Recensie

King Kong (2005)

We geloven onvoorwaardelijk in de connectie tussen aap en actrice, en dat maakt 'Kong' tot een succes.

door Kenji Stamet om 09:51 in RECENSIES
King Kong poster
Regie: Peter Jackson | Cast: Naomi Watts (Ann Darrow), Jack Black (Carl Denham), Adrien Brody (Jack Driscoll), Andy Serkis (Kong/Lumpy the Cook), Thomas Kretschmann (Captain Englehorn) e.a. | Speelduur: 187 minuten

Zou King Kong de film zijn geworden die Peter Jackson voor ogen had, toen hij definitief besloot een hommage aan zijn favoriete film aller tijden te maken? Vast niet. Een film maken betekent compromissen sluiten, zelfs voor een regisseur die zoveel voor elkaar kan krijgen en zo duidelijk op de toppen van zijn kunnen danst als Jackson op dit moment. Merken wij als publiek iets van die compromissen? Jawel. De met een ongekende hoeveelheid CGI (meer dan in de hele Lord of the Rings-trilogie bij elkaar) opgeroepen illusies schieten soms tekort, en het verhaal blijkt achteraf niet helemaal in balans. Maar er zijn andere kwesties die zwaarder tellen: geloven we in Kong als een tragisch monster, een persoonlijkheid in plaats van een knap staaltje programmeren? Ja, dat doen we. Geloven we Naomi Watts wanneer haar hart breekt omwille van een acht meter hoge, uit pixels opgetrokken gorilla? Ja, zonder meer.

Het is dankzij de geloofwaardige connectie tussen aap en actrice dat deze film overeind blijft, terwijl hij eigenlijk topzwaar is. Met een speelduur van drie uur (bijna net zo lang als Return of the King, dat een beduidend substantiëlere plot heeft) is Jacksons remake bijna twee keer zo lang als het origineel. Hij besteedt de extra tijd hoofdzakelijk aan de uitwerking van een scala aan karakters in het eerste uur, en daarna aan een weergaloze reeks spektakelstukken. Om met dat laatste te beginnen: er is op dit moment geen andere regisseur – ook Spielberg niet – die zo overtuigend alle registers kan opentrekken. Vanaf het moment dat Ann Darrow door de inboorlingen op Skull Island aan Kong wordt geofferd, bulderen de actiescènes over ons heen als een kudde op hol geslagen brontosaurussen (die er hier helaas niet helemaal lekker uitzien). Onbetwist klapstuk is het T-Rex gevecht, dat de versie uit 1933 zowel eert als op fantastische wijze overtroeft. In de handen van een mindere regisseur zou zo’n bombardement op de zintuigen je van de actie distantiëren, maar Jackson komt met zulke tot de verbeelding sprekende vondsten (koekhappen tussen de lianen!) dat het effect juist omgekeerd is. Sommige scènes, zoals een aanval door reuzeninsecten, hebben de plezierige yuk!-factor die we voor het laatst tegenkwamen in de Indiana Jones-films.

Bij de aanloop naar al dat geweld kun je een paar vraagtekens zetten. Aan de ene kant is het maar goed dat Ann Darrow, in het origineel slechts een hoogblonde scream queen, meer achtergrond en pit krijgt: zo wint haar relatie met Kong aan betekenis en het tragische einde aan gewicht. Naomi Watts is ontwapenend in haar onschuld en haar eenzaamheid, en acteert zich sterk door een paar potentieel vreselijk corny scènes heen. Ook de eerzuchtige avonturier Carl Denham (“Trust me, I’m a movie producer!”), die eeuwige roem wil vergaren door het woeste Skull Island op film vast te leggen, is in de gedaante van Jack Black een veel aantrekkelijker personage geworden. Maar waarom zoveel tijd en aandacht investeren in een hele rits bijfiguren (waaronder eigenlijk ook Adrien Brody’s Jack Driscoll) als je hun verhaallijntjes toch in het luchtledige laat eindigen? Niet dat het zo erg is dat we na de gebeurtenissen op Skull Island ineens terug in New York zijn met een cast van krap drie acteurs, maar achteraf lijkt die eerste akte ineens wel iets langer dan nodig was. Misschien dat straks de komst van een vier uur durende Extended Edition verheldering biedt.

Peter Jackson neemt als verhalenverteller liever een paar omwegen teveel dan dat hij zaken afraffelt; nergens betaalt zich dat zo bevredigend uit als in zijn portrettering van Kong. Het mag dan een vol uur duren voordat we hem te zien krijgen, wanneer hij eenmaal zijn intrede heeft gedaan bestaat er geen twijfel meer over wie de ster van de film is. De eenzame, verweerde gorilla die door Ann’s invloed verandert van een pure overlever in een kwetsbare (maar nog even formidabele) dromer, is zowel technisch als emotioneel volkomen overtuigend – in alles Gollums waardige opvolger, met dank aan Andy Serkis. Bij een briljante, intieme scène tussen Kong en Ann in Central Park gaan we definitief overstag; de onvermijdelijke finale op het Empire State Building zal zijn uitwerking niet meer missen, omdat we Kong hebben omarmd als een volwaardig dramatisch personage. Voor minder doet Jackson het niet.

