The Dark Knight Rises (2012)

The Legend Ends

Reviews (26)

Glennekeeeee

Avatar

Vandaag nog eens herbekeken en het blijft wel een steengoede film al haalt de film nooit het niveau van zijn 2 voorgangers. maar het is wel een perfecte afsluiter van een trilogie die de geschiedenis uit de vorige films met zich meeneemt en die goed benut voor een grand finale. het probleem met deze film is dat het niet echt een Batman-film is. de focus ligt op Bane en op zich niet echt een probleem want Hardy speelt die rol met verve en persoonlijk vind ik zijn Bane niet minder dan Ledgers Joker maar ze vallen moeilijk te vergelijken. ik wil gewoon zeggen dat Bane een sterke en gevaarlijk ogende villain was in deze film. daarnaast heb je miranda tate (gespeeld door cottilard) en dat is wel een groot minpunt. ten eerste speelt ze op de automatische piloot en ten tweede is haar verhaallijn echt slecht uitgewerkt doorheen de film, zeker als je het einde bekijkt klopt er veel niet echt met dingen die er gebeurd zijn voordien en hoe zij erop reageerde. Anne Hathaway als catwoman was wel heerlijk om naar te kijken, zowel visueel maar ze speelde catwoman echt met de nodige flair en komische quotes. wat ik ook jammer vind aan deze film is dat bijna alles overdag gefilmd is en Batman hoort toch thuis in de nacht, zeker als je weet dat zijn tegenstander Bane ook opgegroeid is in het donker vind ik het raar dat de film zich voornamelijk overdag afspeelt. misschien wou Nolan een groot contrast brengen tov TDK maar ik vind dat niet zo geslaagd. ook is het eerste deel van de film nogal rommelig weergegeven waar veel shots van de hak op de tak springen, voor een visueel genie als Nolan was ik daar toch ook wat teleurgesteld in.

MAAR al bij al is TDKR een heerlijke blockbuster die Bale's Batman mooi afrond met enkele schitterende actiescènes (en een heerlijk gevecht met Bane zonder muziek) en een verhaal dat mooi de gevolgen weergeeft van de voorgaande films.

7,5/10

Olrik

Avatar

Als je net denkt dat het niveau nooit zou kunnen worden verbeterd van het uitstekende Dark Knight komt Christopher Nolan met The Dark Knight Rises!
Wat mij betreft is en blijft The Dark Knight het beste deel uit de trilogie, maar het had niet veel gescheeld of The Dark Knight Rises had beter geweest.
Het verhaal is wederom geweldig weten uit te werken door Nolan en de cast speelt geweldig meer dan goed met als uitschiet Tom Hardey's badguy Bane met zijn perfect uitgekozen stem die perfect bij hem past.
The Joker blijft beter dan Bane, maar Bane is zeker een personage dat je niet snel vergeet en wat ik erg leuk vond is dat Henri Ducard ( Ra's Al-Ghul ) en Jonathan Crane ( The Scaracrow ) ook te zien zijn in de film.
De film bevat erg mooie beelden en perfecte special effects waar ik niks op aan te merken heb en waar duidelijk aan te zien is dat het van de hand van Nolan komt.
Een waardige afsluiter met een droevig, maar ook hoopgevend einde.

8,5 / 10

Roeltje

Avatar

Misschien een beetje laat, maar ik wil toch nog mijn reactie kwijt over 'The Dark Knight Rises'.
De film is absoluut niet zo goed als de vorige twee, maar je krijgt er ontzettend veel voor terug. Allereerst, de practical en visual effects zijn heel erg vooruitgegaan naarmate de trilogie. Ten tweede is Bane echt een geweldige villian, ik durf hem niet zo goed als de Joker te noemen, maar voor Batman was hij veel uitdagender. De Gotham sfeer zit er ook nog wel in, hoewel iets minder omdat deze zich meer richt op de actie. Mooie acteerprestaties van bijna alle spelers. De scene waar Miranda doodging verdiende een re-shoot. Wat een bagger :r

Maar verder, echt mooie film die zich absoluut een Batman film mag noemen! Ik kijk nu echt niet meer uit naar de reboot. :P

EDIT: Bijna vergeten, de IMAX scenes zagen er ook erg mooi uit! Smiley face

pmw84

Avatar

TDKR is ongetwijfeld een meesterwerk die idd een goede afsluiter is voor de trilogie. Alles aan de film is bijna perfect als TDK. Ook al ben ik van mening dat ik stiekem TDKR beter vind dan TDK. De reden waarom ik toch TDK op #1 heb staan betreft superhelden heeft puur te maken dat Joker zo goed zijn rol heeft gespeeld in de film. Hij maakt het gewoon af. Bane komt in zekere zinnen niets te kort, maar zoals eerder is aangegeven, de non-verbale houding van Bane mis ik wel vergeleken met Joker (mede door zijn mask, maar dat is absoluut geen minpunt ofzo !!).

Ook al ben ik een dikke fan van deze Batman trilogie, moet ik wel erkennen dat ik me ontzettend irriteerde aan de manier hoe Bruce Wayne na het ontsnappen uit de put opeens in USA beland. Geen paspoort, geen ID, geen geld, geen telefoon, geen vliegtuig, niemand die weet waar hij is !! Ongetwijfeld heeft Nolan stukjes uitgeknipt uit de scene. Ik vraag me nog steeds af hoe hij opeens in Gotham beland.

De tweede grootste minpunt van de film was idd de rol van Marion Cotillard als Mirnda. Zij is zelf een top actrice, maar haar rol irriteerde me enorm en de manier hoe zij aan 't eind doodgaat !! PFFFF Nolan had dat opnieuw moeten opnemen. Zij ging heel nep en cliche dood :s ... en haar rol komt totaal niet overeen met het compueterspel of comic books. Terwijl zij een van de grootste geliefden van Bruce Wayne is (geweest).


Alleen die 2 punten vond ik erg teleurstellend in de film, maar voor de rest ongelofelijk mooie film. En Joseph Gordon-Levitt heeft toch stiekem de show gestolen op de manier hoe de film eindigt.


