Netflix

De tien topfilms die Netflix deze week heeft toegevoegd

Heel wat nieuws!

door Jim Pedd om 22:30 in Netflix
Elke week voegt Netflix heel wat films toe aan de database. Daar zitten soms mooie films tussen en soms wat minder mooie. In dit artikel lichten we de vijf beste films uit die nieuwe toevoegingen uit en bieden we je een overzicht met alle andere producties die nu beschikbaar zijn.

The Lord of the Rings Trilogy (2001 - 2003)
Regie: Peter Jackson | Cast: Elijah Wood, Ian McKellen, Sean Astin, Cate Blanchett | Bekijk de trailer
Briljante verfilming van het gelijknamige werk van J.R.R. Tolkien. De drie films van Peter Jackson deden wat velen voor onmogelijk hielden en vertelden strak het verhaal van de hobbit Frodo die de magische toverring van Sauron - heerser van het duister - moet vernietigen. Daarvoor moet Frodo naar Mount Doom, de vulkaan waar de ring gesmeed is. Dat doet hij met hulp van acht anderen, waarbij een strijd wordt gevochten voor het voortbestaan van de wereld.

Blade Runner (1982)
Regie: Ridley Scott | Cast: Harrison Ford, Rutger Hauer, Sean Young, Edward James Olmos | Bekijk de trailer
Blade Runner was geen hit toen hij uitkwam. Maar de afgelopen jaren heeft de film cultstatus gekregen. Centraal staat Rick Deckard, voormalig politieagent die in Los Angeles met pensioen is. Hij moet in Los Angeles van 2019 op zoek naar een ontsnapte robot, een replicant. Hij was dan ook een blade runner, iemand wiens expertise het is om losgeslagen replicants op te jagen.

V for Vendetta (2005)
Regie: James McTeigue | Cast: Natalie Portman, Hugo Weaving, Stephen Rea, Stephen Fry | Bekijk de trailer
Een visueel opvallend mooie en tot nadenken stemmende politieke film. Gebaseerd op een graphic novel van Alan Moore. Centraal staat Evey, een jonge dame die in aanraking komt met de geheime dienst in een repressief Engeland. De mysterieuze figuur V weet haar te redden en begin teen revolutie tegen de onderdrukkers.

Argo (2012)
Regie: Ben Affleck | Cast: Ben Affleck, Bryan Cranston, Alan Arkin, John Goodman | Bekijk de trailer
Briljante film van Ben Afflekc als regisseur en hoofdrolspeler. Centraal staat de operatie die plaatsvond om zes Amerikanen te redden, toen in Iran op 4 november 1979 de revolutie zijn kookpunt bereikte en militanten 52 Amerikaanse ambassademedewerkers gijzelden. In die chaos ontsnapten zes Amerikanen, die onderdak vonden in het huis van de Canadese ambassadeur. Maar het is een kwestie van tijd tot ze gevonden worden.

The Departed (2006)
Regie: Martin Scorsese | Cast: Leonardo DiCaprio, Matt Damon, Jack Nicholson, Mark Wahlberg | Bekijk de trailer
Geweldige film van Martin Scorsese, die zo'n beetje alles goed doet. De film is het verhaal van Billy Costigan, een jonge agent die naam voor zichzelf wil maken en Collin Sullivan, een crimineel die weet te infiltreren in de politie en dat doet voor Frank Costello, diens maffiabaas. Maar loyaliteiten lopen al snel dooreen.

The Dark Knight (2008)
Regie: Christopher Nolan | Cast: Christian Bale, Heath Ledger, Aaron Eckhart, Michael Caine | Bekijk de trailer
De beste van de drie Batman-films van Christopher Nolan. Samen met Christian Bale en Heath Ledger vertelde hij een duistere film waarin Batman met behulp van Jim Gordon en Harvey Dent de resterende bendes in Gotham oprolt. Maar als hij dan te maken krijgt met de psychopatische Joker, vervalt de boel al snel in chaos.

Fantastic Beasts and Where to Find Them (2016)
Regie: David Yates | Cast: Eddie Redmayne, Sam Redford, Scott Goldman, Tim Bentinck | Bekijk de trailer
Eerste van een geplande reeks van vijf films over de strijd tussen Albus Dumbledore en Gellert Grindelwald. Deze magische film van J.K. Rowling en David Yates is meteen de introductie van Newt Scamander, die in New York is. Hij raakt daar een koffertje vol toverdieren kwijt en moet ze weer vangen voordat het bestaan van de toverwereld onthuld wordt.

The Princess and the Frog (2009)
Regie: Ron Clements, John Musker | Cast: Anika Noni Rose, Bruno Campos, Keith David, Michael-Leon Wooley | Bekijk de trailer
Een van de betere Disney-animatiefilms van de laatste jaren is The Princess and the Frog. De film draaide voor het eerst in de Disney-geschiedenis om een Afrikaans-Amerikaanse prinses: Tiana. Zij werkt in het New Orleans van de jaren twintig in een restaurant en droomt ervan er zelf een te hebben. Op een dag kust ze een prins die door een kwaadaardige tovenaar in een kikker is veranderd. Tiana verandert daarop zelf in een kikker en moet snel, voordat het te laat is, uitzoeken hoe ze weer mens kan zijn.