Een alles-of-niets blockbuster als King Kong staat of valt met zijn vermogen om je net zo volledig bij het drama als bij het spektakel te betrekken en je onherroepelijk te winnen voor de held van het verhaal, of dat nou een acteur is of een digitale aap. Als dat niet gebeurt kunnen de meest volmaakte special effects zo’n film niet tot een succes maken. In dit geval echter kunnen enkele minpuntjes niet verhinderen dat Peter Jacksons even ambitieuze als liefdevolle remake staat als een huis. Zijn ‘Kong’ is de nieuwe koning van de avonturenfilm.

76 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

ash_

Avatar

Oh boy, oh boy wat heb ik hier een zin in!

Thiver

Avatar

Wow... wat een recensie! :W
Toen Peter Jackson aankondigde een remake te gaan maken van King Kong, was mijn eerste reactie: 'Wie zit daar op te wachten?' Toen ik een interview las waarin Jackson vertelde dat de film zich in 1933 zou gaan afspelen (en dus een soort eerbetoon zou worden aan die tijd), wekte dat enigzins mijn interesse. De trailers en de promtiefoto's deden vervolgens de rest. En nu is mijn behoefte aan deze film optimaal dankzij deze schitterende recensie. Ik denk dat King Kong de film is die het meest gegroeid is in mijn verwachtingen.

ruben

Avatar

Thiver "Toen Peter Jackson aankondigde een remake te gaan maken van King Kong, was mijn eerste reactie: 'Wie zit daar op te wachten?'"
Dat was precies mijn gedachte (als liefhebber van het origineel). Maar na een overdonderende trailer & alle enthousiaste recensies, heb ik er toch behoorlijk veel zin in.

Noldy

Avatar

Ik had wel gedacht dat het een goede film zou worden, maar zo goed? Mijn interesse in deze film is naar nieuwe hoogten gestegen!
Ik zou hebben gedacht dat het allemal wel mooi zou zijn en mooi acteerwerk en zo, maar dat het een beetje uitgerekt zou zijn. De film duurt immers drie uur, en het verhaal is helemaal zo episch niet. De scene die je op internet kon zien over de ontmoeting tussen Watts en Kong was namelijk ook een beetje uitgerekt.

Jusjuh

Avatar

Inderdaad is Driscoll best overbodig. Maar dat was al eerder bekend. Geweldige recensie wel, en ik hoop dat Jackson net zo hoog in mijn vaandel blijft staan, als hij al stond. Het plaatje is trouwens wel erg lelijk. Bewegend is hij veel mooier...

Jusjuh

Avatar

Noldy "Ik had wel gedacht dat het een goede film zou worden, maar zo goed? Mijn interesse in deze film is naar nieuwe hoogten gestegen!
Ik zou hebben gedacht dat het allemal wel mooi zou zijn en mooi acteerwerk en zo, maar dat het een beetje uitgerekt zou zijn. De film duurt immers drie uur, en het verhaal is helemaal zo episch niet. De scene die je op internet kon zien over de ontmoeting tussen Watts en Kong was namelijk ook een beetje uitgerekt."
Dat is wel een beetje Jackson he? Maar dat vind ik juist van hem heel goed, want hij rekt het niet uit, hij maakt meer tijd om gevoel over te brengen ;). Gilmore Girls-dialogen zul je dus nooit tegenkomen in een PJ film :E.

Ageell

Avatar

Hij lijkt mij echt niks, maar omdat iedereen hem zo ophemelt en nu dus ook nog zo'n goede review krijgt, ga ik denk maar wel kijken. in de bios komen die effecten toch iets beter over

Jusjuh

Avatar

Even: De Score is genomineerd voor een Golden Globe, net als Peter Jackson zelf. Damn. Dat is wel balen, LotR wón ze. Hmm... Goede dingen hoor ik, maar ik vrees dat LotR nooit overtroffen zal worden :N.

Rich Art

Avatar

Ik ben benieuwd! Vorral de de laatste zin:

"Zijn ‘Kong’ is de nieuwe koning van de avonturenfilm."