1. TDK
2. TDKR (99,9999% even goed als TDK)
3. Man of Steel
4. Batman Begins
5. Avengers & The Wolverine
6. X-Men First Class
7. Iron-Man 1
8. Iron-Man 2
9. X-Men 2
10. The Amazing Spider-Man

Moviespecialist

Avatar

Na Batman Begins en The Dark Knight Rises had ik hoge verwachtingen voor het laatste deel in de Batman trilogie en gelukkig maakkte Christopher Nolan er weer een ultieme top film van!!!!
De film is niet ze goed als zijn voorgangers maar wederom een geweldige cast en overdonderende special effects!
Een mooie waardige afsluiter voor de trilogie, ook al bestaat de kans dat ze nog verder gaan werken voor een vierde deel.

8.0/10

Tidus

Avatar

Goede film, maar een stuk minder dan The Dark Knight vind ik.
Toch een waardige afsluiter van deze trilogie.
De film duurt lang maar is eigenlijk 1 grote achtbaan met af en toe een hapering. Toffe actie en een goed verhaal.

Toch ook wel wat minpunten die best storend/slecht zijn, met als meest storende de sterfscene van Miranda Wat slecht zeg.

Verder vind ik Bane zijn stem echt te suf voor woorden. Hadden ze meer mee kunnen doen om hem dreigender te laten over komen.

Conclusie: Sterke film, die soms wat lijkt te zijn afgeraffeld en af en toe een steekje laat vallen.

Tarkus

Avatar

Net als beide vorige films zit ook deze derde film weer boordevol actie en prachtige special effects.
Prima scenario ook, dat ervoor zorgt dat deze lange film, 2 uur en 45 minuten, geen enkel moment verveeld.
Ook de cast mag er wezen, de oudgediende, Caine, Oldman, Freeman en Bale krijgen het gezelschap van Tom Hardy en Joseph Gordon-Levitt en van de vrouwelijke kant zijn er Marion Cotillard en, een beetje tot mijn verbazing, zeer sterk acterende Anne Hathaway, die hier bewijst dat ze ook in een actieprent haar mannetje kan staan, is eens wat anders dan haar altijd maar in komedies te zien.
Mooie sluitstuk dus deze prent, al is het einde volledig open voor een 4de deel.. misschien, als Bale en Nolan nog willen, komt het er ooit van...

Orangey

Avatar

Ik durf zelfs te zeggen dat ik Bane een interessantere villain vind dan Joker. Bane had veel meer dreiging en door zijn gebrek aan humor overtuigde hij ook veel meer. Ik weet het dat hoort nu eenmaal bij joker en don't get me wrong hij is nog steeds een geweldig villain en Heath Ledger zet in TDK de rol van zijn leven neer en hij kan niet genoeg geeerd worden, maar Bane geniet mijn voorkeur.

Orangey

Avatar

Een uitstekende afsluiter van Christopher Nolan die gekenmerkt wordt door hele goede dingen:
Batmans eerste confrontatie met Bane en de dingen die Bane dan zegt 'I didn't see the light untill i was already a man. And the it was nothing to me but...BLINDING!!!' en 'The shadows betray you because they belong to me.
Bane zelf uiteraard ook, geweldig neergezet door Tom Hardy die een superlastige rol heeft(hij acteert alleen met zijn ogen en zijn stem). Bane overtreft Heath Ledgers Joker niet, maar je mist hem geen moment en wat mij betreft evenaart Bane Joker zelfs bijna. Zoveel dreiging en kracht aan het einde emotioneert hij zelfs!
Catwoman geweldig neergezet door Anne Hathaway die gelukkig de mond van alle criticasters snoert, bovendien vond ik haar het enige vrouwelijk karakter in the Dark Knight-trilogy dat echt weet te overtuigenhet klopt dat ze weinig achtergrond verhaal had en dat Juno Temple's rol, jammergenoeg, want ze is een uitstekende actrice, onnodig. Al past dat wel bij haar, dat mysterieuze
Michael Caine acteert weer zeer goed bij bijna elke scène met hem zat ik met tranen in mijn ogen
Joseph Gordon-Levitt zet ook een erg sterk personage neer.
Christian Bale zet opnieuw een zeer goede Batman neer en geeft wat mij betreft zijn beste acteerprestatie als the caped crusader.
De put scènes, waarin Bale super goed acteert, zij erg inspirerend en hoopvol.
Hans Zimmers muziek is werkelijk geweldig, bij momenten overweldigend, dan weer emotionerend.
Jammer genoeg bevatte de film ook erg veel zwakke scènes/punten:
Je merkte vooral in het begin maar ook als Bruce Wayne terugkeert naar Gotham dat er erg veel in de film geknipt was.
Miranda Tate overtuigde niet als love interest en ook haar twist was erg zwak, vooral vooral voor de comic-lezers. Om nog maar niet te spreken over haar sterfscène, wat een blunder van Marion Cotillard, maar ook van Chris Nolan die de take goedkeurde
Banes stem is niet consequent hetzelfde dit hoor je vooral in de proloog als hij bijv.: 'of course' zegt.
Batman die wel erg makkelijk geneest van zijn rugbreuk
Een overkill aan nieuwe personages, waarvan niet elke goed uitgewerkt is. Foley, Dagett en Stryver, Jen (Juno Temple) en de man in de put die na een tijd plotseling Engels spreekt.
Banes dood, die was echt erg slecht, Batman had het gewoon, hoe weet ik niet, af moeten maken
Dat Bane niet de baas was in de putgevangenis, is echt jammer en een belediginng voor de comicbookliefhebbers. Al was het gegeven van zijn liefde met Talia erg mooi, hij was zeker niet haar schoothond in tegenstelling tot wat velen zeggen. Het is gewoon pure liefde, maar opnieuw is dit zeer schandalig tegenover de comics. Daarin wilde juist Ra's dat Bane met Talia trouwde en Talia zelf niet.
En zo zijn er verder nog meer kleine foutjes, zoals; het lijkt net alsof Gotham geen inwoners meer heeft.
Al met al is The Dark Knight Rises zeker geen perfect film, maar als afsluiter is hij erg goed , emotioneel en bovendien overweldigend. Omdat de film zo overweldigend en spectaculair is geef ik TDKR een 8.5 en afgerond een 9 net zoals alle de vorige TDK, die hetzelfde probleem van veel sterke maar ook genoeg zwakke punten heeft, BB zou ik een ronde 9 geven.
O, ja en over het einde iedereen zegt hier dat John Blake Robin wordt, volgens mij wordt hij gewoon Batman: het batsign is weer gerepareerd. Dat zijn echte naam Robin is, is in mijn ogen gewoon een leuke verwijzing naar de comics, net zoals het gesprek over de krokodillen, Bane's rode motorhelm en de putgevangenis

Bilbo

Avatar

Oké, mijn review.

