Recensie

Get the Goat [Netflix] (2021)

Politieklucht waarin twee mislukte agenten een groot complot op het spoor komen als een prominente geit wordt gestolen.

door Tom van der Krieke om 22:38 in RECENSIES
Cabras da Peste poster
Regie: Vitor Brandt | Scenario: Vitor Brandt en Denis Nielsen | Cast: Edmilson Filho (Bruceuilis), Matheus Nachtergale (Trindade), Letícia Lima (Priscilla), Leandro Ramos (Raul), Evelyn Castro (Josimara), e.a. | Speelduur: 97 minuten | Jaar: 2021

Zet twee conflicterende personages bij elkaar terwijl ze een misdaad proberen op te lossen en je hebt een goede actiekomedie te pakken, zo lijken de makers van Get the Goat in ieder geval gedacht te hebben. Toch neigt deze film minder naar het buddy-copgenre en meer naar een klassieke klucht. De twee naïeve hoofdpersonen zijn oliedom en komen in steeds grotere problemen terecht door hun eigen onbekwaamheid. Get the Goat bestaat daarom vooral uit een reeks ongelofelijk flauwe grappen. Deze flinke dosis meligheid brengt desondanks een aantal geslaagde momenten met zich mee.

In deze Braziliaanse politieklucht komt agent Bruceuilis (uitspraak: Bruce Willis) een groot complot op het spoor als de geit waar hij op moet passen gestolen wordt. Omdat geit Celestina, tevens gemeenteraadslid, ontvoerd is door een crimineel, ziet Bruceuilis zich genoodzaakt om naar de grote stad te trekken om daar op onderzoek uit te gaan. Hier loopt hij Trindade tegen het lijf, die door het gehele politiekorps verantwoordelijk wordt gehouden voor de dood van een collega. Deze twee losers komen in een crimineel complot terecht waar ze geen grip op lijken te kunnen krijgen.

Het plot hangt van onnozelheden aan elkaar, maar dat is natuurlijk niet waar het om draait in deze film. De makers laten geen moment onbenut om een grap te maken. Dit leidt tot heel wat overdreven personages en heel veel grappen die niet slagen. Zoals een agent die in slowmotion wordt doodgeschoten met een geinig muziekje eronder. Er is weinig plek voor subtiliteit in de humor, maar zodra de stijl begint te wennen, ontstaan ook grappige momenten. Zoals wanneer Bruceuilis, wiens broers en zussen ook hilarische namen hebben gekregen die verwijzen naar actiehelden, zeer overdreven de 'bad cop' gaat spelen tegenover een verdachte.

Het blijft moeilijk om humor uit een andere cultuur te beoordelen. Er zijn grote en subtiele verschillen tussen landen. Veel grappen, zoals een terugkerende lokale grol, zijn voor kijkers uit andere culturen waarschijnlijk niet te vatten. Los van de komedie slaagt Get the Goat er wel in om een actiekomedie te maken die qua spektakel niet enorm hoeft onder te doen voor zijn tegenhangers uit Hollywood. Er zijn veel uitgebreide vechtscènes die aardig gechoreografeerd zijn. Toch blijft Get the Goat een flauw geheel waarin eigenlijk helemaal niks bijzonders gebeurt. Uiteindelijk is het nog het makkelijkst om je te identificeren met de geit en haar verwarde blik, want het doel van deze film blijft een groot raadsel.

Get the Goat is te zien bij Netflix.

0 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Cabras da Peste

acties