Zal het dan toch de monster-film worden die ik hoop dat het wordt? Ik ga er wel vanuit! Snel kaarten kopen dus! T+)

Rarara

Avatar

Maar 3 uur aan special effects? paddo's werken langer O+

Kenji

Avatar

Jusjuh "Even: De Score is genomineerd voor een Golden Globe, net als Peter Jackson zelf. Damn. Dat is wel balen, LotR wón ze."
Zonder genomineerd te hoeven worden? Whoa! O+

GeNiUz

Avatar

Damn wat wil ik deze film graag zien!

al moet ik zeggen dat ik sommige cgi er wel wat nep uit vond zien in de trailer, maar als ik de recensie zo lees mag dat de pret absoluut niet drukken

silaz

Avatar

Ik heb hem in de voor premiere gisteren gezien en hij is echt om aan te raden erg gaafe film

renzo

Avatar

Bolo "Zonder genomineerd te hoeven worden? Whoa! O+"


Ik snap inderdaad ook niet wat hij hiermee wil zeggen? Nouja, kan wel bedenken wat hij gaat zeggen, maar wat hij nu zegt slaat nergens op.

Don aka Divius

Avatar

Ik ga er strx naar toe :D 20.50, ik kan niet wachten..

jacq

Avatar

Ik was bang dat het een gigantische blamage zou worden, maar gelukkig, zo te lezen krijg ik er toch wel zin in.

PulP

Avatar

Lang geleden had ik ook volgens mij een King Kong film gezien. Ging in ieder geval over een reuzachtige aap die per boot werd vervoerd naar NY, dus moet wel kong zijn. Maar hij klom op de World Trade Center in van plaats de Empire State Building O+

Maar deze film leek me al vet en nu dat ik de recensie heb gelezen ben ik echt benieuwd.

Kenji

Avatar

PulP "Lang geleden had ik ook volgens mij een King Kong film gezien. Ging in ieder geval over een reuzachtige aap die per boot werd vervoerd naar NY, dus moet wel kong zijn. Maar hij klom op de World Trade Center in van plaats de Empire State Building O+"
Ja, da's de eerste remake.

Jusjuh

Avatar

IKGAVANAVONDIKGAVANAVONDIKGAVANAVONDIKGAVANAVONDIKGAVANAVOND!! :E

heb er best zin in.

Mark

Avatar

Holy shit Bolo! :W

emperor

Avatar

Vrijdag erheen..ach dat wordt genieten,weet ik nu al..heerlijk filmkijken in de bios.
Het is toch elke keer weer een apart gevoel,als de lichten dimmen,en het spectakel begint!
T+)

Zontax

Avatar

Ben net geweest en hij is echt fantastisch. Ik heb nog een recensie gelezen waar ik het meer mee eens ben. Geweldige gedaan.

Mcjansen

Avatar

Mijn eerste reactie op 't FoK forum

Wat een super film...! Peter Jackson did it again hoor :D

King kong is echt een rit in een achtbaan, het ene moment zit in je in vol spanning te kijken en af te wachten wat er gaat komen, daarna zit je met open bek naar de spetterende actie scene's te kijken vooral op skull island, daarna lig je weer in een deuk van het lachen om Kong & Ann ( ik verklap niet te veel ) of te gruwelen om de wezens op skull island... Verder, mooi einde, precies lang genoeg, heb mij geen enkel moment geeërgerd aan scene's ofzo, alleen in het eerste deel waren sommige scenes net iets te lang, wat zeker korter had gekund, maar daaraan terug denkend is dit ook maar een heel klein min puntje dat overspoelt wordt door de rest van de film.

Prachtige CGI, Kong is gewoon fenomenaal om naar te kijken, zijn emoties zijn echt zo goed uitgewerkt, wat echt goed werkt in de film, overigens ik las ergens dat enkele shots te CGI achtig overkwamen? Daar heb ik zelf totaal niets van gemerkt,

goed ik ga nog ff bijkomen en ik zal binnenkort ff een leuke review posten, gewoon voor me zelf en voor de rest

Gaat deze topper zien mensen!

Don aka Divius

Avatar

Heb m net gezien. geen woorden voor. té vet.

juggalo

Avatar

Vanavond is het zover. Eindelijk weer is een lekkere 3 uur durende spektakelfilm. Ik kan niet wachten!

esther

Avatar

Echte zeer de moeite waard.. ik heb me 3 uur lang niet verveeld..echt super gewooon.. zeker een film die je in de Bios moet gaan zien, en niet ilegaal op dvd.. jackson Did It again..inderdaad.. 3 hoera's voor KING KONG

TheMovieFan

Avatar

Gister gezien in de bioscoop...


Zeeeeeeeer goeie film...., echt een super film een toppertje..!!

Erixxx

Avatar

[edit]

jeffie

Avatar

Zeer mooie recentie hoor :W

Ik ga er zaterdagavond heen....heb er mega veel zin in na het lezen van de recentie:E:E

BadBlood

Avatar

Aan de andere kant; door de lengte kan de film maar 1 keer per avond vertoond worden, wat de resultaten zal drukken.

Onzin, in kleine bioscopen wellicht, hier draait hij zo'n acht keer per dag (2 zalen denk ik).

Pres

Avatar

In Amerika heeft de film in elk geval minder bezoekers aangetrokken op de eerste avond dan verwacht, 'slechts' $ 9,7 miljoen aan inkomsten op de openingsavond.

