HBO Max maakt er een geweldige week van met 28 (!) topfilms

Da's pas een week op HBO Max.

Jim Pedd 13 augustus 2022 22:30 in Featured
Wat een topweek op HBO Max! Deze week voegde men 28 (!) titels nieuw toe aan het aanbod. Daaronder bevinden zich een paar grote films, zoals Zero Dark Thirty, Rambo, Knives Out, Godzilla: King of the Monsters en Der Untergang, maar ook Nederlandse toppers als Oorlogswinter en Alles is Liefde.

About Last Night (2014)
Regie: Steve Pink | Cast: Kevin Hart, Michael Ealy, Regina Hall, Joy Bryant
'About Last Night' volgt de nieuwe liefdes van twee koppels van de bar tot aan de slaapkamer, waarin ze uiteindelijk op de proef worden gesteld in de echte wereld. Danny (Micheal Ealy) begint een relatie met Debbie waardoor zijn leven een geheel andere wending aanneemt. De beste vriendin van Debbie, Joan (Regina Hall), komt er achter dat het vinden van en het vasthouden van de ware liefde gecompliceerder is dan het lijkt.

Lil' Buck: Real Swan (2019)
Regie: Louis Wallecan | Cast: Lil Buck, Joe Mulherin
Van ghetto kid tot internet-danssensatie en veelgevraagd artiest: zo kun je de carrière van Lil? Buck wel omschrijven. Als kleine jongen oefende hij tot bloedens toe zijn pointes (op sneakers), nu werkt hij samen met Madonna en Yo Yo Ma. Zijn uitvoering van de stervende zwaan, waarin hij klassiek ballet combineert met jookin, is inmiddels door miljoenen mensen bekeken op YouTube. Jookin ontstond in de jaren tachtig uit de underground-rapscene van Memphis. Voor regisseur Louis Wallecan en zijn team keerde Lil? Buck terug naar die locatie en naar andere bepalende plekken uit zijn jeugd, zoals de parkeerplaatsen waar hij en zijn vrienden dansten, de balletschool en het huis van zijn moeder.

Zero Dark Thirty (2012)
Regie: Kathryn Bigelow | Cast: Jason Clarke, Reda Kateb, Jessica Chastain, Kyle Chandler
Zero Dark Thirty focust zich op de black ops die de missie kregen om Osama bin Laden te vangen of te vermoorden. De voormalig leider en oprichter van de islamitische terreurorganisatie Al Qaida werd op 2 mei 2011 in de Pakistaanse stad Abbottabad gedood.

World's Greatest Dad (2009)
Regie: Bob Goldthwait | Cast: Robin Williams, Daryl Sabara, Morgan Murphy, Naomi Glick
Het verhaal volgt Lance, een docent literatuur aan een hoge school, die droomde een beroemd schrijver te worden maar nog nooit een boek heeft gepubliceerd. Zijn enige zoon Kyle kan met bijna niemand goed opschieten inclusief pa. Dan gebeurt er een bizar ongeval...

We Need to Talk About Kevin (2011)
Regie: Lynne Ramsay | Cast: Tilda Swinton, John C. Reilly, Ezra Miller, Jasper Newell
De film gaat over van Eva (Swinton), Franklin (Reilly) en zoon Kevin (Miller), die twee dagen voor zijn zestiende verjaardag in de rondte begint te schieten op zijn middelbare school. Na deze verschrikkelijke daad worstelt zijn moeder met haar eigen verdriet en schuldgevoelens. Ze wordt geconfronteerd met het ultieme taboe: hield ze wel van haar zoon? En aan hoeveel van wat Kevin gedaan heeft, heeft zij schuld?

Wakefield (2016)
Regie: Robin Swicord | Cast: Bryan Cranston, Jennifer Garner, Beverly D'Angelo, Jason O'Mara
Howard Wakefield is een advocaat uit Manhattan die na een zware dag thuis komt. Er was een probleem op het treinstation en de ruzie met zijn vrouw die hij de dag daarvoor had spookt nog steeds door zijn hoofd. Eenmaal thuis ziet Howard een wasbeer, die hij naar de zolder van zijn garage in zijn achtertuin volgt. Wegens een zenuwinstorting besluit hij op zolder te blijven. Vanaf dat moment komt Howard enkel naar buiten wanneer het nacht is, zodat hij in vrede de vuilnisbakken af kan gaan op zoek naar voedsel. Tegelijkertijd verandert Howard in een bespieder die zijn vrouw en twee dochters in het geheim observeert. Kunnen zij zonder hem verder? En hoe is deze vreemde situatie ontstaan?

