Disturbia
Recensie

Disturbia (2007)

Goede remake met gedurfde keuzes.

in Recensies
Leestijd: 57 sec
Regie:D.J Caruso Cast: Shia LeBeouf (Kale), Sarah Roemer (Ashley), Carrie-Anne Moss (Julie), David Morse (Mr. Turner) Speelduur: 104 minuten | Jaar: 2007

Hitchcocks Rear Window is al een paar decennia oud, maar het gegeven intrigeert nog steeds. Zo vond ook D.J. Caruso die dit oude verhaal uit de kast trok voor zijn film Disturbia. De plot is vrijwel volledig gekopieerd van het origineel: jongeman Kale is na de dood van zijn vader in agressiviteit vervallen en op gerechtelijk bevel aan huis gebonden. Om zichzelf toch nog bezig te houden gaat hij de buren bestuderen. En daar is genoeg te zien, met name de verdachte buurman die enkele moorden op zijn geweten lijkt te hebben.

Caruso heeft zijn hommage meer doorspekt met actie dan het origineel, de verhaalelementen worden meer uitgelegd en de suspense is daarom minder aanwezig. Ook wordt het verhaal wat dynamischer gebracht, maar het ligt aan de toeschouwer of dit een goed of een slecht punt is.
Al met al is Disturbia een gedegen remake en een gedurfde keus die behoorlijk goed uitvalt. Al missen we Grace Kelly in de vrouwelijke hoofdrol en de Hitchcockiaanse cameratrucjes wel enigszins.