De film was compleet anders dan ik verwacht had. Het verhaal was verrassend anders dan ik verwacht had. Inderdaad was de stem van Bane even wennen, maar het had wel iets. Toppe acteerprestaties, geweldig verhaal ( Ook wel gaaf dat er veel op de vorige films word teruggekeken ), de muziek was weer prachtig (Hans Zimmer :W ), het was mooi geschoten en ook mooi in elkaar gezet. Nog een paar dingetjes die ik geweldig gedaan vind:
- Gaaf dat ze Ra's Al Ghul eigenlijk de main villian van de trilogie laten zijn, en niet The Joker. Ra's Al Ghul heeft daarom een veel grotere rol dan The Joker, terwijl hij in de hele trilogie weinig in beeld komt.
- Het einde zit dicht tegen de comics aan. Bruce Wayne gaat er vandoor met Selina Kyle, en Robin (John Blake in dit geval) word zijn plaatsvervanger, Nighthawk, die ook The Justice League opricht. Nu hebben ze dus ook een mooie brug voor The Justice League.
- Bruce Wayne is heel menselijk en mooi neergezet door Bale. Ook Bane, die aan het eind een traan laat vallen, is goed gedaan, en ik had niet kunnen bedenken hoe het met Bane anders zou moeten eindigen. Dit was de enige manier.
- De quote: 'Why do we fall?' komt weer terug!
- Crane kwam ook weer terug als een rechter, en zijn rol was geniaal. 'Death.... by exile.'
- Het einde was typisch Nolan en gewoon geniaal. Trouw aan de comics, zoals ik al zei.

Naar mijn mening is deze film beter dan The Dark Knight. De beste film uit de trilogie, en een verdiende nummer 1 op Filmtotaal (voor zolang het duurt :P ) .

Een 10 namens mij T+) :W

JamesBond

Avatar

Deze film is het slotstuk van een geweldige trilogie....

Na de dood van Heath Ledger, was er weinig hoop voor 'The Dark Knight Rises' maar nu is hij toch gekomen... en hij maakt grote indruk!
Na 'The Dark Knight' was de lat erg hoog gelegd om de film te overtreffen, maar in mijn ogen is het Nolan gelukt een beter vervolg te maken dan 'The Dark Knight'..

Het begin van de film is al goed, het is een tikkeltje ongeloofwaardig maar het zit wel goed in elkaar. De rest van de film schakelt tussen emotionele scènes en actiescènes. Hij is veel diepzinniger dan de vorige twee films, dat vind ik ook een pluspunt aan de film.

De climax van de film, zit verschrikkelijk mooi in elkaar, met nog een goede karaktertwist.. Het einde is niet wat je ervan verwacht. Ik vind het een einde dat de trilogie verdient!

Acteerprestaties valt niks op aan te merken. Christian Bale is nog steeds een geweldige Batman. De snelle schakeling van "retired" naar "Batman" vind ik erg goed. Hij heeft nog steeds de mooie snufjes die hij goed gebruikt.. Batman raakt toch werkelijk gewond in deze film, waardoor blijkt dat hij geen match is voor Bane.

Anne Hathaway speelt haar rol als Catwoman geweldig, al wordt ze nooit zo genoemd. Ze is niet mijn favoriete personage in de film, maar zonder een achtergrond is wel een erg goed personage.

Tom Hardy als Bane is voortreffelijk! Na de fantastisch gespeelde Joker, was het moeilijk een betere schurk neer te zetten, maar misschien is Bane niet beter, maar zoiezo waardig aan zijn voorganger.
Aan zijn stem heb ik me geen minuut geërgerd, hij klinkt erg verstaanbaar en overtuigend. En hij in het gevecht met Batman aan het praten is, dat doet ie geweldig.
Het moeilijke aan zijn rol is waarschijnlijk dat je met je ogen moet acteren, en dat maakt Bane juist angstaanjagend, en natuurlijk zijn uitstraling. Zijn plan is simpel, maar wel goed..

Gary Oldman speelt zijn rol als Commissionar Gordon weer erg goed. Hij blijft één van mijn favoriete personages door de film heen. Hij is echt de verzetstrijder van het politiecorps, en die rol past hem goed..

Joseph-Gorden Levitt vind ik als John Blake echt heel goed! Veel mensen zeggen dat zijn personage onnodig was, maar ik vind juist dat hij goed in de film past. En hoe hij in het einde verwerkt zit, vind ik erg goed,,

Michael Caine is gewoon Alfred! Hij speelt het zo goed! Ik kreeg met zijn scènes gewoon tranen in mijn ogen, hij had niet zo hele grote rol in de film, dat vond ik jammer, maar hij zat wel telkens in goede scènes.. Ook bij het einde, super mooi..

Marion Cotillard vind ik als Miranda Tate toch best goed, al zeggen sommigen dat ze slecht acteerde, dat viel reuze mee.. Haar rol is aan het begin van de film niet heel groot, maar naarmate de film wordt ze steeds belangrijker.

Morgan Freeman als Lucius Fox, nog steeds een super personage! Rol deze keer ook kleiner dan in de vorige, maar tijdens de climax is hij wel erg belangrijk.

Het overschot aan personages is een beetje rommelig, maar naderhand weet je wie iedereen is en is het geen probleem meer..

