor", want ik zelf heb niet gelachen om de humor in het eerste deel. Daarmee ontkracht ik je "iedereen" al. ;) Denk even na: veel dingen zijn persoonsgebonden, dus ga mensen nou niet afkraken over iets wat voor iedereen anders is/ kan zijn.

Stok

Avatar

Ik heb mijn lesje wel geleerd met de eerste Transformers. De trailers deden suggereren dat het een lekkere popcorn actiefilm betrof, maar niets was minder waar. Een vreselijk saaie film zonder enige inhoud, spanning of humor.

En dan te bedenken dat deze versie nog slechter is...

xorpion

Avatar

Decepticon "Dat was een "Pretender",een robot die niet lijkt wat het is en van gedaante kan veranderen. Dat krijg je als je de Transformers niet kent."


Dat was anders dan in deze film weer gegeven. You know it.

Devastator

Avatar

Hallo iedereen,

Zijn er ook mensen die opgelet hebben tijdens de film.
Ik ben echt de enige die het opgemerkt heeft.
Een zeer grote blunder heeft meneer bay gemaakt.
Devastator klom op de pyramide terwijl losse componenten( Long haul, Rampage) van hem op de grond ook nog aan het rommelen waren, hoe kan dat?
Voor de rest heb ik me prima vermaakt.

jantje123

Avatar

Devastator "Hallo iedereen,

Zijn er ook mensen die opgelet hebben tijdens de film.
Ik ben echt de enige die het opgemerkt heeft.
Een zeer grote blunder heeft meneer bay gemaakt.
Devastator klom op de pyramide terwijl losse componenten( Long haul, Rampage) van hem op de grond ook nog aan het rommelen waren, hoe kan dat?
Voor de rest heb ik me prima vermaakt."

Dat waren gewoon andere decepticons die dezelfde vorm aannemen als long haul en rampage.
Denk ik tenminste , want ik heb volgens mij 3 verschillende long hauls opgemerkt

adjai

Avatar

Oke dan nu mijn mening over de behoorlijk slechte recensie.

Ik vond de film heel spannend, maar ik ben het wel met de recensie eens dat de humor wel droog was. De humor peil lag laag en dat gezeik over dat er te veel gebeurt slaat werkelijk nergens op.

Als je eens geconcentreerd en aandachtig naar de film kijkt zie je alles goed gebeuren. ''de vechtscènes veel te rommelig om echt van te genieten'' WAAR the F... slaat dat op? Sinds wanneer zijn er nette gevecht scenes........ :-|. Weet je wat ik denk! deze recensie gaat te veel uit van de tekenfilm versie van Transformers.

Toen ik voor het eerste keer Transformers the movie zag verwachtte ik ook meer elementen van de tekenfilm versie, maar als je ff logisch nadenkt was het bijna wel voorspelbaar dat de film een andere richting zou opgaan dan het alleen baseren op de tekenfilm. Qua verhaallijn vind ik het wel prachtig gedaan.

Over de speelduur had ik niks te klagen, omdat ik WEL geconcentreed zat te kijken en WEL mijn mond hield en NIET constant zat te klagen over het droge humor. Het zijn deze dingens die je in de film houden en je niet zal laten afvragen... huh? wanneer eindigt de film nou!

Kortom wil ik zeggen dat deze film je geld waard is en NIET voor de mensen die snel gaan zeiken over kleine dingen of ZIELIG doen omdat ze de vecht scenes niet kunnen bijhouden. Kijk gewoon geconcentreed hou je mond tijdens de film en uiteindelijk zal je begrijpen waarom iedereen opstaat en gaat klappen.

PS. Ik respecteer iedereens mening, maar dit is dan mijn mening over dat ''kut'' recensie

migman006

Avatar

adjai "Oke dan nu mijn mening over de behoorlijk slechte recensie.

Ik vond de film heel spannend, maar ik ben het wel met de recensie eens dat de humor wel droog was. De humor peil lag laag en dat gezeik over dat er te veel gebeurt slaat werkelijk nergens op.

Als je eens geconcentreerd en aandachtig naar de film kijkt zie je alles goed gebeuren. ''de vechtscènes veel te rommelig om echt van te genieten'' WAAR the F... slaat dat op? Sinds wanneer zijn er nette gevecht scenes........ :-|. Weet je wat ik denk! deze recensie gaat te veel uit van de tekenfilm versie van Transformers.

