Featured

FEATURED: Box office voorspelling 2015

Welke film zal de best verdienende van het jaar worden?

door Jim Pedd op 15.01.2015 om 13:00 in FeaturedVorig jaar verscheen voor het eerst een box office voorspelling op FilmTotaal (die je hier terug kunt lezen). Die blijkt niet helemaal uitgekomen te zijn (zo ontbreekt Marvels Guardians of the Galaxy op de top tien), maar dat neemt niet weg dat we dit jaar nog een poging tot het voorspellen van de box office top tien wagen.

Onderstaande lijst bevat één hele duidelijke winnaar, namelijk Avengers: Age of Ultron. Als gekeken wordt naar de box office prestaties van andere films van Marvel, en dan vooral de prestaties van The Avengers (2012), kan het bijna niet anders, of de film gaat het jaar overtuigd winnen, of Star Wars: The Force Awakens nou de meest geanticipeerde film is of niet.

Die film zal volgens ons waarschijnlijk het gevecht met de 24ste James Bond-film, Spectre en Fast & Furious 7 moeten voeren om de tweede plaats van het jaar. Vermoedelijk wint de film die strijd en eindigt de zevende Star Wars-film op de tweede plaats. Enfin, hieronder zonder verder omhaal de top tien grootverdieners van 2015.

Mocht je zelf denken dat de top tien er komend jaar anders uit gaat zien, horen we dat uiteraard graag in de comments!

The Good Dinosaur (25 november)


Regie:
...
Cast:
...
Scenario:
...
Animatie | Komedie | Familie
Genre(s):
...
Enrico Casarosa | Bob Peterson


De nummer tien zal waarschijnlijk één van de twee Pixar-films zijn die uit komt in 2015. De strijd gaat tussen Inside Out en The Good Dinosaur, maar er moet een keuze gemaakt worden tussen de twee en zo kwamen we uit op The Good Dinosaur. Deze opent in de Verenigde Staten tijdens het Thanksgiving weekend, recht tegenover de laatste Hunger Games-film, maar het publiek van beide films is anders. Dat deze film uitkomt in gewoonlijk één van de beste weekenden van het jaar in de Verenigde Staten, zal daarnaast helpen met het opkrikken van de box office verdienste. Overigens opent Inside Out in juli, normaliter ook een sterke maand, maar vermoedelijk zal de film het toch wat minder goed doen. Wat The Good Dinosaur betreft, waarin een menselijk kindje en een vriendelijke Apatosaurus bevriend raken, verwachten we een box office opbrengst van tussen de 600 en 650 miljoen dollar.Ant-Man (6 augustus)


Regie:
...
Cast:
...
Scenario:
...
Gabriel Ferrari | Andrew Barrer e.a.
Genre(s):
...
Actie | Sci-Fi


Het is eigenlijk niet eens een vraag of Marvels Ant-Man het goed gaat doen. Dat zal sowieso gebeuren, maar wat wel de vraag is, is hoe goed de film het zal doen. Waarschijnlijk zal de productie, die oorspronkelijk door Edgar Wright geregisseerd zou worden, profiteren van de opbrengst van Avengers: Age of Ultron. De eerste film die na The Avengers uitkwam, verdiende fors meer dan zijn voorgangers, dus het zou kunnen dat Ant-Man ook gigantische bedragen binnen gaat halen. Wie weet zelfs meer dan een miljard, maar het zou ook zomaar eens tegen kunnen vallen. De verwachting is dat Ant-Man ongeveer net zo'n omzet gaat draaien als Guardians of the Galaxy en dus wordt uitgegaan van een opbrengst tussen de 700 en 750 miljoen dollar. De film toont overigens hoe meesterdief Scott Lang (Rudd) en Hank Pym (Douglas) ervoor moeten vechten om de geheimen van de Pym-deeltjes uit handen van schurken te houden.Mission: Impossible 5 (24 december)