The Rewrite (2014)
Regie: Marc Lawrence | Cast: Hugh Grant, Whit Baldwin, Vanessa Wasche, Enid Graham
Keith Michaels is een ooit succesvolle scenarist die inmiddels blut, gescheiden en wanhopig is. Hij besluit aan de slag te gaan bij een universiteit in een klein dorp, waar hij studenten scripts leert schrijven. Dan ontmoet hij Holly, die net als hem op zoek is naar een nieuwe kans.

The Reader (2008)
Regie: Stephen Daldry | Cast: Ralph Fiennes, Jeanette Hain, David Kross, Kate Winslet
De uit Berlijn afkomstige Michael Berg is een 15-jarige tiener. Wanneer hij onderweg naar school ziek wordt, wordt hij verzorgd door de veel oudere Hanna Schmitz. Hoewel ze dit niet verwachtten, vallen ze als een blok voor elkaar en beginnen een hartstochtelijke liefdesaffaire. Op een dag verdwijnt ze uit zijn leven. Na een lange zoektocht, geeft Michael de hoop op en besluit verder te gaan met zijn leven. Acht jaren gaan voorbij. Michael studeert rechten aan een prestigieuze universiteit in een periode dat er veel processen tegen nazi's rondgaan. Hij komt bij toeval opnieuw zijn voormalige geliefde tegen, maar ditmaal onder andere omstandigheden. Hanna wordt aangeklaagd voor gruwelijke misdaden die gepleegd zijn in een concentratiekamp. Michael ontdekt dat ze een opzichter in zo'n kamp was en zich had aangemeld als lid van de Schutzstaffel. Naarmate het proces in zich ontwikkelt, ontdekt hij een geheim dat het leven van beiden zal veranderen.

The Mechanic (2011)
Regie: Simon West | Cast: Jason Statham, Ben Foster, Tony Goldwyn, Donald Sutherland
Na jarenlang een meester in zijn vak geweest te zijn wil een gepensioneerde huurmoordenaar (Jason Statham), bijgenaamd 'The Mechanic', niets anders dan rust. Wanneer de vader van Steve McKenna (Ben Foster) vermoord wordt, vraagt Steve echter om zijn hulp en wil hij dat 'The Mechanic' hem de kneepjes van het vak leert, zodat hij uiteindelijk de dood van zijn vader kan wreken.

The Last Legion (2007)
Regie: Doug Lefler | Cast: Colin Firth, Ben Kingsley, Aishwarya Rai, Peter Mullan
476 na Christus. Het eens zo machtige Romeinse Rijk davert op zijn grondvesten. Romulus Augustulus, de keizerlijke troonopvolger, wordt door de Goten gevangen genomen en opgesloten in een afgelegen vesting. Een aantal getrouwen onder leiding van Aurelius - bevelhebber van een uitgedund legioen - en de geleerde Ambrosinus, slagen erin hem te bevrijden. Achternagezeten door de Gothische leider Odoaker vluchten ze naar het Noorden in de hoop in Brittanië nog een legioen te vinden dat hen kan helpen. In hun zoektocht worden ze geholpen door een mysterieus zwaard en door een mysterieuze oosterse krijger.

The Joneses (2009)
Regie: Derrick Borte | Cast: Amber Heard, Demi Moore, David Duchovny, Gary Cole
Kate Jones en Steve Jones lijken het perfecte paar te zijn, die samen met hun al even perfecte tieners, Jenn en Mick , verhuizen naar het perfecte huis in een luxe woonwijk met de mooiste spullen van de buurt. Het enige probleem is dat ze geen echt gezin zijn maar werknemers van een grote marketingorganisatie. Ze weten precies hoe ze ervoor moeten zorgen dat iedereen wil hebben wat zij hebben, totdat het ineens niet meer vlekkeloos verloopt met het 'gezin'.

Splice (2009)
Regie: Vincenzo Natali | Cast: Adrien Brody, Sarah Polley, Delphine Chanéac, Brandon McGibbon
De twee rebelse wetenschappers, Elsa en Clive, tarten wettelijke en ethische grenzen door 'het leven' te onderwerpen aan een gevaarlijk experiment. Zij willen experimenteren met menselijk en dierlijk DNA en deze met elkaar combineren. Dit experiment resulteert in een geheel nieuw organisme, genaamd 'Dren'.