Toen ik voor het eerste keer Transformers the movie zag verwachtte ik ook meer elementen van de tekenfilm versie, maar als je ff logisch nadenkt was het bijna wel voorspelbaar dat de film een andere richting zou opgaan dan het alleen baseren op de tekenfilm. Qua verhaallijn vind ik het wel prachtig gedaan.

Over de speelduur had ik niks te klagen, omdat ik WEL geconcentreed zat te kijken en WEL mijn mond hield en NIET constant zat te klagen over het droge humor. Het zijn deze dingens die je in de film houden en je niet zal laten afvragen... huh? wanneer eindigt de film nou!

Kortom wil ik zeggen dat deze film je geld waard is en NIET voor de mensen die snel gaan zeiken over kleine dingen of ZIELIG doen omdat ze de vecht scenes niet kunnen bijhouden. Kijk gewoon geconcentreed hou je mond tijdens de film en uiteindelijk zal je begrijpen waarom iedereen opstaat en gaat klappen.

PS. Ik respecteer iedereens mening, maar dit is dan mijn mening over dat ''kut'' recensie"3 woorden: HELEMAAL MEE EENS!!! Zowel over de slechte recensie als over de film. Dit is pas een reactie.

Nemesis

Avatar

^^ Nope, recensie is SPOT ON.
Deel 1 was vele malen beter. Had er meer van verwacht.
Precies de kenmerken die worden opgenoemd is wat de film omlaag haalt.
Ik baar me erge zorgen over deel 3, want michael bay heeft dit keer gefaald.

Bogey_Dope

Avatar

Ik ben het helemaal met de recensie eens.

Leuk om een keertje gezien te hebben, meer absoluut niet.

lordhumangus

Avatar

De aktie is spetterend daar is iedereen in het algemeen wel overeens. Alleen zitten er een paar storende c.q. rare dingen in :

* (geile ?) openingsshot van Megan fox "ass" is belangrijker, dan de 2e shot van haar gezicht. - (zeer vrouw onvriendelijke anno 2009)
* 2x een scene met neukende honden en een scene met een robot die de been van Megan berijd. - (snap de toegevoegde waarde niet)
* irritante moeder
* irritante wormvormige aanhangsel in de persoon van Leo Spitz - (geen enkel toegevoegde waarde)
* robots waarbij ademlucht uitkomt ?
* Shia LaBeouf blijft maar rennen in de meeste films waarin hij speelt.

Voor de verdere rest is het wel te pruimen.

Darthmar

Avatar

Vandaag gezien:

Vond hem vermakelijk en grappig ondanks dat de humor soms iets te kinderachtig is.

Opvallend: het is een film met filmkeuring 12 jaar maar de halve zaal zat vol met kinderen ver onder deze grens; kinderen die er niks van snapte en alleen stil zijn als de aktie scenes beginnen en die constant aan hun ouders moeten vragen wat er gebeurt of wat er wordt gezegd. ! Wordt er niet meer gecontroleerd op leeftijd als vroeger!

sickboy1984

Avatar

adjai "Oke dan nu mijn mening over de behoorlijk slechte recensie.

PS. Ik respecteer iedereens mening, maar dit is dan mijn mening over dat ''kut'' recensie"


Waarom is het een slechte recensie??? Iets is een slechte recensie als hij slecht geschreven is. Vind je dat of ben je het gewoon niet eens met de beoordeling?

Wat is er dan precies zo slecht aan deze recensie eigenlijk. De schrijver legt precies uit waarom hij de film slecht vind en dat hoort hij te doen volgens mij.

Dat kut recensie?????

Huftuh

Avatar

Vandaag naar de film geweest. Zaal zat inderdaad erg vol! Zeker voor een zondag avond!

Geen goede film. Slappe flauwe grappen. Een aantal sterke actie scenes in een bulk aan slechte. Af en toe een glimlach om een grap...meerdere glimlachen om het overacteren en de overactie. Met name de flares bij iedere bocht van vliegtuigen en het over auto's en bomen springen wanneer er ook gewoon langs gelopen kan worden.

Megan fox acteert ook subliem...met haar kont en borsten..en ren scene's...

Doe mij maar Terminator Salvation.

PKP

Avatar

Vanavond gezien, en heb me vermaakt. En het feit dat ik me vermaak heb, gaat het uiteindelijk om, ongeacht wat iemand erover zegt.