Regie:
...
Cast:
...
Scenario:
...
Drew Pearce | Will Staples
Genre(s):
...
Actie | Avontuur | Thriller


Een film waarmee acteur Tom Cruise gegarandeerd succes gaat boeken, is Mission: Impossible 5. De opbrengsten van recent verschenen films met Cruise, waaronder Edge of Tomorrow en Oblivion vielen tegen, maar dat zal bij deze gevestigde franchise echt niet het geval zijn. Die is juist populairder dan ooit (kijk maar naar de verdiensten van deel 4: Ghost Protocol) en om die reden verwachten we een opbrengst van tussen de 700 en 800 miljoen dollar. Dat de film boordevol waaghalzerij en gevaarlijke stunts zit, zal daar alleen maar aan bijdragen. De film werd opgenomen in wereldsteden als Wenen (Oostenrijk), Rabat (Marokko), Monaco (Monaco) en Londen (Engeland). Mogelijk is het verder de laatste in de franchise. Toen Ghost Protocol werd opgenomen, vertelde Cruise al dat het zijn laatste keer zou zijn. Maar zeker weten doe je het natuurlijk nooit...The Minions (1 juli)


Regie:
...
Cast:
...
Scenario:
...
Brian Lynch
Genre(s):
...
Animatie | Familie | Komedie


Despicable Me (2010) en Despicable Me 2 (2013) waren een succes aan de wereldwijde box office. Daarop kwam Illumination niet alleen op het slimme idee om de populaire Minions de hoofdrol te geven in een eigen film, maar ook om de creatieve breinen achter de franchise te vragen mee te werken. Zodoende dus dat regisseurs Kyle Balda en Pierre Coffin aan het roer staan van deze eerste volwaardige spin-off van de franchise, die zich concentreert op de beslommeringen van de kleine gele monstertjes, die zo grappig zijn in de originele films. The Minions zal alleen al daarom een succes worden bij het jonge publiek, dat waarschijnlijk en masse naar de bioscoopzalen trekt in juli. De film zal waarschijnlijk zo'n achthonderd miljoen dollar op gaan brengen; minder dan de tweede film, maar meer dan de eerste. In de film worden de Minions bedreigd en is het aan een stel knullige gele wezentjes om de wereld te redden.

Bekijk de trailer


Jurassic World (11 juni)


Regie:
...
Cast:
...
Scenario:
...
Derek Connolly | Colin Trevorrow
Genre(s):
...
Actie | Avontuur | Sci-Fi


Zo succesvol als de eerste film uit de franchise werd nog geen enkele andere in de Jurassic Park-franchise, maar de boel rond dit vervolg is zo gehypet en het geheel ziet er zo goed uit, dat het bijna niet anders kan, of het wordt een groot kassucces. In dit vervolg is het themapark dat John Hammond bedacht nu daadwerkelijk draaiende en is het een succes bij het grote publiek, dat dagelijks met grote veerboten met duizenden tegelijk naar het eiland gebracht wordt. Maar, de bezoekerscijfers lopen terug en dus wil Masrani Global, de nieuwe eigenaar, een hybride laten maken. Die zorgt al snel voor chaos in het park. Alle elementen lijken dus klaar om een mooie vernieuwde film te worden. Genoeg dus om een groot, in nostalgie badend publiek, naar de bioscoopzalen te trekken. Jurassic World zal tussen de 900 en 950 miljoen dollar opbrengen, maar zou zomaar eens boven de één miljard uit kunnen komen.