Colonel_Kurz

Avatar

BadBlood "Aan de andere kant; door de lengte kan de film maar 1 keer per avond vertoond worden, wat de resultaten zal drukken.

Onzin, in kleine bioscopen wellicht, hier draait hij zo'n acht keer per dag (2 zalen denk ik)."
8x per dag in 2 zalen, 4x per dag in 1 zaal dus. Dat is 12 uur lang een zaal open. De meeste bioscopen zijn geneens 12 uur open, alleen de enorme multiplexen kunnen zich dat veroorloven...

TimTom

Avatar

Edit

Planethugo

Avatar

Vanavond heen geweest, was goed, maar niet zo top als men hier doet vermoeden. Erg goed hoor maar niet meer, maargoed dat ben ik maar :P

ruben

Avatar

Kong is King, dat lijkt me duidelijk. Overdonderende film...niet alleen wat betreft spektakel, maar voor wat betreft drama. Ongelooflijk dat je zo kunt meevoelen met een stel 0-en en 1-en.

Enkele minpuntjes:
-hoop geneuzel met bijfiguren dat totaal overbodig is. De hele relatie tussen scheepsmaatje Jimmy en de stuurman had er wat mij betreft uit gemogen. Ook het personage van Brody was nogal overbodig.
-Jackson neigt hier en daar toch weer naar de kitsch. Iets waar LOTR nog meer last van had (dit is de reden waarom bij het opnieuw kijken van LOTR, de films me behoorlijk begonnen tegen te staan).
-Vooral in het begin geforceerde trucjes om ook hier spanning te creëren, terwijl dat niet nodig is. Ook andere fratsen, zoals slo-mo filmen bij de aanval door de 'wilden' en snelle editing op momenten waarop dit niet nodig was, stoorden me.

Maar da's dan ook alles wat ik te zeiken heb. King Kong is overdonderend, spectaculair en bovenal: ontroerend. De relatie tussen Watts en de grote aap is volkomen geloofwaardig, en dat alleen al is verschrikkelijk knap. Hoogtepunt: Kong zelf. Zijn reacties, zijn bewegingen...'t godverdomme allemaal net echt.

Op een gegeven moment zegt Brody over het personage van Black: alles wat hij mooi vindt, maakt hij uiteindelijk kapot. En dat is volgens mij ook de 'boodschap' (als je daar al van mag spreken) van deze film. Kijk maar om je heen.

Prachtfilm & een stuk beter dan LOTR. [rating 4.5]

Carlijn

Avatar

Ik heb eigenlijk niets toe te voegen aan de voorgaande positieve commentaren.
Ik heb zelf het idee dat dit weer de eerste echte avonturenfilm is sinds de Indiana Jones-trilogie.
De film is inderdaad een rollercoaster ride en ik vond de rustpunten daarom helemaal niet storend. (Bijv. De relatie tussen eerste schipper en Jimmy) en vond ik dat er voldoende komedie in zat.
Er is nog niets gezegd over de filmmuziek.
James Newton Howard heeft er zoals gebruikelijk weer wat moois van gemaakt. En dat binnen 2 maanden...
De 1933-stijl muziek is duidelijk terug te horen en Kong's theme is een blijvertje.

Wat mij betreft de beste film van de afgelopen 2 jaar... (daarvoor? LotR 3 natuurlijk!)

leraar wiskunde

Avatar

[rating 2]

'King Kong' werd natuurlijk vreselijk gehypet en ik zwichtte dus ook, maar volgens mij kan u beter rustig de dvd afwachten.

Het eerste probleem zit 'm al in de speelduur. 187 min. est vraiment trop . Het verhaal bestaat uiteraard uit drie aktes, de gebeurtenissen te NYC en de afvaart, de misère op het eiland en de finale terug in NYC. Om aan elke akte een uur op te hangen, gaat me te ver. En waarom moet iedere actiesequens minstens 5 en nog meestal 10 min. duren? En waarom schiet de zo opgehemelde CG soms nog tekort (cfr. de scène met de dolgedraaide dinosauriërs)?

Ook van emotionele ontwikkeling er is geen enkele sprake. Naomi Watts doet haar best en ziet er weer adembenemend uit, maar haar personage is van bordkarton en veel nefenfiguren voelen als loodzwaar ballast aan.

Bij deze "Kong" moeten teveel kanttekeningen worden geplaatst voor een voldoende. Er is goed nieuws, ja, maar vrij beperkt en gelukkig vallen de box-officesuccessen van deze matigheid tegen. Laat Jackson maar gewoon teruggaan naar 'LOTR'.