Ene site prijst de film de hemel in, en vind het geweldig, de ander vind het bout. Blijf je toch wel met een hoop films houden.

Heb vooral van deze site geleerd dat ik me niet zoveel moet aantrekken van dan wel positieve, dan wel negatieve recensies. Mijn humor en vermaak definities kunnen totaal anders zijn dan die van de recensent.

Deze film krijgt van mij een 4/5, puur om het vermaak gehalte, want vermaak, dat was het.
1/5 voor de Cinemec te Ede, waar ze blijkbaar niet van een airco hebben gehoord.

::DFC::Nohands[NL]

Avatar

Inderdaad, wat er ook geschreven of gezegd word over een film, als jij jezelf prima heb kunnen vermaken met een film dat is het belangrijkste.

Tevens moet een ieder voor zichzelf beoordelen of hij of zij een film goed of slecht vind toch, ongeacht alle recensie's, smaken verschillen gelukkig...

Jammere is dat sommige mensen zich TE veel aantrekken van recensie's en daarom niet meer naar de film/bioscoop gaan om hem zelf te gaan bekijken en beoordelen,dat komt de film/bioscoop helaas niet ten goede...

Recensie's op ALLE site's op internet en in de krant en tijdschriften hebben veel invloed denk ik op het bezoekersaantal van een film/bioscoop.

Terwijl het best zo kan zijn dat een recensie "negatief" op iemand overkomt en hij of zij toch naar de film gaat en het zelf toch een goede leuke mooie film vind.

coolcredit

Avatar

Hallo,

heb deze film afgelopen vrijdag gezien en ik moet zeggen...hij viel me erg tegen.

Echt, het deel voor de pauze was slaapverwekkend, onduidelijk en met teveel scene's die helemaal niks toevoegden. Die vrouwelijke robot was ook dramatisch en paste helemaal niet in de film. De grappen waren ronduit slecht, Sam's moeder was irritant hysterisch en Leo heeft al helemaal niks in het verhaal te zoeken. Ook agent Simmons in zijn onderbroek geeft maar weer aan wat het niveau van Bay is. Toen de pauze kwam zat ik dan ook zwaar teleurgesteld, want ook nog geen vette actie gezien (behalve dan het omver lopen van een brug door een grote tweewielige bot).

Echter maakte het laatste half uur veel goed. De eerste 2 uur lijken op een film waarin niemand wist welke kant die op moest (Bay, editors...dramatisch) maar je kon zien dat ze de laatse actie scene's wel wisten wat ze wouden. Devastator was erg gaaf en de actie werd ook wat rustiger zodat er wat mooie shots voorbij kwamen.

Maar wat er echt mist in de film is.....de robots zijn HELEMAAL GEEN personages geworden. Het interesseert je niet wie of wat wint want je weet niet wie wie is en waarom er bepaalde dingen gebeuren. Het enige wat ze zeggen is: 'I'm Megatron, i want to kill Prime', "Im PRIME and I'm gonna kick ass'. Nou boeiend wie er wint!

Deze film verdient alleen maar sterren om de laatste scene en wat special effects dus al met al 4/10 (max 2 sterren dus..en dat is nog positief...)

Deze film is alleen leuk voor de echte SE liefhebber (en dat ben ik) en dan nog valt ie soms wat tegen

Psycho-M

Avatar

Tja, slechte recensies of niet.
Een blockbuster met actiescenes van een nog groter formaat dan deel 1moet je toch wel op het grote scherm zien. Al is het alleen al, omdat je op een kleiner scherm de weg helemaal kwijt raakt tijdens de vechtende robots-scenes (Ik heb geleerd van deel 1!)
Dus ja, ik ben ook naar Transformers 2 geweest.

Natuurlijk is het qua acteerwerk belabberd.
Het eerste shot van Megan Fox in de film geeft al aan om wat voor een niveau gaat.
De humor is ook al niet van een hoogstaand niveau en de introductie van de nieuwe bots gaat razendsnel. Ik heb zo’n vermoeden dat er heel wat materiaal is gesneuveld op de montagetafel dus de dvd zal wel overladen worden met extra beeldmateriaal.