Bekijk de trailer


Fast & Furious 7 (2 april)


Regie:
...
Cast:
...
Scenario:
...
Chris Morgan
Genre(s):
...
Actie | Misdaad | Thriller
Als je kijkt naar de box office verdiensten van de tot nu toe zes films in de Fast & Furious-franchise, valt een flinke stijgende lijn op. Bijna elke film verdiende meer dan zijn voorganger, vaak bijna 150 miljoen dollar meer. Als die trend doorzet, dan zou Fast & Furious 7 zomaar eens zo'n 950 miljoen dollar kunnen verdienen. De verwachting is dat de film het zo goed zal doen, vooral omdat het de laatste is van hoofdrolspeler Paul Walker, die vorig jaar bij een auto-ongeluk om het leven kwam. In de film keren sowieso veel sterren uit voorgaande films terug en zeg nou zelf: wie heeft er geen zin in wat knalharde autoraces? Die zullen we genoeg voorgeschoteld krijgen in deze film. Als Deckard Shaw (Statham) lucht krijgt van wat er met zijn gemene broertje gebeurt is, besluit hij wraak te nemen op Dominic (Diesel), Brian (Walker) en de rest van de crew.

Bekijk de trailer


The Hunger Games: Mockingjay - Part 2 (18 november)


Regie:
...
Cast:
...
Scenario:
...
Danny Strong | Peter Craig
Genre(s):
...
Avontuur | Sci-Fi


Sinds 21 november verdiende The Hunger Games: Mockingjay - Part 1 al zo'n 695 miljoen dollar, minder dan we vorig jaar hadden voorspeld. De film deed het tot dusverre lang niet zo goed als voorganger Catching Fire, maar ook niet slecht. Een verklaring voor deze mindere box office prestaties ligt waarschijnlijk in het feit dat voorlaatste films het vaak minder goed doen dan andere films in de franchise. En daar komt bij dat vaak de laatste film het 't beste doet. Dat zal ook het geval zijn in Mockingjay - Part 2, waarvan verwacht wordt dat het wel eens de grens van één miljard dollar zou kunnen overschrijden. In deze laatste film wordt getoond hoe Katniss Everdeen (Lawrence) het nog één laatste keer tegen het Capitol op moet nemen in een poging de districten van Panem voor eens en voor altijd te verlossen van de Hongerspelen. Mockingjay - Part 2 zou wel eens tussen de 950 en 1000 miljoen dollar kunnen opbrengen.Spectre (23 oktober)


Regie:
...
Cast:
...
Scenario:
...
John Logan | Neal Purvis e.a.
Genre(s):
...
Actie | Avontuur | Misdaad


Drieëntwintig films zijn er ondertussen verschenen en toch is de James Bond-franchise van Ian Fleming nog altijd bijzonder populair. In 2015 verschijnt de vierentwintigste film in de franchise, Spectre genaamd, en het zou wel eens de best verdienende ooit kunnen worden. Voorganger Skyfall haalde internationaal nog 1,1 miljard dollar op en de verwachting is dat deze nieuwe film, waarvoor regisseur Sam Mendes terugkeerde, minstens net zoveel gaat opbrengen. In Spectre ontvangt Bond een cryptische boodschap uit zijn verleden, die hem op het spoor stuurt van een sinistere organisatie. Terwijl M. (Fiennes) ondertussen strijd levert tegen politieke krachten, die van zins zijn de geheime diensten van het Verenigd Koninkrijk samen te voegen, weet Bond de lagen van bedrog weg te pellen en de afgrijselijke waarheid achter de organisatie SPECTRE te onthullen. Spectre zal zo rond de 1,1 tot 1,2 miljard dollar op gaan brengen.Star Wars: The Force Awakens (18 december)


Regie:
...
Cast:
...
Scenario:
...
J.J. Abrams | Lawrence Kasdan e.a.
Genre(s):
...
Avontuur | Fantasy | Sci-Fi


De meningen over hoe goed Star Wars: The Force Awakens het gaat doen verschillen enorm. De een denkt dat de film met gemak de best verdienende van het jaar wordt en de ander verwacht van niet. Zo stelde Entertainment Weekly in een voorspelling dat de film zomaar eens een dikke twee miljard dollar zou kunnen opbrengen. Wij denken dat het niet zo hard zal lopen, al zal de film met gemak één van de best verdienende films uit de franchise (of zelfs dé best verdienende) worden en ook één van de best presterende films van het jaar 2015. De opbrengst zal naar schatting ergens tussen de 1,2 en 1,5 miljard dollar komen te liggen. Voor de film komen niet alleen oude castleden als Mark Hamill, Harrison Ford en Carrie Fisher terug, maar is ook een hele reeks nieuwe acteurs en actrices aangetrokken. Disney wil zijn investering, van 4 miljard dollar, toen het Lucasfilm opkocht, natuurlijk zo snel mogelijk terugverdienen...