Currian

Avatar

Het begin was wel een beetje langdradig - in de eerste film vielen ze meteen met de deur in huis, en ik was een beetje teleurgesteld in Carl Denham, die volgens mij in de film uit '33 een goedaardige kerel was die gewoon veel van z'n werk hield, en hier min of meer als bad guy wordt afgeschilderd. Aan de special effects (behalve dan de langnekken, die zagen er simpelweg beroerd uit) en de actie is niks op af te dingen, die steken gewoon enorm goed in elkaar ; ik zat constant op het puntje van m'n stoel. Bert Baxter zorgt voor een aantal komische noten in het verhaal. Conclusie: een prachtige film!

jeffie

Avatar

Ik heb hem zojuist gezien in de bios :W

Ik vindt het echt een prachtige film. De special effects zijn top. Tevens is het verhaal goed en de liefde tussen Ann Darrow en Kong is goed te voelen vindt ik. De mooiste scene van de film vindt ik het gevecht met de T-rexen en het slotstuk op de top van de Empire State Building

Een regelrechte aanrader voor mensen die fan zijn van actiefilms!! T+)

Ik denk dat Peter Jackson weer een goede kans gaat maken op een paar Oscars bij de eerst volgende uitreiking. Misschien niet voor beste film (zoals bij LOTR ROTK) maar wel voor beste special effects, beste muziek en beste kostuums.

Het enige nadeel aan de film was dat het bioscoopkaartje zo duur was (10 euro p.p) O+

Thiver

Avatar

jeffie "Ik denk dat Peter Jackson weer een goede kans gaat maken op een paar Oscars bij de eerst volgende uitreiking. Misschien niet voor beste film (zoals bij LOTR ROTK) maar wel voor beste special effects, beste muziek en beste kostuums."

Ik denk dat het aantal Oscars wel mee zal vallen, ik gok op een of twee beeldjes in technische categoriën. Eigenlijk wel jammer dat Peter Jackson hier geen Oscar voor regie mee zal winnen terwijl dit toch wel zijn meest persoonlijke film tot nu toe is...

jeffie "Het enige nadeel aan de film was dat het bioscoopkaartje zo duur was (10 euro p.p) O+"

Een film als deze is dat toch wel waard? ;)

jeffie

Avatar

Thiver "Een film als deze is dat toch wel waard? ;)"


Het is het wel waard hoor...maar 10 euro is toch wel erg veel vindt je niet?

Currian

Avatar

Inderdaad, 10 euro is erg veel. Daar heb je over 'n half jaar de dvd voor in huis. Ik denk trouwens dat hij best acties voor de beste regie kan winnen, het camerawerk is fantastisch. Beste muziek zal nooit lukken, de muziek vond ik juist niet al te best, maar het paste verder wel goed bij de film.

Thiver

Avatar

jeffie "Het is het wel waard hoor...maar 10 euro is toch wel erg veel vindt je niet?"

Zonder meer. Ik was zelf acht euro kwijt aan entree. Er kwam echter nog vier euro voor popcorn en frisdrank bij. Dat vind ik pas schandalig veel.

Soapy

Avatar

T+) Super heftig filmpie!

Ik ben er speciaal voor naar Antwerpen gereden, Metropolis!
( Beter geluid, betere stoelen, strak en groot scherm en veel gezelliger!!! )

Erg strakke en gewaagde CGI film! Vooral de laatste befaamde Wolkenkrabber scene is echt heel erg gaaf. Het gevoel dat je echt op die hoogte zit is bizar....had gewoon soms echt het gevoel...huh...wtf is dit hoog man :W

Dit is echt een film die je in de bios moet hebben gezien, want thuis mis je toch een deel van de ervaring!

:-S Ga deze zien peeps!!!

Freaky Master Johnson

Avatar

Gister gezien, en viel me klein beetje tegen na alle reacties die ik hier gezien heb.
Special effect fantastisch, maar een paar rustmomenten in de film kunnen geen kwaad. Ene monster is nog niet geweest of de volgende staat binnen 30sec al weer klaar. Merkt dat de film net een uurtje te lang duurt.
Verder matig tot slecht geacteerd, vind jack black altijd erg leuk, maar hier slecht gecast. Hoog irritatie gehalten.
Maar goed, zal ook wel komen doordat die momenteel geoverhypt wordt, dan valt die sneller gegen.

nokid

Avatar

Gewoon een leuke film met mooie CGI maar niet meer dan dat, 3,5 a 4 sterretjes is voldoende.

kjell

Avatar

Ik wist niet wat ik er van moest verwachten. De trailer vond ik er super uitzien en peter zijn lotr-trylogie is fantastisch, maar mijn vrienden deden mij twijfelen: een aapje op een gebouwpje zien klimmen met een "lekker stuk" tussen zijn vingertjes, je bent toch niet van plan daar 6euro voor te betalen. wel ik heb het toch gedaan en ik vond hem prachtig goed!! een echte aanrader voor elke filmliefhebber die wel van oude remakes houdt en er niet tegen opziet om 3 uurtjes in de cinemazaal te vertoeven

SunChaser

Avatar

Allemaal eyecandy, maar verder belachelijk. Dat vrouwtje in haar jurkje in de winter op de top van de ESB, waar geen zuchtje wind is, war t niet koud is en waar ze met 2 man lopen alsof ze gewoon op de grond lopen. Ze hadden er af moeten waaien of dood moeten vriezen.

asoka

Avatar

Ik heb de film net gezien. Nu ga ik geduldig wachten tot de extended versie uit is. Bij LotR waren de extended versies namelijk veel beter dan de bioscoop versies. Meer tijd voor de personages en de muziek. Precies de dingen die in de bioscoop versie van King Kong niet goed uit de verf kwamen.