Maar toch, ik heb me vermaakt. En uiteindelijk is dat ook 1 van de redenen waarom ik een film ga kijken. Soms, ga je naar een film die je raakt, iets met je doet, je laat nadenken of achterlaat met een gevoel dat je zojuist iets hebt gezien wat je nog nooit eerder hebt gezien.
En soms wil je gewoon even ongecompliceerd vermaakt worden.

Ik zal de laatste zijn die zal ontkennen dat het aan een heleboel dingen schort bij deze film, maar Transformers 2 is een popcorn-film die mij in ieder geval 2 en een half uur heeft weten te vermaken. Niets meer, niets minder.

En nu ben ik weer toe aan iets anders zoals Antichrist van Lars von Trier…..

Ruffian89

Avatar

Troep, bagger, bende (iemand nog meer benamingen)

echt een film voor oversexte 15 jarige pubertjes die denken dat ze de wereld aan kunne... geen diepagang flauwe grappen crappy camerawerk ga maar zo door...

ik w8 wel tot er weer echte goeie films in de bios kome... baggerbende

Breug

Avatar

adjai "Over de speelduur had ik niks te klagen, omdat ik WEL geconcentreed zat te kijken en WEL mijn mond hield en NIET constant zat te klagen over het droge humor. Het zijn deze dingens die je in de film houden en je niet zal laten afvragen... huh? wanneer eindigt de film nou!"

Hier heb je wel een punt. Die evert kijkt totaal niet geconcentreerd naar een film. Hij houdt zijn mond niet en zat ook constant te klagen tijdens de film (vooral over de droge humor).
Als hij deze dingens eens in de gaten gaat houden, zal hij eens een voortreffelijke recensist worden (die transformer-films minimaal 4 sterren geeft)

Weddy Jazza

Avatar

Fans kunnen beter niet reageren op deze recensie zij zijn (vaak niet objectief. Ik ben geen Fan en vond het verhaal zwak. De actie scenes waren vaak moeilijk te volgen, acteer prestaties van de moeder en de hoofdrolspeler z'n roomy waren gwn irritant.

Hoofdrolspeler vond ik wel goed. en de actie scene in het bos was goed te volgen. Ik denk doordat door de omgeving het contrast groter was met de robots.

Benja11

Avatar

Bay heeft het juist goed gedaan om zich niet aan het orginele verhaal van de serie te houden want wat kregen we dan voor film bijna geen gewonden of doden enz...

wat ze van mij konden weglaten is die megan fox, niet omdat ze niet lekker is maar hey dat is ook meteen het enige wat ze brengt...

de robot die transformeerde in een mensachtige was lame, verder was het goed te volgen vechten en het geschreew was minder dan deel een...

de ouders en sam moeten zeker in de film want dat was in de serie ook zo, zeker was het geen hoogstaand verhaal en de humor was zeker niet altijd top maar het grote probleem is dat mensen de humor van america niet snappen in nederland! ik kan er wel om lachen maar vind een hans theeuwen of herman finkers echt niet om te lachen of de nl humor series is al helemaal niet om aan te zien of horen...

maar wat schetst mijn grote verbazing dat de hulk of dragonball evolution(ben ook dragonball z fan) betere cijfers krijgen dan deze film en ik vond die 3 films (2 hulk) al helemaal slecht dus kom op kritiek mensen dat is net zo'n CRAP verhaal en laat me over de uitwerking maar zwijgen !!!

Benja11

Avatar

Ruffian89 "troep, bagger, bende (iemand nog meer benamingen)

echt een film voor oversexte 15 jarige pubertjes die denken dat ze de wereld aan kunne... geen diepagang flauwe grappen crappy camerawerk ga maar zo door...

ik w8 wel tot er weer echte goeie films in de bios kome... baggerbende"


dat is jou mening. waar wacht jij dan op? confesions of a chopaholick of the women of the hulk, is wel diepgang? noem dan eens wat op. want jij kan blijkbaar de wereld aan! volwassen vent lol

spacey

Avatar

Ik heb me super vermaakt vanavond. Had ook niet anders verwacht, aangezien deel 1 ook super wist te vermaken. Geen idee hoe ze hier aan 1,5 ster komen, maar sommige mensen zeiken nu één keer graag.

Rudebox

Avatar

'k Heb deze film gisteren bekeken, en het is een typische popcorn film. Niet meer, niet minder 8-)

Bij het 1e deel vond ik de actie en het verhaallijn veel duidelijker en overzichtelijker. Bij dit 2e deel was het soms gewoon een "bal metaal" dat aan het vechten was. En probeer dan maar eens de AUTOBOTS en DECEPTICONS uit elkaar te halen.