Bekijk de trailer


Avengers: Age of Ultron (23 april)


Regie:
...
Cast:
...
Scenario:
...
Joss Whedon
Genre(s):
...
Actie | Avontuur | Fantasy


Star Wars-film of geen Star Wars-film, de absolute koning van de box office is op dit moment filmstudio Marvel (net als LucasFilm ook in handen van Disney). Sinds The Avengers verdienden films van de comic-studio gigantische bedragen aan de wereldwijde box office. Guardians of the Galaxy werd vorig jaar bestempeld als een grote gok, maar die betaalde zich uit en werd één van de best verdienende Marvel-films ooit. De verwachting is uiteraard dat Avengers: Age of Ultron de best verdienende zal worden. Kijken we naar de gemiddelde procentuele opbrengststijging van Marvel vervolgfilms ná The Avengers, zou de opbrengst van deze vervolgfilm zomaar eens zo rond de 2,6 miljard dollar kunnen liggen. Toch wordt een iets lage opbrengst verwacht van deze film, waarin de Avengers het tegen slechterik Ultron (Spader) opnemen. De film zal de internationale box office winnen met een opbrengst van een mooie twee miljard dollar.

Bekijk de trailer

29 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

geertvdheide

Avatar

Vorig jaar zaten jullie toch aardig in de richting hoor, en dit jaar waarschijnlijk ook weer. Volgens mij zijn dit allemaal films die 500 miljoen of meer kunnen gaan omzetten. En het zijn films die ik persoonlijk allemaal wel wil zien. Nog een Mission Impossible en een F&F is dan niet zo bijzonder, maar er zitten geen echte stinkers tussen (naar verwachting uiteraard).

Spectre zal vast weer heel ver komen qua omzet, omdat de doelgroep zo breed is (meerdere generaties, jong en oud), maar ik ben het met dit lijstje eens dat Avengers 2 'm waarschijnlijk zal overtreffen. De eerste Avengers heeft tenslotte ook meer opgebracht dan Skyfall deed.

Misschien dat Star Wars ze toch allemaal wel overtreft trouwens; het blijft te bezien. En zoals hieronder aangegeven: Mission Impossible 5 draait grotendeels in 2016. Uiteindelijk zal die film wel veel opbrengen, maar niet zozeer in 2015.

Ben benieuwd hoe het in de praktijk zal gaan met deze films, zowel qua commercieel als kritisch succes!

batmaster

Avatar

Ikzelf denk dat Star Wars meer gaat opleveren. Ook denk ik dat Mission Impossible niet de top 10 gaat halen sinds deze nog veel geld gaat verdienen in 2016. Voor mijn mening telt alleen wat in 2015 wordt opgehaald.

FilmMaster

Avatar

Ik denk dat Star Wars het meest op gaat leveren, veel filmliefhebbers zijn toch heel nieuwsgierig wat Abrams hier mee gaat doen en of het goed wordt, als het echt een goeie film zal zijn, dan gaat echt veel opleveren denk ik, minstens 1miljard.