JB

Avatar

SunChaser "allemaal eyecandy, maar verder belachelijk. Dat vrouwtje in haar jurkje in de winter op de top van de ESB, waar geen zuchtje wind is, war t niet koud is en waar ze met 2 man lopen alsof ze gewoon op de grond lopen. Ze hadden er af moeten waaien of dood moeten vriezen."

Gelukkig waren de dino's, reuzeninsecten en Kong zelf wel zoals ze in het echt zijn ...

Doet me denken aan iemand die achter me zat tijdens een van de Star Wars films en bij een scene tegen zijn vriendin zei: jamaar dat kan dus niet, he! :}

Jelko

Avatar

SunChaser " Dat vrouwtje in haar jurkje in de winter op de top van de ESB, waar geen zuchtje wind is, war t niet koud is en waar ze met 2 man lopen alsof ze gewoon op de grond lopen. Ze hadden er af moeten waaien of dood moeten vriezen."


Volgens mij moet jij het maar bij films met waargebeurde verhalen houden ;)

Awas Iku Setan

Avatar

SunChaser "allemaal eyecandy, maar verder belachelijk. Dat vrouwtje in haar jurkje in de winter op de top van de ESB, waar geen zuchtje wind is, war t niet koud is en waar ze met 2 man lopen alsof ze gewoon op de grond lopen. Ze hadden er af moeten waaien of dood moeten vriezen."


Ik ben van mening dat wij tegenwoordig , althans sommigen van ons dan , verwend zijn met de term CGI.
Verder nix op tegen , alleen moeten ze dat voor zichzelf houden . ( Vooral in de Bios )
Afterall tizzz...een film en in een film..alles kan!!!!
Je maakt je keuze , betaal ervoor en gaat gezellig ..genieten van de film .

Zoeken ze naar iets realistisch......kunnen ze beter naar een documentaire kijken....of het Journaal.
Jammer dat zulke mensen bestaan of beter gezegd naar de Bios gaan .

Maar ja...de Bios is van/voor ..iedereen.

burnett

Avatar

Wat een ongelooflijke........ boutfilm...
Niets maar dan ook niets in deze film loopt behalve de special effects...
Toegegeven het is moeilijk om in een film over een grote aap ook maar iets aannemelijk te maken, in deze film wordt ook niet de moeite gedaan..
Kon je in de jaren 70 film nog begrijpen waarom de heldin niet wilde dat Kong werd gevangen. In deze film wordt man na man vermoord door Kong, terwijl de heldin roept, doe Kong niets..laat hem met rust..
"Laten we de film opdragen aan de dode man en de opbrengsten aan zn vrouw en kinderen geven..."
** een citaat welke meer dan eens in de film zit**
Karakters zijn zo plat als het maar kan.. Inleven is absoluut onmogenlijk.
Maar als onbedoeld komische films een oscar winnen, dan staat deze bovenaan..

Symb-watcher

Avatar

Gewelidge spektakel film. Prachtige special effects. Verrukkelijke gevechten tussen Kong en de Dino's, waar ik enorm van genoten heb en Kongs emoties worden mooi uitgedrukt, erg mooi zelfs die af en toe wat grappig zijn.

Dit zijn eigenlijk dé pluspunten van de hele film. Het eerste uur is als inleiding bedoelt, maar komt op mij wat te gemaakt en niet-interessant over.

Het hele acteren van de cast vond ik niet echt overtuigend. Wat mij vooral stroorde was de weinige verbazing dat er gewoon DINO's op dat eiland rondlopen. Ik bedoel, het is toch redelijk verbazingwekkend dat er beesten die miljoenen jaren geleden zijn uitgestorven daar nog rustig rondlopen. Er heeft geen kip naar gekraaid in die hele film, ook niet als ze weer in NY zijn.

Verder zou ik ook welles willen weten hoe ze die enorme aap naar NY hebben gekregen, want op die boot paste hij zeker niet.

Nog 1 puntje wat ik ook wat raar vond. Waarom vecht Kong rustig door nadat hij 3 keer door een T-Rex (met enorme tanden) in zn arm wordt gebeten terwijl hij na 1 harpoen die wordt afgeschoten in zn been gelijk niet meer kan lopen.

