POLL: Naar welke grote film in 2015 kijk jij het MEEST en MINST uit?

We hebben 25 grote titels geselecteerd.

Ondertussen hebben we van flink wat van de allergrootste blockbusters van 2015 voorproefjes gekregen. In deze POLL kijken we alvast vooruit naar het aankomende filmjaar; naar welke titel kijk jij het MEEST en het MINST uit? Voor je gaat stemmen, eerst even een kort overzicht!

De eerste twee écht grote films van 2015 lijken Jupiter Ascending (5 februari) en Fifty Shades of Grey (12 februari) te zijn. Na de maart-titels Chappie en The Divergent Series: Insurgent staat de maand april in het teken van de veelbesproken sequel Fast & Furious 7 en uiteraard de eerstvolgende Marvel Studios-film en tweede Avengers-film Avengers: Age of Ultron (23 april).

In mei keert met Mad Max: Fury Road (14 mei) een oude grootse filmfranchise terug naar het witte doek, iets dat in 2015 nog drie keer zal gebeuren. In mei verschijnt ook Brad Birds grootse sci-fi film Tomorrowland (21 mei). De maand juni herbergt met Jurassic World (11 juni) één van de grootste films van het jaar. In de maand daarop twee grote animatiefilms met Minions (1 juli) en Inside Out (22 juli), de eerste Pixar-film sinds circa twee jaar. Ook keert de T-800 terug op het witte doek in Terminator: Genisys (9 juli).

Op 6 augustus staan in Nederland wonderbaarlijk twee superheldenfilms gepland, namelijk Marvel Studios' Ant-Man en de reboot The Fantastic Four. In dezelfde maand zien we ook de komediesequel Ted 2 (13 augustus) en de horror-remake Poltergeist (20 augustus). September onthult het vervolg Maze Runner: Scorch Trials (24 september). In oktober het Disney live-action sprookje The Jungle Book (9 oktober) en uiteraard verschijnt in die maand ook de 24e Bond-film SPECTRE (23 oktober).

De voorlaatste maand van 2015 staat in het teken van Guillermo del Toro's Crimson Peak (12 november) en het afsluitende The Hunger Games: Mockingjay Part 2 (18 november). Tevens kunnen de liefhebbers een tweede Pixar-film van het jaar bezoeken: The Good Dinosaur (25 november). In december lopen de zalen vol voor Star Wars: The Force Awakens (18 december) en Mission: Impossible 5 (24 december). Ook komt waarschijnlijk The Hateful Eight (2015) uit welke vooralsnog geen officiële verschijningsdatum heeft.

Uiteraard zijn niet alle titels mee te nemen in onderstaand overzicht en er zijn ook enkele films die eind 2015 in de States verschijnen, maar al gepland staan voor een Nederlandse release in 2016. Uiteraard vatten we - net als dit jaar - op 1 januari weer de vele releases in het aankomende jaar samen in het jaaroverzicht.

De poll is geëindigd, je kan niet meer stemmen. De poll is geëindigd, je kan niet meer stemmen.

Heb je een voorkeur voor een andere (grote) titel, meld het hieronder!


NieuwsFilm

meest populair