YOLO

Avatar

Ik denk dat Mission: Impossible 5 er buiten blijft. Deze heeft nog maar 1 week in 2015 te gaan. Uiteraard gaat Mission: Impossible 5 meeliften op Star Wars. Daar waar uitverkochte zalen zijn waarin Star Wars te zien is, komt men al gauw op de 2e blockbuster keuze MI:5. En zeker in de kerst / nieuwjaar periode is helemaal kat in het bakkie, want mensen gaan sowieso al meerdere keren naar de bios.
Overigens zal Mission: Impossible 5 waarschijnlijk in NL vanaf 7 jan 2016 te zien zijn, zo meld Pathé en IMDb. Maar goed dat is nog een lange weg.

schrader

Avatar

1. Star Wars
2. Avengers: Age of Ultron
3. Spectre/F&F

Dit denk ik.. vooral omdat ik hier persoonlijk heen zal gaan en ik ga lang niet altijd naar de bios, alleen wanneer er een must-see draait.

Goov25

Avatar

Waarschijnlijk zal de productie, die oorspronkelijk door Edgar Wright geregisseerd zou worden, profiteren van de opbrengst van Avengers: Age of Ultron. De eerste film die na The Avengers uitkwam, verdiende fors meer dan zijn voorgangers, dus het zou kunnen dat Ant-Man ook gigantische bedragen binnen gaat halen. Wie weet zelfs meer dan een miljard, maar het zou ook zomaar eens tegen kunnen vallen.

Die 1e vervolgfilm na Avengers 1 was toch Iron Man 3? Ik denk dat daarom de vergelijking niet helemaal opgaat; omdat Iron Man al jarenlang bekend was (2 solo-films) én ook in The Avengers voorkwam. Ant-Man is een geheel nieuw karakter; dat ook nog eens niet voorkomt in de tweede Avengers film. Het zou mij dus niets verbazen als Ant-Man flink minder ophaalt.

Verder mooie lijst! M.u.v. #10 wil ik ze ook allemaal bekijken.. misschien sla ik Star Wars over; ik heb nooit echt wat van die hype meegekregen/begrepen, en zie nog niet helemaal in waarom ik er heen zou moeten gaan. Maar wie weet Smiley face

benjamin

Avatar

batmaster "Voor mijn mening telt alleen wat in 2015 wordt opgehaald."
Waarom eigenlijk? Lijkt mij toch handiger als je een vergelijking wil maken tussen films om iedereen met "gelijke wapens" te laten strijden. Veel sites als BoxOfficeMojo maken wel de optelling ook, zo zie je bijvoorbeeld dat sinds het artikel van vorige week de jaarlijst van 2014 nog gewijzigd is (met The Hobbit nu op de tweede plek).

bigmichiel

Avatar

The Good Dinosaur - nog nooit van gehoord
Ant-Man - verwacht hier eigenlijk niets van. Misschien maar goed ook, kan hij alleen maar meevallen. Krijg wel het gevoel dat het algemene publiek beetje Marvel moe begint te worden.
Mission: Impossible 5 - de zoveelste in een dozijn. Geen idee wat t gaat doen. Volgens mij was de vorige ook best goed bezocht.
The Minions - 50/50 gevoel. Ze werken als aanvulling, maar of ze ook een film kunnen dragen moet maar blijken. The Penguins van Madagascar wat mij betreft iig bijvoorbeeld niet.

Bij de rest heb ik geen twijfels. T zullen niet allemaal super films worden, maar qua opbrengsten en bezoekersaantallen zal t wel snor zitten.

Roeltje

Avatar

bigmichiel "The Good Dinosaur - nog nooit van gehoord"


Dude... :N

It's Pixar!

SunChaser

Avatar

Roeltje "Dude... :N

It's Pixar!"


En? Ik wist ook niet dat t Pixar was

DeMuizenkoning

Avatar

Ikzelf ben meer benieuwd naar 'Inside Out' dan 'The Good Dinosaur', misschien is dat ook de enigste reden waarom ik denk dat de eerst genoemde beter zal scoren dan het verhaal met de dinosaurussen. Verder denk ik dat het wel allemaal ongeveer klopt met natuurlijk the Avengers bovenaan, denk dat ze alleen nog maar meer fans hebben gekregen na GotG, word een mooi jaar voor Marvel.