Dan nog even over de muziek.. Perfect! Hans Zimmer is echt een geweldige componist en voegt altijd iets toe aan de film! Vooral aan het einde waar de muziek steeds harder wordt, de hele bioscoop trilde, prachtig!

Al met al, was het een geweldige film, die iedereen gezien moet hebben! Toen de aftiteling in beeld kwam, zat ik met kippenvel in mijn stoel, met de gedachte "Nu is het echt voorbij".

Nolan heeft 'The Dark Knight-trilogie' een einde gegeven die hij verdiend!

10/10

benjamin

Avatar

Nolan doet het weer. Vier jaar na The Dark Knight worden alle registers nog eens opengetrokken om de Batmansaga waardig af te sluiten. En dat opentrekken van registers is letterlijk te nemen, met een epische finale.

Deze keer geen Joker, maar wel Bane als slechterik. Een fysiek indrukwekkende, maar ook angstaanjagend intelligente schurk, die je uiteindelijk zelfs weet te ontroeren. Reden genoeg voor Bruce Wayne om opnieuw z'n cape aan te trekken en daarbij zelfs hulp te zoeken van de mysterieuze dievegge Selina (de naam Catwoman wordt zelfs nooit gebruikt). Uiteraard kan hij ook weer rekenen op hulp van Fox, Gordon (Freeman en Oldman zijn zoals altijd uitstekend) en ook op de jonge Blake (een mooie rol voor Gordon-Levitt).

Een mooie cast met andere woorden (ook Michael Caine is trouwens weer uitstekend en zorgt zelfs voor één van de meest ontroerende scènes), maar de ster blijft Christopher Nolan, die alweer een weergaloze film aflevert en daarbij niet gewoon probeert z'n succesvolle voorganger na te doen. Zeker de finale houdt je op het puntje van je stoel net als de eerste scène waarin Batman opnieuw verschijnt. Ook een dikke pluim op de hoed van Hans Zimmer, die misschien wel de meest epische score aller tijden door de boxen laat knallen. Een dikke 10.

Toky

Avatar

Ik vond Selina Kyle juist het sterkste personage uit de film, jammer dat ze vrijwel geen geschiedenis heeft(deze wordt niet getoond). Er zaten sowieso veel te veel personages in de film.

het grootste minpunt was: Miranda Tate, en dan vooral het acteerwerk van Marion Cottilard :O Hoe kan het dat zulke actrice opeens zo slecht acteert. In inception vond ik haar nog ijzersterk, maar hier krijgt ze weinig tijd en haar personage lijkt wel geforceerd in het script... Haar dood was hilarisch...ze is aan het praten en dan opeens slaat ze met haar kop en knijpt ze haar ogen dicht, dood :S

De stem van Bane vond ik overigens ook niet te pruimen :P alsof t een parodie op zichzelf is...daarom vond ik ook dat er geen enkele dreiging van hem uitging...in mijn ogen was het juist alsof Batman gewoon superzwak was en aan het einde van zijn latijn.

Paranoid

Avatar

Heerlijke film, maar met twee gigantische minpunten. Het eerste punt is Selena Kyle, wat een afschuwelijk personage was dat zeg. Het tweede punt is hoe ze Bane hebben behandeld aan het einde toe. Hij hoort de koning van de put te zijn, niet een sulletje. En dan dat hij ook nog eens het schoothondje van Talia blijkt te zijn, is gewoon bagger. Bane hoort de persoon te zijn die de koning van de put is, hij hoort de persoon te zijn die eruit klimt En dat Bane op zo een klote manier wordt gedood, vind ik ook niet kunnen. Even komt Kyle binnenrijden,pew pew en hij is dood Dat ze Bane op deze manier manier behandelen aan het einde, is gewoon waardeloos. Dat Kyle, het slechtste personage van de trilogie, hem dood mag maken, is gewoon waardeloos.

jaime91

Avatar

Nolan heeft met zijn Batman films iets fantastisch gedaan. De donkere setting die hij met alle 3 de films heeft neergezet in het superheldengenre is ijzersterk en zal ook voor altijd aan hem verbonden blijven. Ook de plottwisten die je zelden in superheldenfilms ziet zijn ongekend goed en dat alles doet hij in deze film gewoon weer. Met The Dark Knight had hij een piek bereikt en veel mensen waaronder ikzelf twijfelde of hij die briljante film, die door vele gezien wordt als een van de beste superhelden films,waar Heath Ledger als The Joker absoluut aan heeft bijgedragen nog kon overtreffen.

Of hem dat gelukt is vind ik lastig om te zeggen. Tuurlijk is dit een vervolg op The Dark Knight alleen hij is in vele opzichten gewoon toch anders. Bane is namelijk een totaal andere villian dan de Joker. De Joker moest het hebben van zijn geestelijke spelletjes en hoewel Bane ook een soort van spel speelt moet hij het meer hebben van zijn brute kracht. Bane is namelijk absoluut een geweldige keuze en opnieuw een goede tegenstander voor Bruce/Batman. Waar Bruce het in Batman Begins tegen een vriend en leraar moest opnemen, werd hem in het vervolg vooral veel van zijn hersencapaciteit gevraagd. In dit deel is dus vooral kracht de uitdaging en dit is dubbel zo lastig omdat Bruce niet zonder kleerscheuren uit het vorige deel is gekomen.

Bruce Wayne krijgt met Bane dus weer genoeg voor zijn kiezen. Maar naast Bane is er ook nog Catwoman die zeer verrassend maar goed neergezet wordt door Anne Hathaway. Ik heb Hathaway wel vaker in een serieuze rol gezien (ik noem Havoc bijv) alleen heb ik haar nog nooit actie/vechtscenes zien doen. Het verbaasde mij dat ze dat ook gewoon even doet. En hoewel Catwoman inderdaad nooit als Catwoman wordt aangeduid zie je toch duidelijk dat ze Catwoman is. Dit komt vooral door hoe ze zich beweegt. Heel sluw en sexy namelijk. Ook weet je van Catwoman nooit aan welke kant ze staat, dat vond ik ook erg tof aan dat personage. Ze past hierdoor perfect in het verhaal.

