POLL: De blockbusters van de zomer 2014

Dit weekend staat volledig in het teken van Comic Con, dus ook wij kijken vooruit!

FilmTotaal staat op dit moment bol van alle berichten uit San Diago, waar op dit moment het jaarlijkse Comic Con plaatsvindt. Vele studio's en filmmakers maken tijdens het grootse filmevenement hun plannen bekend en onthullen (eerste) beelden van en uit hun nieuwste titels. Veel van de films waarover wordt gesproken, komen in de zomer van 2014 uit. Een goed moment om te kijken naar welke van de reeds geplande 2014-zomerblockbuster de FilmTotaal bezoekers het meest uitkijken.

In de zomer van 2014 staan wederom de superheldenfilms behoorlijk in spotlight. Naast de twee titels van Marvel Studios, Captain America: The Winter Soldier en Guardians Of The Galaxy, verschijnen ook de sequels The Amazing Spider-Man 2 en X-Men: Days Of Future Past. Een andere grote stripverfilming is Sin City: A Dame to Kill For. Ook staat de actiefilm Stretch Armstrong gepland, die veel overeenkomsten heeft met een superheldenfilm. De superhelden krijgen waarschijnlijk flinke concurrentie van Michael Bays Transformers 4, de sequel Dawn Of The Planet Of The Apes, de reboot Godzilla en de zevende FF-film Fast & Furious 7.

Uiteraard verschijnen er ook een aantal animatiefilms. Van Pixar kunnen we een compleet nieuwe film verwachten met The Good Dinosaur, DreamWorks Animation lanceert de sequel How To Train Your Dragon 2 en ook Blue Sky richt zich met Rio 2 op herkenbaar materiaal. Walt Disney zet met Planes: Fire and Rescue alles op alles om de franchise uit te bouwen tot een nieuw Cars-imperium.

Andere grote titels zijn Wally Pfifsters sci-fi film Transcendence, The Wachowskis' Jupiter Ascending, Doug Limans Edge of Tomorrow en Walt Disneys Maleficent. Voeg hier ook nog blockbusters aan toe als The Equalizer, Ninja Turtles, Hercules, 22 Jump Street, Fifty Shades of Grey en The Expendables 3 en je hebt een redelijk gevulde bioscoopagenda.

Mogelijk ontbreekt jouw favoriet voor de zomer van 2014 in onderstaande lijst; meld deze dan svp bij de reacties. In deze POLL zijn de meeste drama's en (rom)koms niet meegenomen en de meegegeven data kan uiteraard nog veranderen.

Succes met de overwegingen en bedankt voor je stem!
De poll is geëindigd, je kan niet meer stemmen.
panel management



NieuwsFilm

meest populair