YOLO

Avatar

bigmichiel "The Good Dinosaur - nog nooit van gehoord"


SunChaser "En? Ik wist ook niet dat t Pixar was"


De 1e zin bij The Good Dinosaur:

De nummer tien zal waarschijnlijk één van de twee Pixar-films zijn die uit komt in 2015.

Sand

Avatar

Persoonlijk vind ik dat Star Wars moet "winnen" , maar Avengers zal toch winnen..

Star Wars is vooral voor het "oudere" publiek zeer hard uitkijken, en natuurlijk ook wat enkelingen in de jeugd die fan zijn.
Maar zo goed als alle "jeugd" vind the Avengers goed, dus die gaan toch veel meer bezoekers krijgen..

ridjieddo

Avatar

En Fantastic Four reboot? Zal vast floppen

patrick_h

Avatar

benjamin "Waarom eigenlijk? Lijkt mij toch handiger als je een vergelijking wil maken tussen films om iedereen met "gelijke wapens" te laten strijden. Veel sites als BoxOfficeMojo maken wel de optelling ook, zo zie je bijvoorbeeld dat sinds het artikel van vorige week de jaarlijst van 2014 nog gewijzigd is (met The Hobbit nu op de tweede plek)."
Wat dan wel weer stom is van BOM is dat ze uitgaan van een Amerikaanse releasedatum. Zo staat The Wind Rises op 52 in de lijst van 2014, hoewel meer dan 90% van de opbrengst in 2013 behaald is. Films die niet in de VS in de bioscoop uitgebracht worden staan er helemaal niet in.

Ik vind het vooral interessant om te zien wat Spectre gaat doen. Skyfall had ineens een veel hogere opbrengst dan alle andere James Bond-films. Zou die hoeveelheid bezoekers weer komen of valt de serie terug naar het oude niveau? Voor Nederland lijkt het me toch wel een zekerheid dat Spectre de best bezochte film van dit jaar gaat worden.

DeMuizenkoning

Avatar

Sand " Persoonlijk vind ik dat Star Wars moet "winnen" , maar Avengers zal toch winnen.."


En waarom denk je dat Star Wars het verdient bovenaan te staan? B-)

patrick_h "Voor Nederland lijkt het me toch wel een zekerheid dat Spectre de best bezochte film van dit jaar gaat worden."


Niet vervelend bedoelt ofzo maar waar baseer je dat op?

StarWars2015

Avatar

Voor het jaar 2015 zal Avengers wel het meeste ophalen, maar voor films die gereleased zijn in 2015 zal Star Wars ruim het meeste op gaan halen.

andyboy35

Avatar

@moderator: The Minions zijn NIET van Dreamworks ;) Op de poster staat zelfs van welke studio die wel is

Glennekeeeee

Avatar

StarWars2015 "Voor het jaar 2015 zal Avengers wel het meeste ophalen, maar voor films die gereleased zijn in 2015 zal Star Wars ruim het meeste op gaan halen."


dat denk ik echt niet. maar ik geloof nu ook wel dat avengers 2 2,6miljard gaat ophalen. als hij terug goed bevonden word zal het rond de 2 miljoen stokken. En Star Wars heeft dat nog niet echt bereikt die bedragen, zelfs niet met inflatie meegerekend.

ik gok op dit

1. Avengers 2 (1,9 miljard)
2. Star Wars II (1,4 miljard)
3. SPECTRE ( mits lovende kritieken zoals bij skyfall) (1,1 miljard)

Arteron

Avatar

[quote\]Daarop kwam DreamWorks niet alleen op het slimme idee om de populaire Minions de hoofdrol te geven in een eigen film, maar ook om de creatieve breinen achter de franchise te vragen mee te werken.[/quote]