Rescue Dawn (2006)
Regie: Werner Herzog | Cast: Christian Bale, Zach Grenier, Marshall Bell, Toby Huss
RESCUE DAWN is het tweede eerbetoon van Herzog aan de onverwoestbare overlevingsdrang van de tijdens Vietnamoorlog neergehaalde piloot Dieter Dengler die Vietcong-gevangenschap en ondoordringbare jungle moet overwinnen.

Rambo (2008)
Regie: Sylvester Stallone | Cast: Sylvester Stallone, Julie Benz, Matthew Marsden, Graham McTavish
Twintig jaar na de laatste film uit de beroemde serie, woont John Rambo (Sylvester Stallone) in Thailand, waar hij boottripjes met toeristen maakt. Aan de grens tussen Thailand en Birma gaat de oorlog zijn zestigste jaar in. Maar Rambo, die een rustig leventje leidt, heeft geen zin meer in vechten.Dat verandert als een groepje missionarissen de Amerikaanse riviergids John Rambo inhuurt. Sarah en Michael Bennett vertellen Rambo dat het het Birmaanse leger landmijnen op de wegen legt, waardoor de vluchtelingenkampen nauwelijks bereikbaar zijn geworden. Ze vragen Rambo of hij ze met zijn boot kan brengen, wat hij met tegenzin doet.Twee weken later vertelt pastor Arthur Marsh dat de groep hulpverleners gevangen is genomen door het Birmaanse leger. Hij heeft geld ingezameld om huurlingen in te huren die de missionarissen moeten bevrijden. De man die door het Amerikaanse leger ooit werd gekneed tot een supersoldaat weet wat hem te doen staat..

Oorlogswinter (2008)
Regie: Martin Koolhoven | Cast: Martijn Lakemeier, Yorick van Wageningen, Jamie Campbell Bower, Raymond Thiry
Het is de ijskoude winter van 1944/1945. Nederland is bedekt met een dik pak sneeuw. De Tweede Wereldoorlog is in volle gang. In het westen van Nederland heerst grote honger, waardoor veel mensen naar het oosten trekken om daar voedsel te vinden voor hun gezinnen. In een dorpje in de buurt van Zwolle woont de veertienjarige Michiel, die niet kan wachten tot hij iets kan betekenen in het verzet. Dit tot ergernis van zijn vader, die als burgemeester vooral bezig is om escalaties in het dorp te voorkomen. Als zijn buurjongen Dirk, die meedoet aan een overval op het munitiedepot, aan Michiel vraagt of hij een brief aan iemand wil bezorgen als het mis gaat, voelt hij zich eindelijk serieus genomen. De overval blijkt verraden, Dirk wordt opgepakt en degene bij wie hij de brief moet bezorgen, is doodgeschoten door de Duitsers. Hij leert al snel dat goed en kwaad dicht bij elkaar liggen. Die laatste oorlogsmaanden zal hij zijn hele leven met zich meedragen. Hij zal nooit meer dezelfde zijn.

Mechanic: Resurrection (2016)
Regie: Dennis Gansel | Cast: Jason Statham, Jessica Alba, Tommy Lee Jones, Michelle Yeoh
De meest gevaarlijke huurmoordenaar ter wereld, Arthur Bishop, dacht dat hij een punt achter zijn moorddadige verleden had gezet. Maar wanneer zijn meest geduchte vijand de liefde van zijn leven ontvoert is hij gedwongen om de hele wereld af te reizen om drie onmogelijke huurmoorden te plegen en het op een ongeluk te laten lijken.

Leve Boerenliefde (2013)
Regie: Steven de Jong | Cast: Cas Jansen, Tatum Dagelet, Rense Westra, Thomas Dudkiewicz
In Leve Boerenliefde volgen we de boer Jelte (Jansen) die na het verlies van zijn vrouw weinig zin heeft in een nieuw romantisch avontuur. En al helemaal niet met iemand die het boerenleven niet begrijpt. De meest onwaarschijnlijke vonk die kan overspringen is die tussen hem en Wenda (Dagelet), de populaire presentatrice van kijkcijferkanon Boerenliefde. Als die datingshow uitgerekend op zijn erf een nieuw seizoen komt opnemen, lijkt het een ultieme botsing van culturen te worden. Maar tegen alle vooroordelen over stadsmensen en boeren in, bloeit er tussen het jonge groen een bijzondere liefde op.