Toch zijn dit negatieve punten waar je pas na de film achterkomt, want na t ietwat saaie eerste uur is t een en al prachtige spektakel en werd ik enorm vermaakt met de enorm vette situaties waar Kong en de Film/Schip-crew in terecht komen. De band tussen Kong en Ann op een leuke en mooie manier neergezet. Hoewel dat natuurlijk altijd een beetje koffie dik kijken blijf, vindt ik dan.

Ik geef m een 8!

Haraldinio

Avatar

Tja, hier valt niks meer aan toe te voegen lees ik wel,
als ik nog een heeeeeeeel klein puntje van kritiek mag geven. Ik vond de gevechten tussen Kong en de dino's te weinig.
Het hadden best een paar meer gevechten mogen wezen. Verderz FANTSTISCH.

Later

dalien

Avatar

Goede recensie!

Ik vond het werkelijk waar een fantastische film, deze moet je in de bioscoop gezien hebben.
Zeer mooie special effects en inderdaad ze speelden geloofwaardig wat de film compleet maakt. 3 Uur lang duurde de film, niks van gemerkt.. geen enkel minuut verveelde

Jildert

Avatar

Ben het geheel met je eens, dalien. Daarbij nog de kanttekening dat het verhaal meeslepend was en de acteurs perfect. Carl Denham is een enorme klootzak en Jack Black weet zich in die rol uitstekend te redden. Naomi Watts doet wat ze moet doen: mooi en schattig zijn. En al wist ik van tevoren dat die aap van het Empire State Building zou af flikkeren, toch kon ik een traantje nauwelijks bedwingen. Briljant hoe ze zoveel drama in een CGI-figuur kunnen stoppen.
Tot slot nog een tip: bekijk deze film in de bioscoop! Dan komt Skull Island pas echt tot zijn recht.

Dikke 9 :W

Jusjuh

Avatar

Jildert "...
Tot slot nog een tip: bekijk deze film in de bioscoop! Dan komt Skull Island pas echt tot zijn recht.

Dikke 9 :W"
Zozo... Bezit jij nu de mogelijkheden om het op een andere manier te doen...? }::E

Jildert

Avatar

Tuurlijk niet :P Maar als je hem later op DVD koopt is het een gemiste kans als je hem niet in de bios hebt gezien ;)

Symb-watcher

Avatar

Jildert "Jack Black weet zich in die rol uitstekend te redden.
Dikke 9 :W"


Ik vondt Jack Black eigenlijk compleet Mis-gecast voor die hele rol. Ik vond hem echt totaal niet geloofwaardig overkomen. Ik kon hem gewoon niet serieus nemen op de een of andere manier.

Jildert

Avatar

Hmmm... jouw mening. Op mij kwam hij echt goed over. Of juist slecht over, eigenlijk, qua rol.

Pres

Avatar

Entertainment op hoog niveau! Ik kan me ook goed in de recensie vinden. Alleen zijn het niet de special effects die in dienst staan van de film, het is deze keer de film die in dienst staat van het special effect, King Kong. Om dit special effect gewicht te geven is het nodig om nogal wat aandacht te besteden aan de 'bijfiguren', waardoor na de finale op de Empire State Building er extra nadruk komt te liggen op de nutteloosheid van hun levens.

Dazzlestan

Avatar

Jusjuh "Zozo... Bezit jij nu de mogelijkheden om het op een andere manier te doen...? }::E"


ik heb em eerst in de bioscoop gezien en vervolgens op een alternatieve wijzeSmiley face

Deze film is zo compleet
Minpunten: op de ijsbaan, dat ze samen glijden en en iedereen verwachtte dat de aap ook 'beautiful' ging zeggen tegen het eiden op de empire state, toen naomi dit herhaalde. Gelukkig bleef dit uit

Pluspunten: de rol van Naomi Watts en King Kong vs T-REXes

Memento

Avatar

JB "Gelukkig waren de dino's, reuzeninsecten en Kong zelf wel zoals ze in het echt zijn ...

Doet me denken aan iemand die achter me zat tijdens een van de Star Wars films en bij een scene tegen zijn vriendin zei: jamaar dat kan dus niet, he! :}"


Doet me denken aan toen ik bij Crouching Tiger, Hidden Dragon in de bioscoop zat, en iemand vol ongeloof uitriep "maar dat kan helemaal niet!"

Mindcrusher

Avatar

burnett "
"Laten we de film opdragen aan de dode man en de opbrengsten aan zn vrouw en kinderen geven..."
** een citaat welke meer dan eens in de film zit**
"


tjah en ik vind dan weer dat je pas commentaar mag geven op een film als je hem uberhaupt snapt;)