Dreamworks? Pardon? Het is nog altijd Illumination Entertainment ;)

patrick_h

Avatar

DeMuizenkoning "Niet vervelend bedoelt ofzo maar waar baseer je dat op?"
James Bond-films haalden altijd een miljoen bezoekers in Nederland (give or take 10%), zelfs de slechte en Skyfall ineens 2 miljoen. Dus dat wordt toch zeker een miljoen bezoekers voor Spectre. Geen enkele Star Wars, F&F, M:I, HG of Marvel-film heeft ooit een miljoen bezoekers gehaald. Jurassic Park is dankzij de tweede en derde film niet bepaald een sterk merk meer en Pixar is ook geen garantie voor een miljoen.

bioshock300

Avatar

Star wars over de miljard
avengers gaat de miljard ook wel halen
spectre 8 of 9 ton

Chrischzz

Avatar

bioshock300 "star wars over de miljard
avengers gaat de miljard ook wel halen
spectre 8 of 9 ton"


Dan is Spectre wel een hele grote flop, met maar 8 of 9 ton. :P

Sand

Avatar

Glennekeeeee "dat denk ik echt niet. maar ik geloof nu ook wel dat avengers 2 2,6miljard gaat ophalen. als hij terug goed bevonden word zal het rond de 2 miljoen stokken. En Star Wars heeft dat nog niet echt bereikt die bedragen, zelfs niet met inflatie meegerekend.

ik gok op dit

1. Avengers 2 (1,9 miljard)
2. Star Wars II (1,4 miljard)
3. SPECTRE ( mits lovende kritieken zoals bij skyfall) (1,1 miljard)"


Star Wars II gaat echt niet zoveel kijkers meer krijgen hoor ;)

warrior2011

Avatar

patrick_h "James Bond-films haalden altijd een miljoen bezoekers in Nederland (give or take 10%), zelfs de slechte en Skyfall ineens 2 miljoen. Dus dat wordt toch zeker een miljoen bezoekers voor Spectre. Geen enkele Star Wars, F&F, M:I, HG of Marvel-film heeft ooit een miljoen bezoekers gehaald. Jurassic Park is dankzij de tweede en derde film niet bepaald een sterk merk meer en Pixar is ook geen garantie voor een miljoen."


Je snapt hopelijk dat dit artikel gaat over de wereldwijde boxoffice? Want de bezoekersaantallen in Nederland zijn bijna te verwaarlozen met die van een groot deel van de rest in de wereld. M.a.w. als een film in Nederland goed bezocht wordt wil dat niet zeggen dat het in de rest van de wereld ook zo is..

patrick_h

Avatar

warrior2011 "Je snapt hopelijk dat dit artikel gaat over de wereldwijde boxoffice? Want de bezoekersaantallen in Nederland zijn bijna te verwaarlozen met die van een groot deel van de rest in de wereld. M.a.w. als een film in Nederland goed bezocht wordt wil dat niet zeggen dat het in de rest van de wereld ook zo is.."
Jij snapt hopelijk dat dit een antwoord was op iemands vraag over mijn een-regelige uitwijding betreffende Nederland? Want de bezoekersaantallen in Nederland kunnen best ook interessant zijn. M.a.w. als de inhoud van een artikel bij jou direct vergeten wordt na een kleine uitwijding over iets anders, wil dat niet zeggen dat dat bij de rest van de lezers ook zo is..

M0vieFreak

Avatar

Ik zou de meeste films ook hetzelfde inschatten maar Avengers 2 is aan de hoge kant denk ik.

Glennekeeeee

Avatar

Sand "Star Wars II gaat echt niet zoveel kijkers meer krijgen hoor ;)"


je moet ten eerste al rekenen dat de opbrengsten hoger gaan zijn door de duurdere tickets. daarbij komt nog eens dat landen zoals China (ook massaal gevallen voor Guardians OTG) véél belangrijker geworden zijn dan zelfs in de tijd van de prequels.

EDIT:
Ok, ik heb hem door :D hahaha, niet goed gekeken :p

NieuwsFilm

meest populair