Knives Out (2019)
Regie: Rian Johnson | Cast: Daniel Craig, Chris Evans, Ana de Armas, Jamie Lee Curtis
Wanneer de bekende misdaadschrijver Harlan Thrombey (Christopher Plummer) vlak na zijn 85e verjaardag dood op zijn landgoed wordt gevonden, wordt de nieuwsgierige en charmante rechercheur Benoit Blanc (Daniel Craig) ingeschakeld om zijn dood te onderzoeken. Van de complexe familie van Harlan tot zijn toegewijde staf, Blanc baant zich een weg door een web van leugens en bedrog om de waarheid achter de vroegtijdige dood van Harlan te achterhalen. Met Knives Out brengt de prijswinnende schrijver en regisseur Rian Johnson een ode aan de boeken van Agatha Christie in de vorm van een luchtig en modern moordmysterie waarbij iedereen een verdachte kan zijn.

Hitch (2005)
Regie: Andy Tennant | Cast: Will Smith, Eva Mendes, Kevin James, Amber Valletta
De meeste mannen hebben problemen met het vinden van liefde, doordat ze zichzelf niet kunnen zijn. Alex "Hitch" Hitchens (Will Smith) is gespecialiseerd adviseur in eerste indrukken en helpt mannen met dit probleem. Hij organiseert de eerste drie afspraakjes van zijn cliënten en stiekem is Hitch verantwoordelijk voor honderden huwelijken in New York. Sara (Eva Mendes), verslaggeefster voor een dagelijks roddelblad, komt in aanraking met Hitch en haar professionele en persoonlijke leven komen hierdoor overhoop te liggen.

Godzilla: King of the Monsters (2019)
Regie: Michael Dougherty | Cast: Kyle Chandler, Vera Farmiga, Millie Bobby Brown, Ken Watanabe
Het nieuwe verhaal volgt de heldhaftige pogingen van het crypto-zoölogische agentschap Monarch, terwijl zijn leden het opnemen tegen een reeks godachtige monsters, waaronder de machtige Godzilla, die botst met Mothra, Rodan en zijn ultieme aartsvijand, de driekoppige King Godirah. Als deze oeroude supersoort - waarvan ooit gedacht werd dat het mythes waren - weer opkomen, strijden ze allemaal voor suprematie en ligt het voortbestaan van de mensheid in de balans.

History's Future (2016)
Regie: Fiona Tan | Cast: Mark O'Halloran, Denis Lavant, Anne Consigny, Hristos Passalis
Sinds een overval is een man, die enkel bestaat als 'MP' (Missing Person) zijn geheugen kwijt. Tijdens zijn reizen van land naar land, en door een reeks vreemde, verlichtende en soms komische ontmoetingen, krijgt MP inzicht in de complexiteit van het leven in het eenentwintigste eeuwse westen.

Der Untergang (2004)
Regie: Oliver Hirschbiegel | Cast: Bruno Ganz, Alexandra Maria Lara, Corinna Harfouch, Ulrich Matthes
De Duitse tiran Adolf Hitler (Bruno Ganz) brengt de laatste dagen van zijn heerschappij door in zijn bunker onder Berlijn. Het Rode Leger heeft met grote overmacht Berlijn omringd en daarbij vooral burgerslachtoffers gemaakt. De bunkers zitten vol met zwaar gehavende soldaten en het ontbreekt aan verpleging en medicijnen. Hitler wil Berlijn in geen geval verlaten en bevindt zich, na zijn 56e verjaardag te hebben gevierd met Eva Braun en zijn handlangers in een benauwende, uitzichtsloze situatie.