Wie ik wat minder in het verhaal vond passen was Marion Cotillard als Miranda Tate. Cotillard speelt namelijk het nieuwe liefje van Bruce alleen komt dat compleet uit de lucht vallen aangezien Bruce het nog moeilijk heeft met het verlies van Rachel. uiteindelijk snap je wel waarom Nolan hiervoor gekozen heeft het is alleen jammer dat Cottilard niet in The Dark Knight zat, zodat ze wat meer geschiedenis had met Bruce. Dat had denk ik beter gewerkt Wat ik ook jammer vond was dat de film ijzersterk begint, maar daarna even inkakt. Vanaf het moment na de openingscene tot het moment dat Bruce weer Batman wordt verveelde ik me en werd ik even uit de film gehaald. Daarna kwam de film weer als vanouds goed opgang en werd ik weer fijn verrast met goede plottwisten en fijne actiescenes.

Want de actie/vechtscenes zijn echt heel tof. Je ziet iedere klap heel goed aankomen en vooral tijdens het gevecht tussen Batman en Bane wat echt ijzersterk is kreeg ik even een brok in mijn keel. En moest ik even op adem komen als je ziet wat voor een keiharde klappen Batman krijgt

Conclusie: Ik kan nogmaals niet zeggen of dit de beste is van de trilogie, ik heb hem daarom ook hetzelfde punt gegeven als The Dark Knight. Misschien is de Dark Knight wel iets beter omdat die geen inkak moment had maar dat wil ik deze film ook best vergeven, omdat hij het daarna meer dan goed maakt. Er zitten mooie verrassingen in waaronder het einde, en andere prachtige momenten Bijvoorbeeld een emotionele scene tussen Bruce en Alfred die Michael Caine vooral heel sterk speelt. net als het einde waarop ik mijn tranen nog maar net kon inhouden als Alfred voor het graf van Bruce staat Michael Caine zit hier overigens volgens mij het minste in van alle 3 de films maar zet hier wel zijn beste prestatie neer Als je genoten hebt van de vorige 2 films dan zal je deze vast en zeker ook gaan kijken, je wordt in ieder geval niet teleurgesteld.Hans Zimmer zorgt wederom voor een top soundtrack die je meeneemt en wegblaast, de Nolan broers zorgen voor de rest. Dit laatste hoofdstuk was een achtbaan aan emoties, soms een lach, soms een traan maar vooral nagelbijtende spanning en een prachtig slotstuk! Nolan is een held!! :W

Nu nog even over het einde: de film heeft namelijk een soort van open einde waar absoluut nog een vervolg van zou kunnen komen, alleen ik was van mening dat dit onzin was en dat andere regisseurs van deze saga af moeten blijven dit ben ik nog steeds alleen ben ik toch ook wel een beetje gedraaid en zou ik het ook wel weer tof vinden als er een film rondom Robin/John Blake/Nightwing zou komen Naast Batman vind ik dat dit personage ook een eigen film verdient alleen weet ik niet of het slim is als iemand anders dan Nolan dit gaat regisseren als zo'n film er uberhaupt komt Komt hij er niet, ook prima omdat het niet per se nodig is, alleen zou ik dit wel heel tof vinden. Ik vond het einde hoe dan ook heel sterk omdat ik even dacht dat Nolan Bruce Wayne zou laten doodgaan. Alleen kon ik me dat ook niet voorstellen omdat de fanboys/girls hier absoluut niet akkoord mee zouden gaan dus hij heeft dit heel sterk en mooi opgelost. De cirkel is rond en het boek kan dicht.

Secret1994goesFilm

Avatar

Sommigen denken trouwens dat het einde van TDKR helemaal anders is dan dat je denkt.
Ze vinden het raar dat na een Duistere sage er opeens een mooi,lang en gelukkig,vreugdig einde komt
en denken dat Batman Onmogelijk nog kon ontsnappen met 5 seconden voor de bom ging afgaan en dan terugzwemmen.
Daarom Veronderstellen sommigen dat het een droom was van Alfred
Mijn tegenwoord tegen deze conclusie is dan: Alfred wist nooit dat Bruce met Selina had gekust... dus waarom zou hij erover dromen?
Dus uiteindelijk zie hoe je het zelf wilt ;) is zowat zoals het einde van INCEPTION (:
bron

Secret1994goesFilm

Avatar

Heb de film gezien! Eindelijk!

Bij het eerste moment dat ik Bane stem hoorde vond ik het een beetje spijtig,dat ze die in de tijd hebben aangepast omdat dat testpubliek hem niet kon verstaan. Naargelang de film ben ik z'n stem beginnen aanvaarden.
Het duurt een tijdje voordat Bruce terug in het harnas kruipt maar het wordt niet saai. Ook het afscheid van Alfred is zeer emotioneel.
Catwoman deed het ook goed,ze was redelijk sexy maar ook niet helemaal ;P maar haar acteertalent was goed,ze deed me aan iemand denken,maar ben er nog niet uit aan wie.
1Ding vond ik wel ietsje minder. Het eerste gevecht tussen Batman en Bane,ze vechten,maar ik vond de 'klopgeluiden' ietsje te mat en vond dat Batman wel wat meer mocht brullen van de pijn,zeker toen diens rug werd gebroken
Het verhaal uit het verleden van Bane is ook wel zeer interessant en houdt de spanning hoog

Het einde was goed (eerst vond ik het een beetje rot,maar ik heb het aanvaard).Bane 's einde vond ik wel minder. Hij was nog steeds sterker dan de Batman,maar leek bijna neer te gaan. dan de conversatie. weer geworstel en dan word hij verdomme gewoon weggeschoten Spijtig;S Ik vind het een beetje stom dat ze je eerst bijna laten blijten en dan opeens toch nog laten zien dat hij leeftMaar dat was bij Sherlock Holmes ook. En ik vind het tenslotte goede manier om de triologie te eindigen. SH daarintegen gaat waarschijnlijk nog een paar bijmaken.
De eindscenes waren mooi en deden je steeds glimlachen (van geluk ,emotioneel) Hoe het einde van Robin,Alfred,Gordon en Catwoman eruit ziet.
Nog iets dat ik had opgemerkt en spijtig vond was, dat de Joker niet meer wordt vermeld. Elke slechterik wordt nog eens besproken of laten ze zien,maar geen Joker ;(

SChitterende film ;') waardige afsluiter van de schitterende Dark Knight reeks.