Visueel was het weer een spektakel, maar dat is meneer Bay ook wel toevertrouwd :E

1e TRANSFORMERS film --> 7.5
2e TRANSFORMERS film --> 6.0

Rudebox

Avatar

:-S HELEMAAL VERGETEN..!!

Ook even de complimenten over de muziek in de film. Het 1e deel had het heerlijke nummer What I've Done en het 2e deel heeft wederom een heerlijk rock nummer NEW DIVIDE .

En dit allemaal van Linkin Park. Tis muziek wat past bij de Transformers sfeertje T+)

oogsnoepje

Avatar

Ik vond de film veel te lang duren. Het zag er leuk uit, maar het verhaal sloeg zelfs voor een Transformers/M.Bay-film nergens op. En waarom droeg Le Boef het ene moment verband om zijn hand en het andere moment niet?

Voor de mensen die de film hebben gezien zal de volgende link een hilarisch feest der herkenning zijn (spoilers!):
http://www.toplessrobot.com/2009/06/bonus_robs_transformers_2_faqs.php

Vooral deze quote deed me rollen over de vloer van het lachen :E

. "Fuck you. There's no way.
It's true. The 6-7 Primes are there in the clouds like Mufasa's head in The Lion King, and tell Sam he's awesome and he needs to live again so he can bring Optimus back to life."


:E

Of de voorspelling voor hoe de volgende film gaat heten:

. "
Transformers
Transformers 2: ROTF
Transformers 3: LMAO"


En had iemand anders in de bioscoop opgemerkt dat Megan Fox iets te heet was? Ze begon in een scene gewoon spontaan te ontbranden!

afbeelding

eefje27

Avatar

Jongens, jonges zeg wat een gezeik af en toe hier...ben echt geen fan, maar vond het een super film. Uiteraard moet je hier niet naar toe gaan als je op zoek naar diepgang bent,logisch ga dan gorrilla's in the mist huren ofzo. Als je deel een hebt gezien en je dat vermakelijk vond om naar te kijken vind je deel twee hoogst waarschijnlijk ook prima. Misschien iets beter dan deel een, of iets slechter dan deel een, ieder zijn/haar mening afcourse. In iedere film zijn er wel punten om kritiek op te geven, in deze ook als je er op wilt letten. Ik vond hem erg vermakelijk maar wist dan ook wel goed wat ik ging kijken.En over de humor gesproken...tjah...de een lacht erom en de ander kan erom janken.So what?
Ik ga hem zeker nogmaals kijken.
Absoluut de moeite waard!

laureanne59

Avatar

Ik vind eigenlijk dat de recensieschrijver hier wel HEEL negatief reageert, want ik vond de film prachtig. Ze hebben wel gelijk met de wat zwakke humor, maar er zijn ook wel een aantal grappige momenten bij. En over de robots Skids en Mudflap ( The Twins ), en de volgens deze recensieschrijver '' andere dieptepunten van de robots'' die zogenaamd net als de mensen ook over zwakke humor beschikken, vind ik echt niet kloppen. Volgens de recensieschrijver moet dus elke robot hier zo'n beetje hetzelfde karakter hebben... Beet eentonig! De enige, maar dan ook echt de enige die ik hier echt ( op sommige momenten hoor, niet altijd ) slecht vond acteren, was Megan Fox. Op momenten dat ze bang hort te zijn zie je haar met een big smile rennen! Maar hoe dan ook, ik vind deze net zo goed als de eerste, iets minder verhaal misschien, maar zeker niet slecht. Voor transformers-fans raad ik deze echt aan!