De Reünie (2015)
Regie: Menno Meyjes | Cast: Thekla Reuten, Daan Schuurmans, Marie-Mae van Zuilen, Daantje Idelenburg
Na een burn-out keert de 35-jarige Sabine Kroese terug op haar werk. Al bij aanvang blijkt dat ze daar niet langer op haar plaats is. Ze heeft er geen vrienden meer en haar chef behandelt haar allesbehalve correct. Er is echter één lichtpuntje: de ontmoeting met de knappe Olaf van Oirschot, een man die ze zich herinnert van haar tienerjaren. Sneller dan ze zelf wil toegeven, begint ze iets voor hem te voelen. Gevoelens waar hij gretig op ingaat. Sabine probeert haar leven weer op te pakken, maar een aankondiging van een middelbare schoolreünie zet haar leven plotseling op zijn kop. Het rakelt een belangrijke gebeurtenis uit haar jeugd op: de verdwijning van haar hartsvriendin Isabelle. Sabine voelt zich enorm schuldig, misschien zou Isabelle nooit verdwenen zijn als Sabine met haar mee naar huis was gefietst die bewuste dag... Ze begint te wroeten in het verleden en komt steeds dichter bij het ware, angstaanjagende verhaal van Isabels verdwijning.

Die kleine Hexe (2018)
Regie: Mike Schaerer | Cast: Karoline Herfurth, Axel Prahl, Luis Vorbach, Momo Beier
De kleine heks wil samen met de andere heksen tijdens Walpurgisnacht kunnen dansen. Maar ze is pas 127! Dat is nog veel te jonguds. Als ze in het geheim naar het feest gaat en betrapt wordt, krijgt ze de opdracht binnen een jaar alle spreuken uit haar hoofd te leren. En dat wil de boze heks Rumpumpel uit alle macht voorkomen!

Costa! (2001)
Regie: Johan Nijenhuis | Cast: Georgina Verbaan, Daan Schuurmans, Katja Schuurman, Kurt Rogiers
Janet, een spontane vlotgebekte meid gaat voor het eerst met haar zus Angela en diens arrogante vriendinnen Joyce en Maureen op vakantie naar Spanje.

Alpha and Omega (2010)
Regie: Anthony Bell, Ben Gluck | Cast: Justin Long, Hayden Panettiere, Dennis Hopper, Danny Glover
Kate en Humphrey zijn twee jonge wolven die een fijn leventje hebben bij hun ouders en roedel in het bos. Kate is een erg aanwezige wolvin die alles tot in de puntjes geregeld wil hebben. Niets ontgaat haar nauwkeurige visie. Humphrey leeft meer van moment tot moment en doet het vooral rustig aan. Dan worden de twee jonge wolven gevangen genomen door parkwachters en ver van hun vertrouwde omgeving vandaan gehaald. Kate en Humphrey ontsnappen, maar staan er plots helemaal alleen voor...

Alles Is Liefde (2007)
Regie: Joram Lürsen | Cast: Michiel Romeyn, Thomas Acda, Anneke Blok, Carice van Houten
Alles is Liefde is een romantische komedie over de liefdesperikelen van zes koppels die er achter komen dat liefde overal is. Maar liefde is als Sinterklaas, je moet er in geloven, anders wordt het niks.Klaasje is gescheiden van Dennis, die haar heeft bedrogen met de schooljuf. Dennis wil haar terug, maar zijn kansen lijken verkeken als zij een jonge minnaar in huis haalt. Klaasjes beste vriendin Simone is de spil van haar gezin. Haar man Ted voelt zich vaak overbodig. Dat hij is ontslagen, durft hij haar niet te vertellen. Badmeester Victor verheugt zich op het huwelijk met zijn grote liefde Kees. Maar Kees twijfelt en slaat zijn angsten van zich af tijdens weekendjes larpen . Victors zus Kiki, verkoopster bij de Bijenkorf, droomt van een prins op het witte paard. Ze weet niet dat een echte prins, Valentijn, van haar droomt. Met de komst van een mysterieuze Sinterklaas bereiken de liefdesperikelen een hoogtepunt, maar komen ook de happy endings dichterbij.

Batman v Superman: Dawn of Justice (2016)
Regie: Zack Snyder | Cast: Ben Affleck, Henry Cavill, Amy Adams, Jesse Eisenberg
Uit angst voor het handelen van een god-achtige superheld die aan niemand verantwoording hoeft af te leggen, neemt Gotham City's eigen formidabele en krachtige burgerwacht het tegen Metropolis' meest vereerde redder op. Tegelijk worstelt de wereld met de vraag wat voor held het nodig heeft. En met een oorlog die tussen Batman en Superman woedt, komt snel een nieuwe dreiging op, die de mens in groter gevaar dan ooit tevoren brengt.

NieuwsFilm