U-571 (2000)

You won't come up for air until it's over!

discussie

44 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Franz

Avatar

leidenaar "Ja dat weten we inmiddels wel,moet iedereen dat melden hier ofzo??? O+"


Ja, want het is een uitermate irritant gewoonte die ze in Hollywood eens af moeten leren.

leidenaar

Avatar

Filmp@ssie "Geheel mee eens.
Zoals al eerder is geschreven klopt de film historisch van geen kant, het waren de Engelsen en niet de Amerikanen die de enigma machine in handen kregen en ook de strategie van de U Boot klopt van geen kant."


Ja dat weten we inmiddels wel,moet iedereen dat melden hier ofzo??? O+

wiers

Avatar

Wel een laag cijfer.
Het enige zwakke is dat bovenwater schip
dat een oorlogschip moet zijn van de duitsers.

Brooklyn

Avatar

Vind een 6.4 echt way2low!
Vond het zeer spannende film met veel actie.
Aanrader als je hem nog niet gezien hebt, kijk hem zelf misschien ook nog wel een keer al heb ik hem al 3x gezien.

[rating 4]

Thiver

Avatar

dexxa007 "Ik vind het opzich wel heeel erg jammer dat iedereen engels spreekt.... dat HOORT gewoon niet!"

Huh? Volgens mij spraken die Duitser gewoon Duits, hoor...

Darthmar

Avatar

Tja en dan natuurlijk de veramerikanisering van de gesschiedenis. Oftwel geschiedvervalsing.

dexxa007

Avatar

Ik moet zeggen, ik was best onder de indruk van deze film, maar hij lijkt idd wel heel sprekend op Das Boot, welke toch wat beter was.
Ik vind het opzich wel heeel erg jammer dat iedereen engels spreekt.... dat HOORT gewoon niet! :|

Een best spannende film in zijn genre, maar lang niet de beste.

Mijn rating: [rating 3.5]

Cee van Lleef

Avatar

janis "Heb je Das Boot nog niet gezien, is dit best een leuke film.

Heb je Das Boot wel gezien en heb je enige kennis over WW2, is het een complete aanfluiting!"


Ik meen me te herinneren dat in de aftiteling in hele kleine lettertjes werd vermeld dat de Engelsen als eerste een Enigma-machine buitmaakten op een weerschip van de Duitsers. Heb hem in de bios gezien en dat is inmiddels ook alweer een paar jaartjes geleden, dus ik kan me vergissen.

janis

Avatar

Heb je Das Boot nog niet gezien, is dit best een leuke film.

Heb je Das Boot wel gezien en heb je enige kennis over WW2, is het een complete aanfluiting!

Raimz

Avatar

Wat een sxxt-film

Filmp@ssie

Avatar

Duikboot "Opzich best leuk, zo'n film over een collega duikboot, maar zoals al gezegd is, is Das Boot natuurlijk stukken beter."


Geheel mee eens.
Zoals al eerder is geschreven klopt de film historisch van geen kant, het waren de Engelsen en niet de Amerikanen die de enigma machine in handen kregen en ook de strategie van de U Boot klopt van geen kant.

Duikboot

Avatar

Opzich best leuk, zo'n film over een collega duikboot, maar zoals al gezegd is, is Das Boot natuurlijk stukken beter.

Mr._Kooi

Avatar

Ik vond/vind echt een geweldige film. Als je de dvd's hebt moet je eigenlijk na de film even de extra's bekijken. Staat namelijk een heel verhaal over de geschiedenis van de Enigma en ook wie werkelijk dat ding heeft gepakt.
Anyway, een van de spannendste duikboot films moet ik zeggen!

seemann

Avatar

Geweldige film en al helemaal het geluid van de ze film(vandaar ook de oscar die de film heeft gewonnen voor beste geluid)

dus effe huren of kopen op dts volume hard en genieten maar

Arthaum

Avatar

Had me heel erg verheugd op deze film, maar ton ik em eenmaal had gezien, vond ikhem echt helemaal niets. Das boot stijgt kilometers boven U571 uit.. [rating 2.5]

Darthmar

Avatar

Weer een stukje geschiedvervalsing van de Amerikanen. Het waren de Engelsen die een Enigmadecodeermachine te pakken kregen.

niels01

Avatar

Het lijkt mij ook een leuke film ik hou van duikboot films dus kijke:WT+)

OJJVZ

Avatar

Lijkt me wel kewle film... en heb 'Das Boot' nog ni gezien.. dus ga em Cker kijke! (tenzij ik het vergeet :P)

DocTari

Avatar

Jelko "Ik heb hem een tijdje geleden voor het laatst gezien, maar ik denk dat het voorbeeld wat jij opnoemt meer (een poging tot) een grap dan dat het stom is. Misschien is het wel een stomme grap dat kan ook ;) !"