Ik kan deze film niet vergelijken met the Avengers,want daar komen er nog een paar van uit,tegenover The Dark Knight Rises was het het slot. Alles zag er stervende uit en bijna alle hoop leek verloren,zo'n gevoel kun je nog niet hebben in the Avengers.

Moest de Joker nog leven was het waarschijnlijk helemaal anders geeindigd?

Banned

Avatar

M'n review is misschien een beetje aan de lange kant maar ik heb er gewoon veel nodig om duidelijk te maken wat ik van de film vond. :P

Beter dan "The Dark Knight" kon en kan niet meer, daar konden we wel zeker van zijn. Een herhaling van The Dark Knight hoefde niet en wil natuurlijk niemand. Het enige wat de derde film moest doen was een waardige afsluiter zijn, wat wil zeggen dat de film nog wat moet toevoegen aan de vorige films en het block-buster-genre ontstijgen. Maar is "The Dark Knight Rises" daar nu eigenlijk in geslaagd?

Nolan gaf aan dat hij het niet gemakkelijk vond om een geschikt en volwaardig script te schrijven voor een derde deel... Al stel je je daar nu wel vragen bij want het script van The Dark Knight Rises ontploft quasi van vele plotlijnen, vele personages, honderden locaties, flashbacks, actie-scènes, monoloog achtige dialogen, enzovoort... Is dit positief ? Ja en Nee. De film heeft hierdoor een rotvaart waardoor die 160 minuten voorbij vliegen. Al voel je wel dat Nolan in wat scènes heeft zitten knippen om de film naar die 160 minuten te krijgen. Scènes volgens elkaar razendsnel op en nog voor je het weet zit de scène er al weer op. Hans Zimmer moet er dan voor zorgen dat alles toch een beetje als een geheel overkomt. Het is een vertelstijl die je vooral in Batman Begins zal terug vinden. Al waren de scènes in die film, net als in The Dark Knight, beter gedoseerd dan in het derde deel. Toch krijg je nergens tijdens het kijken van "Rises" een gevoel dat Nolan zich er snel vanaf wil helpen en écht een verhaal wil vertellen. Een aspect wat vaak ver zoek is bij vele regisseurs.
Alleen is het script gewoon té rijk aan personages en verhaallijnen. Nolan heeft eigenlijk meer gedaan dan nodig was. Al valt het Nolan wel te prijzen dat hij van Batman een fantastisch dimensionaal personage heeft gemaakt doorheen de drie films. Die "put-scènes" om het met zo weinig mogelijk spoilers te zeggen, zijn de beste momenten uit film qua personage ontwikkeling. Dit is dan ook de grootste voldoening die je uit de film en de trilogie op zich kan halen : Dat Batman doorheen de 3 films een boeiende innerlijke reis heeft gemaakt... Een innerlijke reis die wordt gereflecteerd in de titels van de films. Volgens mij hebben we eindelijk sinds Lord of the Rings nog eens een trilogie die een trilogie is!

The Dark Knight Rises heeft een cast om van te smullen al viel iemand mij in dat gezelschap flink tegen! Nee het was niet Anne Hathaway want zij is gewoon geweldig als Catwoman. Zij wist tot in het kleinste detail met haar lichaam de kattige maniertjes van haar personage over te brengen op de kijker. De rol is over the top en Hathaway laat zien dat ze dit uitgebalanceerd kan spelen. Al helpt het ook wel dat Nolan Catwoman perfect heeft neergezet en uitgewerkt in het verhaal. In The Dark Knight was The Joker de ster. Ik durf zelfs zeggen dat zij in Rises de ster van de film is.

Alfred wordt ook nog verder mooi uitgediept. Michael Caine kan eindelijk nog eens schitteren en scènes met hem en Bale vormen het hart van de film en laten niemand koud. Dit is een ander belangrijk punt waar Nolan sterk in is. Spektakel en emotie professioneel op elkaar afstellen en afwisselen, zelfs in een film die een rotvaart heeft als een raket.

Tom Hardy hoefde zich voor mij niet meer te bewijzen na het zien van Bronson (z'n beste rol tot nu toe). Hij is zeker geschikt als Bane, alleen is het jammer dat hij dat masker opheeft wat ervoor zorgt dat de alles bepalende mimiek in z'n gezicht verloren gaat. Het enige waarmee we het moeten doen zijn z'n ogen en die vreselijke ADR-stem. Ik ergerde me niet maar het klonk gewoon niet mooi. Volgens mij had die stem beter gewerkt als Bane een beetje onverstaanbaar klonk wat hem nog bedreigender zou hebben gemaakt. Toch is Bane een geduchte tegenstander voor Batman. Hij is niet zomaar met één klop in z'n gedicht te verslaan. Nog nooit was een knok partij tussen twee personages zo enerverend als in deze film. Ik was zelfs blij dat Chrisopher Nolan de Hans Zimmer-knop even uitzette tijdens het gevecht met Bane wat een realistischer gevoel opwekte! Nolan heeft er ook goed aangedaan om van Bane niet echt dé grote slechterik te maken van "Rises". Het zou toch alleen maar aanvoelen alsof men The Joker wou evenaren. Iets wat toch niet kan.

Wie viel me nu zo tegen ? Marion Cottilard... Ik ben enorme fan van haar en acteren kan ze als de beste. Alleen stelde ze hier enorm teleur. Al moet ik nu wel toegeven, dat ze wel de rol had gekregen van het belachelijkste personage van de film. Nog nooit heb ik iemand zo belachelijk slecht z'n laatste adem zien uitblazen. Als je het mij vraagt kon dat shot zo in The Artist... Je had geen Hans Zimmer of geluidsband nodig om te zien dat ze van het ene moment op het andere doodgaat. Komt daar nog bij dat ze in een wel heel erg vreemde pose in dat wrak lag. Ze zag er zelfs niet gewond uit. Wat Nolan bezielde om die take of scène goed te keuren weet ik niet maar ik zou het verdomd graag eens willen weten.
Cotillard heeft dan nog een dwaze scène vlak ervoor. Ze staat 5 minuten lang te zeuren tegen Batman met een mes in z'n buik en in haar andere hand een drukknop voor een bom. Ze wacht zodanig lang met drukken zodat Gorden de bom kan stoppen. Een falende poging om de film spannend te maken en als het mij vraagt Nolan onwaardig!! Ook de romance tussen haar en Bruce Wayne is ongeloofwaardig.

