Recensie

Angel Falls Christmas [Netflix] (2021)

Een hoop verhaallijntjes in een korte film die je met je neus in de kerstsfeer duwt.

door Terence Shea om 23:02 in RECENSIES
Regie: Jerry Ciccoritti | Scenario: John-Eliot Jordan, Carlie Mantilla | Cast: Jessica Lowndes (Ally), Chad Michael Murray (Gabe), Jane Luk (Maureen), David Reale (Josh), Samora Smallwood (Dr. Dawn Jackson), e.a. | Speelduur: 84 minuten | Jaar: 2021

Niet elke kerstfilm hoeft per se ballen te hebben. Of sneeuw, cadeautjes, openhaard, dat soort spul. Maar af en toe is het lekker om dat wel te zien. De makers van Angel Falls Christmas gaan nog een stapje verder en doen praktisch aan 'shaming' wanneer iemand niet meedoet aan kerstactiviteiten. Deze film werd dan ook vorig jaar uitgezonden op het Great American Family-kanaal, dus behalve de sfeer zit er ook nog een licht christelijk tintje aan.

Ally is niet zo van de kerst, wel van haar werk als dokter. Als ze de kerstplannen met haar vriend afblaast om in het ziekenhuis te zijn is dat voor hem de doorslag om hun relatie even te pauzeren. Zonder dat ze het weet krijgt Ally hulp van een engel om de liefde die ze ooit had voor de feestdagen weer te vinden. Maar de engel begint gevoelens te ontwikkelen voor Ally en dat heeft invloed op zijn magische krachten.

Dat dit niet oorspronkelijk een Netflix-film is, wordt duidelijk bij de eerste fade-out die bedoeld is voor een reclameblok. Verder speurwerk doet ontdekken dat deze film eerder werd vertoond op een Amerikaans kanaal dat het concept van een conservatieve familieband hoog in het vaandel heeft staan. Dan begrijp je waarom het vrouwelijke personage kritiek krijgt dat ze liever werkt tijdens de kerst. Aangezien ze dokter is zou je denken dat dit een nobel gebaar is.

Maar nee, in Angel Falls Christmas kan dit niet door de beugel. Dus er wordt aangetoond dat Ally niet van kerst houdt puur omdat ze een trauma heeft. Ze verloor beide ouders op jonge leeftijd en toen die nog leefden deden ze volop mee aan alles rondom kerst . Dus gewoon even over het trauma heen stappen en weer lekker ouderwets meedoen aan kerst - bij je familie of partner natuurlijk. Met dank aan wat christelijke engelen.

De hoofdengel in dit verhaal wordt gespeeld door voormalig tienerseriester Chad Michael Murray die niet charmant genoeg is om een mysterieuze, lieve engel te spelen. De rol van Ally is voor voormalig tienerseriester Jessica Lowndes die je er in een scène even wil aan herinneren dat ze ook zangeres is (alhoewel geen uitblinker in playbacken). Beide acteurs staan ook als producent op de aftiteling.

Wat ook opvalt is dat Angel Falls Christmas met een speelduur van slechts 84 minuten heel wat plotlijnen heeft lopen. Haast alsof de makers een soapserie in een film hebben gepropt. Op zich is dat geen ramp, want al het drama is aan de lichte kant. In combinatie met de overdadige kerstsfeer maakt dat van Angel Falls Christmas een prima holle kerstfilm om even te kijken in de aanloop naar eind december.

Verder is het gewoon een televisiefilm: goedkoop ogend, niet al te best acteerwerk, een paar B-sterren in de hoofdrol en grapjes die je mondhoeken niet eens omhoog doen komen. Dus ook niet gemaakt om al te serieus te worden genomen. Aldus hoef je je niet af te vragen waarom een paar engelen zich in godsnaam bemoeit met een enkel stelletje op de hele planeet of wat er nou zo bijzonder is aan Ally dat een engel gevoelens voor haar ontwikkelt.

Nee, absoluut geen film om bij na te denken. De scenarioschrijvers hebben zelf ook niet te lang stil gestaan bij bepaalde zaken. Het is een film zoals een Amerikaanse zender voor conservatieve gezinnen hem graag wil hebben. Ook erg wit, en dan heb ik het uiteraard niet over de sneeuw.

Angel Falls Christmas is te zien bij Netflix.

Angel Falls Christmas

acties