Ik heb hem gisteren toch nog maar even gekeken (eerste helft dan...er kwam een journaaluitzending tussendoor) maar het komt me toch behoorlijk serieus over..ik vond dat de film zichzelf veel te serieus nam, en een grap op dat moment (andere onderzeeer is net opgeblazen, ze proberen zwaar gestresst en in doodsangst het duitse barrel aan de gang te krijgen) lijkt me echt enorm misplaatst.

Trouwens, als je niet (onbedoeld) moet lachen om de eerder genoemde opmerking, dan wel om de enorm overdreven explosies...

Jelko

Avatar

DocTari "dit beter dan "Das Boot" ??? :'(

Deze film is gemiddeld: zeker kijkbaar, maar behoorlijk voorspelbaar en af en toe enorm stom (beste voorbeeld: Amerikaanse soldaten komen Duitse onderzeer binnen, er kijkt er eentje naar het instrumentenpaneel en roept vol verbazing uit "Everything is in German!". Goh...) en onrealistisch"


Ik heb hem een tijdje geleden voor het laatst gezien, maar ik denk dat het voorbeeld wat jij opnoemt meer (een poging tot) een grap dan dat het stom is. Misschien is het wel een stomme grap dat kan ook ;) !

emperor

Avatar

Leuke film..voor een verloren zomeravond.

DocTari

Avatar

orie "Heb je wel goed gekeken naar deze film ?
Das Boot zuigt met U-571
Ik ga zeker kijken !
Raad deze film zeker aan T+)"


dit beter dan "Das Boot" ??? :'(

Deze film is gemiddeld: zeker kijkbaar, maar behoorlijk voorspelbaar en af en toe enorm stom (beste voorbeeld: Amerikaanse soldaten komen Duitse onderzeer binnen, er kijkt er eentje naar het instrumentenpaneel en roept vol verbazing uit "Everything is in German!". Goh...) en onrealistisch

svw

Avatar

Vond hem niet tegenvallen. Haalt absoluut niet het niveau van Das Boot, Crimson Tide of Hunt for the Red October, maar toch zeker geen slechte film.

[rating 3.5]

WoUtoMatiC

Avatar

Das Boot en Crimson Tide zijn wat mij betreft de enige geslaagde films uit dat rijtje.

Stingray

Avatar

Topfilm, waarom? Nou omdat ik gek ben van onderzeeboot films...Hunt for red october, Das Boot, U-571, Below, Crimson Tide en K-19: Allemaal het bekijken waard. Er hangt gewoon altijd een freakt sfeertje bij zulke films. >Smiley face

ash_

Avatar

Pfff, doe niet zo verrekte negatief met je rating van 0 :|

Het is best een leuke film, actie enzow, en hij heeft zelfs een oscar gekregen voor het geluid als ik het me goed herinner... Denk dat ik deze vrijdag maar ga bekijken Smiley face

[rating 3.5]


Alhoewel ik een rating van 0 ook overdreven vind, heeft hij wel een punt. Nadat de film uitkwam waren er echt heel veel mensen die dachten dat de Amerikanen de enigma veroverd hadden...

Almar

Avatar

Speelt die langharige rocker daar niet in? Bon Jovi? :Y

HertogJan

Avatar

Pfff, doe niet zo verrekte negatief met je rating van 0 :|

Het is best een leuke film, actie enzow, en hij heeft zelfs een oscar gekregen voor het geluid als ik het me goed herinner... Denk dat ik deze vrijdag maar ga bekijken Smiley face

[rating 3.5]

F@tboy

Avatar

Deze film is groffe geschiedsvervalsing.
Het waren de Britten die WOII de duitse enigma machine konden bemachtigen.
Daarbij was geen enkele amerikaan ook maar in de buurt.
Maar ja, denken ze in hollywood, welke amerikaan wil nu zien hoe niet amerikanen de held uit hangen.
[rating 0]

FuzzyWuzzy

Avatar

Leuke special effects, geluid en beeld

Zeurdoos

Avatar

Tja, als je Das Boot hebt gezien is elke andere duikbootfilm overbodig. Deze haalt dat niveau voor geen meter. Als je wilt kijken voor een doorsnee actiefilm zonder al te veel diepgang dan is ie nog wel aardig.