Ohja was het iemand opgevallen dat Talia op ongeveer dezelfde manier sterft als haar vader ? begeleid onder juist dezelfde muziek als de sterf scène van haar vader ? Net als die trein valt die truck in de diepte. Goed gevonden van Nolan alleen jammer van de tenenkrommende scène erna.

Over Nolan-onwaardig gesproken, op de openingscène na had ik niet echt het gevoel naar een film van Nolan te zitten kijken.. Pas wanneer Batman z'n fantastische entree maakt had ik eindelijk het Nolan gevoel terug te pakken. De scènes erna zijn vakwerk van de beste man, (aanval op Gotham.) tot wanneer de finale zich opdringt verliest Nolan zichzelf weer in z'n overvolle bombastische script. Ik ben nu redelijk negatief maar Rises is nog steeds met kilometers voorsprong het beste wat je in het bombastische block-buster genre zal vinden.

Zo is de film weer prachtig in beeld gezet, puik gemonteerd en voorzien van een soundtrack die je oren er gewoon af knallen. De actie scènes zijn net niet té overdreven en voor mezelf dan het ik nog het meest genoten van de achtervolging op de moto's. De scène is geweldig in beeld gebracht en de sound editing was subliem! Net als alle actie-scènes in de hele trilogie bewijst Nolan dat alles zoveel mogelijk echt doen op de set gewoon het beste resultaat geeft. Geweldige keuze ook om de apotheose in een besneeuwd Gothan te plaatsen. Die sneeuw zorgt voor een sfeer die als geen ander past bij het verhaal. En ja hoor die sneeuw is "echt" en niet later toegevoegd. Zoals David Fincer wel eens durft te doen...

The Dark Knight Rises is inderdaad een waardige afsluiter, ware het niet dat deze film toch wel één van Nolan's minste films is. Al mogen we niet vergeten dat we in geen tijden een film hebben gehad waarvan de derde film in een trilogie kan tippen aan de vorige twee delen. We mogen niet te streng te zijn voor Nolan want hij had echt een moeilijke opdracht om opnieuw een sterke film af te leveren. En hiermee wil ik zeggen dat hij een goeie spectaculaire film heeft afgeleverd. En daarmee vergeef ik graag enkel pijnpunten in het script. Al kan ik om die scènes met Cotillard niet heen. Slordig en Nolan-onwaardig!
Wat de mogelijke vervolgen betreft ? de enige mogelijkheid die ik zie, voortborduren op het personage Robin... zonder Batman al meteen te gaan "rebooten".

7,5/10 of 8/10 is weet het voor het eerst echt niet :P

Ereptile

Avatar

Net de film gezien. Vond hem wel super Smiley face Vooral Bane was goed, terwijl ik eerst echt tegen het personage aanzat. De eerste confrontatie tussen Bane en Batman was echt tof. En toen voelde ik ook hoe dreigend Bane werkelijk was.
Alleen jammer dat hij zo zwak werd verslagen

Catwoman was verrassend goed neergezet Smiley face En ook het acteerwerk van Michael Caine en Christian Bale was super.

Voor de rest een goed verhaal, maar als ik heel eerlijk ben vond ik The Dark Knight wel iets beter. Maar TDKR is zeker een waardige afsluiter voor deze reeks.

Frietgezwicht

Avatar

Ikke ben ook naar binnen gesniekt, stiekum onder de vleugels van DE no. 1 Batmankenner / tekenaar van EU. We zijn het er wel over eens dus dat Catwoman ontzettend lekker was en ook had leuk pakje aan... Maar de film had veel rommeltjes in script verdoezeld met hard geluid danwel muziek en overige rimpeltjes platgestreken met actie. Batmankenner no. 1 vond Bat-vlieg-ding waaaay too much. Het was leuk, op naar deel 4!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Ik geef het een 10!!!

HighVolt

Avatar

Gister geweest met een paar maatjes van me.
Wat heb ik genoten van die film, echt waar een top film als hij niet in het lijstje hoort van IMDB 250 dan schiet ik mezelf lek.
Een waardige afsluiter voor Batman het geeft wel ideeen op een paar vervolgen maar dat hoeft gwn niet, grappig dat ze Robin er nog even bij doen op het einde maar een vervolg voor mij is genoeg

Ik vond Bane een brute goeie karakter hoort zeker bij dit vervolg. Toen ik ze stem hoorde bij de eerste keer keek naar me maatje rechts van me en hij werd helemaal gek van die stem ik zelf ook, ik vond hem baas Bane, en zijn ogen wat ANGSTAANJAGEND.

Dat gevecht van Bane en Batman was Epic

De scene waar batman terug komt was ook Epic

Het einde was ook Epic

Maar één ding die scene van Bane op het einde dat zijn hele personage veranderde vond ik heel jammer. Die scene dat hij een traan geeft en hij word afgeschoten was een triest moment

En Catwoman awwhh. Ik kreeg een boner toen ik haar bij elke scene zag
I'm in Love

En Alfred hij was het personage die je een brok in de keel gaf ik vond het een trieste maar ook mooie scene dat je Alfred zag voor het grafsteen van Bruce Wayne en dat hij allemaal zegt dat hij er spijt van hebt dat hij hem niet goed beschermde WAUW

Het was geen overtreffer voor TDK maar hij is ietsie beter. maar niemand kan de Joker overtrefen

Verder heb er wel spijt van dat ik de trailers,clips, foto's enz zag want wat je allemaal bij bij de trailers heb gezien verwacht je in de film en dat is niet leuk.