WoUtoMatiC

Avatar

Wat een draak van een film zeg... :N
**SPOILER
Na een uur van overbodig (de studiobazen, De 'opa' van Ann, dansjes en liedjes) nostalgische getuttelbel gaan we dan eindelijk varen. In de dichte mist stuiten we op een eiland. Het eiland wordt bevolkt door een stel LotR-Orcs die vooral bouwkundig ontwikkeld zijn, maar op sociaal vlak wat achter lijken te liggen. Gelukkig verdwijnen ze meteen wanneer je in de lucht schiet, en komen ze de hele film niet meer terug. Vervolgens krijgen we een dik uur lang CGI om onze oren. Soms geniaal, soms wat minder, soms slecht. Maar vooral, TE VEEL en TE LANG. Met name de insectenscene was een tenenkrommend. Jamie Bells' karakter wordt uitgebreid geïntroduceerd en behandeld, maar verdwijnt zonder enig effect op het plot te hebben gehad. Na alle enge beestjes en Jurassic Park wordt de kwade aap dan eindelijk gevangen en schakelen we over naar NY. In de slotfase nog wat dansjes, liedjes en een stukje toneelstuk waarna Kong dan eindelijk New York mag slopen. Gelukkig is er nog tijd om te spelen op het ijs, met op de achtergrond sneeuw en kerstbomen. :r Vervolgens wordt de aap vermoord en spreekt Jack Black de geweldige worden ' Beauty killed the Beast' .
**SPOILER

Als er 1,5 uur aan onnodige scenes waren weggeknipt en de CGI-gevechten met de helft waren ingekort, dan was het waarschijnlijk een hele goede film geweest. Want de aap was goed! Helaas kent PJ de uitspraak ' less is more niet' .
[rating 2.5]

Jildert

Avatar

WoUtoMatiC "Het eiland wordt bevolkt door een stel LotR-Orcs die vooral bouwkundig ontwikkeld zijn, maar op sociaal vlak wat achter lijken te liggen. Gelukkig verdwijnen ze meteen wanneer je in de lucht schiet, en komen ze de hele film niet meer terug."


Volgensmij zijn zij juist degenen die Ann ontvoeren en aan King Kong offeren? ;)

Brossen

Avatar

Gekeken to aan het moment dat ik een arm van kong zag. Toen heb ik het opgegeven, wat een waardeloze film ik twijfel of ik het zelfs slechter vind dan die Lord of the Rings sprookjes.
Laatste keer dat ik naar een Jackson film keek.

Jildert

Avatar

Beargumentatie?

Steadicam

Avatar

Brossen "Laatste keer dat ik naar een Jackson film keek."
Beetje kort de bocht :N Als je serieus bent en KK en LOTR echt niks vindt, moet je zijn oude werk maar eens proberen. Braindead, Bad Taste, Heavenly Creatures en Forgotten Silver zijn geweldig.

jacq

Avatar

Film uiteindelijk gezien. Vond hem fantastisch en ben het dan ook met de recensie eens. Er waren wat bijrolletjes die niet echt nodig waren, maar ach, echt storend vond ik het niet. Verder vond ik Naomi Watts erg goed spelen, en King Kong was geweldig.

shahad

Avatar

Film allang gezien maar ik ga nu pas reageren :p. Deze film is echt TOP!!!!, vooral door die special effects en de verhaal was ook erg mooi!!!
een TOPREMAKE

Toob

Avatar

Net gezien, nou uhhm tja, ik vond 'm niet echt heel goed. Al die gevechtsscenes werden saai. Jammer had meer verwacht, er had ook zoveel meer kunngne gebeuren. Maar er was ook gewoon geen greintje spanning te bekennen, ik snap niet wat iedereen zo geweldig hieraan vond.

Ik geef 'm een 5/10 maar dan meer voor de moeite en het idee dat anderen het wel leuk vinden.

Thyplosion

Avatar

Jusjuh dinsdag 13 December 2005 om 19:04
Even: De Score is genomineerd voor een Golden Globe, net als Peter Jackson zelf. Damn. Dat is wel balen, LotR wón ze. Hmm... Goede dingen hoor ik, maar ik vrees dat LotR nooit overtroffen zal worden .

Sorry hoor maar Star Wars met zijn culturele erfgoed beats LOTR zwaar!!!!

King Kong is een prachfilm by the way!!!

LuCos

Avatar

Brossen "Gekeken to aan het moment dat ik een arm van kong zag. Toen heb ik het opgegeven, wat een waardeloze film ik twijfel of ik het zelfs slechter vind dan die Lord of the Rings sprookjes."


OKe, ik snap dat niet, hoe kun je nou een mening hebben over de film als je hem niet helemaal hebt afgekeken?
Vond je die arm zo slecht of wat? Wat the f*ck is dat? Het is toch een film en geen echte gorilla.

En dat je een film als King Kong nog eens gaat vergelijken met een prachtverhaal van een schrijver die er niks mee te maken heeft, behalve dan dat een regisseur (die na mijn idee het toch fantastisch heeft gedaan(en sowiezo goed heeft geprobeerd) beide films heeft geregisseerd.

Maar goed, beetje late reactie op die van jou, en betwijfel of ik nog wel een antwoord van je krijg :P.

King Kong vond ik zelf een leuke film, niet Jacksons beste! Zeker niet.

acties