Jason and the Argonauts (1963)
Regie: Don Chaffey | Cast: Todd Armstrong, Nancy Kovack, Gary Raymond, Laurence Naismith | Bekijk de trailer
Een van de klassieke Griekse verhalen werd in de jaren zestig met groot succes verfilmd. Deze film draait om Jason, die ooit de koning moet worden. Als hij Pelias van de verdrinkingsdood redt, vertelt die Jason hoe hij het gulden vlies kan vinden. Het is het begin van een epische queeste, waarbij Jason onder meer Hercules inhuurt. Samen nemen ze het onder meer op tegen de harpijen, tegen een skelettenleger en een hydra.

Hacksaw Ridge (2016)
Regie: Mel Gibson | Cast: Andrew Garfield, Richard Pyros, Jacob Warner, Milo Gibson | Bekijk de trailer
Fantastische film van Mel Gibson, die hiermee zeer succesvol weer terugkeerde als regisseur. De film werd voor zes Oscars genomineerd in 2016, en draait om Desmond Doss. Hij was een pacifist die weigerde te vechten en een wapen te dragen tijdens de Tweede Wereldoorlog. Uiteindelijk kreeg hij de hoogste Amerikaanse militaire onderscheiding: de Medal of Honor. Een opvallend verhaal dus, met prachtige hoofdrol voor Andrew Garfield.

En verder...
En dan de rest van de films die Netflix geplaatst heeft.

Actie
A Man Apart (2003)
Batman (1989)
Demolition Man (1993)
Teefa in Trouble (2018)
The Covenant (2006)
The Dirty Dozen (1967)
The Accountant (2016)
The Dark Knight Rises (2012)

Drama
Afblijven (2006)
Battle (2018)
Collateral Beauty (2016)
Lover of Loser (2009)
Radeloos (2008)
Razend (2011)
The people versus Larry Flint (1996)
Sully (2016)
Trouble with the Curve (2012)
The Lucky One (2012)

Familie
100% Coco (2017)
Honden Hotel (2009)
Knorretjes Grote Film (2003)
Storks (2016)
The Little Mermaid (2018)
Timboektoe (2007)

Horror
Anaconda (1997)

Komedie
Flipped (2010)
Lommbock (2017)
Little Man (2006)
The School of Rock (2003)
Project X (2012)
The Campaign (2012)
The Hangover (2009)


17 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

kaedir

Avatar

Is final cut van br de versie die je moet zien of?

Sander_1107

Avatar

Ff weekje deur dicht doen, filmweek haha

ThreeEyesLion

Avatar

4 van mijn 5 favoriete films worden er even opgezet. Heb ze natuurlijk op dvd maarja wel goed dat ze kwaliteit er op zetten. Daarnaast ook goede films met The Departed en Blade Runner en, in mindere mate, fantastic beasts. Topweek voor Netflix.

Rutherford

Avatar

Films die de topic titel waardig zijn.

STYD

Avatar

Eindelijk een keer wat leuke films. Maar wanneer komt BvS er nou een keer op?? Of DC animatie films

ThreeEyesLion

Avatar

Ook Argo en V for Vendetta trouwens! Jammer dat ze het niet wat uitsmeren er komen ook weken voorbij dat er nauwelijks wat opkomt en dan in de week dat Mowgli uitkomt doen ze dit. Eigenlijk niet handig voor die film.

Master Of Films

Avatar

kaedir "Is final cut van br de versie die je moet zien of?"
Persoonlijk vind ik The Final Cut wel beter dan de Director's Cut. Scott heeft met The Final Cut geen George Lucasje uitgehaald. Voor Scott is The Final Cut de Blade Runner versie die vanwege omstandigheden niet kon afmaken in 1981/1982.

Mijn favoriet, beter gezegd, jeugdsentiment is de Europese cinema versie, omdat deze versie mijn 1e kennismaking was met BR op VHS. Deze versie is eigenlijk veel toegangelijker voor meer mensen, omdat het een dumb down versie is geworden. Filmpuristen hebben denk ik een hekel aan gekregen. Ford was ook niet blij met deze versie. Maar zelfs de slechte versie van Blade Runner levert imho nog steeds een goeie film op.

De workprint is ook wel een favoriet van me geworden.

kaedir "Eindelijk een keer wat leuke films. Maar wanneer komt BvS er nou een keer op?? Of DC animatie films"
Zijn die CW shows niet goed genoeg voor je :P

Vleeshaak

Avatar

De meeste hebben er al een keer opgestaan, maar fijn voor de mensen die ze niet op blu-ray hebben.

Yanggie

Avatar

Heel veel Warner Home Video films die beschikbaar worden, eindelijk! Hopelijk binnenkort ook Interstellar en natuurlijk ook de Harry Potter films. Dit is een goed voorteken.

Tycho Nestoris

Avatar

Goodfellas blijft mijn favoriete Scorsese film, maar The Departed is een goede tweede. Waanzinnige film.

Frietgezicht

Avatar

@ Heb je het allemaal over ThreeEyesLion? Het zijn allemaal oude films die de meeste al gezien hebben. Mowgli lekker kijken.

Mas7

Avatar

Één van de beste weken ooit! Goeie titels man

kaedir

Avatar

bedankt mof!

chefry1983

Avatar

Yes the lords of the rings op Netflix. Maar als je eenmaal de extended versie hebt gezien wil je niet meer terug naar de bioscoopversie

Jan231

Avatar

Kijk, dit lijkt er meer op!
Jason and the argonauts wil ik wel eens zien.

Goku32

Avatar

Geweldige films Allemaal, alleen jammer dat ze allemaal bij mijn in de kast staan. Maar verder is het een top lijst kwa titels

NieuwsFilm

meest populair