Verder was het een waardige afsluiter van de Batman-reeks en een boeiende 3 uurende film Smiley face

HaroldKumar

Avatar

Ik ben ronduit teleurgesteld in Nolan. Meer kan ik er echt niet van maken. Ik durf wel te zeggen dat ik één van zijn grootste fans ben, maar deze film had niet de finesse die we kennen van Nolan. Als blockbuster zal TDKR het waarschijnlijk super doen, met al zijn megalomane en bombastische actie, maar het verhaal was zo veel minder diep en minder intelligent dan de twee voorgangers. Geen mooie en goed uitgewerkte conversaties dit keer, enkel korte gesprekken die schakels vormen tussen explosieve scenes. Erg jammer. Het had zo mooi kunnen zijn.

Frietgezicht

Avatar

Ben net terug(nog paar pilsjes na afloop gedronken) en vond het echt een fantastische film.
Ik vond Bane echt een fantastische villian,zijn stem vond ik juist erg sterk en overheersend maar jammer dat Batman hem eigenlijk te makkelijk verslaat op het einde.In het 1ste gevecht was Batman verzwakt maar Bane zou ook iets sterker moeten zijn op het laatst,en dan die tranen en uiteindelijk afgeschoten worden op zo'n manier,erg jammer

De terugkeer van Crane vond ik ook beetje matig want het was echt Crane,niet Scarecrow maar toch leuk ff 2x cameo met hem te zien

Catwoman vond ik ook een heel leuk karakter,voegde gewoon veel toe aan de film,belangrijk voor de verhaallijn en het de eerste 3 kwartier zorgen zij en Bane voor de pit in de film voor Bruce z'n pakkie aantrekt.Hoewel ze nooit echt een persoonlijkheid ontwikkeld en ze eigenlijk meer uitgewerkt had kunnen worden(zoals het blonde meisje die je 2x ofzo bij haar ziet,wat is hun band?Wat is haar verleden,zouden we haar haat tegen rijken begrijpen) is ze zeker een personage die erin hoort en wat toevoegt.
Maar Bruce loopt 8 jaar mank en krijgt zo'n ding om z'n poot en ken weer knokken enz?uhhhh ok.. lame

Wel grappig dat iedereen dacht dat Bane de zoon van Al Ghul was eerst terwijl Bruce dat hoort in een droom van Al Ghul

De actie was top hoewel ik jaloers ben op de vrienden met wie ik was die niet lid zijn van deze site en trailers en clips kijken.
Zoveel actie,coole dialogen van Bane,dingen die je weet die er gaan komen enz enz zitten al in die trailers enz wat toch de ervaring minder maakt maar niet kijken is net zo lastig.

Hoewel TDK en TDKR op zichzelf erg sterke films zijn krijgen beide toch net die extra lading door de badguys,The Joker en Bane want hoewel Bane heel anders is dan The Joker is het gewoon een hele toffe villian,goede keuze geweest!

Maarre we zijn niet eens een einde van het gevecht tussen de politie en de huurlingen en ontsnapte gevangenen?We gaan er dus maar vanuit dat de goodguys gewonnen hebben i guess?

Tijd vloog voorbij en ben niet teleurgesteld en toch jammer dat het hier bij blijft hoor,nu maar hopen dat de Spider-Man reeks nog wat grootser kan worden dan de 1ste opbouw-film om het plekje over te nemen maar dan moet er wel een hele sterke regisseur opgezet worden.

Acer

Avatar

Piaggio NTT,

LOL de film komt pas 20 Juli uit (dan kan jij deze wellicht pas kijken)
Heb je te diep in je glaasje gekeken? (ik rook en drink niet) Of hebben ze je uit de kliniek geschopt omdat je niet meer te redden was (De meeste van ons, komen niet uit een kliniek. Denk alleen jij zelf ???)
Het zal je Hobby maar zijn (Over welke hobby hebben we het ?)

Ik snap best dat je jaloers bent, niet iedereen kan zelf sommige films een jaar voor een nederlandse release zien.

Bijv. Our Idiot Brother, Piranha 3DD, Het Monster van Parijs, 21 Jump Street, Friends with Kids, Sleeping Beauty, How I Spent My Summer Vacation (Get the gringo), The Dark Knight Rises, A Few Best Men, zijn allemaal een soort van oude films voor me.

Verschil moet er namelijk wezen.

In ieder geval, succes bij het kijken en hoop dat jij er wel van kan genieten.

Acer

Avatar

Had ik het maar gehouden bij de "The Dark Knight" Je wordt vrijwel meteen in het diepe gegooid, pakt dan vlot op en neemt je direct mee naar sensatie. Maar het is toch niet wat je verwacht, je hoopt ergens op iets anders of tenminste ergens wat. Waar je vrede mee hebt, maar helaas. Kon me maar 1 ding bedenken en dat was, dat ik liever niet gekeken had en dat de reeks voor mij persoonlijk bij het tweede deel geëindigd was. Tom Hardy zet wel een sterke rol neer, maar niet genoeg om de film te dragen. Neem aan, dat vele van jullie deze nog moeten gaan kijken. Dus laat de spoilers maar achterwege. Ach ja, aan al het goede komt een einde. Helaas was het goede al weg voor deze laatste deel, krijgt dan magere 6/10 voor de cast.

Ed Crane

Avatar

George Clooney vond het zelf ook maar niks, toen ie een paar jaar geleden een oscar in ontvangst mocht nemen gaf hij nog even een vette sneer naar die misstap van'm. Maar ja, Batman & Robin is zo onvoorstelbaar slecht, daar kon Clooney zelf zich natuurlijk ook geen voorstelling van maken toen hij z'n handtekening zette. Gelukkig heb ik die film nooit in de bioscoop gezien, het is echt zo'n film waarbij je meteen al bij het zien van de openingsscene denkt "o nee, dit gaat echt heeeel slecht worden", en dan heb je nog twee uur voor de boeg.

The Dark Knight Rises wordt vast weer een klein juweeltje. Zelfs als hij minder goed is dan The Dark Knight, dan is hij vast wel even goed als Batman Begins, en die was al heel vet.