[rating 3]


Bewuste woordkeuze zeker? ;) Maar inderdaad, niet echt een topper. Mocht je al het andere vanavond al hebben gezien dan deze een keer kijken....

-Zeur-

U-96

Avatar

En desondanks geef je de film een 4. Denk je niet dat je een beetje doorslaat? Je hoeft U571 niet een 4 te geven om duidelijk te maken dat je Das Boot veel beter vindt hoor (tenzij je Das Boot een 5 zou geven)

Omdat ik in U-571 veel dingen ben tegengekomen die letterlijk uit Das Boot gekopiëerd zijn, en tevens ook omdat U-571 een zeer slechte 'kopie' is van Das Boot, vind ik het een mindere film. Maar het hoofdpunt is toch wel dat deze heldendaad in het echt door de Engelsen werd gedaan, maar in deze film zijn het Amerikanen. :|

plop

Avatar


Ondanks mijn negatieve uitspraken is het ook weer zo dat ik deze film best vermakelijk vind; ik heb hem 4 keer gezien en altijd best boeiend.

En desondanks geef je de film een 4. Denk je niet dat je een beetje doorslaat? Je hoeft U571 niet een 4 te geven om duidelijk te maken dat je Das Boot veel beter vindt hoor (tenzij je Das Boot een 5 zou geven)

U-96

Avatar

Daarbij is U-571 pure geschiedsvervalsing.

Mee eens. U-571 is onrealistisch. Het mag er dan wel misschien indrukwekkend uitzien, en het geluid super zijn, maar kwa inhoud en akteerwerk is het echt niets.
Bijvoorbeeld deze scene zit mij dwars:
Dat de Kommandant van de U-571 in het begin van de film het bevel geeft om alle overlevenden in die reddingsbood af te schieten met de AA-Guns. In de Tweede Wereldoorlog was het een regel van de KriegsMarine dat de U-Boot gewoon weg moest varen, en de overlevenden laten gaan. :|
Ondanks mijn negatieve uitspraken is het ook weer zo dat ik deze film best vermakelijk vind; ik heb hem 4 keer gezien en altijd best boeiend. Maar ik weet zeker Das Boot NOOIT zou kunnen worden geëvenaard.

Pimsel

Avatar

Daarbij is U-571 pure geschiedsvervalsing.

Oh en Bon Jovi...... genoeg gezegd dacht ik zo

U-96

Avatar

Al zou je de kommandant met een gigantische verrekijker op de brug zetten midden op zee; de U-96 van Das Boot zou hij dan nooooit kunnen zien. Kwa sfeer, kwaliteit, akteerwerk, akteurs, verhaal, lengte, echt alles is Das Boot vele malen beter dan U-571. Ondanks dat ik deze film 4 keer gezien heb, vind ik het toch niet meer dan een 4 waard.

Hans

Avatar

:N (slaat op een bepaald feit in de post hierboven)
Helaas een volgende keer kijken dan maar.

bonjovi_rocks

Avatar

Toffe film joh! alleen jammer dat Jon Bon Jovi zo vroeg dood gaat. Maar die mathew maakt veel goed ;)

Vleermuisje

Avatar

Wauw... was toch wel een vermakelijke film, mooi geluid inderdaad :Y

emperor

Avatar

[rating 2.5]

Novah

Avatar

Zeker goede film voor vanaaf. Alleen ... ik vind het dus echt NIET kunnen dat ze in deze film je vertellen dat het de Amerikanen waren die de ENIGMA-encoder hebben veroverd. Dat kan je echt niet maken, het waren dus de Engelsen. Maarjah... Hollywood :(

7/10, had meer ingezeten

emperor

Avatar

Lijkt me heel aardige film voor deze avond.
T+)

okkie-man

Avatar

Ok subwoofer vol aan bij deze film...!! >Smiley face
...het geluid is absoluut meesterlijk...
en geef de buren ff wat oordopjes...[rating 3]

Zeker weten :Y Best een aardige film die een paar mooie momenten heeft
[rating 3.5]