laureanne59

Avatar

Grote_Pier "Ik ben te oud (letterlijk) voor de doelgroep. Mijn zoon bood me de film aan als vaderdag cadeau. 2 jaar terug geweest naar de eerste Transformers, en ik moest toen gewoon toegeven dat het een heel leuke film was. Het genre is niets anders dan een stripverhaal in bewegende beelden en muziek. Het is visueel 'geweld' in optima forma.
Revenge of the Fallen is dat ook en voldoet 100% aan het verwachtingspatroon. Zuiver vermaak, zonder teveel nadenken. Of je nu wel of niet (ik dus) vroeger de tekenfilms heb gezien maakt niks uit.
Verwacht geen 'out of africa' als je naar Transformers gaat.
Er zijn zoveel soorten fruit. Appels en peren moet je niet met elkaar vergelijken, en lyches kan je alleen eten als je het harde velletje er af haalt. Maar dan zijn ze wel heel erg lekker.
Zo ook Revenge of the Fallen.
Aktie, Animatie en Beeld en Geluid geweld.
Een mannenfilm."XD HAHA, ik toevallig een meisje en ben ook helemaal weg van transformersXD

timbo75

Avatar

Veel spektakel, ontzettend goede actie en mooie vrouwen. Een film die 2,5 uur vermaakt en niet verveelt. Alleen zijn er een paar irritatiepuntjes. De kamergenoot van Sam...niet meer gebruiken in de volgende film. Ook de bekvechtende tweeling robot voegt weinig toe behalve wat flauwe humor. Verder weinig op aan te merken.

Dazzlestan

Avatar

Transformers (1 en 2) zijn juist bedoeld voor een breder publiek, dan alleen voor geeks. Ga een keer mee met de tijd.

MattCurlew

Avatar

Natuurlijk is alles niet realistisch in die film maar die broertjes waren echt te nep. Te hoog 12-jarige humor gehalte.. ik vond de eerste Transformers geweldig. De graphics zijn geweldig, de actie super (alleen wat lastig te zien soms wie wie was) en net genoeg humor. Maar bij deze tweede vond ik het allemaal nog lastiger te volgen en bijna geen moment van rust. Je wordt een beetje gek van al dat gedraai, gepiep en andere geluiden die de bots maken.. maar ik heb me hoe dan ook wel vermaakt maar doe mij 1 maar..

Darthmar

Avatar

Sinds wanneer is Megatron een triple-changer? Hij verandert in deze film in een tank en een vliegtuig.

tjeef-o

Avatar

Wat een ultra slechte film is dit zeg, met 'het Amerikaanse leger is zo goed' aarslikkerij... gatver. Wel knap dat Bay zichzelf iedere keer weet te overtreffen (in negatieve zin)

SunChaser

Avatar

Ik heb m gedownload, dus het kostte me niks, verwachtte niks en toch viel ie tegen. Nadat Sam debiel ging doen en je een lekkerwijf robot had heb ik de mediaplayer een anderhalf uur verder gezet en zag ik een debiele finale op een piramide. En deel 1 was zo leuk. Ongelooflijk.

Oboema

Avatar

Deze review verwoordt mijn eigen mening over de film perfect.
Niks meer aan doen, helemaal goed, hulde T+)

StefanC

Avatar

Tja. Hier de reactie van een old-school Transformers fan.
Ik heb deze film in de bios gezien en vandaag weer eens bekeken.

Waar ik me toch het meest aan erger, maar hoe kan het ook anders in een Hollywood film, is het vreselijk opgetutte vriendinnetje die door de hele film heen een schijnbaar knalrode lipstick bij zich draagt.
Geen moment is de zonsondergang sterke rode kleur van haar lippen verdwenen.

Dat wat betreft M. Fox.

Wat de film betreft: lekkerrrrrrrrrrrrr!!!!
De humor die erin gebruikt wordt is hier en daar wat plat en flauw (de twins) maar af en toe ook heel goed (Devastator's ballen).
Ook was ik zeer onder de indruk van de gevechten, bv Bumblebee die een tegenstander stript als een vis, alhoewel ik het in slow motion wegrennen bij explosies nou wel erg overdreven vind.

De ouders die constant kibbelen en de gekste dingen doen vond ik nou juist WEL weer leuk, het is echt zoeken naar je eigen soort humor denk ik.

Al met al een zeer lekkere film die voor mijn gevoel niet zo lang duurde als dat hij gebilled staat (wat was het, 2 en n half uur?).

Ook suggereert de film een evt 3de deel. Hm. Krijg hier wel een beetje de Terminator kriebels bij.

Afijn, goeie film, paar mindere dingen, op n schaal van 1-10 een 7.5

Gladiator 80

Avatar

Toen ik hoorde dat er twee mannen die samen met bay gewerkt hadden weg zouden gaan gelofde ik al dat er iets mis zou gaan met TF2 en dt is het dus

Transformers: Revenge of the Fallen

acties